Last news in Fakti

30 Май, 2024 08:37 3 140 37

Питбулът-убиец от Варна хапел наред

  • питбул-
  • убиец-
  • куче

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют

37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето ѝ във Варна. Сигнал за инцидента е получен в сряда сутринта. Стопанката била ухапана от питбула си в областта на бицепса.

Красимира Илиева живее в апартамента под този на жертвата. Тя извикала линейка, която да помогне на жената. „Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Още миналата година то нахапа приятеля ѝ по крака. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна”, разказа пред "Нова телевизия" тя.

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют. То имало порезна рана врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на общинския приют. По първоначална информация мъж е опитал да спаси стопанката на питбула, намушквайки го с нож. „Ако се установи, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му”, допълни тя.

В някои страни за отглеждането на тази порода кучета трябва да се преминат специални курсове и да стопанинът да има обособено място за животното, обясни Мирчева. В някои държави породата дори е забранена. По думите ѝ трябва да се работи по законите у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 456

    20 10 Отговор
    Пак ли? Много неграмотно написана статия. 🤐
  • 4 питам

    62 5 Отговор
    А питбулите в НС като убиват щял народ защо са на свобода !!

    Коментиран от #32

  • 5 2 турникета на краката щяха много да

    30 5 Отговор
    спасят живота и . Не са я информирали . Седяла е докато умре . Само са се вайкали . Грешка на помагачите . Какво да се прави . Щяха таксита да са като спешна помощ - за 2 минути , за бърза намеса . Каква стана .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Освалдо Риос

    21 2 Отговор
    Като надушат рано сутрин фъстъчено масло и полудяват тая порода едри песове.
  • 8 Да , ама

    73 2 Отговор
    Офцата като го е разхождала , е обяснявала че го води без намордник , защото кучето не хапе , и е душица ! Пълно е с такива идиоти !
  • 9 Истината

    30 3 Отговор
    Комисия смях!!!!! Доживотен затвор за всички пещерняци киснали в комисии!Ще ви цивилизовам като построя няколко концлагера!Сутрин ще марширувате пред блока!
  • 10 Ирина

    44 8 Отговор
    По опасна порода от огладнял парламентарен пудел няма!
  • 11 съгласен

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ветринар":

    Да го пуснат на свобода първо в министерски съвет, после в парламента. Леле, какви мръвки има там, ще си отяде кученцето.
  • 12 Руска ролетка

    43 6 Отговор
    Питбула е невинен Природада му е да убива Стопанката е била наясно с нравите му но е решила да живеят заедно
  • 13 Да се забранят

    53 3 Отговор
    Добре че не е налитнал на нищо подозиращ минувач или детенце навън

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сила

    35 3 Отговор
    "МОМИЧЕТО НЕ СЕ ГРИЖЕШЕ ЗА КУЧЕТО" ....... ясно и конкретно за причините довели до предизвестения финал......!!!
  • 17 Сила

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "Да се забранят":

    На" детенцата " налита Баце, Лупи, Цомчо, Кузов, АКАДЕМИК РАЛЧЕВ
    ..... и още много други такива, ама на тях гък не смееш им каза, нали......?!?

    Коментиран от #25

  • 18 Да, а тук си ги

    23 8 Отговор
    отглеждаме и като стане белята никога няма виновни. Хората са казали; храни куче да те лае. Толкоз за кучкарите и кучките.
  • 19 Госあ

    46 2 Отговор
    урудска работа, но няма как да не съм потресен… така, първо - питбула е доказано агресивна порода селектирана именно затова. Второ, стопаните отглеждащи такива породи също са агресивни и се допълват с животното. Тия приказки за добрите хорица отглеждащи мили питбулчета ги разпраайте помежду си. Добре че е станало със стопаните на това изчадие, а не с някой на улицата, защото агресивните селяци ги пускат такива животни свободно по улицата и парковете.
  • 20 При ухапване от КУЧЕ

    20 4 Отговор
    по крака се засяга артерия. Първото нещо е спиране на кръвоизлив, ако има такъв, докато дойде линейка. Кучето не е виновно, а стопанката. Всички собственици на кучета, независимо от породата трябва да минават тестове, когато обитават градска среда. Бездомните котки също са опасни, известен случай преди години, котка си впива ноктите в скалпа на стопанина, който почива от кръвоизлив в линейката. Втори случай безстопанствена котка напада куче на улицата, оставя го полусляпо. Причината собственик и куче са минавали в зона на хранене на котката. Когато обществото е апатично и безотговорно, независимо от животното жертви ще има. А 80% от собствениците на животни са такива. Домашният любимец е много голяма отговорност, не е за всеки. Едно да му подхвърлиш хляб на улицата, друго да се обвържеш емоционално и да му осигуриш дом и възпитание.
  • 21 Христо

    30 0 Отговор
    Каква комисия какви 5 лева... Пуща му се едно калайче и да се приключва! Аман от еко активисти даващи повече права на живот на животните, отколкото на хората... Животното си е животно, няма място при теб в леглото докато спиш, няма работа само при малки деца! И аз гледам кучета, но видя ли че започва да проявява безпричинна агресия...
  • 22 Урок!

    27 1 Отговор
    Скочи ли куче на човек веднъж, трябва да се приспи, а не да се обвинява човекът. Опитът учи, че кучето пак ще скочи, с непредвидими последици. Както е и в случая.
    Когато сме милостиви към човеците, ще ги научим на милост към животните и другите човеци.
  • 23 Дам

    38 1 Отговор
    Винаги, когато видя питбул на улицата знам че след него върви комплексар. Хора, без особени качества и характер си взимат такива животни, за да се почувстват поне малко силни.
  • 24 Хм...

    18 0 Отговор
    За вчерашния случай ли става въпрос (35-годишна жена, нахапана по краката, омъжена) или за нов (37-годишна жена, ухапана в бицепса и чийто приятел се е "махнал", след като и бил ухапан миналата година)? Марчеее...
  • 25 Грешиш

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сила":

    Напротив и Питбула и на всички тях пълна забрана
  • 26 Истини

    7 3 Отговор
    След охапване е следвало да извика такси, в бърза помощ ни биха инжекция и изписано антибиотик, добре, че човека до мен ми казано, но всичко бе умишлено пуснато, за да мълча от феодала алчен крадлив, през работно време му построиха сградата и изкупи земите на българите, но има бог и всичко се размина до 6 месеца болки и страдания, и защо да го съдим нека бог ги съди убийците и злите хора, алчни и крадливи. И това е едно към едно по горе описано, такси, бърза помощ инжекция, антибиотик и мъките за вас, а после нека ви винят че сте им правили кал. Кой на кого прави кал, феодалите убиват хора, за да замълчат, ако те са на охапаните, дали би бил мислил и би ли ял всеки ден боб леща и грах, а те ще умрст от преяждане хората на дпсгербсп
  • 27 ...

    2 3 Отговор
    Ухапване, пиши едно излиза друго. Бъдете добри, но феодал човек и добри към роба
  • 28 Самоковeца

    6 17 Отговор
    Това не е питбул а некаква кръстоска в бг реално истински питбул много трудно ше видите в градовете и особено в жилищни квартали спрете да набеждавате породата без да е виновна всякакви смесици правят кучето агресивно истинският питбул не е агресивен към хора а напротив плюс че най мн ухапвания от куче в световен мащаб са от немска овчарка забранете ги тех и забранете питбули без педигри
  • 29 Модерни времена

    20 3 Отговор
    В днешните модерни времета, жение вече не искат да раждат деца, а предпочитат да отглеждат и да се грижат за кучета ! Тове е резултатът от тази промяна !!!
  • 30 куку

    7 3 Отговор
    може да и харесало да я хапе , границата е мъглява
  • 31 кучкарска

    8 2 Отговор
    работа
  • 32 хххх

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "питам":

    Питбулът, убиващ хора, не е в НС, а в МС.
  • 33 Тъжно, но факт

    14 0 Отговор
    У нас всеки комплексар задължително си има питбул ☹️
  • 34 стоян георгиев

    12 0 Отговор
    Кучкарите напълно изтрещяха.какъв е този мерак за гледане на кучета???деца няма бе ...кучета е пълно!
  • 35 Питбула

    3 0 Отговор
    Абе като цяло все на не много интелигентни сто ани с големи коли и маЛки 4уpu или изкуствени джуки попадам
  • 36 дъното мина, продължаваме да копаем

    8 0 Отговор
    Деби лна история....
    Колко драми и колко ресурси самои защото някои не могат да си отговорят на въпроса "трябва ли да се орглеждат опанси чудовища в жилишни зони?".
    Накрая по същата причина е платена и най-високата възможна цена....

    Обаче, щели бил ида питат група еколози дали да убият чутовището или да му дадат шанс да изяде още някого, а междувременно да всява страх в целия квартал, където там решат да го отглеждат.
  • 37 Нека помиярите

    6 0 Отговор
    Изядат всички кучколюбци, че да мирясат най-накрая!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове