Last news in Fakti

26 Май, 2024 15:10 1 041 44

Петър Москов: Рецептата срещу корупцията е държавата вън от икономиката и бизнеса

  • петър москов-
  • синя българия-
  • избори

Възможността политиците да раздават нашите данъци от името на държавата е най-голямата машина за корупция, в която потъват милиарди всяка година

Петър Москов: Рецептата срещу корупцията е държавата вън от икономиката и бизнеса - 1
Снимка: КОД

Възможността политиците да раздават нашите данъци от името на държавата е най-голямата машина за корупция, в която потъват милиарди всяка година.

Синя България предлага радикално различна програма за управлението на страната ни и тя съдържа и единственото реалистично решение за преборване на политическата корупция, твърди Петър Москов, един от лидерите на дясното обединение. Според Москов рецептата срещу милиардната корупция е държавата вън от икономиката и бизнеса. Затваряне на кранчетата за източване на данъците ни към приближени фирми. Само за тази година са предвидени 12 млрд. за подобно финансиране, от които половината ще потънат в корупционни схеми или директно ще бъдат откраднати.

Синя България ще спре източването на парите ни, като ограничи ролята на държавата в търговския оборот и бизнеса. Така ще прекратим схемите за финансиране на бетон, асфалт и некачествени строежи с нашите пари. Изграждането на националната пътна инфраструктура трябва да става с частни капитали. Това ще доведе не само до по-високо качество, но и до много по-бързо завършване на строежите. По-малко държава в икономиката значи повече държава там, където тя наистина е нужна. Държавата не трябва да бъде търговец и голям инвеститор, а само регулатор и гарант на правата и свободите на гражданите.

По този начин парите от нашите данъци няма да отиват в частни джобове, а ще бъдат насочени за развитие на секторите, които са истинската отговорност на държавата - здравеопазване, образование и сигурност.

Освободените пари от нашите данъци ще се насочват за здраве, образование и социални програми.

Така държавата ще може да финансира пълноценно политиките по:

Ликвидирането на “медицинските пустини”, в които са се превърнали цели региони от България.

Постигането на модерно и качествено образование.

Гарантиране на достоен живот на хората в неравностойно положение.

Гласувайте за коалиция Синя България с N3 в интегралната бюлетина.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    47 8 Отговор
    Питам се тоя с безумния поглед не беше ли във властта и защо тогава не изгони политиците от бизнеса?

    Коментиран от #31

  • 2 Сатана Z

    41 8 Отговор
    Пепи— Белото да говори за корупция,при положение,че вкара в БГ ваксини за деца с изтекъл срок на годност
  • 3 Сандо

    43 3 Отговор
    С тая рецепта от 35 години ни лекувате и докарахте държавата България до предсмъртно състояние.Как пък не се намери някой,който да ви зашие отровните уста?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Про100кики

    25 6 Отговор
    Пепииии ама къ са наядооме с пица с кристали а?
  • 7 Ура,,ура

    33 5 Отговор
    Тия които го слушат в залата и тука го четат не мога да разбера как не им писва да слушат все едно и също от провалени личности. Те се борят само за субсидията и разводняват вота.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 име

    33 6 Отговор
    Ако имаше прокуратура, съд и закони, този щеше поне да е лежал за далаверата с турските ваксини, а и на престъпници не трябва да се дава право са участват в политическия живот и да заемат какато и да е длъжност.
  • 10 ЕВРОНЮЗ

    31 2 Отговор
    Рецептата за борба с корупцията я каза Лукашенко... Разстрел за всички политици от последните 34 години и на следващия ден разстрел за ония които са отишли на гробовете им.

    Коментиран от #12

  • 11 Лудостта и

    22 1 Отговор
    Желанието за власт у този човек никога няма да свършат.Това че не можеш да прецениш колко си зле не те прави добър политик.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хммм

    4 17 Отговор
    Браво, Москов!
  • 14 мхаа

    20 2 Отговор
    Абе добре ми ги разтягате ластиците, но като влезете в парламата ви обхваща всеобща амнезия и само мислите схеми за крадене. Синчето на гербераста Блъсков помага ли, май не ви пречи.
  • 15 А ти,

    14 1 Отговор
    "Другарю" - ВЪН от ОКРЪЖНА !

    /вълкът от кошарата говори за вегитарианство/...

    Тя - корупцията, е за всички останали, но при мен не е така, ЗАЩОТО СЪМ АЗ !!!
  • 16 Топлата Вода

    20 0 Отговор
    Рецепта срещу корупция - Разстрел на стадион , пълен с подрастващи ученици . Икономика №1 в света , го показва на практика.

    Коментиран от #18

  • 17 недоумяващ

    20 0 Отговор
    С приближаването на изборите , можем да чуем покъртителни рецепти , от бивши и настоящи управляващи . Само не разбрахме , докато упражняваха властта , що ставаха и лягаха сред корупцията.
  • 18 АГАТа Кристи

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Топлата Вода":

    Не веднъж съм го писал - и стадион "В. Левски" го имаме, и Вазовските заводи ги имаме, само южноамериканеца го нямаме, лека му пръст.
    Румънците дръпнаха много пред нас, защото почнаха с Чаушеско и жена му, за които знаем, а за колко ли не знаем ?

    Коментиран от #20

  • 19 омуртак

    13 3 Отговор
    този само срещу СОКОЛА НЕСМЕЕ ДА ГОВОРИ
  • 20 някой

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "АГАТа Кристи":

    В момента стадион Васил Левски е малък, и не може да ги събере . Оръжията и патроните ги изнесохме , пък и трябва да се прекарат противопожарни маркучи , да охлаждат цевите , щото ще прегреят . Чаушеско не ги убиха , а ги скриха , след инсцениране на показен разстрел. За да отворят широко вратите за мафията и корупцията . За броени часове се свали действащ знак , и се преасфалтира път .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ха ха

    9 1 Отговор
    приказки от доказани крадци ? видяхме "частния бизнес" с не заплащането на работа съвсем по мутренски , видяхме и как се грижите за здравеопазването с пръстови отпечатъци , по добре се скрийте някъде и не се обаждайте ,та някой заблуден може и да гласува за вас
  • 23 Трябва

    8 0 Отговор
    По-големи затвори, военни прокурори и съдии...
    ...и нй вече, електронно правителство, всички държавни услуги и движения на едини компютри, за да се вижда всичко и всичко в държавата на открити гишета, а не стаи и кабинети
  • 24 инж. Ганчо Илков

    8 1 Отговор
    Държавата, няма как да бъде извън Бизнеса. Държавата представлява Институции, с които Осъществява Регулирането на Социално Икономическите Отношения. Върховенството на Закона е валидно за Всички без Изключение. Държавата осъществява Външната и Вътрешната Политика на Страната. Кой ще Ограничава Корупцията, Олигархията, Сивата Икономика, Трудовата Безопасност, Посегателствата върху Личноста, ако не Държавата. Болшевизма отхвърли Частната Собственост и Духовният Мир и преобразува Държавата в Болшевишка Диктатура. Именно Частната Собственост Развива Инициативноста и Предприемчивоста на Личноста. Китай е Комунистическа Страна, но Отварянето и към Частната Собственост Разви Икономическата и Мощност. Българският Бизнес, в по голямата си част не спазва Принципите на Пазарната Икономика. От Там идва Бедата.

    Коментиран от #36

  • 25 АГАТа Кристи

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    То и Аляска е "ваша".
    Ходете да си я вземете !!!
  • 26 Край

    10 1 Отговор
    Който си мисли че голям международен бизнес може да се прави без държавата е налуден диктор. Когато държавата правеше бизнес ние имахме 6 ия в света Океански риболов, втория производител на кари. Правехме 18 % от торовете в света и бяхме износител на тъкани и оръжие. В български частен гараж след 1989 г голям бизнес който да се конкурира със световни гиганти нито се роди нито ще се роди. Лека срещу корупцията е разстрела на стадиона - питайте Китай за корупция и голям бизнес.
  • 27 карл

    8 2 Отговор
    Глупости на търкалета! Примитивно мислене
  • 28 Някой

    7 1 Отговор
    Вярно е. Не трябва в държавната администрация или в управлението да участват хора, които имат нещо общо с частния бизнес. Те мислят не в интерес на държавата.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Анонимен

    6 2 Отговор
    Москов, за колко се продаде на комунистите? Сподели, не се срамувай!

    Коментиран от #38

  • 31 Хохо Бохо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Щото на Гепи Белото му требваха пари в особенно големи размери
  • 32 Крум

    8 2 Отговор
    Друга е рецептата против корупция и всякакви престъпления. Дадох ви я преди 1300 години.
  • 33 Петър Москов?? Белата мафия реве и вие!!

    6 2 Отговор
    Само частни болници, а бедните да Умират!! Голям Б О К Л У К!!
  • 34 Петър Москов?? Белата мафия реве!!

    5 2 Отговор
    Този е крадец и Недоразумение!! Не му дадоха да прави Частна детска Болница! Рев и Плюене срещу Държавата?? В Китай тоя щеше дае на колене на някой площад!!
  • 35 факуса

    5 2 Отговор
    всичко държавно е решението,стига са се облажавали отделни олигарси,така и обжалвания няма да има и най вече парите остават в държавата
  • 36 Вале-каро

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "инж. Ганчо Илков":

    Във всичко си прав , но в едно не си прав Китай не е комунистическа страна. Тя е социалистическа .И изглежда провежданият от нея социализъм се оказа най- добрият от всички други практикувани в света , поне до момента. Ще трябват още много години за да се наложи социализма като строй в целият свят. За комунизъм е изключително рано дори като наченки да говорим.
  • 37 Дааааааам

    3 2 Отговор
    Тоя е за доживотен затвор, а не да продължава престъпленията си и да се вре в политиката.
  • 38 Ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Той, москов никога не се е продавал на комунистите. Той Е такъв и произлиза от тях. Сега просто е пребоядисан, като повечето му другарчета.
  • 39 ганев

    3 1 Отговор
    НАПРОТИВ...КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИМАМЕ ..ДЪРЖАВА....И ЦЕНИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА.....КОЙТО НЕ СЕ ВМЕСТВА В ЦЕНОВАТА РАЗЛИКА....АУТ.....В МОМЕНА...ЛЕКАРСТВО В ТУРЦИЯ ..ЧАСТНА АПТЕКА...38ЛВ...В БЪЛГАРИЯ 1.123ЛВ.....НАПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА....ТОВА НЕ Е БИЗНЕС...А ГЕНОЦИД С БЪЛГАРИТЕ
  • 40 Име

    3 1 Отговор
    Нали беше министър на здравето. Там кой плащаше на частните капитали? Те не източваха ли?
  • 41 Шум да има

    1 0 Отговор
    Абе хубавецо - ако държавата не участва, щеше ли да има цървули бизнесмени? Справка - действителността!!!
  • 42 Глюп0сти!

    1 0 Отговор
    А кой държавен служител ще оценява търга за концесията и ще я контролира - от опит знаем, че при концесиите на родни летища, пристанища, залотодобив и др. богатства е най-голямата корупция!!!
  • 43 Защо тез боядисани "антикомунисти"

    1 0 Отговор
    се срещат в 45-годишното НДК от времето на Бай Тошо и Людмила Живкова? А не в некоя демократична евроатлантическа сграда?
  • 44 Тиквата

    1 0 Отговор
    ще прелее гласове на тия патерици да влезат да го подпират...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове