Млад мъж от Дупница пострада при инцидент с газова бутилка, предаде "Фокус“.
Газовата бутилка е била монтирана на открито барбекю в града. Заради техническа неизправност във вентила на газовата бутилка е възникнало запалване, довело до пожар.
Младият мъж, който е на 22 години, е опитал да изгаси пожара, но е пострадал. Той е с изгаряния на двете ръце и лицето. Пристигналият екип на Центъра за спешна медицинска помощ го е транспортирал до лечебно заведение.
На място на пожара е изпратен екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Дупница който е ликвидирал произшествието.
Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ликвидатор
09:19 14.04.2024
2 не случай си имат имена
Коментиран от #4, #6
09:29 14.04.2024
3 Винаги
Коментиран от #5
10:11 14.04.2024
4 Малката Бира
До коментар #2 от "не случай си имат имена":
Така е само в твоите представи.10:12 14.04.2024
5 Малката Бира
До коментар #3 от "Винаги":
В газовото барбекю огънят нагрява скарата, не месото. Графит отдавна няма. Можеш да погледнеш филтрите в LPG системата на автомобила си. Графитът изгаря до СО2.Коментиран от #7
10:14 14.04.2024
6 Адолф
До коментар #2 от "не случай си имат имена":
Много си зле.Прочети малко от къде идва начина на приготвяне на месо нарече по нашемо барбекю.Това че печеш месото на дървени въглища не означава че е барбекю.За да е барбекю месото трябва да се приготвя в специален съд.Ако го печеш на скара метната на едни дървени въглища си е скара на въглища а не барбекю.10:45 14.04.2024
7 Пък ти може
До коментар #5 от "Малката Бира":
Да си свалиш смукателния колектор и провериш какво има вътре . Ако колата ти не е с директно впръскване в цилиндъра. И че нямало графит жестоко се бъркаш .10:49 14.04.2024
8 Горски
- редовно почистване на скарата, върху която се пече месото, за да се избегне залепване
- не трябва да се използват спрейове бутилки, за да се потушават възпламеняванията, тъй като това ще навреди на огъня. възпламеняванията се дължат на прекалено много мазнина и висока температура. Затова излишната мазнина трябва да се почиства.
- трябва да се намазняват самите продукти, а не скарата понеже мазнината изгаря при висока температура.
- не трябва да се слагат подсладени сосове или маринати върху месото, което се пече. Това само ще причини изгаряне.
Електрическите скари се използват в ресторантьорството, не генерират много дим, бързо нагряват и всичко е под контрол. Газовите са от типа преносими барбекюта и се използват на открита в парка, градината. Удобни са защото бързо се справят с готвенето. Минусите са че може да причини неудобство при зареждането и това да има резервна бутилка. Освен това хора, които са чувствителни към аромати и миризми, изпитват по-специфичен вкус към храната. Дървените въглища са най-предпочитани-определено вкуса, който придобива храната при изпичане на дървени въглища с типичния леко опушен аромат, наистина придава невероятна уникалност и наслада. Ресторантите обикновено лъжат, че храната е приготвена на барбекю на дървени въглища, но масово използват електрическа скара.
15:50 14.04.2024
9 Този коментар е премахнат от модератор.