Last news in Fakti

27 Март, 2024 05:09 1 206 28

Евгений Кънев: Голяма илюзия е, че ще има промяна след нови избори

  • евгений кънев-
  • еврозона-
  • избори

Политическата нестабилност е най-големият проблем за еврозоната, смята икономистът

Евгений Кънев: Голяма илюзия е, че ще има промяна след нови избори - 1
Снимка: bTV

Това е голяма илюзия, че ще има промяна след нови избори. Оставят изискванията, които имат сега – реформи в службите и регулаторите. Това е отново проблем.

Това заяви икономистът Евгений Кънев в bTV, цитиран от ФОКУС.

Липсва ми критерии, по който се преценява поведението на един политик. Има ли обединение около цели. Ако нямаме затова е и този хаос. Ако за момент си помислим, че мнозинството иска да влезем в Шенген. Не можем ли да кажем, от тези политици кой повече ни приближава и кой ни отдалечава от Шенген. Например нови избори приближават ли ни към Шенген или ни отдалечават?, попита Кънев.

Той коментира и днешното изказване на вътрешния министър. "Никой не ме е търсил, за да ми каже, че не ме иска за министър, или пък че някой има условие да не съм в кабинета. Може би на някого не му е харесало, че вече сме в Шенген, или че се справихме с бежански натиск и намалихме жертвите на катастрофи", каза по-рано днес Калин Стоянов.

"Ако съм на прицел и аз ще си измислям мотиви защо искат да ме махнат. ПП искат мигранти да минават пък той ги спрял. Вижте колко абсурдно звучи.", коментира Кънев.

Според него влизането на България в еврозоната отива "по дяволите". "Ние не знаем кой ще бъде следващия финансов министър и какви виждания има в главата. Не казвам, че Асен Василев е незаменим, но има екип, който работи за влизането в еврозоната от месеци. До онзи ден искаха да кажат дата, сега ни казват "поздравяваме ви за прогреса". Излъчваме сигнали на несигурност. Когато има изцяло нов екип с нови виждания, не знаем дали ще искат да влезем в еврозоната", каза още икономистът.

Ние продължаваме с пропагандата и контрапропагандата за еврото. Закъсняхме с кампанията. Тази политическа нестабилност и неясност накъде отива държавата – е най-големият проблем за еврозоната, смята Кънев.

Парламент, който не може да излъчи правителство е безотговорен парламент. Решенията са анонимни. Когато се приемат бюджети без кабинет всеки почва да наддава, всеки си слага разходи за своите лобита. Най-хубаво е да има правителство в този парламент, заключи Кънев.

Според Любомир Каримански е невъзможно да влезем в еврозоната до 1 януари 2025 г. По думите му ще има голям технически проблем, ако случайно бъдем приети в началото на следващата година.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избирателите

    7 10 Отговор
    Щом е така НИКАКВИ ИЗБОРИ ПОВЕЧЕ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Илюзия, че такива

    32 4 Отговор
    грантаджии и национални предатели на посолството като теб, не слизат от телевизиите, да лъжат, заблуждават и манипулират този немислещ народ! Махнеш ли шарлатаните, свършвал шенген, еврозона, Мрс ще изчезне сигурно и не знам си какъв апокалипсис ще настъпи! А истината е, че без едни лъжци и крадци, всичко би било много по добре!
  • 4 Мъжа на урсула

    24 4 Отговор
    Ма дай кат няма избори да назначим пожизнено Брендо за премиер, ДОМИНОС ще е парламент.
    Щом пищите че изборите не променят нищо значи именно от тях ви е страх

    Коментиран от #7

  • 5 Сега

    18 1 Отговор
    Е време за "социологическите проучвания" да кажат, че първи ще са ГЕРБ, ДПС и някои нови ППДБ-та !
  • 6 Българин

    23 3 Отговор
    Не само ще има промяна,но тя ще е драстична и радикална и няма да почне след изборите,а още от днес,само слепите и не гледащите заседанията на парламента няма да я видят!
  • 7 И това били демократи

    28 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мъжа на урсула":

    Борещи се за пожизнена власт и диктатура! Но от устите им само обвинения по другите, как сривали демокрацията! Толкова гнусни човечета!
  • 8 Хахаха

    18 4 Отговор
    Ще има и това ще е едноцифрен процент на шарлатаните от ПП/ДБ.
    Скъпия проект на Сорос се провали
  • 9 Кажи

    12 3 Отговор
    Ги тия работи на ДонЧекмеджан и Доган.Те искат едно чекмеджетата им да са пълни.Доган защо не връща на Булгаргаз 40млн.В коя нормална държава ще го оставят на мира.Ще го фалират и трябва да си продаде току що придворния Сарай на Росенец с фалшиви документи.Сигурно тази земя е на баба му?Така твърдеше един от Евророма .
  • 10 До Ком.6

    7 6 Отговор
    Да промяната е видна в НС новата сглобка на мафията,която ще диктува всичко ДПС,ГЕРБ, ДПС -2,Именно ИТН.Толкова истерясаха днеска в комисията за Нотариуса,само дето не набиха Никола Минчев.Защото мафията не искат да и разбутват кошера.Всеки трябва да излезе да гласува и да не си продава гласа на мутрите.
  • 11 До Ком.6

    6 6 Отговор
    Да промяната е видна в НС новата сглобка на мафията,която ще диктува всичко ДПС,ГЕРБ, ДПС -2,Именно ИТН.Толкова истерясаха днеска в комисията за Нотариуса,само дето не набиха Никола Минчев.Защото мафията не искат да и разбутват кошера.Всеки трябва да излезе да гласува и да не си продава гласа на мутрите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 За тези

    7 6 Отговор
    Тролчета платени,които коментират тука най-големите демократи са мутрофоните Борисов и Пеевски.Ненаядените за власт и пари мутри.Демокрацията след изборите ще я гледате през кривия феномен Шиши и пожизнения крадец пиратът от Зайчарника Ще ви купят пак гласовете още ви стрижат.А те и техните олигарси нито данъци ще плащат,нито такси.Ще се плацикат в басейните в огромните си палати като недосегаеми.Гладувайте,ако искате промяна с наказателен вот срещу бейовете!
  • 14 Негласувал

    12 0 Отговор
    Ще видим илюзия ли е или някои живеят в илюзорна реалност.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 дядото

    8 0 Отговор
    така е .със стари к у р в и нов бардак не става
  • 17 Митра Фанова

    2 7 Отговор
    Илюзия болшая, след избори копейки управляват с тиква и фесове, а мой фатьмак пак става главний подгузник наш император.
  • 18 Провинциалист от провинция Тракия

    3 2 Отговор
    Г- н Кънев винаги ми напомня един цитат от книгата "Срещи с Буров": "...но се беше прекръстила на Евгения, защото било по-европейско. КуRва и в името си…"
  • 19 Още преди 3 години

    9 1 Отговор
    Влизането на България в еврозоната "отиде по дяволите", още с влизането на Киро просто и Кокорчо в политиката. С управлението на шарлатоните от ПП.
  • 20 Трол

    6 1 Отговор
    Г-н Кънев намеква, че след нови избори "Промяната" няма да прескочат 4%.
  • 21 ха ха

    2 1 Отговор
    е нали вие си уредихте "работата" на парламента при служебни кабинети , сега пък щели да приемат лобистки закони
  • 22 избори ДО ДУПКА !

    5 0 Отговор
    БОЙКО И КИРО В ЕДНА КИЛИЯ !

    Коментиран от #24

  • 23 малко фактийййй

    2 1 Отговор
    С нищо не са прибързали . Като гледам Просто Кире и шайката му ,колко са отвратителни , нагли и арогантни , Борисов направо почва да ми става симпатичен, колкото и да не съм го харесвал до сега .

    Коментиран от #25

  • 24 Евроатлантик Шиши

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "избори ДО ДУПКА !":

    А аз къде ?
  • 25 българин 777

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "малко фактийййй":

    прав си брат - на вилата имах 5 кучета иначи си играят Но като хвърля кокалите тогава да видиш бой че и сега
  • 26 инж. Ганчо Илков

    1 0 Отговор
    Полотолозите определят ГЕРБ като водещ Политически Проект. Колко Депутати ще Излъчи? Трябват му 121, за да Формира Парламентарно Мнозинство. В Условията на Българската Икономика ("Сива", "Олигархична", при всички Случаи Не Пазарна), Протестите - Социални и Финансови, Крехкото Мнозинство няма да е в Състояние да Удоволетвори Исканията и Критериите за Европейското Членство. Неудоволетворените Политически Проекти и Синдикатите, ще Предизвикат Недоверие на Правителството. Бойко с Бай Ганьвският си Манталитет, с какво ще се Оправдава? Ясно е, че при толкова многобройни Политически Проекти, Едно Проектно Мнозинство което да Излъчи Правителство е невъзможно. На Масата на бъдещите Преговори ще стоят Темите: Социални и Икономически Реформи и Регулаторите, Членството ни в ЕС, Шенген, Приемане на Еврото. Бойко бяга от Правосъдната Система като от Проказа. Единственият му "Партньор" отговаряш на Качествата му е ДПС. Това не Решава Проблемите пред Нова, Поредна "СГЛОБКА". Иска се Единство относно Външната Политика, Политическа Функционална Грамотност, Коалиционна Култура. Неща, които към Днешно Време са Огромен Дефицит. Гласувай Народе! Стига да Има за Кого.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Не ви се искат избори, нали либерални демократи. Ами вземете ги отменете тогава, тъкмо стабилността в ЕС ще бъде бетонна. М----цата ви лицемерна продажна!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове