Last news in Fakti

12 Април, 2024 12:50 562 22

Матева: Пари за избори има, ако е необходимо ще закупим и флашки

  • росица матева-
  • цик-
  • избори

Експертът посочи, че ЦИК е притисната от времето заради изборите 2 в 1

Матева: Пари за избори има, ако е необходимо ще закупим и флашки - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Пари за избори има, ако е необходимо ще закупим и флашки. Това не са обикновени устройства, а такива, които се използват за машинното гласуване. Флашките обаче не носят резултатите от изборите, тъй като те се отчита чрез преброяване на отпечатаните от машината хартиени бюлетини. Това обясни зам.-председателят на ЦИК Росица Матева в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Тя посочи, че удостоверяването на машините се извършва преди всяко гласуване. За да бъде пълно, е необходимо върху машините да бъде инсталиран софтуерът, с който ще се гласува, каза Матева. Тя уточни, че това ще се случи, когато приключи обществената поръчка, бъде избран изпълнител и бъде определен начинът, по който ще изглеждат бюлетините. Експертът обаче каза, че от ЦИК са притиснати от времето заради провеждането на избори 2 в 1.

Матева бе категорична, че няма причина при предстоящия вот да не се разчита на машинното гласуване. Тя подчерта, че ако всички институции си свършат работата, процесът на гласуване ще бъде гладък.

Експертът обясни, че списъците за гласуване ще бъдат два – за Народно събрание и за Европарламент. Тя подчерта, че на една машина ще се гласува и за двата вида избори. В страните извън ЕС ще се гласува само за НС и с машини, и с хартиена бюлетина, посочи Матева.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Острото

    5 0 Отговор
    Флашките са от мен.
  • 2 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    Кражбията е Бясно Явление, за което Робът овца трябва да уж да си Избира!
  • 3 Аха

    1 0 Отговор
    Ами купувайте, какво чакате?
  • 4 Лесно

    6 0 Отговор
    ти е да купуваш , на държавна хранилка цял живот !
  • 5 Аззъ

    4 0 Отговор
    С защо лицата с български паспорти извън ЕС ще гласуват за народно събрание, а за европарламента не? Нали се водят български граждани. По добре изобщо да не гласуват и за НС.
  • 6 пестеливец

    5 0 Отговор
    Аааа , купете флашки , купете ! От Илиянци най добре , там има "страхотно защитени с неразбиваем криптиращ код" за 50 стотинки бройката (при по голямо количество - големи отстъпки от цената).
  • 7 инж. Ганчо Илков

    5 0 Отговор
    Да, Пари за Партийна Субсидия и за Надпревара на Политическите Проекти в Парламентарните Избори има. За Пенсия и Минимална Работна Заплата няма. Така, че не се Страхувайте Дарители Олигарси, Статуквото ще бъде Запазено. Наддавайте, Обществените Поръчки ще Ви компенсират, особено тези свързани с Пеевски и Борисов. Какво от това, че Европа ни праща в Задния Двор. Ще Видим ШЕНГЕН през Крив Макарон.

    Коментиран от #16

  • 8 еврофанатик

    4 0 Отговор
    флашките ги осигурявали от посолството, ама наще ги преправяли след това.....ахахахахха. абе бастуни как я мислите тая че не знаем кое то флашка и комп и за ко иде реч, явно сте решили направо да ударите в крайния резултат...ми така де кат ще е гарга да е рошава!....ай как след тия избори май ще има размирици, ще видите колко сме се разделили на путинисти, фашисти и там квито си ги спелувате, че ви подскачат чакрите че може и да горят.....
  • 9 М дааа

    5 0 Отговор
    Флашки с готови резултати ли?
  • 10 Веселяка

    3 0 Отговор
    Аз пак ще гласувам за Волен или Лупи само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆

    Коментиран от #13

  • 11 тато

    4 0 Отговор
    няма нужда да копувате има промоция в посолството, даже вече се знае кой печели ;)!
  • 12 Казуар

    3 0 Отговор
    Преди от флашки най много разбираше дуловчанката Атанасова.
  • 13 Шкембе Войвода

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Веселяка":

    важното е че няма да гласуваш за кликата в момента! я да махнат 4 те % да видят кон боб яде ли, ама сега че се карат кой да подмени целия вот с тия флашки!
  • 14 честни избори

    3 0 Отговор
    Купете, купете....И ги дайте на оня, дето се "бъзика" с тях!
  • 15 Веселяка

    0 0 Отговор
    Искам избори non-stop 😆😆😆😆😆
  • 16 кална вена

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "инж. Ганчо Илков":

    то па все едно малкия човек ще разбере нещо от шенген, пак ще се уядат свои и наши онбашии.....същото е и със зелената им е-я....я случайно да са отворили прогами и да дават на хората субсидия да си слагат панели по покривите...А? пак едни наши ще си насвяткат централи, че и на земя дето е за съдене не за това, и тия същите затриват и мините.....нали се мерило отпечатака, ми да съдят гори бе...ма те наиш как ги съдят, от 2000 се фащат 20, колкот да се снимат че бодат нещо...те тва са им зелените партии и огранизации, дават по 2-4 млн за борба с комарите на 1 фирма и тя пак на свои....смях от всякъде от де да го гледаш ...от соца взенаха само проказата и моя човек
  • 17 НЕЛЕГИТИМНИ СТЕ

    3 0 Отговор
    След преврата от 1992г всички сте НЕЛЕГИТИМНИ.

    Не сме ви избирали по фалшивата конституция.
  • 18 Аман

    2 0 Отговор
    Тази дърта кукумявка да направи поръчка този път за принтер хартия съответстваща на изборните машини. До кога ще гледам и слушам едни и същи фалшиви хора. Да се отместят и дадът път и други да забогатеят.
  • 19 волан

    1 0 Отговор
    Купете си и прашки!
  • 20 дядото

    1 0 Отговор
    за пенсии и доходи пари няма, за избори има а ще купите и нови флашки.вероятно със зададени резултати за предстоящите избори.отвратителни сте
  • 21 Саки

    0 0 Отговор
    Прахосват милиони левове за избори но за да построят нов модерен Национален стадион милиони няма. Затова и футболът ни е на най ниско ниво.
  • 22 Саки

    1 0 Отговор
    Прахосват милиони левове за избори но за да построят нов модерен Национален стадион милиони няма. Затова и футболът ни е на най ниско ниво.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове