Last news in Fakti

23 Май, 2024 15:25 1 693 85

Костадин Костадинов: С влизането си в ЕС България стана суровинен придатък

  • възраждане-
  • избори-
  • ес-
  • костадин костадинов

Общите загуби от членството на България в ЕС за 17 години възлиза на грубо 181 млрд. лева

Костадин Костадинов: С влизането си в ЕС България стана суровинен придатък - 1
Снимка: БГНЕС

"След влизането на България в Европейския съюз, по-голямата тежест от пропуснатите ползи и негативи за икономиката на страната ни паднаха върху участието ни в единния европейски пазар.

Към 2007 г. икономиката ни беше с ниска конкурентоспособност, което се отрази негативно както на производството, така и на потреблението на домакинствата. Само при три от важните продукти сме запазили производството си през годините – електроенергия, пшеница и царевица. Сред всички останали се наблюдава драматичен спад. Това се дължи на факта, че през 2007 г. икономиката на България не беше готова за отворения пазар.

Преждевременното откриване на нашите граници за внос и износ, преди българските фирми да са станали конкурентоспособни за западните пазари доведе до огромни загуби. Решението бе в налагане на държавни защитни механизми в интерес на родните производители, но за България такива не бяха позволени. По този начин ниската конкурентоспособност в комбинация с отварянето на границите за търговия, в съответствие с политиката на ЕС и на Световната търговска организация, се превърнаха в най-големия бич за българската икономика.

Отварянето на европейския трудов пазар за българските граждани доведе до рязка загуба на население в трудоспособна възраст в невиждани мащаби, а без съмнение най-важният ресурс за една страна са хората. По данни на НСИ, към момента на присъединяване на България към ЕС през 2007 г., населението на България е 7 659 764 души, а към 2023 г. то е намаляло до 6 446 596. Това означава, че за 17 години сме намалели общо с 1 213 169 души, по 71 363 на година. Всички знаем обаче, че това са официални данни - неофициалните са още по-стряскащи.

Това има трайни последици върху пенсионната ни система, които ще се задълбочават, тъй като страната ни остава без квалифицирана работна сила, а на всеки останал работещ в страната ни се пада издръжка на все повече пенсионери, ученици и държавни служители.

От икономическа гледна точка, намаляването на населението през годините е довело до по-нисък брутен вътрешен продукт за страната ни. Ако бъде отнесен размерът на БВП на глава от населението, който определя нивото на икономическото развитие на една държава, към броя на хората, с който сме намалели като народ, пропуснатите ползи за България възлизат на общо 156 632 709 144 лева, или с по 9 213 688 773 на година.

Зависимостта на тези пропуснати ползи обаче не е линейна, тъй като при по-голям обем на производство и съответно на потребление се получават по-големи икономии от мащаба, а също така се благоприятства привличането на повече нови инвестиции и реинвестирането на печалби. Така че реалните ни загуби са много по-големи.

Друга голяма тежест от пропуснати ползи падна върху преждевременното извеждане от експлоатация на първите четири енергоблока на АЕЦ „Козлодуй“. Изчисленията на специалистите от "Възраждане" сочат, че цената, която плащаме под формата на пропуснати ползи, от спирането им (първите два през 2002 г., а вторите два през 2006 г.) до 2023 г. възлизат на около 24 млрд. лева.

Иначе казано, общите загуби от членството на България в ЕС за 17 години възлиза на грубо 181 млрд. лева. Това обаче никъде не се казва. Вместо това ни дават статистиките за платения членски внос от страната ни (около 20 млрд. лв.) и получените пари по еврофондовете (около 40 млрд. лв). Ако сложим и тях в сметката ще получим общо загуби 201 млрд. лв. и печалби от 40 млрд. Крайният баланс е 160 млрд. лв. щети за държавния бюджет.

Това е истината. С влизането си в ЕС България се превърна в суровинен придатък на западноевропейските държави, които източиха нашите демографски ресурси и колонизираха нашата икономика. Ето защо е абсолютно задължително предоговарянето на членството ни в ЕС, защото в тази си форма то буквално задушава и убива българската държава и икономика.", написа Костадинов с социалната мрежа Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костя

    57 63 Отговор
    По-голям отпадък от теб няма. Гласувате на 95% с Герб и ДПС. Патреоте на Шиши!

    Коментиран от #3

  • 2 Това е

    41 33 Отговор
    Ясно
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ОНЯ...ОНЯ...🚮

    13 15 Отговор
    ВАШИЯ С ДИАМЕТЪР НА ГЛАВАТА
    ПО ГОЛЯМ ОТ ШИРИНАТА НА РАМЕНЕТЕ
    ТОЙ.ТОЙ...ЩЕ„ ОПРАВИ”...ЕС И НАТО..😀
  • 5 Мъдрият

    52 55 Отговор
    Костадинов, според мен дори няма смисъл да предоговаряме каквото и да било с тези гееве!

    Директно да се махаме от този вреден за на ЕС и от НАТО също!

    Така, че след като спечелите изборите, се надявам, че ще може да организирате и ратифицирате референдум по въпроса и чао ви гееве!

    Коментиран от #11, #21

  • 6 мани беги

    46 43 Отговор
    костя копейкин си иска в ссср и тва си е
  • 7 Тук вече

    48 45 Отговор
    Еми прав е-не че го харесвам...-но когато говори истините трябва да му се признае. Значи изпълняваме всички закони и разпоредби на ЕС--а не сме с равни права във вземането на решения в ЕС...-това какво е-ако не вид колонизация...!
  • 8 Европеец

    46 42 Отговор
    Просто си предател защитник на руЗки интереси.Рузия няма изгода от единен и силен Европейски Съюз .Искат той да се разпадне и този предател работи за тях.като живее и се ползва от всички блага на свободния свят.

    Коментиран от #67

  • 9 Бендида

    45 16 Отговор
    Костадинов ако иска да бъде полезен, нека потърси отговорност на Борисов. Защото влизането ни в ЕС, съвпада с идването на ГЕРБ на власт. Първо в София, после и в останалите градове.
  • 10 гражданин

    35 22 Отговор
    хората отдавна са го казали, не го слушай какво ти говори, гледай го какво прави, тоест, как гласува със същите тези, за които твърди че са ни съсипали държавата и са му основен, уж, опонент
  • 11 Бг гражданин

    43 33 Отговор

    До коментар #5 от "Мъдрият":

    Ми махай се свободен си да отидеш където си пожелаеш .заминавай за Москва и не се връщай.Ние не искаме диктатори да ни определят живота.ИСКАМЕ СВОБОДА.

    Коментиран от #58

  • 12 Оставете глупостите

    41 36 Отговор
    С влизането си в ЕС, България е повишила над 2 пъти БВП-то си!!! Официални данни
    Това е благодарение на търговията с ЕС и по-благоприятната среда за бизнес.
    Два пъти по-богати сме станали !!!
    Копейките у лево, айде!!!

    Коментиран от #23

  • 13 Ами прав е

    26 16 Отговор
    Всички развити страни в света преди да станат такива, са използвали "протекционизма" като държавна политика докато станат конкурентно способни. За Япония знам, че го прилагат почти 50 години.
    На България не и позволиха - вижте Вашингтонски консенсус 1989

    Коментиран от #57

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сър Пичук

    16 14 Отговор
    Моите чисти загуби от това че не играя тото възлизат на стотици милиони!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 По тези данни

    27 45 Отговор
    е видимо, че България умира бързо и сигурно.
    Трябва да си много прост, да не гласуваш за България с Възраждане.
  • 18 Ночко

    34 24 Отговор
    Объркал си се копейка....знаеш ли какво е суровинен придатък?Сега ще ти обясня:суровинен придатък е Русия на Китай,суровини на безценица и потупване по рамото!!!!

    Коментиран от #26

  • 19 Костя ,

    33 21 Отговор
    Ти да мълчиш , що не си си купил замъка с рубли , а с рубли , обърнати в Евра ... 🤭🤫
  • 20 Васил

    34 27 Отговор
    Костадинов ти си болен мозък ходи се прегледай някъде!
  • 21 Аре

    29 24 Отговор

    До коментар #5 от "Мъдрият":

    Куфар -влак- Сибир.Тскава е волята на народа.

    Коментиран от #59

  • 22 Връщай

    25 19 Отговор
    Парите,бе!
  • 23 Макарон

    26 21 Отговор

    До коментар #12 от "Оставете глупостите":

    А с колко намаля населението
    на България, оклоло 200 села останаха
    без хора, повече от 3 млн хора заминаха
    в чужбина! Народ, България се топи и
    изчезва като държава, а вие спорите за
    глупости.

    Коментиран от #54

  • 24 тгбийм

    29 12 Отговор
    Има ли българи дето като четат разбират какво пише -"през 2007 г., населението на България е 7 659 764 души, а към 2023 г. то е намаляло до 6 446 596. Това означава, че за 17 години сме намалели общо с 1 213 169 души" ???
    През тези години управляваше простия пожарникар от ГЕРБ, дето не знае кои му е напълнил чекмеджето с евро и злато, и които заедно с каликите си ограбиха кой каквото можа. Само при тяхното управление са изчезнали над 1 милион души. На изборите да внимавате че ако ви яхнат пак няма да остане никои.
  • 25 Майора

    33 21 Отговор
    Копейкин , като много знаеш и си против ЕС , защо участваш в евроизбори и защо жена ти получава субсидии от ЕС и спестяванията ти са във евро? Стига с тоя популизъм , отивай при другаря Путин , той ще те посрещне с отворени обятия , но България никога няма да бъде в Евразия!
  • 26 Макарон

    13 9 Отговор

    До коментар #18 от "Ночко":

    А ние не сме дори някакъв придатък,
    какво и на кого изнасяме ?
  • 27 !!!?

    33 21 Отговор
    Да...суровинен придатък на руски шпиони 4 хилядници !!!?

  • 28 Какво правим по въпроса?

    8 24 Отговор
    Тази Констатация и баба Пена на село ще я каже. Искаме Референдум за Булекзит след Британия. Не можело по меж. договори да се провеждали референдуми. Защо не променихте Законът да може? Как във Великобритания може, в България не може. Спретнахте едно рехаво протестче веднага за еврото КС, без да уведомите хората седмица преди това да протестират. Наистина ми приличат на контролирана опозиция,като НФСБ и Воля навремето. Гласувам за малка партия, която доказано защити здравето ми в криза, за истински патриоти.
  • 29 Интересно.... 🤔

    22 16 Отговор
    Дали дебилите копейки които ще гласуват за това руско г. У. в. но. му вярват?
  • 30 !!!?

    25 16 Отговор
    Копейкин е придатък на Митрофанова...но в Евро !!!?
  • 31 А преди това?

    17 11 Отговор
    Какво беше? А колко забогатяхме от влизането в ЕС? Айде стига глупости копейкински.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Костадинов е предател !

    19 11 Отговор
    "Явно вашата мъжка дума няма тежест!
    И той е взел нещата в свои ръце.
    Вие бяхте фактора за мен във Възраждане. Не той!
    На сесията през Март точката за отстраняването председателя на Общински съвет Пазарджик изобщо не беше разгледана и аз гласувах ПРОТИВ включването й в дневния ред. Какво право има г-н Таслаков да ме замесвате в уговорките си с групата съветници на местен олигарх? Колко време Таслаков ме притискаше да вляза в коалиция с тези хора?!
    Забравихте ли как при избора на председател през Ноември вие г-н Костадинов ми звъняхте, да ме убеждавате да гласувам ЗА издигнатия от ГЕРБ Председател на ОбС?! Явно имате страшно къса памет, или помните това, което ви изнася! Сигурно сте забравил, но поискахте да си снимам и бюлетината. Запомнете, животът е като едно колело, днес сте горе, утре сте долу! "

    Коментиран от #37

  • 35 Възрожденец - бивш

    13 6 Отговор
    "На мен не ми оставиха избор след бруталната намеса на местните ИЗБОРИ!
    Саботираха кампанията и подмениха цялата ни листа! Имам протокол от 27. 08.2023г.
    На събранието избрахме 17 кандидат общински съветници с 5 кандидат кметове.
    Единият щеше да спечели служебно! (официално се явиха четирима като първите двама нямаха нищо общо с Възраждане!) НА местно ниво успяхме да обединим 5 партии.
    За момент изпреварихме и БСП в Търговище. Но явно Възраждане нямат интерес да сменят СТАТУКВОТО.
    Информирах Костадин, че Вешев съботира изборите и играе с Герб. Но той не взе отношение! Сами си направете изводите....
    С днешна дата две от структурите ни ги няма! НО БИТКАТА СРЕЩУ ГЕРБ - ДПС И ПАТЕРИЦАТА ИМ ВЪЗРАЖДАНЕ ПРОДЪЛЖАВА! "СЛУХОВЕТЕ" , ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ СА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ ИЗЛЯЗОХА ИСТИНА!
    ДЕЙСТВАМЕ БЕЗ ВЪЗРАЖДАНЕ но с основния им човешки ресурс - СИМПАТИЗАНТИТЕ ИМ!
    Имам какво още да кажа но няма смисъл, предателството на Костадин и шайката му рано или късно ще бъде наказано!"
  • 36 Сериозен

    15 11 Отговор
    Алооо що пращаш евродепутати нали не искаш европа и евро. Пращай ги в русия. ЛЪЖЕЦ
  • 37 Пропусна да кажеш

    15 10 Отговор

    До коментар #34 от "Костадинов е предател !":

    И руски агент! Т.е Родоостъпник.
  • 38 Много

    14 10 Отговор
    противно, продажно нещо е този мутрофански придатък.
  • 39 Тоя има

    12 10 Отговор
    Голяма логика...значи хем икономиката ни била слаба и неконкурентна но щяла да може да наеме тези 2 млн които са напуснали на запад ?!? А тоя БВП КОЙТО ТОЙ СМЯТА е тоя преди приемането или сега??? Жалко че и тоя лъже
  • 40 Българин

    14 10 Отговор
    На този кретен кой му дава думата.
  • 41 Копанарино

    17 10 Отговор
    А ти помниш ли преди евр. съюз виденовата зима и как чрез девалвацията на любимият ти лев обраха спестяванията на хората живели през соца ? Някои иска безконтролът на банките ни за да граби .
  • 42 РЕАЛИСТ

    3 7 Отговор
    Късно е вече.
  • 43 🍋🍊🇧🇬

    6 12 Отговор
    Това е “understatement”, само разпродаденото и унищожено 10 към 1 (тоест на всеки долар разпродадено имущество са приходите са 0.10 цента) Държавно имущество след 1989 г. е 200 милиарда долара.

    Общите щети след влизането на България в ЕС са 1 Трилион $$ Щатски Долара.

    Коментиран от #56

  • 44 🍋🍊🇧🇬

    8 21 Отговор
    Гласувайте за Политическа Партия която има следните Приоритети:

    1. Запазване на Българският Лв., като основна парична единица в България!

    2. Забрана на Френско и Американско Ядрено Гориво за АЕЦ Козлодуй!

    3.Договаряне с най добрият Производител на АЕЦ в Света (Русия) за изграждане на Втора АЕЦ в Белене, (запазване и забрана за продажба на Ядреното Оборудване закупено за АЕЦ Белене).

    4. Отхвърляне но пост - колониален диктат ЕС, в частност Германия.

    5. Изплащане на Репарации към Българската Държава за въвличането на България в Две Световни Войни.

    Коментиран от #46, #50, #55

  • 45 Емигрант

    12 11 Отговор
    Срамно е, че в България съществуват такива музейни екземпляри като този каун от брега на миризливото кафяво езеро край Варна, но нищо не е неочаквано на територия на която съществуват и античовешки медии и предавания като чуждоезичната Гала която непрестанно "УАУ"-ка пред наредените от нея на една права софра клюкари или като онзи бълвоч "Ергенът", или като онова леке Рачков позволил си да иронизира Шварценегер, или онзи отвратителен "гювеч" В. Ангелов унижаващ всеки ден младежи и мята храна на пода вместо да нахрани гладуващи и бедни българи....България е тотален разрушител на човешки съдби и надежди....бягайте хора след изборите ви чака по-страшно бъдеще !
  • 46 копейкаа

    9 7 Отговор

    До коментар #44 от "🍋🍊🇧🇬":

    Подскажи ми, че немоа а познаа коя е партията ва???

    Коментиран от #53

  • 47 Представителят

    15 9 Отговор
    на варненската мутрогрупировка ТИМ изпълзя от дупката си за да "развъжда" болшевизъм" -колко отвратително за малкото останали интелигентни българи в държавата ?
  • 48 Лелее

    8 6 Отговор
    тролския грантаджийски слугинаж (от еднан индивид) се активира под снимката на Костадинов, Путин, Русия

    ихааа, ибрее, уааа...
  • 49 кафяв копанар

    12 7 Отговор
    Копейка, ти къщата с левове ли я купи, с рубли или с евраци. Лева е една фалшива девалвирана хартия, която не върви никъде.
  • 50 До44

    9 5 Отговор

    До коментар #44 от "🍋🍊🇧🇬":

    Мммм, да втора Беларус, това би го направил човек на много силни лекарства
  • 51 Преди как беше?

    11 8 Отговор
    Изнасяхме и се гордеехме, че храним цял съветскъ съюз с чушки. Не че сме успявали.
    Днес като изнасяме преработени нефтопродукти, руден концентрат и земеделска продукция било лошо. Русия само суровини изнася, ама Костя няма да коментира такава тема.
  • 52 българин

    13 8 Отговор
    Това рубладжийско мекере е срам за България, но и лош атестат за тези, които му дават трибуна да плещи лъжи и дезинформация във вреда на държавата, този национален предател е престъпник за затвора.
  • 53 Как коя?

    9 6 Отговор

    До коментар #46 от "копейкаа":

    ДПС. Костя работи за ДПС.
  • 54 Колко деца имаш, Макарона?

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Макарон":

    Да не се окаже, че си причина за намаляването на населението.
  • 55 Кво си пил

    8 4 Отговор

    До коментар #44 от "🍋🍊🇧🇬":

    бе човек?
  • 56 Тая стъкмистика

    9 6 Отговор

    До коментар #43 от "🍋🍊🇧🇬":

    Мутрофана на коляно ли я сметна?
  • 57 Я да го видим този коненсус

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ами прав е":

    Принципите на Вашингтонския консенсус са:

    Фискална дисциплина (минимален дефицит на бюджета);
    Преразпределение на базата на нуждата (приоритет на здравеопазването, образованието и инфраструктурата при държавните разходи);
    Разширяване на данъчната основа и намаляване на общите нива на облагане;
    Либерализация на финансовите пазари;
    Свободен обменен курс на националната валута;
    Смяна на търговските квоти с тарифи;
    Премахване на бариерите пред пазарната конкуренция на стоки;
    Приватизация на държавни предприятия;
    Премахване на бариери пред чужди директни инвестиции;
    Силни и защитени права на интелектуална собственост.

    Дали е лошо?

    Коментиран от #64

  • 58 Горски

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "Бг гражданин":

    То и ти можеш да си стегнеш куфарчетата и да ходиш в USA, ние тука не искаме да ни управляват джендъри, парапети, трафиканти, фалшификатори.

    Коментиран от #66, #79

  • 59 Горски

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Аре":

    София - USA, това също е волята на народа
  • 60 То па

    6 7 Отговор
    На теб да разчитаме за икономиката на България То си е все едно. Да пуснеш прасе в градината и да се надяваш да не я отъпче и да ненанапе ябълките и тиквите
  • 61 Промяна

    5 7 Отговор
    ТОЯ НОРМАЛЕН ЛИ Е ЖИВЕЕ ОТ ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА И БАЛАМОСВА ГЛУПАЦИТЕ КОИТО ГО ПРАВЯТ МНОГО БОГАТ
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Демократ

    7 10 Отговор
    Как е възможно този неонацист да участва в евроизбори, това е върха на българското морално падение.

    Коментиран от #69, #71

  • 64 Ами прав е

    7 1 Отговор

    До коментар #57 от "Я да го видим този коненсус":

    И къде видя "протекционизъм", а ??
    Точно това което си цитирал ( без "протекционизъм"), е убийство за всяка едан млада прохождаща икономика между големите корпорации.

    Сега вдяваш ли как ни убиха?
  • 65 Льльо

    2 8 Отговор
    Честито да ви е. Започнаха агентите от Изток с кампанията да колонизират Европа, да се наместят на мястото на САЩ. Китай завзе Африка с кредити. Покори Сърбия и Унгария стана втори Пекин. Огромен наплив от китайци купуват имоти в Будапеща, в полицията им в МВР ще служат китайци.
  • 66 Льльо

    5 13 Отговор

    До коментар #58 от "Горски":

    Аз искам китайци полицаи да ме пазят и да имат достъп до МВР и Европол. Унгария вече не е държава, а сателит. Това Ви очаква, копейки. Радвайте се на джендърите, че като дойде 1.6м комплексираното диктаторче ще видите свободно изразяване на мнението си в интернет ама друг път. Или си с тях, или те ще се отърват от теб.

    Коментиран от #70, #80, #81

  • 67 сноу

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Европеец":

    Да те руЗна по празната кратуна...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 сноу

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Демократ":

    Вземи си поправи най после името, та да се знае откъде ти идват мислите ...на първо време ду...нататък знаеш..
  • 70 404

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "Льльо":

    троле , брой си центовете...после си пий хаповете.....

    Коментиран от #78, #83

  • 71 тато

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Демократ":

    ахахахах, разбирам комуняга или нещо подобно, ама нацистите сте вие с криворазбраната ви демокрация, изродясала в мутро-фашизъм....
  • 72 Орхидеята

    3 2 Отговор
    Г-н Копейкин като се чуете с г-н Борисов ,за да обсъдите стартегията ви за изборите му предайте, че ако не превъзпита чиновничките и учителките няма ка кда направи правителство , шансут му е нулевл
  • 73 един

    4 3 Отговор
    тоя долен педал няма ли да се намери някой да му строши кратуната най-накрая
  • 74 Сметка

    4 4 Отговор
    Лъжеш копейкин. Срамно е че се водиш българин.. Получаваме много повече отколкото даваме. Второ какъв суровинен придатък. Къде видя суровини в БГ.
  • 75 Ставри

    4 5 Отговор
    Ама ние нямаме суровини бе, какъв придатък сме?! Нефт, газ, въглища, желязо, алуминий и какво ли не навремето взимахме от СССР срещу чушки и домати. Сега внасяме и тях. Еййй, голям клапанар е това момче.
  • 76 Капейката

    1 2 Отговор
    Е пълен Изммммекяр
  • 77 Тоя Мошеник

    2 1 Отговор
    Каза ли как си изплати
    Борча , толкова бързо .
    Нещо по въпроса .
  • 78 Кви центове

    0 3 Отговор

    До коментар #70 от "404":

    Бре
    Купейка Продажба

    Рубли вземаме

    Хаха
  • 79 Като е така

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "Горски":

    НЕ гласувай за израждане. Много точно ги описа.

    Коментиран от #82

  • 80 Горски

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "Льльо":

    Първо от теб ще почнат, нас не ни мисли.
  • 81 Горски

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "Льльо":

    Радвайте се на джендърите, че наистина малко време ви остава - тука си прав. който ходил по джендъри, ходил по джендъри.
  • 82 Горски

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Като е така":

    Най-добре да няма избори изобщо, да станем някоя колония на ЕС, Брюксел или САЩ.
  • 83 Льльо

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "404":

    Колко копейки ти дойдоха от Московието за коментарчето?
  • 84 възраждане номер 12

    2 1 Отговор
    Който обича народа си и България гласува са Възраждане.Останалото е грешка.
  • 85 инж. Ганчо Илков

    1 0 Отговор
    Костадинов говори като Историк Статистик. Събитията, които са Факт, не могат да бъдат върнати във Времето за да бъдат Коригирани. Грешките трябва да не се повтарят. От Икономическа гледна точка основната Грешка, която бе заложена в Сценария на Лилов (Пленум на ЦК на БКП - ЮЛИ 1987 година), се изразява в Организиране Приватизацията по Модела на Руския Икономист Чобайс. Приватизацията (Масова и Касова) създаде Олигарси с Подарен Бизнес. Тези Олигарси както тогава, така и сега, не са обучени в Управлението на Бизнес в Условията на Пазарна Икономика. Природните Богатства се отдадоха с неизгодни Концесионни Договори на Чужди Фирми (Канада). Държавният РЕЗЕРВ още през годините на болшевизма беше "Изпратен" в Москва на "Съхранение". България беше Социално и Икономически Бедна Страна. Членството ни в ЕС отвори България към Пазарите в Европа и Света. Можещите млади Българи, Разочаровани и Подтикнати от Ново Излюпените Работодатели се Устройха извън Страната. Пак по Силата на Сценария на Лилов, чрез Конституцията, България се Превърна в Мутренска Държава. Партиите бяха заличени от Политически Проекти. Лидерите станаха Вождове усвояващи Съдебната Власт и Регулаторните Органи. Общественоста се превърна в безличен Наблюдател. Това е История. Сега е необходимо Обединена, срещу Статуквото, Опозиция и Реформаторска Социално Икономическа Програма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове