Last news in Fakti

31 Март, 2024 11:31 1 284 18

Атанас Пеканов: Главчев не ми се е обаждал, ние не се и познаваме с него

  • атанас пеканов-
  • служебен кабинет

Той научил, че има номинация от среди в БСП за евродепутат, но обясни, че имал трудни отношения с Корнелия Нинова и това едва ли ще се случи

Атанас Пеканов: Главчев не ми се е обаждал, ние не се и познаваме с него - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Натовареният да състави служебен кабинет Димитър Главчев не ми се е обаждал, ние не се и познаваме с него. Няма да съм министър. Това каза бившият служебен вицепремиер Атанас Пеканов в сутрешния блок по БНТ.

Той научил, че има номинация от среди в БСП за евродепутат, но обясни, че имал трудни отношения с Корнелия Нинова и това едва ли ще се случи.

Много съжалявам, че този ентусиазъм, с който започна „Продължаваме промяната“, малко като че ли се поизхаби, каза още Пеканов.

Според него не би било трудно по важните неща за България – пълноценно присъединяване към Шенген, влизане в еврозоната, да продължи да се работи и в условията на служебен кабинет. Пеканов припомни, че през 1997 г. въвеждането на валутен борд в България е станало по време на служебния кабинет на Стефан Софиянски.

Счетоводни трикове нарече Пеканов битката между финансовото министерство и депутатите за парите от Българския енергиен холдинг. След като кабинетът реши да изтегли 1 млрд. лв. от дивидента на БЕХ в полза на фонда за енергийна сигурност, в петък пленарната зала гласува забрана за разпореждане с 425 млн. лева от тези пари.

1 януари 2025 г. не е реалистична дата за влизане в еврозоната. Смятам, че инфлационният критерий няма да бъде изпълнен, неслучайно Денков каза, че ще се иска втори доклад в края на годината, посочи Пеканов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надали и ще ти се обади

    9 11 Отговор
    Изглеждаш честно и некорумпирано момче, а такива хем не им трябват, хем не виреят сред измамници и шарлатани като герб, пп, дб и дпс.
  • 2 За какъв

    14 5 Отговор
    се гласи пак шумкарския внук ?
  • 3 Харод

    8 8 Отговор
    Зализаният чака някой да го покани. Първо работно място - вицепремиер. Радев ни натресе Киро, Асен, Пеканов...... сега търси къде да се продаде
  • 4 Даниел Немитов

    11 4 Отговор
    Я!!! Едно недоразумение взе да се жалва, че не са го потърсили.
  • 5 Никаква евроРубла

    3 3 Отговор
    Откровен грабеж и национализация на спестяванията на хората в долари, франкове, лири, йени. Не може да национализирате спестяванията на хората, и да определяте каква парична единица да притежават, къде да я харчат, за колко време да я харчат. Това е върл евРокомунизъм. Същото е с промени статут земеделски земи и национализацията на земята. Идва Антихристът чрез цифровото евро, и никой няма да може да купува и продава без знакът на Звяра. България е Божествена, от тези земи ще тръгне Божият Дух отново. Левът е свобода. Кешът е Свобода. Не отнемайте правото на избор по подобие на комунистите, който иска цифрова валута, да ползва, който иска кеш да ползва. Запишете Правото на Лев и Кеш в Конституцията.
  • 6 Счетоводител

    9 1 Отговор
    Избраникът за премиер е тежко обременен и зависим от ГЕРБ. С манталитет на дребен чиновник, счетоводител. Изпълнява стриктно командите на началниците. Гербажия до мозъка на костиге. Заплащането е според изпълненшето на заповедите.
  • 7 Главчев

    4 0 Отговор
    Грам лоялност струва повече от кило интелект!
  • 8 Казват му Сатанизъм

    5 1 Отговор
    По същият начин избраха Гешев - един кандидат и всички бяха съгласни, после видяхте какво стана, какви бели направи Гешев!
    Бъркат в главата на Президента и постоянно му набиват - Главчев е велик, Главчев е добър....... казват му Сатанизъм който се използваше от ДС.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Принцип

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Казват му Сатанизъм":

    От зависим човек, чиновник от пари и кариеризъм нищо не очаквайте.
  • 11 Добри

    4 0 Отговор
    Аман от предатели
  • 12 На този

    5 1 Отговор
    Никакви " леви идеи" няма в главата.Лявото му послужи за трамплин.Доста ефективен.Само " зелени сделки" са му в главата.Ясно защо - за зелено в седем цифрени сметки.Бил прогресивно мислещ? Такива,ще разпродават държавата на кило- задължително на чужди инвеститори и концесионери.
  • 13 Много си си повярвал

    4 1 Отговор
    чак и Сър Главчев да ти се обади... Има един много точен коментар 6
  • 14 Стършел

    1 0 Отговор
    Пеканчето на пеко таков ли е роднина? Много надъхано коментира, бори се за място под слънцето. Вече май правнуците са наред да сменят караула в 100 летницата!

    Коментиран от #16

  • 15 Име

    2 0 Отговор
    Петканов не е ли един от авторите на плана за затваряне на тец и на разполагана на фотоволтаици в полето? Да бъде така добър да си защити право пред миньорите!
  • 16 Анонимен от Пв

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стършел":

    Преди много време дядо му Атанас Пеканов беше десен "свидетел" на Иван Панев в Пловдив! А самия Наско младши е роден в ??? Атина!
  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор
    Баща ви бил ли е хирург, правил ли е операция на бай герги.
  • 18 Галя от ПосолствоТО

    1 0 Отговор
    Бе момче, виждам , че много ти се папка, ама много станахте, няма как на всички Ви да сипя копанята. Поне половината трябва да си потърсите истинска работа, колкото и стряскащо да ви звучи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове