Last news in Fakti

28 Май, 2024 09:21 1 248 61

Георги Лозанов: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с тези на Путин и неговото обкръжение

  • георги лозанов-
  • интереси-
  • говорене-
  • румен радев-
  • владимир путин

„Ескалацията на ситуацията е причината президента да каже на депутатите да внимават какво говорят”, добави политологът Слави Василев

Георги Лозанов: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с тези на Путин и неговото обкръжение - 1
Снимка: Нова телевизия

Румен Радев очаква, че Русия ще ни удари, защото тя е агресор, който не е ясно докъде ще спре своята агресия. Това каза медийният експерт Георги Лозанов в ефира на Нова телевизия.

„Има нещо обезпокоително в риториката, към която се придържа Радев - тя е обезпокоителна по три причини”, продължи Лозанов. Според него риториката на президента се опитва да равнопостави страните, „сякаш едната не е агресор”.

По неговите думи това се случва по време на избори, за да избират хората „в ситуация на страх, а не на свобода”. Лозанов завърши с аргумента, че „интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с тези на Путин и неговото обкръжение”.
Политологът Слави Василев смята, че „Радев е военен за разлика от други политици” и затова предлага с ирония декларацията да бъде подписана от депутатите.

„Ескалацията на ситуацията е причината президента да каже на депутатите да внимават какво говорят”, добави политологът. Според него Путин трябва да „не е на себе си, за да се изправи срещу НАТО”, но Георги Лозанов напомни, че президентът на Русия твърдеше, че няма да нападне и Украйна.

Ако не бяхме в НАТО, Путин вече щеше да е тук”, заяви Лозанов относно сигурността на България.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 параноята

    71 8 Отговор
    яко го гони тоя
  • 2 флипп

    63 8 Отговор
    Пълни глупости
  • 3 гост

    86 10 Отговор
    Лозанов, дори да носиш титлата "до-ЦЕНТ" и се кичиш с папионка, това не те прави по-малко ПРОДАЖЕН! Ти си в челото на списъка " НАТРАПЧИВО ОТВРАТИТЕЛНИ ЛИЦА" по телевизиите !
  • 4 Дрън дрън та пляс

    72 10 Отговор
    Всеки ден всякакви капацитети ми обесняват как ние ще сме следващите нападнати.... Това не е ли всяване на паника? Иначе президента бил лош, че всявал паника....

    Коментиран от #36

  • 5 Стига с този Путин бе нещастник

    70 14 Отговор
    Всеки продаден глупак като теб, не стеруващ и боклука в кофата, все Путин му е в кирливата уста, за да обясни тъпотията която ще излее! За разлика от теб, Радев е Българин с главно Б и за рзалика от теб, такива като теб, майкопродавци, изменници и национални предатели, ше сте все в краката на този Българин! Толкова мразите истината, която Радев казва, щото пречи на интригите на онзи боклук зад океана да води война, да загиват стотици милиони и да съсипва Европа, докато лапате грантове за жалкото си съществуване!
  • 6 Аман

    51 10 Отговор
    от на Лозанов глупостите !
  • 7 Чума

    47 13 Отговор
    По скоро обратното! Ако Путин сега отстъпи, по скоро казано - ако Русия И сега отстъпи, НАТО няма да спре до Луганск! Следват Урал, Сибир, Армавир, Памир...! Цяла Азия! Не Европа, а Азия е застрашена от чужда, евроатлантическа инвазия! Инвазия на бинарните ценности и култура! Вижте го този на фотоса с прическата! С успех може да го руснете на следвашата Евровизия!
  • 8 Малий

    20 42 Отговор
    Шушумигата се скри при Орбан.

    Коментиран от #26

  • 9 слушах го

    42 12 Отговор
    АБЕ ЛОЗАТАААА, УСЕЩАШ ЛИ СЕ КОЛКО ТИ Е ПРОБИТА ТЕЗАТА
  • 10 хахахахахаха , ами и на жените също

    5 14 Отговор
    урсула говори като нейнски и захарова . стотици примери . кани уест като азис . деси като вдовицата на иван . белослава като диона . Любопитно . паси като къци и бадън . тръмп като денко . Да .
  • 11 !!!?

    17 32 Отговор
    Натовският генерал Радев дезертира от Президенството докато НАТО заседаваше как да прекрати войната на Путин в Украйна !!!?

    Коментиран от #18, #33

  • 12 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    37 10 Отговор
    ТОЯ РОШАВИЯТ ДА СЕ СКРИЕ В КУРНИКА И ДА НЕ ИЗЛИЗА ОТ ТАМ
  • 13 Чума

    29 12 Отговор
    Опитайте се да ги разберете тези фактически нищожества, които са тръгнали на кръстоносен поход срещу мира, Русия, справедливостта и православието! Това за тях е въпрос на оцеляване и съществуване! Русия би могла да съществува благодатно без да враждува с тях, но те не могат! Това е световна и местна популация, която с това се прехранва и благоденства - как да се откажат! Погледнете тук колко народ се препитава 35 години с русофобия! Сега особено се набляга на това, защото антикомунизма се поизтърка! Как да се откажат от техния добре заплатен фалшив свят на конференции, асамблеи, съвети на министри, инициативи, представителства и всякакви ,,форуми"!? Паразитна система, имаща нужда от плашилки и ,,враг"! Ако не е криза, ще е вирус, пандемия, емигрантска вълна и след като нищо не върши работа - ,,агресията на Путин"! Ей го, този рошав пес, как ще се препитава, ако не е темата за Русия! Вижте го - експерт!!!
  • 14 Оги

    31 7 Отговор
    Гоше, в Ирак, Либия, Сърбия, Сирия и др. агресор беше Америка, но някакси не те чух да се пениш по въпроса. Може би съм пропуснал. Все пак си много принципен. :)
  • 15 Едно

    2 2 Отговор
    към едно !
  • 16 Чук и сръб

    30 6 Отговор
    МОЛЯ ВИ, спрете да давате трибуна на този човек-с извинение към останалите човеци!
    Другарят Лозанов е един блестящ пример за ветропоказател.
    Само не знам, как от партийните централи , все него пращат да ни плаши.
    А за противоречието в думите му , и неразбираемият изказ - да не говорим.
    В едно изречение казва , че Президента Радев предвижда атака от Русия, и след това го обвинява ,че симпатизира на Президента Путин.
    Май, наистина объркването на този , е не само в прическата , но и под косата му!
  • 17 Интересно

    23 6 Отговор
    Начинът на изказване и приравняване на Лозанов са същите като на нациста Йозеф Гьобелс.
  • 18 Верно ли

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    А аз мислех, че Радев е българин и не участва в театрите от интриги и лъжи на частната ораганизация на злото САЩ, НАТО! Като мразиш България и българите, какво правиш тук?
  • 19 Чума

    3 16 Отговор
    Русия се нуждае не от нападки, а от безкористна помощ от цял свят, за да преодолее психическите и физически травми от минали агресии срещу нея, бедността, липсата на технологии и БВП!

    Коментиран от #27

  • 20 Инна

    4 7 Отговор
    „Румен Радев очаква Русия да ни удари.

    Изглежда, че ще трябва да поддържаме списък на чакащите в държавните служби за тези, които искат да бъдат атакувани от Русия.
    Ще нанасяме удари строго по приоритет.

    Коментиран от #24

  • 21 Наблюдател

    6 13 Отговор
    Радев е като предишните, иска голям кокал за децата си, двете жени, майка му Станка, детето на деса от димитровгра, от бедно разведени родители, с слави трифончо шуробаджанаци, с мъжа от Бсп нинова шуробаджанаци, секения до шия и все от димитровград и харманли на свои хора деца издига, това ли ви е демокрацията от 1989,все от дс комунягите
  • 22 НЕРЕЗ

    10 5 Отговор
    Прическа купища със сено и слама на главата да спре да досажда от екрана.
    На джендърите може да се хареса но на мен ми е противен.
  • 23 Аве рошльо

    12 7 Отговор
    Путин е шефа свиквайте
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Боро

    11 4 Отговор
    Този "експерт", ако беше в някоя западна държава, щеше да умре от глад.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Му ха ха ха

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "Чума":

    Русия ви отпра прашките 🤣 смотльо
  • 28 А бе тоя

    14 3 Отговор
    Защо не каже дали мнозинството българи нямат същото разбиране и виждане като това на Радев??? Не напразно той има най-висок рейтинг между политиците и то без купени гласове,без икономически зависимости защото Радев няма икономически и финансови функции
  • 29 Съвпадат, да,

    11 0 Отговор
    А твоето поведение е досущ като на кириак стефчов, за непознаващите литературата ни - като на мазен, долен предател, натегач!!!
  • 30 АБЕ ГОСПОДИН ЛОЗАНОВ

    17 2 Отговор
    РАДЕВ КАЗА СЛЕДНОТО
    АКО СМЯТАШ ЧЕ ПУТИН ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН СЪС СИЛА АМИ ЩЕ ТРЯБВА ДА УЧАСТВАШ
    ЗНАЧИ АЗ ДА ГНИЯ В ОКОПИТЕ А ТИ ДА МИ ДАВАШ АКЪЛ НЯМА ДА СТАНЕ
    АЙДЕ ЗАЕДНО РАМО ДО РАМО ДА ПОБЕДИМ ОРКИТЕ
    БАРАБАР С ОСТАНАЛИТЕ НАТОПУДЕЛИ
    СЕГА РАЗБРА ЛИ КВО КАЗА РАДЕВ
    И ОЩЕ НЕЩО КОЛКО УКРАИНСКИ ДЕПУТАТИ СЕ БИЯТ НА ФРОНТА И КОЛКО СА ЗАГИНАЛИТЕ
    ТЕ ИЛИ СИНОВЕТЕ ИМ
    ЗА ТОВА ГОВОРИ РАДЕВ А ТИ СЕ ПРАИШ НА ЛУД
  • 31 Паметник неръкотворен

    9 1 Отговор
    Бубайко му издигна паметник на Бай Тошо още приживе, а резултатът е че синковеца се издигна заедно с паметника. Оттогава е приятел с всяка власт, която му плаща. Такъв е моралът на нашите атлантици
  • 32 Лозанов

    10 2 Отговор
    Да не се прави на дев..ст.вена прости Господи тутка. Нека си каже къде е хвърлил партийния билет. "Политолог". Такива "политолози" с лопата да ги ринеш. Изключителното в него е само рошавата "прическа" в стил Борис Джонсън -пияницата.
  • 33 МУЦКА

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    ЧАКАМ ТЕ В ОКОПИТЕ
    ДА ПОБЕДИМ ОРКИТЕ
    ЗЕМИ СИ ПАМПЕРСИ И ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ СИ БОЛНИЧЪК
    И СИНЧЕТО И ТО БОЛНИЧКО
    ГОРКОТО
  • 34 Макробиолог

    4 0 Отговор
    Много е важно какво мислят пингвините.
  • 35 Обективно

    5 1 Отговор
    Няма разлика между подстрекател към агресия и агресор.
    Войната е смъртоносен бизнес!
  • 36 ЧАКАЙ СЕГА

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън дрън та пляс":

    НАЛИ ВИЕ ИЗВИКАХТЕ ПУТИН В ХАГА
    СЕГА САКЪН ДА НЕ ИДВА
    А РАЗБЕРЕТЕ СЕ
  • 37 Дрън дрън

    7 2 Отговор
    А Нато да си плати за базите у нас, и стига са ни налагали бандеровци...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Лозанов

    4 2 Отговор
    Президентът защитава интереса на България за разлика от теб
  • 43 Чочо

    5 0 Отговор
    А на нашите така наричащи се евроатлантици, нима имат собствено мнение.....или повтарят като папагали думите на запада.
    Аз не искам да ме конфронтират с никого.
    Нито с едните,нито с другите.
    От нищо не печеля,само проблеми.
    Печелят само олигарси и търговци на оръжие
  • 44 Фелдмаршал фон Молтке

    6 1 Отговор
    Не е важно кой е започнал войната.
    Важно е кой е създал условията за започване на война.
    Всички приказки за Русия агресор касаят Запада който създаде условията за войната.
    Апропо, защо Киев или Запада не обявяват война на Русия.
    Защо за първо тримесечие желязо,литий и атомни гориво са увеличени с 21 % за Европа.
    Спрете да купувате мошенници
  • 45 Боко

    1 0 Отговор
    Жарко педехраста
  • 46 Четец

    1 1 Отговор
    Лиляна Павлова на Борисов човека, който дядо живее в къщата на Георги Димитров, подарена му от другаря Димитров, до днес живее и внучката Лиляна Павлова от Герб и Те ли са десни, леви капиталисти са, защо омайвате живота на всички непросветени хора и ги лъжете. Същото си е от преди 1989. Партийните секретари казваха на народа, за кого да гласуват работещите хора, под строй, и за манифестациите на 1 май, 24 май бе същото, ако не отидете ви заплашваха, не дойдете ли, ътре да не сте на работа и за партийните събрания, нищо, че имаше безпартийни служители и работници, заплахи за уволнения. Сега в България е подобие, в някои случаи и по зле, ако в момента нямаш пари да им дадете, било за саниране, реминти и ще ви съдим с убийствен тон, заплашителен. И въжени да ви са нервите от такива изроди и бабаити за пари ще се поболеете, а за доктори някои и там е плачевно и затова цигани в спешно ги бият лекари, защото говорят невъзпитано, викащи на ромите. И като видят някои бягат, за да не стават свидетели. Явно дебелината на доктора му идва в повече, да се отнася невъзпитано към клиентите си и да ги изпраща за инжекция 10 лева и нагоре на частно, но ако ги имаш парите ок, но понякога човек изпада в безпаричие.
  • 47 Анонимен

    0 0 Отговор
    Радев е бетер Борисов, казват го шефове на ченгетата. Едните учили в ссср застават зад Радев, борисов го уволнил хаха, ама защитник същото това пенсионерче с 3 висше за Борисов. Борисов построи стадиони, но съм от Радев, що да не е, като е от Харманли, къде е Банкя, къде е селото. Човешки права на нас са на думите им. Оправиха си живота комунистите, лъгаха ви, че са антикомунисти, сега и радев децата им ги бутат, а дали са кадърни, но щом баба им станка на 81,осемдесет и една година е взела книжка за шифьор и ходи на 85 на козметик в Харманли, заключението е за вас. Дреме им за харманли селяните и околностите в НС, а и виждаме и от герб съветниците им, без грам мозък родителите им, но с его и без образование ограничени се надсмиват над западните държави и българи заминали и с образование, но явно 15 г доста са се накрали, за да говорят голям праз, като са навън, колко милиони имат, с прости хора трудно би се разбрал човек, освен да се вкочени от нерви от простаците им. И прав бил юриста, никой не гледа дипломите, казано преди 25,30.и прав бил, важно е чевермета и прасета и торби бабите да пълнят на кметицата, за да крадат взаимно и обиждат до насита.
  • 48 Експерт на лизинг

    3 1 Отговор
    Гьоре, по зле си дори от Ленчето: "„Ако не бяхме в НАТО, Путин вече щеше да е тук”, заяви Лозанов относно сигурността на България."
  • 49 Иван мастиката

    1 1 Отговор
    Другаря Радев използва трибуната за политика. Утре ще му трябват негови хора подкрепящи го и го прави от години, назначавайки може би деца или внуци със средно управители на големи вериги, а баба му дона държеше картончетата на ДС и го каза след 1989,а дали не го е казвала и на другите ченгета, тайни на реститутки, кулаци, Белене лежали, и същите тия са сталинисти с радев. Нищо против другаря Радев, но много са крайни неговите 75,80,85 старчета от дс доносници, а и бяха с Борисов, иди ги разбери, това са гласуващите, които им е дадено ПАПО от тях навсякъде, а селянията от славяново си я носят у тях, с чергите, мръсотията, гасковски селски диалект хаха събта рапта няма
  • 50 Гост

    1 0 Отговор
    Иван мастиката са комшиите на село. Внуци зетьове у мвр, деца на мастиката учители, нои, ето, тия комшии на баба станка народа негодува, че шуробаджанаците гласуват за тези и онези, които им дават храна и се возят всеки божи ден с таксита, а те от село до града са стинки ли
  • 51 Гражданин

    0 1 Отговор
    Нито запада нато русия ще нападнат българия това са техни урдорми на политуците предизборни за хамали и неграмотни а всички сте такива затъпели от простотиите им наизустили и 35 г са като социалистическа радиоточка, младите не помнят, едно и също, преизпълнихме петулетката хаха удариха невинни хора, за да ви крадат и доунищижат психически
  • 52 Истината

    2 1 Отговор
    Младото е на радев човека, а бащата на младото е номенклатурен кадър на живков, с папионката на Борисов. Бг е едно село. Те не могат да се разберат с жените си и им бе разтрогнат брака, вие очаквате цяла България да я вдигнат на крака. Оправиха си родата, но не и вас, хорааа
  • 53 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    3 1 Отговор
    Този Лозанов, май е специалист по всичко. Коментира, телевизия, радио, мода, политика, социология. Амман от такива всезнайковци . Единственото което в него ми харесва е папионката. Всичко което говори са грандиозни глупости изказвани доста бавно и с продължително замисляне. Може би това се дължи на годините му. тази сутрин говореше за Украйна толкова мило, че му пожелавам да отиде там и ако го пуснат да телевизия да продължава да говори глупости.
    ЖАЛКА РАБОТА. ПАДЕНИЕ.
  • 54 Гражданка

    0 2 Отговор
    Момчета, войната не е ТV show. Руснаците доста са се назлобили заради имотите по морето. Всичко можем да очакваме, вкл. да не остане камък върху камък по крайбрежието. По-умерено говорене и повече хитрост от нашите политици от всички цветове.
  • 55 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ОБРЯСЪЛ ГЪ ЗО ЛИ ЗЕЦ " ХРАБЪР " !!!!!!!!!!!!!!!!???
  • 56 ха ха а така

    1 1 Отговор
    Слави василчето московското ибриченце, заедно с московския резидент на путиновата амбразурка .
  • 57 бай село

    1 1 Отговор
    Славчо какво стана с хладилниците на промоция,нали си да помагаш на бедните ,ама май само краднеш и завода открадна а за бедните хлдилници нема
  • 58 фбр

    2 0 Отговор
    ГЛ - СУПЕР ТъПаНаР !!!
  • 59 Гост

    1 0 Отговор
    А, начинът на говорене на Л03анов, с чии съвпада? 4и4к0 60р06 радва ли се?
  • 60 ДЕМЕНТА БАЙДЪН ДОСУЩ ГОВОРИ ПРОСТОТИИ КА

    0 0 Отговор
    ТО ПРОСТАКА ТЪПАК , ЛОЗАНОВ !
  • 61 Зайо Байо

    1 0 Отговор
    Жоре , вземи и се подстрижи , сложи нормални дрехи и вратовръзка , за да ти се ОПРАВИ ЖИВОТА бе , човек !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол