Last news in Fakti

3 Април, 2024 18:08 1 308 13

Доц. Киселова: Дори Главчев не знае дали изборите ще са 2 в 1

  • наталия киселова-
  • димитър главчев-
  • служебен кабинет

Под въпрос е дали ще се намерят министри, предупреди конституционалистът

Доц. Киселова: Дори Главчев не знае дали изборите ще са 2 в 1 - 1
Снимка: БГНЕС

„Най-сериозният проблем пред служебния кабинет е избраният за премиер Димитър Главчев да не може да намери министри. Може да се окаже трудно да се намерят 19 пълнолетни български граждани, които да са съгласни за няколко месеца да напуснат длъжността, която заемат и да влязат в служебен кабинет”. Това заяви доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Тя смята, че всички високи изисквания са разумни за редовно правителство. До м.г. философията на служебното правителство е била експерти за малко да излязат от една битност и да влязат в друга, обясни Киселова.

За министрите остава конфликтът на интереси, обясни юристът по повод публикуваните днес в „Държавен вестник” промени в Закона за БНБ. Според нея служебни министри най-лесно биха станали пенсионери, безработни или научни работници, защото няма да имат конфликт на интереси.

Тя даде пример с бившия председател на парламента - Ива Митева, която преди да стане председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, беше експерт там. „След това се опита да се върне на поста си, но беше отстранена по неприятен начин и сега води дело”, каза Киселова.

Според нея дори Димитър Главчев не знае дали изборите ще са 2 в 1, защото той трябва да има техническо време, в което да проведе разговори с евентуалните кандидати.

Другият сериозен хипотетичен въпрос е, ако президентът реши, че не може да работи със служебния премиер, каза Киселова. Тя прогнозира, че би трябвало да може и служебният премиер да бъде сменен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    0 1 Отговор
    го интересува Боювия човек ?!
  • 2 Име

    3 7 Отговор
    Тази жена не ми е приятна, не като външност - но прекалено се изтъква като специалист, то се казва нещо и - след това - се мълчи, поне няколко дни, както и да е - аз впрочем нищо не разбирам реално - нещо си приказва, полуде ми главата от Конституция - стига с тази Конституция.
  • 3 Тези "биле", онези "биле"

    4 6 Отговор
    Такъв е разговорният български език на тази " доцентка"!
    Тотален ужас!
  • 4 Това име, Наталия Киселова

    2 7 Отговор
    някак си по руски ми звучи!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 екс ченге от дс

    4 2 Отговор
    другаря глафчев е издънка. на мафията,превзела България след 1989г.,така,че е разбираемо да не знае какво мисли Запада,в частност САЩ за бъдещето на България и търкалящите се тикви и шишита в политическата ни действителност!
  • 7 Хахо

    5 6 Отговор
    Тоя рошава лелка я направихте най големия политически експерт, нонстоп е по медиите. Всъщност единствената и заслуга е,че един кандидат за министър председател се оказа че е преписвал дисертацията си от нея... Тя от кого е преписвал никой не се зае да търси, но сигурно има от някъде. Нито е най големия юрист, нито политолог
  • 8 оня с коня

    6 6 Отговор
    "Умната" Доцентка в края на Умозаключенията си рещава да "кърти Мивки" допускайки макар и теоретично,че в даден момент Президентът може да реши че не иска да работи с ИЗБРАНИЯ ЛИЧНО ОТ НЕГО Служебен Премиер....А иначе изглежда Умна жена,ама...да не ти e в Къщата:)
  • 9 сигурен съм

    5 0 Отговор
    че на козяк знаят, също така знаят и резултата от изборите
  • 10 хммм

    4 0 Отговор
    Той Главчев какво ли знае... да почнем от там. Конституцията е сбъркана и това правителство което ни готви може да се окаже нелегитимно!
  • 11 Когато имаме Орел Рак и Щука!

    2 0 Отговор
    Когато имаме Орел Рак и Щука! Резултата е винаги такъв! - Крантав!
  • 12 Хаирсъзина

    1 0 Отговор
    Димитър Главчев не знае дали изборите ще са 2 в 1, защото,щото ще изпълнява каквото му заповеда Банкянския.
  • 13 коментар

    2 0 Отговор
    Какво знае и какво не знае Главчев, няма никакво значение! На него му беше разпоредено да приеме и той прие. По същият начин на Желязков пък беше забранено да приема поста. А министри ще се намерят и те ще командорят 2 месеца в името на Боко и Герб-а, така че ще бъде скалъпено и служебното правителство, независимо от опасенията на киселата лелка. Боко се завръща и то на червен килим, не от друг, а от тези, дето дойдоха уж да приключат модела Борисов. Но за всичко трябва да благодарят на антиюриста Христо Иванов, който пиейки кафе в скута на Пеевски съчини всичките тези недоразумения, наречени поправка в Конституцията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове