Last news in Fakti

27 Януари, 2014 13:48 1 076 0

Реформатори: Настояваме Йовчев да каже за битовата престъпност

  • реформатори-
  • йовчев-
  • битова-
  • престъпност

КСНС при президента да се разгледа проблема. Реформаторите ще търсят среща с Президента за налагане на вето на поректа на БСП за Изборен кодекс.

Настояваме вътрешният министър да съобщи публично какво е нивото на битовата престъпност в страната, а на предстоящия КСНС при президента да се разгледа проблема. Вместо да пази често празният парламент, полицията да се върне по населените места и да си изпълнява функциите. Полицаи от цялата страна са командировани в София, докато престъпни банди безчинстват в селата и застрашават имуществото и живота на гражданите. Това каза на пресконференция на Реформаторския блок днес Николай Ненчев (БЗНС), в която участваха още Найден Зеленогорски (ДБГ) и Петър Славов и Проф. Тодор Танев от Гражданския съвет.

Найден Зеленогорски подчерта, че Реформаторският блок предлага пакет от мерки за реформи в правосъдието, сред които е и реформата в МВР. Подчертахме местните полицейски ръководители да се назначават във взаимодействие с местната власт и население, каза още Зеленогорски. Той обяви, че е масова практика патрулните коли на МВР да обикалят с бензин, който се плаща от общините, и добави, че РБ настоява да се намалят полицаите с административни функции, за сметка на полицаите по населените места. Кметовете и „паравоенни формирования“ от ловни дружинки осъществяват действия по защита на населениете в селата от бандити. Това е недопустимо, България не е във военно положение все още, котегоричен бе Зеленогорски и риторично попита кой пази гражданите и обществения ред извън столицата, докато полицаите от различни областин дирекции са командировани в София против протестиращите.

Петър Славов от Гражданския съвет разкритикува остро проекта на БСП за Изборния кодекс и обясни, че дългоочакваният избор на професионална изборна администрация няма да се случи. Изборът ще е толкова професионален, колкото беше изборът на шеф на ДАНС, допълни Славов и коментира, че проекътт отнема правомощията на президената, защото на пракитка мнозинството на БСП и ДПС ще назначава изборната администрация и то по процедура,  кото не е разписана и ясна. Като втори голям негатив на проекта на БСП Славов посочи, че мажоритарният избор на пракитка няма да е факт. По думите му, БСП,  ДПС и  ГЕРБ отмениха преференцията като възможност в стария Изборен кодекс, а сега БСП имитират, че я връщат, като за евроизборите завишават критериите, с което практически хората с вота си няма да могат да променята подредбата в партийните листи, т.е.е да упражнят преференциален вот. Славов определи като лъжа, че проектът на БСП бил съобразен с гражданските организации, като посочи, че най-авторитетните от тях са напуснали демонстративно  обсъжданията и са ги определили като фарс. Славов допълни, че реформаторите ще поискат среща с президента и ще настояват за налагане на вето върху този Изборен кодекс, като президентът достатъчно рано да предупреди вносителите от БСП, че ще използва правото си на вето, за да спре манипулациите навреме.

В проекта няма предвидено изчистване на списъците от тези около 1 млн. мъртив души, няма организиране на регионални преброителни центрове, няма избор на професионална ЦИК, българите в чужбина ще трябва да се молят на консулствата да откриват изборни секции, т.е. БСП и ДПС се опитвта да вземат служебна победа и да опорочат още веднъж изборите, категоричен бе Зеленогорски от ДБГ.


Студентите търсят  нас като представители на професионалната гилдия в политиката, защото ние като РБ имаме ноу-хау какво да се свърши в страната като реформи. Целта е да се установи връзка между нас, които подкрепяме гражданските искания, и студентите, които се обърнаха публично с призив за подкрепа, в опит да дадем улица, перспектива, а не да подкрепим или не окупацията, категоричен бе представителят на Гражданския съвет към РБ проф. Тодор Танев.  Той бе категоричен, че РБ е против насилието в университетите и е срещу оставането във всеки следващ ден на настоящото управление.

Към 13,47 Радан Кънев се появи пред СУ, за да се срещне с протестиращите. Той заяви, че подкрепя протестиращите, но не е съгласен с окупация, която нарушава академичната автономия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове