Last news in Fakti

30 Май, 2024 17:05 1 245 10

Калоян Методиев: Главчев се провали като премиер. Единствено ходи по екскурзии, чуди се къде да се покаже

  • калоян методиев-
  • димитър главчев-
  • провал-
  • премиер-
  • екскурзии

Наливат се милиони в кампанията на Григорова и Манолова, после ще ги връщат с гласувания и зависимости, коментира още кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ в 25 МИР София 

Калоян Методиев: Главчев се провали като премиер. Единствено ходи по екскурзии, чуди се къде да се покаже - 1
Снимка: bTV

"Винаги съм изповядвал социалния консерватизъм, който в последните години се изразява единствено от Корнелия Нинова и политиката, която тя защитава по отношение на националния интерес, на социалната държава, на защита на семейството, на защита на границите. Същевременно и социалното, защото трябва да имаме грижа за всички." Това заяви кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ в 25 МИР София Калоян Методиев в ефира на bTV, съобщават от пресцентъра на БСП.

Той обясни защо е приел поканата на БСП: "Нинова е единствената, която последователно нито се предаде, нито се продаде на модела на ГЕРБ. Откакто влезе в политиката, каза: „Бойко Борисов е злото и той е проблемът на България.“ Единствено тя остана да поддържа тази политика – всички други се предадоха, продадоха, договориха и изчезнаха."

През последните 3 години се изляха много емоции. Произведоха се много партии на певци, на хора, които влизат в политиката с лозунги, че ще променят определен модел, а се прегръщат с него. Вече сме в доста изчистена ситуация – в момента няма новопоявили се партии. От едната страна е моделът „Борисов“, от другата страна е БСП като антипод на този модел“, подчерта Калоян Методиев.

Той определи нападките между участниците в сглобката ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС като „семейни скандали“, тъй като по думите му те са едно цяло.

„Те изкарват компромати един срещу друг, изливат милиони за билбордове и реклами да казват как другият е най-големият боклук в политиката, а допреди един месец променяха заедно Конституцията и всички законопроекти бяха с подписите на Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, ген. Атанасов и Делян Пеевски. И сега казват, че след изборите пак трябва да си говорят“, коментира кандидатът за депутат от „БСП за България“.

Методиев сравни и двете управления на ПП-ДБ, като по неговите думи, в първото БСП е била спирачката да не се свършат много от тези „глупости“, които са се свършили от сглобката.

„Съпоставете – за 7 месеца: 1-во място в ЕС по индустриално производство, 22 млрд. лв. за социална политика. А за 9 месеца управление сглобката постигна нула резултати за държавата. Единствено се изпокараха за регулаторите, за главния прокурор, промениха нескопосано Конституцията, за да имаме едно служебно правителство на ГЕРБ, което прави изборите“, посочи той.

Според Калоян Методиев Димитър Главчев се е провалил като премиер и не се занимава с работата, с която трябва да се занимава основно – подготовка и организация на изборите.

„Единствено ходи по екскурзии, чуди се къде да се покаже и вкарва държавата от скандал в скандал. Визирам и детската болница, където се потули скандалът, чуди се за какво да сезира ДАНС или не, сега и сменя позиции в ООН“, коментира той.

Във връзка със скандала с искането на служебния премиер да се смени позицията на България за Сребреница, Методиев заяви: „Неофициалната информация е, че Бойко Борисов е разговарял със сръбския премиер и е поел ангажимент България да си промени позицията. Четох изявлението на сръбския президент Вучич, който казва, че има договорка с България, но не е била спазена и е бил изненадан от българската позиция. В следващите часове и дни Борисов трябва да обясни говорил ли е с Вучич. Главчев да каже кой му нареди да сменя позиция на България в ООН. Ако това излезе, ще е поредното доказателство, че служебното правителство е под команда на ГЕРБ.“

Калоян Методиев изрази съмнение, че служебната власт ще произведе честни избори и в тази връзка отправи призив към хората: „В нощта на изборите всеки да си види секцията - има видеонаблюдение по време на броенето. За да не могат да се правят невалидни бюлетини, гледайте броенето на вашата секционна комисия. Купеният и контролиран вот очевидно е приоритет на служебното правителство на ГЕРБ, така че разчитаме на вота на избирателите. Имате един глас, но си е ваш – да не го краде никой.“

Според него тандемът Ваня Григорова и Мая Манолова нямат шансове на изборите.

Първо, хората се отвратиха, заради неизпълнените обещания. Второ, станаха за смях с кражбата на ТикТок пароли. И трето – покрили са София с билбордове. Откъде толкова милиони? Те нямат партия. Някой излива в кампанията им милиони и после ще иска да си ги връща под формата на гласувания и зависимости. Никой не дава пари без нищо“, посочи Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ура,,ура

    14 8 Отговор
    Сретен Йосич скоро излиза от затвора. Тулупа го е шубе и прави услуги на Вучич,за да му помогне и спре Сретен да изпълни заканите си.

    Коментиран от #6

  • 2 Майора

    14 7 Отговор
    Методиев , ако се вярва на теб и Корнелия , то в момента трябваше да сме най развитата и просперираща страна , както готвехте по времето на комунизма! Но уви , нищо вярно в това няма, вашите шумно прокламирани успехи в социалната сфера отвориха дупка в бюджета на НОИ от 10 млд ле , но това вас не ви интересува , има къде да отидете при провал! И стига с тая мантра Борисов , когато биете него 12 поредни пъти на изборите , тогава говорете! Вашето управление доведе страната до три фалита!

    Коментиран от #10

  • 3 ТаУмВзе

    7 5 Отговор
    Българският куклинаж на краварчето по телецистан е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ! Вижте Фона на Окранското знаме и повече нема смисъл!
  • 4 Българин

    12 4 Отговор
    Мислех си, че няма по-прости премиер от денкоф, е има!
  • 5 бай село

    8 6 Отговор
    Калоянчо издоили кршевската крава.
  • 6 Шопа

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ура,,ура":

    Споре се бре ,че прегракнеш!
  • 7 хххх

    8 3 Отговор
    Най-лошото е, че напълно е обезличил Външно министерство! Пълно сгромолясване.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ти да видиш

    0 0 Отговор
    Ше ви опрайм бе,нема да боли!
  • 10 истина ти казвам

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майора":

    Е Корнела ше иде при дечицата във USA! Кво я боли п..... а за БГ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол