Last news in Fakti

27 Май, 2024 09:08 30 930 78

Васил Велев посочи увеличаването на минималната работна заплата като причина за ръста на безработицата

  • минимална работна заплата-
  • безработицата

Когато едни средства не могат да се изработят, те трябва да се вземат от друг, който ги е изработил, смята представителят на АИКБ

Васил Велев посочи увеличаването на минималната работна заплата като причина за ръста на безработицата - 1

Безработицата у нас нараства и вече е 5%, като една от причините за този ръст е и увеличението на минималната работна заплата. Това каза в ефира на Eвронюз България Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Когато едни средства не могат да се изработят, те трябва да се вземат от друг, който ги е изработил, но няма да ги получи или трябва да се увеличат цените. Тогава обаче купувачите не искат да купуват стоки. Така се стига и до освобождаване на част от персонала.

По думите на Васил Велев минималната работна заплата трябва да се изработва, а не да се подарява. Той обясни, че квалификацията и подготовката на голяма част от хората на пазара на труда е ниска, а доказателство за това са ниските резултати на международни изследвания на грамотността като ПИЗА.

„Това обаче не спира тези хора да искат високи доходи, очакваме от държавата да уреди тези високи доходи, без обаче срещу това да има престация“, посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    157 6 Отговор
    Увеличението на безработицата е щото през последния месец всички членове на избирателни комисии са се писали безработни на борсата да цоцат, докато ги обучават как да фалшифицират изборните резултати.
  • 2 зрител

    94 4 Отговор
    "добър ден" , погледни към слънцето ! може и да е залязло !
  • 3 Васил Велев!? Вечния Плъх на Държавната

    156 9 Отговор
    Софра!?
  • 4 Пешо

    179 6 Отговор
    Ей тоя същия преди седмица мрънкаше,че няма работници.......
  • 5 браво , така е

    67 4 Отговор
    ние сме по турски тертип . Едни вземат тлъсти заплати , а други горе долу минималната . И субсидия за работно място . 300 лв от държавата , намаляне на данъците като работодател , облекчени заеми и безлихвени кредити . ако 5 махнеш , то щата е незает и се търсят . но парите си се вземат . така всички скубат . а търсещите са оприличени - вечно безработни , лош матрял , скатавки и бедняци . Вдигаш против браншовете заплатата за минимум и полуаваш още 30 000 гладници . соцялните работа не намират и не дават . почва се хленч и лудории .

    Коментиран от #48

  • 6 Хахо

    123 4 Отговор
    Симеон Велев на връзано куче вода не може да даде, ама акъл за РОБотниците болл.

    Коментиран от #75

  • 7 Георги Илиев Митев

    91 8 Отговор
    Типичен пример за комунист от времето на социализма и тоталитаризма на другаря Тодор Живков - роби на труда . Цинк и лъжец , който търси съпротива , за да имат репресивните служби с кого да се разправят и репресират . По-точно казано този министър е кука .
  • 8 6868

    198 7 Отговор
    Този човек е една от основните причини за бедността в Бг.
    Велев, Домусчиев и Влади Магнитски държаха доходите позорно ниски с години, а те натрупаха милиони. Винаги натискат народа надолу към дъното. Ако не бяха тия, досега МРЗ щеше да е 1400 лв., а минималната пенсия- 700 лв. ГЕРБ и тоя от снимката са най- голямото зло за Бг.
  • 9 Да се въведе

    53 9 Отговор
    необлагаем минимум за МРЗ, а плоският данък да стане 15%. Тези с заплата 3000лв ще плащат същата сума, с по-малка - по-нисък данък, а с по-големите от 3000лв - повече. (3000-1000).0,15 = 300лв., а сега 3000.0,1 = 300лв.
  • 10 ИСТИНАТА

    108 4 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЧЕ КАТО ВДИГАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ВДИГАТ ОСИГУРОВКИТЕ. ТОВА Е!!!

    Коментиран от #12

  • 11 6868

    142 7 Отговор
    Безработицата се увеличава поради предприемаческа немощ. Големите "бизнесмени" не могат да привличат инвеститори, не въвеждат иновации, нови мощности, нищо конструктивно, нищо градивно, само умеят да режат заплати. На тоя комсомолски секретар трябва да му е ясно, че с ниски заплати бизнес няма да става вече. Свърши времето на ниските заплати.
  • 12 6868

    106 4 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНАТА":

    Нека да вдигат осигуровките! Нали пенсии ще искате след време. Точно осигуровки трябват за добри пенсии.
    Премахване на плоския данък, прогресивно данъчно облагане и необлагаем минимум0 това е решението занапред.
    Велев никакъв го нямаше 2-3 год. Сега ГЕРБ се точат да управляват и Велев изпълзя от дупката си, да налага пак орязване на заплатите.
  • 13 то предварително се знаеше за множество

    43 6 Отговор
    здравно самоусигуряващи се , както и за скъпите за някои осигуровки , особено от велев . бума на пенсии от чужбина и измамите и т.н. Сега наместо да сигнализира да разреши с главче всички проблеми и да ни докладва . хахаха плашила много , а работа кой да върши .
  • 14 Чочо

    109 5 Отговор
    Намалете си вашите заплати......и безработицата ще изчезне😀
    Не това е причината.
    Обучавайте си кадри,а не ги чакайте наготово!
    Вече няма кой да ви дава и обучава работаници.
  • 15 Какво плямпаш бе юнак

    82 3 Отговор
    Бездарници са всички български комуно-бизнесмени, които само могат да лапат пари и нищо друго, дори заслугата да са такива е на друг.
  • 16 Тоя !

    96 4 Отговор
    Денонощно стои на амбразурата,с картечницата,защищавайки интересите на частните работодатели,стреляйки неуморно срещу работещите им роби...!
  • 17 Пенция

    14 24 Отговор
    Бачкайте, че да има и за пенсионерите. Иначе глад.
  • 18 00001

    114 2 Отговор
    Не е повишаване на минималната работна заплата причината за увеличаване на безработицата. А това че бизнесмените в България не са бизнесмени, и че политиците в България не са държавници.
  • 19 Как

    94 3 Отговор
    Е как нарастнала безработицата, като Индийци ще решават проблема с недостига на работна ръка? . Тия Индийци, без пари ли ще работят? Правят ни на балами.
  • 20 инж. Ганчо Илков

    66 2 Отговор
    Бизнеса в България е Структуриран и Управляван по Мафиотски Модел. Асоциацийки, Подкупен Синдикат, Олигарси. Огромен, често Дублиран Административен Персонал. При 2,5 €/час, Бизнесмените Пищят, че Минималната Работна Заплата е много висока. Трябвало да се Изкара. Работникът Работи Това което му се Възлага. Предмета на Труда, Средствата за Производство и Продажбата на Крайният Продукт, са в Зависимост от Работодателя и Адаптацията му към Пазара. Подарени, или Изкуствено Закупените Бизнес, не носи Икономически Девиденти. В България Бизнесът следва Модела научен и Практикуван от Болшевизма (Българският Комунизъм). Какво остана от Пролетариата Упражнил Пролетарската Диктатура?
  • 21 Ролан

    53 2 Отговор
    При развито феодално стопанство ,като у нас,вдигането на минималната заплата си е голям проблем!)))
  • 22 Защо такава дискриминация

    72 2 Отговор
    Увеличават само заплатите на държавните служители /мафията / а в частния сектор робовладелство на минималната заплата и кеш подаяния ? Трябва да се оплачат на Европата за тази несправедливост .
  • 23 Вельо Василев

    43 3 Отговор
    За да спрем ръста на безработицата и да повишим БВП, трябва да премахнем заплатите изобщо.
  • 24 Киро

    80 3 Отговор
    Алчен и зъл човек този само като го видя и ме се повръща алчен комунист
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рико

    20 2 Отговор
    И моделатора е като него
  • 27 Гневен

    73 2 Отговор
    Мръсен комунистически плъх,този номенклатурчик по-тежко от една бира не е вдигал през живота си седнал за МРЗ да говори.За България МРЗ трябва да е 1500лв.нетна.
  • 28 Реалист

    65 3 Отговор
    Е,така на пазарен принцип ще изчезнат т.н.работодатели като този Велев ,бивш комсомолски деятел,шеф на ТНТМ!И после се гледаме умно и се питаме,защо нямаме работници?!Не е ли срамно и обидно,България в целия ЕС да е с най-ниската работна заплата!?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Анастас

    45 0 Отговор
    Каква безработица на морето няма кой да работи
  • 31 БгТопИдиот🇧🇬

    38 0 Отговор
    Като няма една стока (трудът) предлагаш по висока цена и е намираш.

    Елементарен пазарен механизъм.

    Ма тез работи не се учат в РабФак-а в "университета" (ПУЦА) в Благоевград !
  • 32 Никола

    44 3 Отговор
    ТОА НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ТЕГЛИ ЕДИН 7,62 ММ
  • 33 Реслно

    7 26 Отговор
    За жалост е точно така.Тези фитилджий уж дето защитават работниците,и изискват увеличение на минималната.Като постигнат това са си свършили работата.Но след това? Започват още по големи проблеми за хората.Увеличават се стоки и потребления,за да могат да се компенсират заплатите и издръжката в бизнеса.А онези които ще бъдат съкратени,и ще получават 2,4,6,8,12 месеца по 400-500 лв социал,и после?Към къде да се запътват за да се издържат?ЕС натиска да се увеличават заплатите.Но ни отнеха производствата.
  • 34 Реално

    6 19 Отговор
    За жалост е точно така.Тези фитилджий уж дето защитават работниците,и изискват увеличение на минималната.Като постигнат това са си свършили работата.Но след това? Започват още по големи проблеми за хората.Увеличават се стоки и потребления,за да могат да се компенсират заплатите и издръжката в бизнеса.А онези които ще бъдат съкратени,и ще получават 2,4,6,8,12 месеца по 400-500 лв социал,и после?Към къде да се запътват за да се издържат?ЕС натиска да се увеличават заплатите.Но ни отнеха производствата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Поредния тъпак

    39 1 Отговор
    Да пробва той да живее със 500 лева. Причините да НЕ купуват са не заплатите, а огромните непосилни наеми разходи за отопление и други няма да изброявам. Щом толкова знае да направят регулация на наемите, а не всеки да надува цените и да укрива данъци ...
  • 37 истина ти казвам

    33 3 Отговор
    Велев спрете безвъзмездната помощ за команчите а не да съкращавате тия които работят!
  • 38 Факт

    37 4 Отговор
    А бе глу-ак каква ти ниска квалификация..Аз мъж на 38 години с две висшета едното от което по специалност която е пряко свързана с работата ми ..и аз спокойно мога да кажа че наистина си разбирам от работата ..обаче слушай сега какво го вършите в тези корумпирана скапана държава..идват някакви пичове хванати от гората изкарват един курс за 2-3 месеца изкарват един курс за 2-3 месеца и след 1 година работа ми ги правят началници защото за да ги назначат на работа са платили по 4-5 бона на някой шеф някъде и хоп готово..а аз дето уж имам абсолютно всичко необходимо да бъда даже и президент ..след 10 години работа още съм обикновен работник като 5 от 6 началника нито имат висше образование ..нито си имат представа защо са там ..а ако случайно имат такова то няма нищо общо с нашата работа ..но всички тези "връзкарчета" които са си платили на някой някъде ей така от нищото стават началници...да не говорим че двама човека работим за 4 други ..които вземат заплати на наш гръб ...защото пък те са си платили на някои някъде такса спокойствие ..за да може те да се скатават до като други двама им изкарват пари...и на никой не може да се оплачеш защото всички са корумпирани купени и т.н...от най малкия началник до министъра ..така че не ми говори глупости за липса на квалифициран персонал ..има такъв ..само че във всички държавния предприятия това не е фактор ..там е важно кой на кого плаща..пък ти ако искаш си имай акъл за 100 човека ..не си плащаш за съответните хо
  • 39 безпартиен

    19 16 Отговор
    Абсолютно прав е Велев!!! Всяко административно увеличение на заплатата касае само и единствено тези които я получават от държавен или общински бюджети! Всички останали реално плащащи осигуровки и данъци ще трябва да повишат цените на стоки и услуги за да издържат на повишените здравни и ДОО осигуровки както и на повишените цени на горивата и консумативи! Решение има и е свързано с намаление на лицата получаващи бюджетни заплати с поне 50 процента! Първите 30 на сто ще са лесни-съкращават се т.нар."работещи пенсионери"" в бюджетната сфера!За общия им брой едва ли някой предлага колко са!!! Само в МВР са над 5000 души все на ръководни длъжности и заплати над 3500 лв.Ако са такива специалисти ще си намерят работа и в частния сектор!НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ В ЕС КЪДЕТО ПЕНСИОНИРАН ОТ БЮДЖЕТА ОСТАВА НА РАБОТА ТАМ КЪДЕТО Е БИЛ НО И С ПЕНСИЯ КАТО БОНУС КЪМ ЗАПЛАТА!!!!!!

    Т
  • 40 Иванов

    28 1 Отговор
    Този " Приватизатор " за левче на предприятия, няма ли да дойде правителство което да го вкара в затвора ?
  • 41 Василчо

    30 0 Отговор
    Ей,тоя бял мишок велев не спря да мрънка. Ако има начин всички да му работят без пари,ще е най-добре. Не се натъпка тая алчна мусура.
  • 42 ВАСИЛЕ , ЗАПЛЮЙ СИ И СИ ПЛАТИ МЯСТО В НЯ

    14 0 Отговор
    КОЕ ГРОБИЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ГРЪМНЕШ , БОКЛУК ДОЛЕН !
  • 43 ганев

    9 0 Отговор
    ООО..ПАК ТАЗИ ГАД......ВЕЧНО МУ МАЛКО..А ДАНО ДА ЧУЕМ ДОБРА НОВИНА.......ДНЕС В 21Ч .....НИ НАПУСНА ................. ..
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ганев

    11 0 Отговор
    КРИБ.....КРАДИ РАЗУМНО....ИЗЧЕЗВАЙ БЪРЗО
  • 46 Е то както винаги

    24 0 Отговор
    Васил Велев винаги е бил скрънза за заплати.Преди години се тръшкаше когато вдигнаха МРЗ която беше 260 лв,че било недопустимо да е повече Иска да му работят високо технологично на безценица.Ти с една МРЗ можеш ли да се издържаш?Кое и е високото 933 лв.
  • 47 Заради този

    16 0 Отговор
    Затова опряха до Индийци и Непалци Шерпи ама и те ще избягат
  • 48 Програмист

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "браво , така е":

    Казва се капиталистически 😉 ти кво искаш програмисти и общаци да вземаме еднакво ли 🤣🤣🤣

    Коментиран от #49, #64

  • 49 КНСБ

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Програмист":

    Всеки работи до толкова според заплащането си Без значение какъв си
  • 50 Асо

    6 5 Отговор
    Прав е ,държавата трябва да осигури стабилна икономика и международни пазари на фирмите и те сами ,ще вдигнат заплатите на хората .Като гледам как им вдигат данъците всеки и тока май безработицата ще се увеличава

    Коментиран от #71

  • 51 Измама

    17 0 Отговор
    Пакет за 14дни в Испания на пълен Ол инклузив струва толкова колкото и в България.ВЪПРОСЪТ Е, или ГАТАНКАТА Е:::Как в Испания получават заплата 1500 евро а тука наможе и нестава и все някой седи и се обяснява

    Коментиран от #63

  • 52 Незнайко

    15 0 Отговор
    Индустрия капитал е научен само да "лапа" и е некадърен да организира високоефективно производство. Лесно се става капиталист с "кражби" от държавата. Когато трябва да се работи, обясняват как не може.
  • 53 Незнайко

    11 0 Отговор
    Индустрия капитал е научен само да "лапа" и е некадърен да организира високоефективно производство. Лесно се става капиталист с "кражби" от държавата. Когато трябва да се работи, обясняват как не може.
  • 54 Кнсб

    19 0 Отговор
    Този,ако го питаш, заплатите трябва да се намаляват,а не да растат.
    Заради такива като него сме на опашката по доходи.
  • 55 115

    14 0 Отговор
    Мечтата на индустриалния капитал в България за евтина работна ръка!
    Той е като мащеха.
  • 56 115

    14 0 Отговор
    Защо им дават поле за изява на такива като този? Бизнеса няма място в управлението на държавата.
    И той и партиите гледат само личния интерес, а не благополучието на държавата, и населението й.
  • 57 Приятел

    8 0 Отговор
    Само глупости дрънкаш
  • 58 Аз съм z

    6 0 Отговор
    Лъже изедника !
  • 59 Някой

    12 0 Отговор
    Когато работодателите- мениджъри кото Велев са некъдъпни и не могат да организират ефективно производство и продажби на адекватни цени. Тогава работниците им са "непроизводителти", "некъдърни, "необучени" и нископлатени мизерстващи.

    Когато тези "непроизводителти", "некъдърни, "необучени" работници отидат да работят във Великобритания, Германия, Испания, САЩ ... "изведнъж" стават работливи, квалифицирани и над 4-5 пъти по-виско платени.

    Та така Велев, проблема е в бг мениджърите и работодателите, а не в работниците.


    Като се вдига безработицата в България, защо работодателите напирате да внасяте работници от Индия и Малайзия? А не наемате безработни българи.

    Коментиран от #60

  • 60 Някой

    8 0 Отговор

    До коментар #59 от "Някой":

    И освен във вас работодателите проблема е и в партиите и политиците, които бранят алчноста чрез "плоския данък".
  • 61 Хаха

    8 0 Отговор
    Капиталист крадлив
  • 62 Някой

    11 0 Отговор
    Ако зависеше от такива робовладелци като Велев, бг работниците щяха да работят без заплата, без почивни дни, без отпуска ...
  • 63 Някой

    10 0 Отговор

    До коментар #51 от "Измама":

    "ГАТАНКАТА Е:::Как в Испания получават заплата 1500 евро а тука наможе и нестава"


    Напълно съм съгласен с вас.

    Но искам да повдигна и още няколко въпроса. Колко общо като процент осигуровки и данък доход плащат в Испания върху 1500 евро заплата, и колко процента общо за същото плащат в България за 1500 лева заплата?
    Колко е ДДС за основните храни в Испания, колко е в България?
  • 64 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "Програмист":

    Да това искам "програмисти и общаците да вземат еднакво". Какво като си програмист? Да не би да имаш 7 търбуха повече или пък да се нуждаеш от 7 спални за да се наспиш... Физиологичните нужди и на общака и на програмиста са почти еднакви. Искам програмистите, да ползвате и да ядете сама това, което сте си произвели сами, а не това, което се продава в магазина. Искам да се храните с виртуални нули и единици. Още повече го искам за политиците, искам да се хранят с некадърните конституция и закони, които са "произвели".



    А кой е казал, че медицинска сестра и лекар трябва са взимат различно?
  • 65 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 1 Отговор
    Искам заплатата, бонусите ... абе искам годишна данъчна декларация на всички работодатели, синдикалисти, висши милиционери, чиновници ... да дтанат публично.

    Искам в една фирма... всички работници да имат право да знаят какви са заплатите на всичките им шефове и колеги.

    Искам да нама тайна да доходите, искам всички заплати /доходи/ на всеки българин ларинкса да са публични.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 13675

    2 1 Отговор
    Велев, за теб само права лопата зад врата

    Коментиран от #72

  • 69 Минималната

    6 0 Отговор
    Която няма и 500 евро.?Винаги ще сме на дъното на ЕС,ЗАЩО НИ Е ЕВРОТО???
  • 70 Василев

    2 1 Отговор
    Абе я направете работника като иде на работа
    да дава на шефа по 50 лева а не да взема.
  • 71 Десятка

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Асо":

    Вдигнат , ама друг път.
  • 72 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "13675":

    И на прасетата.
  • 73 Чочо

    1 0 Отговор
    Според този трябва да работим без да ни плащат и лично да му благодарим, затова че работим. Щом той се появи е ясен изхода от изброените - боко на върха и цялата паплач щастлива.
  • 74 Иван

    1 0 Отговор
    България обезлюдява. Фирмите всеки ден надигат вой за липса на работна ръка.
    А ти ми говориш за съкращения. А аз казвам , че лакомията на бг бизнеса е като вселената, без граници. Искате да вкарвате индийци, китайци, араби..... Но те не са българските овце. Те ще ви " сипят" подобаващо.Нямам търпение да видя този процес.

    Коментиран от #76

  • 75 Този човечец изглежда много, много

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахо":

    нещастен и е изключително лиценеприятна личност! Велев ли е, Симеон ли е, не знам... Но е изключително неприятен!!! Предлагам и той да се включи до своите лични рОботници в ръчния труд, да успее да изпълни нормативите и да получи МАЛКО над минималната заплата, с която да кара до следващата такава!!! Абе, интересно би било да има инфо КАК точно таквиз хорица като този лиценеприятник, са направили първите 2-3 милиона!?!?!? Да, добре ще е в автобиографията си, освен страШотното образование и висок умствен капацитет, да впишат и данни за източника на първите си парици - откъде ги взеха/наеха и кой? кой? кой? и КОГА им ги даде!!! Само тогава ще приема изцяло странните му налудничави идеи по всички въпроси, които се опитва да нищи!
  • 76 Аз също чакам

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Иван":

    с нетърпение да видя "сипването"!!! Имам наблюдения за немска техника и стоки! Вече НЕ съществува понятието "немско качество". И е логично: в производството им има много нови германци, които обаче нямат нищо общо с прословутото "немско качество"! Та, и наше чорбаджии, като този тук, ги чака същия шок!
  • 77 112233

    0 0 Отговор
    Абсолютен наглец.
  • 78 Иван

    1 0 Отговор
    Този,,плъх,, както го наричат говори каквото му наредят другите,а другите са тези,, тлъсти,, бизнесмени които се събират и решават за дадения град заплатата ще е толкова, нищо че тяхната печалба е десетки милиони годишно.Позволяват си да казват на работници с 10-15годишен стаж,, щом не Ви изнася напуснете,, нима за толкова години тези работници не са се квалифицирали ?Но те знаят че няма къде да отидеш щото при другия е същото.Така те стават все по богати,а работниците все по бедни защото дори и да вдигнат заплатите с 10-¹5процента тя инфлацията ги е изяла защото е 20-25..... процента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове