7 Февруари, 2014 10:09 670 1

МВР не се справя – твърди Атанасова, Буруджиева не е съгласна

  • вот на недоверие

Скандалът с Петното и случая с Моника не могат да се смесват, категорична беше Татяна Буруджиева. Социалистката се възмути от безсрамието на опозицията да иска вот за сектор сигурност

„МВР не се справя. Това, че само една от 10 автомобилни кражби е разкрита, говори достатъчно”, коментира в „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Думите й стъпиха на поискания вчера от парламентарната опозиция трети вот на недоверие в правителството на Пламен Орешарски, този път за работата му в сектор „сигурност”.

„Факт е, че има провал в справянето с бежанската вълна, факт е, че има провал изобщо в системата за сигурност и законодателството се прекроява така, че да устрои една личност”, продължи с критиките към управляващите Атанасова. Според бившия здравен министър от кабинета „Борисов”, въпреки заявките за промяна в цялото законодателство в сферата на сигурността, това не се е случило. „Правят се промени в законите, например този за ДАНС, от хора като г-н Бисеров”, припомни Десислава Атанасова в подкрепа на твърденията си.

„От 25 години наблюдавам българския политически живот и за първи път има такъв тепегьозлък (от тур. безочливост, безсрамие, бел. ред.)”, отвърна на атаките народният представител от Коалиция за България Татяна Буруджиева. „Да изразходиш всички пари, дадени за бежанците, а в същото време да няма осигурено едно място за бежанец... когато не си направил нищо за тях, когато нищо не си направил за укрепването на органите за сигурност и ред, а обратното...”, посочи тя „тежкото наследство от г-н Цветанов” и бившите властимащи.

Буруджиева коментира темата, която управляващите изведоха на дневен ред вчера, след като вече бяха обявили за свой приоритет – борбата с битовата престъпност. По думите й огромният проблем с нея е заради липсата на адекватни наказания и затова Наказателният кодекс трябва да се промени.

Двамата народни представители зачекнаха още няколко от горещите въпроси на споровете между управляващи и опозиция като намерението на мнозинството да проучва твърденията за среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Бисер Миланов – Петното и случая с усвоените от фирмата на Моника Станишева евро пари.

Скандалът с Петното и случая с Моника не могат да се смесват, категорична беше Татяна Буруджиева. По думите й председателят на БСП Сергей Станишев и лидерът на социалистите в Европарламента Мартин Шулц не могат да имат проблем по тази тема, защото европейските проекти се реализират по много ясен начин.

Буруджиева и Атанасова си размениха още словесни изстрели, свързани с раздаваните от предишното управление бонуси в държавната администрация. Според социалистката въпросът е защо са били раздадени 2 милиона. ГЕРБ-ерката посочи доста по-скромната сума от 200 хил., за които заяви, че са разпределени като допълнително материално стимулиране, защото това се налагало от нормативната уредба.

Замразяването или увеличаването на депутатските заплати беше поредното бойно поле между двете. След като доходите на всички хора са размразени, какво означава да бъдат замразени депутатските заплати, попита представителката на управляващите и обвини опозицията, че не е внесла своето искане за замразяване на депутатските възнаграждения в парламента. Десислава Атанасова обаче контрира с настояване, че такова искане вече е депозирано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Ехооо, магистъра по право от "УНСС" и юристконсулката на диспансера за психично болни в Русе /има и специализация по политология и дипломация/, и тя горката взе да разбира от "полицейщина". Нека "всяка жаба да си знае гьола", може би госпожата ще е по-полезна в "отраслите" , за които е учила. Не се съмнявам в нейните възможности и интелект.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове