Last news in Fakti

28 Май, 2024 09:25 2 096 38

Пътници на БДЖ след снощните закъснения: Не е нормално в XXI век да ни е толкова неразвит ЖП транспорта

  • бдж-
  • закъснения на влакове

В продължение на три часа идващите към София стояха блокирани на различни гари по пътя

Пътници на БДЖ след снощните закъснения: Не е нормално в XXI век да ни е толкова неразвит ЖП транспорта - 1

Снощи влакове закъсняваха с повече от час и половина, съобщи БНТ. Пътници са били блокирани на междинни гари повече от 3 часа. Причината за забавянето според БДЖ е, че токът е спрял.

Закъсненията стигаха до 90 минути. Сред разочарованите пътници е и Християн. Влакът, който чака от Бургас отново се бави, а той отново не е изненадан.

„С половин час – редовна практика. Това просто е невъзможно. Ами не е нормално, понеже много хора пътуват с влак. Наложи ми се наскоро и на мен, имаше също толкова голямо закъснение. Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит ЖП транспорта“, добави той.

„Два часа ги чакам. Принципно трябваше да са пристигнали тук 21:00 часа, а сега колко е часът - сега е 23:40 ч. Това не е нормално в страната на ЖП-то. Блокирани са, да, и никой не ти дава обяснение. От влак на влак се преместват, това нормално ли е, това ще го намерите само в България“, категоричен е Митко Стефанов, един от чакащите.

След полови час ръководителят на смяна все пак се появи.

„Инсталацията нямаше ток от 19:10 часа до 21:50 часа. Нямаше ток в инсталацията. Като няма ток у вас какво правите? Влаковете сме ги изкарали – да се качват. Повреда в инсталацията – нищо не мога да направя. Има си горе директори, началници“, обясни дежурният ръководител.

В продължение на три часа идващите към София стояха блокирани на различни гари по пътя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    30 1 Отговор
    в Бг имахме някога Истинско БДЖ Моля

    Коментиран от #22

  • 2 Ляв+

    25 3 Отговор
    Че пък кое друго ти е развито, та хленчиш за ЖП транспорта?

    Коментиран от #38

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 едока

    31 4 Отговор
    ГЕРБ негодниците цели 12 г. "управляваха", та сега не се чудете че няма БДЖ. Парите са "усвоени", чекмеджетата са пълни, а пък вие че нямате влакове си е за сега ваш проблем. Простия ГЕРБ пожарникар си напълни гушката а пък вие ходете пеша. Мислете като гласувате. Не забравяйте и да се кръстите и да се молите на Христа Бога като се качите на влак, че не се знае дали ще стигнете за там за където сте тръгнали. Гарантирано от негодници ГЕРБ. Всичката им е такава.

    Коментиран от #33, #34

  • 7 Джери

    19 0 Отговор
    Да е само транспорта,с нафта да го намажеш,но не е само той.
  • 8 В 21век

    2 39 Отговор
    хората имат коли. Въобще останали ли са прошляци да се возят на влак? А и защо тая бездънна каца за усвояване на пари БДЖ не е закрита отдавна?

    Коментиран от #14, #21, #23

  • 9 гост

    34 1 Отговор
    Нормално е след като българската ДЪРЖАВА целенасочено затрива българските ДЪРЖАВНИ железници вече 35 години в нечии интереси. С вагони произведени в Дряново през 60-те и локомотиви "Шкода" от 1972 г. Светът набляга на железниците като бърз и екологичен транспорт, а нашите "политици"...............
  • 10 Емигрант

    17 1 Отговор
    Ами не е нормално с тази износена техника влаковете ДА НЯМАТ закъснения ! Питайте банкянският самохвалко и гадател защо закъсняват, той трябва да знае и това, все пак на него разчиташе железницата 10-12 години време достатъчно за да бъде в крак със съвременното оборудване ! Построи ви "калдаръми" за 140 км/h по които да се избивате и да ги ремонтира след ремонти, той ЗНАЕ И МОЖЕ ВСИЧКО, също както всеки българин тук в пространството на медиите, а и не само тук ! Можещата и знаещата много нациясе чуди за железницата си.....много чудна чуденка ?
  • 11 хе хе

    10 2 Отговор
    В БДЖ отдавна е построен Комунизма. Цели градове се хранят от това. По никакъв начин не можеш да им развалиш рахата.
  • 12 няма закони и с всичко е така

    12 0 Отговор
    пускат нова магистрала като магдоналдс - всичко направено за снимка . Другите са без мантинели , противоположни знаци , дупки , пеперудки . сега влак с 300 , а старите окраден бензин , отворени врати зимата , нямало персонал . Градски транспорт , метро , тротинетки , паметници , велоалеи , болници - същата работа . Да . Интересно . Високи цени на апартаменти , къщи , а парипотоците се насочват от измамници . Бавносъдие , тежки пътни инциденти , слаба армия . Любопитно .
  • 13 обективен

    28 1 Отговор
    Нарочно се съсипа БДЖ , защото автобусните фирми на ДПС ще фалират.
  • 14 Ти така проsт ли

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "В 21век":

    си роден или чалгата те е опростачила ?
  • 15 българина

    24 2 Отговор
    не е нормално българите да гласуват 15 г за този, който съсипа държавата и намали населението с 2 млн
  • 16 Тома

    17 0 Отговор
    Когато влезе човек в тоалетната на вагона разбира че е в 19 век

    Коментиран от #18

  • 17 Хмм

    8 1 Отговор
    БДЖ-то не се развива поради две причини първо железниците и железопътната инфраструктура са държавна собственост и не се дават на акционери. Второ мазните акционери правят всичко възможно за да фалират БДЖ за да го купят.
  • 18 Не, не, тогава

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тома":

    разбира, че се намира в НЕЦИВИЛИЗОВАНА територия на Балканите !
  • 19 Доду ГЕРБ,ДПС!

    13 1 Отговор
    Не сте прави, от кражбите в БДЖ знаете ли колко милионера са произлезли!
  • 20 хихи

    5 1 Отговор
    Аз пък не изпуснах влака само защото имаше закъснение.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хехе

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "В 21век":

    Прав си. Чакай да кажем и на японците колко са изостанали с техните влакове-стрели вместо коли.
  • 24 Град Козлодуй

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "засмях":

    Моля Вие Сте в грешка и не съм Евро Атлантик а Българин Човек и Пак ВИ Моля не ме Бъркай с Вас
  • 25 Град Козлодуй

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "засмях":

    Това което Социализмът Построи Вие не Можете го Боядисате а от 1990 започна Тоталното Съсипване Разграбване и с Масовата Приватизация Вие от СДС а и днешните до съсипаха и до Съсипвате Република България
    Всичко хубаво
  • 26 Стамат Простий

    6 2 Отговор
    За състоянието на една държава може да се съди по железниците. Затова че е напълно нормално състоянието на БДЖ, като се има предвид каква ни е държавата
  • 27 Нормално е

    4 3 Отговор
    Защото ни управляват Кремълски ученици, комуноидни изчадия, които цял живот са получавали всичко на готово и са свикнали, че всичко държавно е за крадене. После пак гласувайте за Баце , Шиши и Възбуждане. БСП и те са същите , но поне вече нямат влияние.
  • 28 ВИЦ

    9 0 Отговор
    Отива един на гарата и пита- Влака за София кога ще пристигне? Амии ето го там на втори коловоз. Брейй че той мнго подранил бе. Аааа той този е вчерашният.
  • 29 БДЖ

    4 1 Отговор
    Жп инфраструктура е виновна !Ръководството на НКЖИ е абдикирало и ще става много по зле.
  • 30 НАТОварени камилчета

    3 1 Отговор
    Танковете са с предимство.
  • 31 Варненец

    2 1 Отговор
    Вижте колко нагло изнича. Затова ги бият и забременяват по влаковете.
  • 32 СПОРЕД МЕН

    3 0 Отговор
    В железниците съществуват начини за движение на влаковете между гарите по телефонен способ и ( даже) при прекъсване на ВСЯКАКЪВ вид съобщения. Спирането на тока в апаратната не трябва да е причина влаковете да престояват с часове по гарите.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мафията

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "едока":

    Герб пожарникаря никак не е проSт. ПроSти са твоите сънародници, че си мълчат и го търпят толкова време. Ще се сърдиш на сънародниците ти. Та кой е проSтия в случая???
  • 35 n√Варна

    1 0 Отговор
    БДЖ-то увеличиха цените на билетите, ама не намалиха закъсненията!!!
  • 36 Цуца

    0 0 Отговор
    Да се закрие ”сичкото” БДЖ”! От край време е тумор в държавата ни и защо още го търпят всички правителства?! Тази структура е СРАМ за страната ни!
  • 37 Гост

    0 0 Отговор
    Голи амбиции на определени ръководители, без необходимите знания и умения водят до хаос, сега от председатели на управление ги направете министри , че нали са наши хора на боко и шиши.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове