Last news in Fakti

17 Април, 2024 10:14 1 740 30

Георги Харизанов: Глобалният акт "Магнитски" стана за смях в България и вече никой не му обръща внимание

  • магнитски-
  • избори-
  • владислав горанов

Няма никакъв проблем Владислав Горанов да се върне в политиката, а дали ще го направи – е друга тема, каза анализаторът

Георги Харизанов: Глобалният акт "Магнитски" стана за смях в България и вече никой не му обръща внимание - 1

"Глобалният акт "Магнитски" в България се превърна в посмешище, абсолютно противно на всякаква логика, благодарение на активностите на един посланик, който зае партийна страна и ходеше да се снима с партийни активисти по министерства и агенции, където няма никаква работа като посланик".

Това коментира пред БНР анализаторът Георги Харизанов. И обясни:

"В няколко поредни предизборни кампании глобалният закон "Магнитски", който е предназначен към това да наказва за пране на пари, корупция по високите етажи на властта и да предотвратява заплахи към американската финансова система и с който Херо Мустафа, за което беше похвалена от генералния инспектор от Държавния департамент, който ѝ оцени мандата, успя изцяло да девалвира в България и да го направи за смях този глобален акт "Магнитски".

Сигурен съм, че никой не си спомня имената на чиновниците от АЕЦ "Козлодуй", които бяха наказани заради глобалния акт "Магнитски". Чиновници от "Козлодуй" са заплаха за американската финансова система и се занимават с тероризъм и пране на пари…".

Оттук нататък дали ще влязат 389, 842 или 596 души от България в този глобален акт, този закон, който е изключително благороден по своята същност, стана за смях и никой вече не му обръща внимание, категоричен бе Харизанов.

По думите му експертизата на Владислав Горанов "не се е изпарила", а резултатите му като финансов министър, според него, са безспорни. Анализаторът смята, че твърденията на Васил Божков са абсурдни и призова:

"Опитайте се да сложите в дрехите си 7 млн. лв. Предизвиквам всеки - 700 пачки пари да ги сложи в дрехите си".

Георги Харизанов изказа мнение, че няма никакъв проблем Владислав Горанов да се върне в политиката, а дали ще го направи – е друга тема.

За смяната на служебния външен министър той коментира:

"Истината е, че са се натрупали за изключително кратко време страшно много грешки на бившия вече външен служебен министър, не знам как да го нарека - бъдещия бивш служебен министър. Това си е решение на Главчев. Съвпадна ли то с поредно изказване на Борисов по темата – съвпадна. Може ли да убедим някого, че това е случайно – не".

Като една от грешките на бившия външен министър Харизанов посочи негово изказване към Украйна. И още:

"Това, че по време, в което летят ирански дронове към Израел, той е с изключен телефон, защото Черна гора не е в ЕС и е скъп роумингът … 2 дни е бил с изключен телефон човекът".

Често се оказва, че хора, чиято биография иначе изглежда доста внушителна, не смогват да са на висотата на ситуацията, обобщи Харизанов. Според него свободата на служебното правителство да се реагира бързо не е на всяка лоша новина.

Идеята на конституционните промени беше парламентът да не прекъсва своята работа и да контролира и служебните правителства, за да нямат безконтролна власт, заяви още анализаторът. И попита:

"Кой друг да има легитимно мнение по работата на външния министър, освен председателя на външната комисия в парламента в една парламентарна република. Явно служебният премиер се е съобразил с мнението на председателя на външната комисия в парламента за външния министър".

А след изборите Харизанов очаква ситуация на изключително сложни преговори, такива до степен почти на невъзможност. "Нищо чудно това да избие в съвсем друга посока и да си припомним времената на Беров, което не е позитивен сценарий", прогнозира той. Анализаторът призова политиците да говорят един за друг в кампанията така, че и след нея да имат очи да си говорят.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чекмеджанова подметка

    47 3 Отговор
    толкова жалък цървул
  • 2 Дечо

    35 4 Отговор
    Абе, янките няма да простят това. Въпросът е кога. Ще е интересно...
  • 3 Магнидзе

    27 5 Отговор
    Също и санкциите, дерогациите, евродокладите, обаче като вдигнат тока и бензина през лятото, някои ще се смеят, други ще плачат. Дано освен отговорност, от герп/дъпъсъ да носят и на бой.
  • 4 Този герберастки наглец!

    40 4 Отговор
    Явно подготвя почвата за изненадите в новия списък!
  • 5 Умен човек

    27 4 Отговор
    Хсризана не е наясно колко тежи един милион в кеш

    Коментиран от #10

  • 6 оня с коня

    15 5 Отговор
    Еса като "Магнитски" станал за смях в БГ и на никой не му пука от него,Дебилите с какво ще плашат ББ?
  • 7 Това е Измет!

    19 4 Отговор
    Това е Измет! От най-долен клас! Тотална Разруха! Тотален Разврат! И Анархия! Какво ме интересува външната политика когато В тази страна Здравия Мародерства болните и хората с увреждания ! Което е Държавна политика на най високо ниво! Къде са правата но хората с Увреждания? На едни дадени на други Отнети! Сякаш тук няма Конвенция на ООН за правата на хората с увреждания! Каква е тази Репресивна Грабителска политика? Докато си здрав горе -долу Добре! Изпаднеш ли Ще ти вземат Душата като Хиени! И Хората и Държавата с нейното Мародерско Законодателство! С какво тази защитава хората с увреждания? С Тормоз, Ограбване и Геноцид ли? Какъв Омбудсман, Каква съдебна система, каква Прокуратура! Какво Народно събрание! Какъв министерски съвет! Сякаш тук няма Закони и Конституция.
  • 8 българин

    23 2 Отговор
    прав е герберския анализатор. ако магнитски имаше някаква сила, неговият вожд щеше да търка нара в затвора. заедно с пеевски. обаче за жалост всичко е лъжи.

    Коментиран от #11

  • 9 Бендида

    28 1 Отговор
    Може и така да е, но и ,, Глобалната напоителна тръба, стана за смях в България и вече никой не му обръща внимание."
  • 10 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "Умен човек":

    Аз пък зная , че 60 милиона в купюри от 100 лева тежат 700 килограма , а Божков ги е носел в джобовете на якето си. На снимки съм виждал Божков с късо кожено яке та питам : Колко пъти е ходил Божков до министерството , за да пренесе тия 700 кила и да не е с балтон ?
  • 11 Пепо

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    Този закон освен , че няма никаква сила , няма и разследвания по него , защото по думите на американците това не е тяхна работа . Затова и Европа не го приема , защото доказателства ЙОК !
  • 12 Бамбука

    14 1 Отговор
    Бедни ми унищожител на напоителни системи, не "Магнитски" стана за смях, а липсата на морал у политици, рехава съдебна система, корупция по всички високи етажи на властта. Примера с Горанов е направо трепач, но гарвана, на гарван, око не вади.
  • 13 ха-гризанко

    12 2 Отговор
    Хей герберанко-гризанко, ти си за смех, скоро и Баце ще лъсне в Магнитски и ще трябва първо да седне на подсъдимата скамейка, а след това да търка нара при бае Ставри, който го чека с големата паламара...А ти платено к....по-добре се скрий..мишок.

    Коментиран от #27

  • 14 Главанаков

    13 1 Отговор
    Жоро Тръбата защо не каже това на американците, или да си купи билет до САЩ ?
  • 15 Хидроцефал

    10 1 Отговор
    Този защо не е в сградата на бул. Столетов 21? Неговият господар от Банкя го пази.
  • 16 харизан бандит

    13 1 Отговор
    Едно птиченце подсказа, че списъкът "Магнитски" щял да се запълни...Кои ие ща са новите.....?.А Тръбата да отиде да кара ваканцията си -не че нещо работи, та да има ваканция-на Хавай заедно с Горанов. Чакат го и ще го посрещнат подобаващо още на първото летище.

    Коментиран от #18

  • 17 банкомат

    10 1 Отговор
    Ама каква глава има този ! Същински банкомат.
  • 18 Стамат

    1 7 Отговор

    До коментар #16 от "харизан бандит":

    Птиченцето ти е лъжец, смени го !Един сенатор наскоро предложи да може да се влиза и излиза от списъка. Магнитски. Явно и на американците им е щракнало , че законът не работи и не е демократично да те обвиняват в нещо , за което нямат грам доказателства.
  • 19 Мухаа ха!

    5 0 Отговор
    Магнит върху алуминиеви джанти не действа, драги ми тръбоскрабчик.Виж,върху тръбите за изкуствено напояване- лепва от раз.Но там далаверата е много малка за да залепне Магнит ски- Някакви си мижави-20 милиона.
  • 20 ИНЖ1

    8 1 Отговор
    Ние сме за посмешище, а не USA или "Магнитски".

    Коментиран от #22

  • 21 пфф

    1 0 Отговор
    На тая страна леж!
  • 22 вярно е

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИНЖ1":

    В Германия ни се присмивали, защото очевидно медиите там са запознати с политическа действителност у нас.

    Коментиран от #28

  • 23 Напоителни системи

    7 0 Отговор
    Голямата форма-в случая глава-не означава голямо съдържание
  • 24 Пенсилвания авеню

    7 0 Отговор
    Тръба, отиди в Щатите и дай специална пресконференция върху глобалния закон "Магнитски".
  • 25 Главунски

    5 0 Отговор
    Интересно , всички герберасти имат особена форма на главата.
  • 26 смигъл

    0 4 Отговор
    ми щото е измишлиотина, бухалка няква на сащистан....наще да напраавят и те един списък........то ако е само списък е точно бухалка, ако има правни основания си е платформа за съдене...., ама не е точно щото не могат да докажат....разните му там ......чакри
  • 27 ахахахах

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "ха-гризанко":

    някой осъден да има от там....аххахахах
  • 28 еврофанатик

    0 5 Отговор

    До коментар #22 от "вярно е":

    те германците да си гледат техния двор, че накрая да не ходят кът изпаднали германци, че натам са се запътили, че и нас са ни взели на абордаж с тях....
  • 29 Големанов

    3 0 Отговор
    Тръбата защо не го направиха и него министър. Идеално се вписва в това правителство
  • 30 Испански философ

    2 0 Отговор
    Външните белези говорят за вътрешното съдържание -Мигел Унамуно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове