Last news in Fakti

10 Май, 2024 06:28 1 418 28

СОС заседава за реорганизацията на движението в центъра на София

  • столичен общински съвет-
  • движение-
  • организация

Промените предизвикаха обществено недоволство и ежедневни протести

СОС заседава за реорганизацията на движението в центъра на София - 1
Снимка: БНТ

Транспортната комисия към Столичния общински съвет ще заседава по повод реорганизацията на движението в центъра на София, предаде БНТ.

Промените предизвикаха обществено недоволство и ежедневни протести. Административният съд в София образува дело за законосъобразността на промените по искане на Европейския център за транспортни политики.

Според Центъра има редица нарушения в проекта. Ако делото бъде спечелено, всичко ще трябва да бъде върнато в първоначалния му вид.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрополис

    12 0 Отговор
    Движението в софето става само за супермени, батмани и извънземни, които владеят телепортация.
  • 2 Ами

    24 1 Отговор
    На Фандъкова и трябваха няколко мандата , за да бъде намразена ! Хейевете от ДС им трябваха няколко дена !

    Коментиран от #4, #13

  • 3 хаберих

    8 0 Отговор
    - Тате, как си говорят змиите?
    Бащата, поглежда към жена си и тъщата и казва:
    - Кажете де, детето се интересува!
  • 4 Де Се то

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    Е това е професионализъм, личи си школовката на ДС. От три мандата, та за три дена...
  • 5 Фен

    17 0 Отговор
    Удивителен е талантът на кликата на Кики, да твори провал след провал! Чисто статистически, поне един успех, би следвало да имат. Но, не би.
  • 6 да де

    12 1 Отговор
    Кипи безсмислен труд съвещания обикновено се правят преди да сътвориш някоя глупост не след това.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За протокола

    8 0 Отговор
    Столичната Община се превърна в нещо средно между забавачка, начално училище за политици, ПУЦ, място за бизнес и място за избиване на комплекси. Не виждам експерти, не виждам хора с визия и ангажираност към проблемите на града, не виждам цялостна работеща концепция за бъдещето на столицата.
  • 9 ул. "Иван Вазов"

    12 0 Отговор
    Иди@тизма на СС групата на Бонев , ПП/ДБ и лично на Терзиев е безспорен ! Само с едно решение /свръх безумно/ показаха , че няма по големи дилетанти от тях , няма по неграмотни от тях и няма по корумпирани от тях /по официални данни - иди@тизма струва на нас - софиянци 7 000 000 /седем милиона/ лева , седем милиона за боя и пластмасови колчета/ . Както се сетя , че гласувах за тях - иде ми да си забия няколко шамара.
  • 10 тия софиянци ,много прости ,бе

    10 1 Отговор
    Оли Гофрена Васко снощи каза ,че трябва да минем на велосипеди за да сме "истински" европейци , после се качи в Поршето си и отпраши.
  • 11 куче влачи - диря нЕма

    9 0 Отговор
    Щуротията всъщност си е чиста кражба ! За един тон боя и петстотин пластмасови колчета - седем милиона левчета ?! Да бе , да !
  • 12 РЕАЛИСТ

    10 0 Отговор
    СПАСИ СОФИЯ и ДС НАСЛЕДНИКА наистина ще спасят СОФИЯ като събудят гражданите.На Корупцията, беззаконието и некомпетентността, които се вехрят от десетилетия трябва, трябва да се потърси ОТГОВОРНОСТ.
    7 Милиона за боя и колчета - изплащат си предизборната кампания.
  • 13 Мда

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    ФенДупкова я намразихме още след първият мандат!
    Тия и те борци за псевдо-европроекти излязоха. Акъл море, глава шамандура.
  • 14 зачуден

    6 0 Отговор
    Не знам какво са очаквали софиянци , избирайки Васил Терзиев за кмет ! Терзиев , в качеството си на внук и син на видни представители на т.нар. репресивен апарат от Живково време /все пак - дядовци бивши партизани , генерали и шефове на Управления на ДС и членове на ЦК на БКП, мама и тате - полковници от ДС , де-що има роднина - и той служител на ДС/ - НЕ Е СВИКНАЛ да се интересува , какво искат хората , СВИКНАЛ Е , когато ТОЙ каже нещо - всички да се подчиняват безропотно !

    Коментиран от #22, #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    7 0 Отговор
    Вчера Терзиев и Бонев бяха забелязани в МОЛ Сердика да избират розови прашки
  • 17 развеселен

    8 0 Отговор
    За да се угоди на п е далчето Бонев и на неговите "съратници" , които не могат да седнат в кола , щото ги болят разп ра ните им д у п енца , сега цяла София трябва да мине на тротинетки и велосиПЕДИ ли , що ли ?!
  • 18 "Браво" "софиянци"!!!

    8 0 Отговор
    Искахте Пълна Подмяна и Дай България получихте ги! Плюс бонус всичките геЮви да ви управляват.......... Е получихте си го! Честито на "умниците" избрали ги. Сега алтернативата е "Спаси СЕ от София"...............
  • 19 Майора

    6 0 Отговор
    “След дъжд качулка” е казал народът и “три пъти мери и веднъж режи”! Но заслепени от собственото си его и безсилието да управляват , налагат насилствено нещата! Не става !
  • 20 кореняк (от три поколения) софиянец

    9 0 Отговор
    София никога не е била кой знае колко приветлив град. Винаги е била сивичка,поразкопана,с неподхождащи си една с друга постройки,с недостатъчно широки улици,с поразнебитени обществени сгради и съоръжения,с тесни тротоари с разместени плочки,с препълнени кофи за смет и покрита с прахоляк и боклуци, НО - толкова окаяна НИКОГА НЕ Е БИЛА!!! Скудоумно решихме,че млад и "преуспял" човек и "бизнесмен",като Терзиев ще има и желание и визия,и компетентност да се справи с безбройните софийски проблеми,а то какво се оказа - и той дошъл само да краде,да урежда близките си и да симулира дейност. Наивници сме,наивници!
  • 21 Демократ

    6 0 Отговор
    В нормалния демократичен свят никъде няма такава простотия и некомпетентност, затова и никъде няма такива безумни велоалеи. Те се изграждат за улесняване на движението, не за затрудняване. Фандъковица през 2012 г. започна това безумие и края му не се вижда. Велоалеи се правят винаги на тротоарите, не на пътното платно, умниците да отидат до Албания и да се научат, не да се подиграват на албанските реотани,дето трудно загравяли.Българските въобще не загряват.
  • 22 сенсини

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "зачуден":

    софиянци не сме гласували за тоя прошляк само да отбележа
  • 23 Простото Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "зачуден":

    ДС изтърсака беше избран с "ала-бала", а не от софиянци!
  • 24 сенсини

    4 0 Отговор
    от 35 години как съм роден в тая скапана София никой нищо не е направил хубаво да е Граф Игнатиев милиони изсипаха нищо , пред парламента ремонт на ремонта един след друг , Парриарха му разказаха играта , вДрагалевци канализация правиха като падне дъжд всичко е вънка , във Факултета реки от боклуци това ли е европейското?

    Коментиран от #25

  • 25 сенсини

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "сенсини":

    важното е да пращаме помощи на Украйна и знамето да се вее на фашистите пред общината
  • 26 Стар софиянец

    3 0 Отговор
    Проблемите на София са главно два:
    1. Генералният план за развитие на града е сбъркан, Трябваше да расте към съседните села, където да се строят нови квартали с къщи и ниско строителство, да се отварят бизнеси, да се правят училища, детски градини, паркове, места за отдих и развлечение. Те трябваше да се свързват с широки пътища и скоростни влакове. Вместо това, те се хвърлиха на презастрояване и уплътняване на града.
    2. Корупция и незаконно строителство без спазване на елементарни норми.
  • 27 8001

    2 0 Отговор
    На 80 години съм. Колкото и грехове да има соц. управлението София се управляваше много добре. Имам предвид края на 50-те и началото на 60-те години на 20-ти век. Улиците се миеха по два пъти на ден, градската канализация се почистваше всяка седмица,кучкари обикаляха улиците да ловят бездомни кучета. Всеки ден свежо и чисто.
    Градската канализация не е чистена повече от 30 години. Ако не дай Боже падне обилен дъжд ще страдаме от наводнение,по улиците ще се движат лодки. До там я докараха "мъдрите" управници.

    Коментиран от #28

  • 28 Монте

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "8001":

    Ще добавя, че от строителен обект камиона преди да излезе на пътното платно, гумите се почистваха с цел да не замърсява.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове