Last news in Fakti

26 Май, 2024 16:54 1 041 30

Ваня Григорова: Ще променим дневния ред на управлението, в който проблемите на работещите хора отсъстват

  • солидарна българия-
  • ваня григорова

Лидерът на Коалиция "Солидарна България" отбеляза, че те вече променят темите в предизборната кампания.

Ваня Григорова: Ще променим дневния ред на управлението, в който проблемите на работещите хора отсъстват - 1

Не търсим път към министерски кресла. Имаме по-висока цел - да променим дневния ред на управлението, в който към момента проблемите на работещите хора отсъстват. Това заяви Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България" и водач на листите в 25 МИР и за европейски парламент за изборите на 9 юни.

"Видяхте, че това се случи в Столична община с влизането ми в общинския съвет. И ето че дори един кмет-милионер вече говори за трудови възнаграждения, макар това по никакъв начин да не беше негов предизборен приоритет, коментира Ваня Григорова в ефира на БНТ. - Същото ще правим и в Народното събрание. Щом променим дневния му ред, статуквото ще се пропука. А нещо започне ли да се пропуква, рано или късно ще се срути".

Лидерът на Коалиция "Солидарна България" отбеляза, че те вече променят темите в предизборната кампания. "Изведнъж и други политически сили заговориха за хората, за проблемите на работещите, въпреки че в началото се подиграваха на моите думи за "малкия човек", добави тя. - Ето по този начин става промяната - първо ти се подиграват, след това започват да те имитират, накрая ги побеждаваш".

Според Ваня Григорова, повишаването на благосъстоянието на работещия човек е ключът за напредъка на цялата икономика. "От това дали работещите хора ще останат да се реализират в България зависи и стабилността на здравната и пенсионните системи, както и на всички останали публични системи, които са в основата на държавността, коментира тя. - Когато работещият човек се чувства добре в страната си, той не я напуска – така се бори и демографска криза, а не както предлагат някои "псевдопатриоти" – "да накарат българката да ражда".

Ваня Григорова отново се обяви за промяна на системата на социалното осигуряване в посока увеличаване на максималния осигурителен праг при най-високите доходи, така че да постъпват повече средства в пенсионната система. Тя е и за реформа на пенсионния модел в частта му за задължителни частни фондове, в които отиват част от пенсионните вноски на работещите. Според нея, тези фондове не трябва да бъдат задължителни, а изцяло доброволни. "През миналата година над 2 милиарда лева от българските работещи са били пренасочени към тях. А от септември 2021 г., когато са започнали да изплащат пенсии, до края на 2023 г. само 65 души са получили от тях пенсия, съпоставима с тази от НОИ, тоест – пожизнена и без никакви условия, отбеляза тя. - Нормално ли е да продължаваме да пренасочваме огромен финансов ресурс към компании, които гарантират печалбите си, но няма как да гарантират достойни пенсии на осигурените".

Ваня Григорова не скри безпокойството си от факта, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг идва в София, за да дрънка с оръжия. "Мисля, че е сбъркал мястото, заяви тя. - Призивът му да се разреши на Украйна да обстрелва територията на Русия с доставеното ѝ от Запада оръжие не отговаря на българските интереси.

Обезпокоени сме от думите на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов пред парламентарната асамблея на пакта, че България напълно подкрепя разширяването и засилването на присъствието на НАТО в Черно море".

Председателят на Коалиция "Солидарна България" припомни думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов отпреди няколко години, че иска в Черно море "да плуват платноходки и яхти, туристи да се разхождат по плажовете, а не да се разхождат фрегати". "Нека сега Борисов да поеме отговорност за думите на своя служебен военен министър, заяви тя. - Българската страна не може да посреща с мълчаливо съгласие призивите на Столтенберг, които имат за цел да ескалират военния конфликт, да го отдалечат още повече от възможно дипломатическо решение и изглеждат като предпоследна стъпка преди прякото ангажиране на НАТО във войната. В тази връзка дали не е време да си го кажем открито: "Нито един български войник на Източния фронт!". Смятам, че за всичко това трябва да се говори сега, докато не е станало късно. Защото освен всичко друго предстоящият вот ще бъде и избор между две условни "партии" – на мира и на войната. Мястото на Коалиция "Солидарна България" е в Партията на мира. Към Партията на войната отнасям ГЕРБ, ПП-ДБ, а напоследък и ДПС - тоест, цялата управлявалата досега сглобка във всичката ѝ "прелест". Дано хората се замислят и по този въпрос преди да гласуват, за да не се окаже, че един от най-миролюбивите народи в Европа отново си е избрал да го управлява Партията на войната".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 12340

    21 5 Отговор
    "... не както предлагат някои "псевдопатриоти" – "да накарат българката да ражда"...."
    .... Правилно, Иванке!
    Вече българина ще ражда,
    а българката ще кисне у кръчмата/вече го правят/!
  • 3 007 /агент/

    45 5 Отговор
    Лакардии от сигански хан след няколко павурчета....
  • 4 ??????

    27 9 Отговор
    Вярно ли е, че Пеевски финансира кампанията и? Купува си удобна "опозиция".

    Коментиран от #11

  • 5 Българка

    22 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Киро не е шофирал, а се е возил в автомобил на НСО. Набеждаването, оклеветяването с лъжи е престъпление по НК

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стига

    23 3 Отговор
    лъха като на сватба , ма !
  • 9 Извод

    28 5 Отговор
    Как може да се разчита на човек, който плюе в ръката, която го е хранила. Такава е Ваня неблагодарница. Не и вярвам!
  • 10 ФАКТИ

    34 2 Отговор
    Ваня и Маня няма да помиришете зала, не се напъвайте
  • 11 КОЙ КОЙ КОЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "??????":

    ТОЙ!
  • 12 007 /агент/

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    "Трета плочка",
    Явно си се държала за
    парапета..., че така яростно...
  • 13 Айде

    18 3 Отговор
    Празни общи приказки от куха лейка!
  • 14 Леле

    20 3 Отговор
    Таз палестинка вече спечели и започна да командва...... Плашим се!
  • 15 ЕДГАР КЕЙСИ

    16 2 Отговор
    НА СНИМКАТА ЯСНО СЕ ВИЖДА .............. КАКЪВ Е ЕЛЕКТОРАТА НА РОМКАТА ............. ФАКТ !

    Коментиран от #26

  • 16 Ами

    7 2 Отговор
    Защо разпилява гласове, няма никакви шансове. Пари на вятъра. И тя като Йончева предаде тези които и подадоха ръка.

    Коментиран от #18

  • 17 мешерето

    9 2 Отговор
    Нищо няма да бараш!
  • 18 Там е навик

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    Това и е третото предателство.
  • 19 Селянин

    5 4 Отговор
    Ваня Григорова е поредния проект на посолствоТо за отклоняване на гласове от най-опасната партия за статуквото "Възраждане".
  • 20 Айде

    5 2 Отговор
    Без руски протежета мургави
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ами,

    7 2 Отговор
    Празни мисли на празен човек и евтин популизъм.Новите ала бала ванчемайченску дует!
  • 23 Въпросче

    6 2 Отговор
    Що остави общинския съвет ,ма ,че и за кмет се гласеше ?Оправила София та тръгнала из БГ?Финансовите мераци май са водещи !Сега използва инерцията от кметските избори ,но то не е същото !
  • 24 Хитрушка

    5 3 Отговор
    Ванюшка" ще променя" дневния ред ,не може да бъде !Ами тя МРЗ си расте ,заемите също,инфлацията !Вероятно гласи диктатура на пролетариата .Новата Цола Драгойчева !
  • 25 Руси

    6 2 Отговор
    Сомангес ма вуйно!Аман от сигани дето се тикат в политиката
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Айде

    7 3 Отговор
    Я, стига! Кметът в София им вдигна заплатите на ОС, за да си прокара бюджета! А тая ще ми говори за успех и малкия човек!
  • 28 Като гледам

    4 2 Отговор
    в СОС не се справи изобщо с проблемите на работещите....
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 3 Отговор
    ВАНЯ РОМКАТА И МАЯ ЛАПАЦАЛОТО СА ................! ПОРЕДНИЯ БЕЗУСПЕШЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ НА ......,........... ZEЛЕНИЯ ЧОРАП .............. ... ФАКТ !
  • 30 Боже упази

    0 2 Отговор
    И тая си ги шляпа като мокра пола о дирник,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове