Last news in Fakti

19 Май, 2024 21:39 1 719 75

Мая Манолова: Готови сме със закон „Антиспекула“

  • мая маналова-
  • спекула-
  • закон-
  • поскъпване

Няма да допуснем поскъпване на цените дори при влизане в еврозоната

Мая Манолова:  Готови сме със закон „Антиспекула“ - 1
Снимка: БНТ

„Не се борим за министерски постове. Спомнете си, какво правихме от „Изправи се БГ“ в двата парламента – направихме комисията по ревизия на правителствата на Борисов. Извадихме скандалите с чувалите с парите за фирми за строежа на АМ „Хемус“, инхаус процедурите, кюлчетата злато и пачките, за вноса на боклук от чужбина и пр.

Това заяви Мая Манолова от Коалиция „Солидарна България“ в отговор на въпрос дали сглобката ще допусне „нещо ляво, социално, синдикално и солидарно в лицето на коалиция „Солидарна България“ в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Тя е водач на листите на коалицията в софийския 23-ти район и в Шумен.

В следващия парламент, заедно с г-жа Ваня Григорова, експерти, специалисти, леви журналисти, университетски преподаватели, хора с кауза, биография и готови за битка, ще направим Комисия „Антиспекула“. Причината е, че ние от „Солидарна България“ сме сред хората и виждаме сериозен страх в обществото, свързан с влизането ни в Еврозоната и въвеждането на еврото. Хората са ужасени от възможната експлозия след това на цените. Те имат основание да се страхуват. При слаби институции интересите им не са защитени“, обясни Манолова.

Тя добави, че и днес в основните хранителни вериги надценките, например на млечни продукти и сирене, са над 80% от производствените цени. „Това са спекулативни цени. Държавата, в лицето на различните комисии, които трябва да защитават потребителите или не налагат санкции, или са фиктивни от по няколко хиляди лева. Излиза, че комисиите не са на страната на хората. Затова, онова, което ще направим в следващия парламент е Закон против спекулата.

В него ще бъде разписано замразяване на цените на основни храни и тока – шест месеца преди и след влизането на еврото. Ще разформироваме Комисията за защита на потребителите, защото не защитава интересите на хората, а на монополите.

Няма европейска държава, която да не е сложила регулации – юзди на търговските вериги и супермаркетите. Във Франция има 5000 стоки с контрол на надценките. Това е така и в Гърция, Словакия, Австрия, Унгария и пр.“, обоснова се Мая Манолова.

Тя обясни още, че цените на тока, водата и парното са необосновано високи, защото регулаторите не се интересуват от съдбата на хората, а ръководителите им са партийни назначения на ГЕРБ, ДПС, БСП и др. „От Солидарна България“ ще предложим в ръководството на регулаторите да влязат експерти от граждански организации – доказали, че работят за обществото и с кауза, а не слугинаж на енергийните дружества и на търговците.“

„Бойко Борисов предизвика тези избори, за да убеди хората, че няма друга алтернатива, че единствената им възможност са ГЕРБ и ДПС. Но хората могат да обърнат резултата в България за добро на изборите.“

Тя беше категорична, че с активен граждански вот, резултатът може да бъде променен и припомни: „През лятото на 2020 г., след масови протести, които накараха статуквото и мафията да изтръпнат. Тогава те почувстваха, че си отиват. Сега на 9 юни можем да накажем онези, които тласкат България назад“.

Манолова обясни, че днес Борисов си представя, че ще е пак премиер, Асен Василев – финансов министър, ДПС ще са начело на парламента: „Преди Продължаваме промяната им бяха предястие, а сега се търси десерта в лицето на някоя от малките партии, които влязат в следващия парламент. За да не се случи това, е нужно масово гласуване, за да влязат още партии.“

Мая Манолова подчерта, че с Ваня Григорова имат ангажимент и към майките с деца и самотните майки. „Има десетки хиляди жени, които гледат сами децата си. Представяте ли си, колко трудно е това? Как например с една минимална заплата става това? Къде е държавата? Днес много двойки живеят без брак, а бащите не плащат издръжка или, колкото си решат, а държавата я няма. В лицето на „Солидарна България“ тези майки ще имат защита. Планираме законодателство в тяхна подкрепа, ваучери за детегледачки, домашни ремонти, сериозно енергийно подпомагане, безплатни лекарства, учебници и пр.“

„Изкушавам се да питам Николай Денков, който ми е опонент – водач на листата на Продължаваме промяната в Шумен, дали е ходил на пазара в Шумен или Нови пазар? Ходих там вчера и си поговорих с жена на 82 г., която получава пенсия от 526 лева. Каза ми, че на два декара отглежда зеленчуци, за да ги продава сама на пазара. Е, питам Денков – 526 лева за една жена на 82 години добър доход ли е в резултат на Вашата пенсионна реформа, за да се живее нормално? 500 000 българи взимат такива пенсии. 700 000 българи взимат едва Минимална работна заплата, която след данъците е 700 лева. Но Денков и компания няма как да видят това, след като се возят с коли на НСО и взимат заплати по 10 000 – 12 000 лева заплати“, каза още Манолова.

Тя призова хората да гласуват на 9 юни с №9 за Коалиция „Солидарна България“.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    24 34 Отговор
    Българския народ иска да се върне както си беше при бае Тошу. И да сем с Русия!

    Коментиран от #4, #25, #48

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 провинциалист

    35 2 Отговор
    "Няма да допуснем поскъпване на цените дори при влизане в еврозоната" - ами те вече поскъпнаха предостатъчно, въпреки че съм сигурен, че това далеч не е краят на поскъпването. И все пак, ние май ще сме първите, при които поскъпването е започнало преди еврозоната.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Електра

    54 12 Отговор
    Много тъпо парче е Галевица...
  • 8 Дедо

    53 5 Отговор
    Защитничка на Пеевски за шеф на ДАНС, защитничка на братя Галеви, бивша БСП-рка, Комбина с оня другата БСП-рка която се пробваше да купува депутати, комбина с разни Бабикяни и Хаджигенчивци,а сега комбина с Григорова . Е няма такъв паразит като тази,която смуче от всички
  • 9 Пчеличката

    47 7 Отговор
    Пчеличката Мая пак се размечта за депутатски пост. А комисията по ревизията беше пълен цирк
  • 10 от село

    38 5 Отговор
    Ама тази не може да си седи на трите букви ,защото все има нещо вътре !
  • 11 Мунчо юмручето

    37 3 Отговор
    Какво стана със твоята промяна ма нали със мунчо юмручето намерихте спасителите на България и ви се изак..а във устите ти пак искаш да си във парламента ама няма такова нещо
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Моля те Боже

    38 3 Отговор
    опази ни от това чудо

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 🍋🍊🇧🇬

    14 3 Отговор
    Anything, само ни изберете.

    Аве имаше ени, ПП, ДБ, такива, ко стааана?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Що бе

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Му ха ха ха":

    Ти на Голата Вечеринка ли си ?
  • 20 хммм

    7 12 Отговор
    Мая е също толкова красива и напориста като преди!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай араб

    25 4 Отговор
    Кандидатката за всичко пак се завихря ,сега майките с увреждания не я интересуват вече
  • 23 ддд

    18 5 Отговор
    Някой прочете ли статията като видя мутрата на мая

    Коментиран от #32

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 баба Пена

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ти сигурно си на 95 години и си мислиш , че като се върнеш при бая ти Тошо , ще ти върне и годините на 35 ??? Да , ама не ...беше казал ...бая ти Петко Бочаров ...
  • 26 Последния Софиянец

    5 22 Отговор
    Майче бяхме с теб нс протестите 2020 г. Единствено ти не предаде гражданите! Ти с Ваня влизате в парламента а Слави е аут! Той се оказа подлога на мафията на Доган и Пеевски!
  • 27 обективен

    21 4 Отговор
    Показването по телевизията на тази персона предизвиква у българина спазми в стомаха и желание за обилно повръщане и диария
  • 28 Мини и мене да ме понамачкаш,

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Майче.
  • 29 Галев

    10 2 Отговор
    Загубих брат, но вече имам две сестри!
  • 30 ганев

    17 1 Отговор
    БАБА...СТЪРШЕЛ ...ДРАПА ЗДРАВО ЗА ПАРЛАМЕНТА И КИНТИИИИИ....МНОГО
  • 31 Общата

    17 2 Отговор
    Другарко пенсиите са ниски ,ама не почвайте отзад напред ,защото бюджета колко е знаеш ли и колко може да се отдели ?Инфлацията нормална ли е ?Икономиката която храни всички достатъчна ли е за по високи заплати и пенсии ? С тези популистки дрънканици само лъжете хората,а искате да влезете с други цели и не ви ясни спонсорите ?
  • 32 Не е възможно

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "ддд":

    Тук там защото е гнусно само при вида й!
  • 33 Киселяка

    15 2 Отговор
    Тази жена с комсомолски устрем и жар не може да допусне че не е нужна на избирателите защото е минало нейното време и че нищо в живота не се повтаря освен изгарящото желание за власт.
  • 34 Ама Би

    7 1 Отговор
    Севгазо МА
  • 35 Ветеран от Протеста

    19 3 Отговор
    С костюмче Армани за 5 хиляди евро разговаряла с пенсионерка на пазара самата Манолова...Ти да видиш какво нещо!!

    Коментиран от #38

  • 36 Амадор

    14 2 Отговор
    Този госпожа досега само за мюфтия не се е кандидатирала но никога не е късно.
  • 37 Р.К.И.

    11 1 Отговор
    Коя стока е дефицитна в България, та да има спекула?
  • 38 Ами да

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ветеран от Протеста":

    Утре ще е с ново марково костюмче ,чанта и обувки и така всеки ден до 9- ти..Другата кокона Ванчето и тя върви по същия път.Стария спонсор на Маята пак е развързал кесията и защо така пак клони към дядо Божко под гаранция.
  • 39 Исторически парк

    5 1 Отговор
    То и закон чисти ръце имахте ама 😉
  • 40 "Спекулант "

    15 1 Отговор
    Фалшива,фалшива,фалшива и покварена !
  • 41 Русофил

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Нали съм с руски акцент...
  • 42 По-полека

    12 3 Отговор
    На тази и викаха сестра Галева. Защо ли?

    Коментиран от #44, #57

  • 43 пфффф

    13 3 Отговор
    Много жалка работа е тая другарка.Лъже като дърта Ваня.
  • 44 Заради брат ѝ.

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "По-полека":

    Ти кво си помисли?
  • 45 ДА ПОПИТАМ

    7 2 Отговор
    Галева ,в Пазарджик сте издигнали едит "професионалист" - ЗКПЧ, който затри СВП. Кой ще ви подкрепи с този некъдърник или това е едно обещание към него от твоят мъж?
  • 46 оня с коня

    7 2 Отговор
    И се заканва мая че в следващия парламент ще внесе закон "Антиспекула",че ще блокира цените на ток,вода и т.н. щото са Необосновано високи,ще Разформилова/?/ Комисията за защита на потребителите и т.н. и всичко това при положение че според Социолог проучвания коалицията й има точно 2,7%.А можем ли да си представим ако станат 2,8% какви Цунамита ще ни сътвори Мая?!...Та попитали нестандартните репортери Агата Кристи как се Готви Заек защото тя се похвалила че има страхотна рецепта,а Тя им отговорила:"Първо си хванете Заек..."!Е същото пожелание се отнася и за МаяВаня- Първо влезте в НС!Ама едва ли...

    Коментиран от #53

  • 47 Ужас!

    11 2 Отговор
    Тая кокошка докога ще се появява?! Плаши децата! Грозна, нагла и елементарна! ТЯ ГОТВИЛА ЗАКОН !?!? Боже, боже колко мъка има по тоя свят боже!
  • 48 ?????

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ти как получи това гениално прозрение? Това го искате само вие - руските агенти, предателите на нашия народ.
  • 49 Бойко съм

    11 1 Отговор
    Мая аз те направих омбуцман .....забрави ли ? Ама си алчна и поиска още повече да ставаш кмет .....затова сега си безработна и без пари !!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Анонимен

    5 2 Отговор
    Популистки лозунги...същите като на ПП.
  • 52 Васко Тръпката

    9 1 Отговор
    Комунизмът не ще да си отива...
  • 53 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "оня с коня":

    Всички Партии обещават Лъжи за Истини а Агата Кристи и АГЕНТ 007 Са един и същ
  • 54 Иван

    2 5 Отговор
    Ако ГЕРБ се махнат -за 5-10 години - ще вървим напред, те са проблема. Такива са едни - странни птици - на последно място сме в Европа и - те - ама не е така - това не е правилното.

    Съмнявам се в Мая Манолова, тя също е "пакостник", ама кой ли ни пита.
  • 55 яжхнв

    5 1 Отговор
    изтърка се готи на си но политиката сие една лека жена
  • 56 Румен

    6 0 Отговор
    Мая Галева много желае да е в политиката.
  • 57 нтгвнг

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "По-полека":

    ибягаха по неино време
  • 58 Ученика

    3 1 Отговор
    А Началника отгоре питА ли?
  • 59 Уса

    2 6 Отговор
    Американския народ казва ДА за Възраждане
  • 60 Гръч

    6 1 Отговор
    Тази прецака въвеждането на закона за личната банкрупция и удари рамо на ЧСИ докато се бореше против тях.Така извъртя нещата накрая,че много хора останаха на улицата без покрив
  • 61 Оня с катъра

    2 3 Отговор
    Никой от днешните борещи се за власт няма да може да управлява държавата. Задава се времето самите те да повикат Престолонаследника Борис IV, да му връчат царския жезъл и трон и да спаси държавата от разпад. Така както пра пра дядо му Фердинанд дойде и поведе държавата напред.

    Коментиран от #62

  • 62 8001

    0 3 Отговор

    До коментар #61 от "Оня с катъра":

    От написаното от теб се замислям дали идва времето да върнем Монархията. Доста са случаите Фердинанд I и Борис III да спасяват страната от забърканите каши на нашенските управленци. Сега е ред на Престолонаследника Борис IV да оправя кашите забъркани през изтеклите 30 и няколко години.

    Коментиран от #66

  • 63 Вуте

    1 4 Отговор
    Хора, време е за референдум Република или Монархия. Имаме си престолонаследник.

    Коментиран от #68

  • 64 Я Я Я Я ДА

    3 2 Отговор
    МАЬЪ ОБЩАТА ..............................
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Няма нужда от

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "8001":

    нови глупости!Пускат се уловки за дезориентиране .Каква монархия, промени в конституцията и нов хаос .Демокрацията и многопартийната система е варианта ,а хората да се научат да разпознават политиците ,не популистите и да се хващат веднага на въдицата.Също политиците да спрат да лъжат,а те ще спрат когато хората не им дават възможност да го правят.Хората да се научат и ограмотят,защото държавата е една и бъдещето е общо.
  • 67 Аха,

    5 0 Отговор
    Ей измислиха закон и чакат баламите да клъвнат.Майче кой ти купи костюмчето за 5 бона ,нали си безработна ?
  • 68 А скрий

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Вуте":

    се ,али бали !
  • 69 Е уляхте се по долу

    0 1 Отговор
    Борис |V е младеж без никакъв опит и без да познава страната ,не се излагайте .Пак някой ще ни оправя докато гледате сеир и чакате.Някакви налудности.А и има различни видове монархия.Ако царя е само с представителна власт както президента ,няма голям смисъл,защото пак ще е многопартийна система и премиер.
  • 70 Гачо

    5 1 Отговор
    Тая селска мъстия не приключи ли вече с политиката?
  • 71 Мая крадлата

    6 0 Отговор
    И това доживяхме крадците да направят закон за крадците и спекулантите ? По фалшив закон от този няма , 30 години нито един в затвора ?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Съсел

    3 1 Отговор
    Кюстендилската слива е толкова противна че с нея в комплект Ваня е обречена.
  • 74 Хаирсъзина

    1 2 Отговор
    То и сега имаме абсолютен монарх Боко Банкянски.
  • 75 Хаирсъзина

    0 3 Отговор
    То и сега имаме абсолютен монарх Боко Банкянски, който може всичко. Като нема кой да го похвали,той сам се хвали,че е най подготвен от всички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове