30 Май, 2024 09:39 3 007 46

Нинова в Шумен: Само ние отстояваме най-важното качество в политиката- морала

  • корнелия нинова-
  • шумен-
  • политика-
  • морал

„Те пак ще се прегърнат – бяха в сглобка, сега уж се карат, но отсега говорят, че пак ще се прегърнат. Те не са алтернатива един на друг”, каза лидерът на партията за ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС

Нинова в Шумен: Само ние отстояваме най-важното качество в политиката- морала - 1
Снимка: БСП

„Ние не ви предадохме, не се продадохме, не търгувахме партията за личния си интерес. Ние останахме единствената алтернатива на това, което се случва в България през последните 15 години. Останахме единствената алтернатива на паралелната държава, на задкулисието, на сглобките. И каквото и да ни костваше това, защото ни костваше много – не спряхме. И ще продължим. Няма да ви предадем, и няма да се продадем, защото имаме идеал. Имаме идеал за достойна България в мирна Европа".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнената зала на „Арена Шумен”, събрала кандидатите на „БСП за България” за европейския и български парламент, социалисти, симпатизанти, шуменци. Заедно с тях бе и кметът на Шумен проф. Христо Христов, спечелил убедително доверието на хората в града на местните избори, съобщават от пресцентъра на партията.

„Позволете ми един кратък отчет, защото е хубаво, когато един парламент си отива – да каже какво е свършил, когато един друг идва – да каже какво ще свърши”, обърна се към хората Корнелия Нинова и посочи:

Безплатни детски градини и ясли – обещано от БСП. Изпълнено. Обещани безплатни учебници за всички деца – изпълнено. Увеличено майчинство за втората година – направено. Младите семейства с деца да плащат по-малък данък върху заплатите – изпълнено. Работниците да получават ваучери от 200 лева за храна – направено. Минимална заплата 50 % от средната – вече е факт. Пенсиите, увеличени с 30 %, а не само по швейцарско правило – направено. Това е от БСП за българския народ в на-тежките 7 месеца от управлението ни, когато започна войната в Украйна, когато икономиката не се беше съвзела от COVID кризата, когато ни удари енергийната криза”, заяви лидерът на българските социалисти.

Залата подкрепи думите й: „Благодарение на БСП, само за 7 месеца 22 милиарда лева стигнаха до всеки един, до всяко семейство – от бебето до възрастния, защото ние сме социалната партия. Първа наша грижа, наше лице, наше сърце е грижата за хората. И затова, сега можем да отидем при тях спокойни и достойни, и да им кажем: искаме да продължим по този път”, заяви Нинова и подчерта:

„Искаме да продължим да има безплатни лекарства за деца, искаме да продължим младите хора до 26 години да не плащат данък върху заплатите. Искаме най-накрая да преизчислим пенсиите. Искаме болниците да не са търговски дружества, парите да не следват ученика като бройка, а да следват качеството. Искаме българската земя да храни българския народ. Не искаме повече 80 % от това, което ядем да е отвън, не искаме генномодифицирани организми. Искаме здрава и образована нация, кото има работа и високи доходи”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, бурно аплодирана от хората.

Тя призова: „Днес, срещу лозунга на десните за милитаризация, да издигнем нашия – за реиндустриализация на Европа и на България. Защото, без икономика, без индустрия не може да има нищо друго. Само за 7 месеца в нашето управление изведохме България на първо място по индустриално производство в Европа – нещо, което никога не се е случвало, откакто сме член на ЕС. Сега сме на 19-то”, посочи Нинова и добави:

Това е нашият принос за стабилна България, за сигурна България, за достоен живот на хората. И искаме да продължим по този път. Защото, с всичко това, ние защитихме най-рядкото и най-скъпо качество в политиката – морала в политиката. Всичко се постига, но загубиш ли морала в политиката, както и в живота – ти си никой. Ние защитихме морала като не се сглобихме с никого, не се договаряхме по манастири, не ходехме по кабинети да седим в скута на този и онзи и да се молим за постове и за пари. Но, защитихме и морала, защото, каквото казахме – това изпълнихме. Това е Българската социалистическа партия – това сте всички вие”, обърна се към хората в препълнената зала на „Арена Шумен” лидерът на социалистите.

„Те пак ще се прегърнат – бяха в сглобка, сега уж се карат, но отсега говорят, че пак ще се прегърнат. Те не са алтернатива един на друг”, каза Нинова за ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС.И бе категорична: „Ние сме единствената алтернатива. Време е хората да го осъзнаят, но това става с разговори, с внимание, с личен контакт, да го погледнеш в очите, да му стиснеш ръката , да му кажеш – аз съм до теб и няма да те предам, и ще работя за теб, и ще се боря за теб, за да живееш достойно”.

Нинова се обърна към социалистите, симпатизантите, левите хора, дошли в „Арена Шумен”: „Бъдете нашата армия, бъдете нашата кръвоносна система в тези последни 10 дни, които остават, да вдигнем хората – за себе си да се борят, за живота си, за семействата си, не за нас. Да се борят за себе си, защото трябва да си отвоюваме държавата от мафията.

По думите ѝ най-големият проблем е паралелната държава, задкулисието и скритите договорки, които отнемат от енергията на България, от парите на хората. Които отиват в частни джобове и които след това се връщат отново под формата на нови и нови сглобки и сделки. „Трябва да излезем от този омагьосан кръг и ние БСП можем да изведем България от този омагьосан кръг, вие, ние, всеки един от нас. Вярвам във вас”, призова Корнелия Нинова.

Трябва да се борим за мира – защото днес изборът е война или мир. Днес изборът е с мафията или против нея. И ние, българските социалисти казваме: Ние сме за достойнството на българския народ, за мирна Европа и мирна България, против мафията, за достоен живот на всеки един в България”, заяви лидерът на БСП.

„На 9 юни гласувайте с номер 24 в изборите за Европейски парламент, защото България заслужава и има нужда от това да бъде представлявана в ЕП от подготвени хора, които ще защитават националния интерес. Горд съм, че съм част от листата с подготвени, умни и интелигентни хора, които добре разбират кое е български интерес и не се страхуват, нито срамуват да го защитават. Нашите представители не отиват в ЕП за да бъдат вечно съгласни както някои други, нашите представители отиват, за да променят ЕС – за да бъде той такъв, какъвто беше създаден – защото европейските народи се обединиха, за да бъдат по-силни заедно, да отстояват заедно и по-добре проблемите си”, заяви водачът на евролистата на „БСП за България” Кристиан Вигенин след представянето на отбора на социалистите, издигнат за Брюксел.

Вигенин посочи опасността пред Европа днес: „Европейската десница говори за милитаризация на ЕС, за преминаване на икономиката на военни релси, за още и още оръжия срещу Русия, още и още пари за Украйна – за да купуват европейците американските оръжия. Това не е ЕС който искаме и който ще бъде на хората и за хората. Ние искаме Европейски съюз, който работи за мира - не искаме да водим чужди войни, не искаме нашите синове да умират за някакви чужди интереси по чуждите бойни полета. Партиите от сглобката - ГЕРБ, ПП, ДБ, не виждат или се правят, че не виждат заплахата, която е надвиснала над нас. Но представителите на БСП няма да пожалят сили, за да пощадят България от задаващата се мащабна война”, заяви водачът на евролистата на „БСП за България”.

Изборът на 9 юни е избор между мира и войната”, категоричен бе и водачът на „БСП за България” в Шумен и Варна Борислав Гуцанов. „На половин крачка сме от това светът да бъде въвлечен във военен конфликт и няма как да бъдем спокойни, че тези решения се взеха в България. Много бързо някои забравиха какво се случи преди 80 години и как светът беше въвлечен във Втората световна война. Много бързо забравиха, че над 60 милиона бяха убити. Това искаме днес?”, попита Гуцанов и добави категорично: „БСП винаги сме били за мир, за мирни преговори, за мирно решаване на всеки един конфликт. А не даване на оръжия”.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    29 20 Отговор
    Морално е да имаш 2 апартамента в Манхатън и сейван у Крушовица.

    Коментиран от #4

  • 2 Майора

    29 2 Отговор
    Ало Нинче много добре се знае че паралелната държава включва олигарси които вие създадохте! И стига срази мантра за социалните дейности , в резултат от рова отвоеихте дупка в бюджета на НОИ от 10 млд лв! И как така не сте свързани със задкулисието след каро подкрепихте платените протести пт олигарсите и участвахте е безпринципната четворна коалиция? Стига вече популизъм , самото участие на Гечев го потвърждава!

    Коментиран от #6, #16

  • 3 777

    30 3 Отговор
    Аморалната "госпожа"
    /другарка/ Импексова - говори за морал...
    ХВАЛА на комунистическото и "съзнание"... /не - НАГЛОСТ ! /.

    Коментиран от #37

  • 4 НЕМОРАЛНО Е

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    ДА СИ ТОЛКО ТъП , ДОРИ ПОСТНЯЛ ОТ Тъ ПОТА
  • 5 Дядо Славейков

    17 1 Отговор
    Кукуриго , куткудяк , самохвалко е глупак !
  • 6 честен ционист

    21 15 Отговор

    До коментар #2 от "Майора":

    Гечката хиперинфлацията го сърбят ръцете, пак да е министър, като сринат левчето за пореден път.

    Коментиран от #26

  • 7 Като разпродаде Техноимпекс

    21 2 Отговор
    И се налапа.
  • 8 Мнение

    18 2 Отговор
    Каза статукветичката, изпращаща оръжия за Украйна, но кълняща се че дори патрон не е пратила?!

    Бсп заслужава да изчезне от политиката, крайно време й е!
  • 9 66655

    17 2 Отговор
    Румен пак иска 1$ да стане 3000 лв.
  • 10 уйнгжф

    15 2 Отговор
    БСП милионери за България, какво защитавате вие точно? Вече 34 г. само пърдите в парламента и нищо. Кого представлявате? Работещите ли, пенсионерите ли? безработните ли? Кого? И как като сте всичките милионери мислите за бедните? Само обяснявате как друг е виновен за сегашното състояние и пак влизате да пърдите и нищо. За какво сте ни? ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС, ИТН и БСП сте еднакви мръсници. Пръдльовци дето само гледате да лапате. Време е за Възраждане и Величие. Да изринем кочината. Всеки да гласува за които си иска. Но да гласува.

    Коментиран от #11, #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Щеше

    11 1 Отговор
    ..да е добре, ако не беше превърнала БСП в лична фирма....изгони един куп умни и можещи политици и професионалисти..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НИНОВА,,,,,,

    10 2 Отговор
    От морал ли в БСП има най много милионери....
  • 16 Не къса памет

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майора":

    От 1990 г. тази партия с различни неморални методи и похвати (партийни фирми, партийни чадъри на сенчести или откровено тъмни процеси, финансови пирамиди, банкови фалити, преебатизация на държавните/народни активи, плоски данъци) и каквото друго се сетите, деморализира по всякакъв начин народа, а тя ми говори за морал?!?!?! Някой вижда ли някъде морал? Моля, ако някой го забележи това животно моралът, да ми го покаже, защото аз не знам как изглежда.
  • 17 едийак

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Koпеѝка":

    На твойта мога да и направя това онова...Накрая бих и хвърлил копейка за да ти я даде на теб за да си купиш лилава перука.
  • 18 Маджонг

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "уйнгжф":

    Израждане не е българска партия и не гледа интереса на българите. Предпочитам да гласувам за другите които си изброил, а не за тези където тотално ще съсипят държавата.
  • 19 Анонимен

    5 1 Отговор
    Човека на Костов и това е др нинова, заедно градяха с дпсгербабвбсп България. Стягайте се млади хора да им слугувате и работите за жълти стотинки. И при едно съкращение ги виждам журналистите в Свищов от 20 хил на 2 хиляди, психолози, кой муд от Индия ще им работи за Хиляда евро, другарю бизнесмен от Свищов с фирми и материал от Китай и Индия, днес по Нова. Индийците са много над тукашните Софки и Азис. Вадят пачки евра паунди на запад. Бедна е фантазията на състаряващите бизнесмени в Бг, друго е да си приятел с тях на запад, да си живял 20 г в Бг и да размишлявате, сравнявате, виж някой западнал от тях би и от руските държави, но умен индиец от Индия едва ли. Лична гражданска позиция. Може да сме прости за мнозина в Бг но не и наивници. Бъдете здрави, кой къде иска да бъде, мир да има и да свтршат тия войни, че на народа му иде до гуша от всичко, тая говорилня, соц радиоточка. Всеки лъже преди избори, всеки и бе го казал борисов преди години на ердоган в Турция.
  • 20 Хахаха

    2 3 Отговор
    Костов е осиновен, ако е верно, което четем, а е от ромски произход. А днес те са на власт, който е с цигански корени. Свиквайте. Нинова е с папуци от 800 евро, цървули нямаха и гащите им бяха под наем на бала, омагосяха костов бойкоборисов и днес бабушки милионерки от село. Един мъж по действителен скучай ми разказаха отивайки в град х, жено слагай минужупа и на магистралата, че умрях от глад
  • 21 ИНЖ1

    11 1 Отговор
    Комунисти и морал??? Като свиня и чистота!!!

    Коментиран от #33, #35

  • 22 Бай араб

    12 1 Отговор
    Нинова и Морал
  • 23 ИСТИНАТА

    8 1 Отговор
    вечната във властта. изнудваше лечева да й даде 2 апартаменти от сторителната й бутикова строителна фирма с/у повече пари за спорт...........червена изн.у.д.вачка.
  • 24 Абсурдистан

    8 1 Отговор
    Давай кака! Ти можеш, ти си напълно способна да затриеш това котило на безродието!
  • 25 някой

    5 0 Отговор
    кво знаете вие, ми ако ви извика навън да се разправя с вас като мъже?
  • 26 12340

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Гечката не беше финансов министър на Ж. Виденов!
    Финансов министър беше Димитър Костов!
  • 27 Тиква

    2 1 Отговор
    Нинова и мора = карцином и цветущо здраве
  • 28 Констатираща

    1 3 Отговор
    АБСОЛЮТНО ТОЧНО И ПРАВИЛНО, както го виждат повечето от нас, които гледат безпристрастно събитията! Няма как да се оспорят тези факти, лошото е, че който влезе в управлението, започва да пее друга песен, защото е злепоставен като Фицо. Само такава партия, която се е доказала през вековете, че не лавира и е смела, безстрашна, не е сменила лика си и е дала много жертви в името на мира и благоденствието на хората, би могла да ни защитава и да устоява смело на набезите на хегемоните.🌹🇧🇬

    Коментиран от #31, #34

  • 29 Град Козлодуй

    4 0 Отговор
    Моля Това Пиар Ли е
  • 30 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Политиката е от Женски Род
  • 31 Прагматизъм

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Констатираща":

    Казваш - "Партия ..... може да ни защитава"!? Извинявай това е нонсенс! Никой, никого, никога не е защитавал. В миналото партиите са свормирани на базата на определени идеологии за развитие на обществата и държавите, тези идеологии са обединявали хора, а тези хора заедно и по отделно са се защитавали. Ако чакаш някой да ти защитава добрият и уреден спокоен животец - повярвай ми, нама да ти се случи. Животът е борба от раждането до гроба!
  • 32 Д-р Менгеме

    3 0 Отговор
    Кой се интересува от тия ммърши ?
  • 33 дуда

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ИНЖ1":

    Моля, моля, не обиждай животното !
  • 34 Анджо

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Констатираща":

    Да лика не си е сменяла а само името.
    Вълк козината сменя но, не и нрава.
  • 35 Анджо

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ИНЖ1":

    Тя свинята е по чиста от тази празнодумка.
  • 36 Гост

    3 0 Отговор
    Г-жа Нитоедна Патронкова Импексова, тръгнала да говори за морал. Падение!
  • 37 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "777":

    Не е комунистка, а си е баш пишман капиталистка.

    Коментиран от #38

  • 38 777

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    "Гост" си и затова бъркаш в оценката !
  • 39 Анджо

    2 0 Отговор
    Да говори тая за морал в БКП , това е върхът на безочието. Те не искаха да се извинят на народа, че избиха без съд и присъда невинни хора, много от тях са от интелигенцията на България, или ,ако не го убият, го изселваха на някъде .
  • 40 Шумналия

    2 0 Отговор
    Залата беше препълнена защото имаше на аванта концерт на Миро, а пък Курни и Гуци се пъчат, че било заради тях !
  • 41 Диляна Иванова-Станчева

    0 1 Отговор
    Грешка, оргомна грешка са те.
    Само Денков и аз сме лидери на науката.
    Обществото не се научи. Ние светилата на науката
    сме в пъти по-кадърни от всички ви.
    Глупаци такива.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Дилияна Стефанова Иванова-Станчева

    0 1 Отговор
    Нинова е смешница, тя е глупачка, аз имам няколко изказвания за нея.
    Не съм доволна от лъжите и. Пълна мошенничка.

    Коментиран от #45

  • 44 Диляна Стефанова Иванова-Станчева

    0 0 Отговор
    Най-накрая Нинова си замина както съм си и мечтала.
    Тази жена е токсичен човек, беше паднала веднъж, викам си
    толкова е зла, е си го е заслужила.
  • 45 Радослав Витанов

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Дилияна Стефанова Иванова-Станчева":

    Няма да забравя как една жена тип Реджеб Иведик се е и наакала, за разлика от неговите пръдни и боба.
    Била наградена също като него. Е, много важно....

    Коментиран от #46

  • 46 Павел Икономов

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Радослав Витанов":

    Ей, драги да не забравяме и извънземните с Луи Дио Финес. Зелевата чорба, само че тая се е напърдяла
    и в Амстердам и е представила България наакана с късата си бяла полаче и на колело качена. А в България, в ШУ са я признали вече и титловали.
    Направихме посредствено момиче богато и можещо да кара скъпи коли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове