1 Юни, 2024 18:09 713 32

Главчев свиква утре работна среща за ускоряване строежа на Националната детска болница

  • димитър главчев-
  • работна среща-
  • строеж-
  • национална детска болница

Работната среща е с двама ресорни министри- министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова

Главчев свиква утре работна среща за ускоряване строежа на Националната детска болница  - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Главчев свиква утре работна среща с ресорни министри за ускоряване изграждането на Националната детска болница. Това съобщиха от правителствената пресслужба.
Министър-председателят възложи на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова да изготвят график с максимално съкратени срокове на дейностите, които са отговорност на правителството.
Целта е служебният кабинет да ускори доколкото е възможно работата по този приоритетен за страната проект
, допълват от правителствената пресслужба. Срещата ще се състои в Министерския съвет след изслушването на министър-председателя.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    12 0 Отговор
    Стига залъгвахте хората с тази детска болница!! Болници - има, деца - няма! Всички бягат в чужбина от вашето управление.
  • 2 главанак

    9 1 Отговор
    квото бутна всичко разби, стани се махни
  • 3 да де

    7 0 Отговор
    Яко се бърза да оредят своите хора, че не се знае следващото правителство какво ще реши.
  • 4 Оная

    3 0 Отговор
    Да, това е чудесно, защото ако работят ДОБРИ И ОБРАЗОВАНИ ЛЕКАРИ НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ БЪДАТ ОБГРИЖЕНИ И ГОТОВИ ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ, НО..... НАДАЛИ...
  • 5 хммм

    8 1 Отговор
    Главанак, имаме ли вече Външно след твоя погром? След като се отказа от заплатата си е редно да напуснеш и поста!
  • 6 Пипи

    5 0 Отговор
    Да покажем до изборите някаква дейност, после тишина...... Позната мила родна картинка. Ж..алка история.
  • 7 Главчев, я по добре кажи

    7 0 Отговор
    Сребреница геноцид ли е или не?

    Коментиран от #15

  • 8 Мдаа

    6 0 Отговор
    Този неадекватния, като го насметоха за разрешителното на частна детска болтица, изведнъж се "разбърза" с държавната детска болница.
  • 9 6нтщ5ж

    5 1 Отговор
    Главчев отклонява вниманието от сщандала с геноцида в Серебреница от себе си, с уж бързането за държавната детсща болница.
  • 10 М3 голд

    3 1 Отговор
    А кога ще свика среща за монтажа на съоръженията на АЕЦ Белене? Тази простотия да си подарим на Окраина реакторите за АЕЦ е само в главите на продажниците - българи, които го узакониха в НС. Имаме всичко. Само трябва монтаж. И да потекат пари след това.

    Коментиран от #13

  • 11 Скандал след скандал!

    9 0 Отговор
    Главчев няма нито компетенциите, ншто капацитета да упровлява България дори за 2 месеца!
  • 12 Истината

    9 0 Отговор
    Главчев, Главчев, от теб се исщлкаше само да организираш честни избори! Не прокарваш идеите на шепа комунисти и да правиш гаф след гаф с грешните си безумни решения!
  • 13 Ти бъзикаш ли се

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "М3 голд":

    Тези реактори на АЕЦ Белене не ни вършат работа на нас, защото сме в другия военен лагер, не на Русия! Няма кой да ни ги поддържа. А украинците имат специалисти от времето, когато бяха заедно с Русия в СССР. Освен това имат останалата съвместима с тях техника, а ние нямаме. Айде не пишете без да мислите с междуушието си, моля!

    Коментиран от #16

  • 14 Госあ

    6 1 Отговор
    По моето скромно мнение, детската болница е важна, но не съществена. Струва ми се поредната дъвка за някои, които обичат да говорят. Ще се налеят пари за строеж в обръчите, ще се купят няколко мега скъпи машини (които съм сигурен, че ще се дублират, защото детски томографи няма) заради комисионни и ще стои неизползваема като в същото време заради таа иновация ще занемарят още повече педиатричните отделения. Да, в богатите държави има детски болници, има и въздушна медицинска помощ. Ние, обаче, след 35 години евроатлантизъм сме много бедни и безпътни. Пред африканските страни има по-голяма перспектива. Според мен, трябва да се започне с повишаване заплатите на лекарите и педиатрите съответно, като се направят няколко добри педиатрични отделения подобно на това в Пирогов в няколко областни града, като Плевен, Варна, Бургас Пловдив и Благоевград например като се покрие страната. Това в Пирогов може да бъде наистина най оборудвано и да поема по сложни случаи, но би трябвало да има сносни отделения в цялата страна. Ще се спести бетона и арматурата, където ще потънат адски много пари така и ще се покрие голяма част от страната.
  • 15 6нтщ5ж

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Главчев, я по добре кажи":

    Кжй да ти отговори на този въпрос, човече, този дърт комунист ли?! А уж позицията на България беше с останалия цивилизован твят...само че този неадекватния не знае на кой свят се намира!
  • 16 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ти бъзикаш ли се":

    Я кажи на нас какви специалисти ни останаха изобщо ? А ? Що, ние нямаме ли специалисти ? С марсианска техника ли произвеждахме и изнасяхме ток досега ? Укрите ги знаем какви специалисти са ! Думнаха една атомна централа, сега обстрелват най голямата руска централа в Европа !!! Иначе съм съгласен, специалисти по лакърдии има в България най вече след 35 години унищожение
  • 17 Българка

    6 1 Отговор
    Главанака да каже сикаджийската мутра ли му разпореди да орезили позицията на България за Сребреница
    В момента си имаме кабинет на мафията, силови институции на мафията, Прокуратура на мафията. Единственото ни оръжие срещу мафията е бюлетината, която да пуснем другата неделя

    Коментиран от #18

  • 18 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Единственото ни спасение ще бъде Радев да се присъедини към левицата. Дори англичаните ще гласуват за леви (щото лейбъристите водят доста според проучвания). И добре че германеца гласува за социалистите, щото ако беха синьозелените водорасли с онази дето върти тройки (360 градусовата) положението щеше да е военно. А оня десен психопат в Аржентина е чудесен пример 😂 Ама нещо, лаладжия май се оказа щото хем не закрива образованието и здравеопазването в страната, хем и на Китай се мазни, А ?
  • 19 Госあ

    1 0 Отговор
    И аз призовавам да се гласува ! Този път, специално ще го направя. За по малкото зло.
  • 20 Госあ

    0 5 Отговор
    И още нещо, призовавам философите да вземат да си плащат здравните осигуровки ! Те не само за вас, това е солидарност. Аз не съм прекъсвал да ги плащам откакто съм в трудова възраст независимо къде съм работил (от чужбина също съм си плащал), нищо че слава на боговете не ми се е налагало да ги ползвам ! Това е най малкото и най елементарното, което всеки трябва да направи, а не само да разсъждава за детската болница…

    Коментиран от #21

  • 21 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    К’во не ви се нрави ? А ? Е затова, ярема на шията и да видите как ше се научите !
  • 22 ИТН

    3 0 Отговор
    Главчев, абе обажда ли ти се Галя от посолството или се обажда на Бойко а той на теб
  • 23 ДЕДО йОЦО

    3 0 Отговор
    ГЛАВЧЕВ НЕМА ТОЗИ ПЪТ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ И ДПС ДА ЗНАЕШ
  • 24 До: Госあ

    1 1 Отговор
    Хубаво звучи за осигуровките. Но след реформите в системата Семашко, съсипаха здравеопазването. В повечето западни държави си плащаш здравната и не доплащаш нито лев повече, но в лъскави болници и добри специалисти. Изключвам англосаксонската система. Родителите ми за 60 години осигуровки, всичко на частно след демокрацията, защото всички, малко по-скъпи изследвания и лекарства си ги плащат като попове. Каца без дъно е здравната система. Има лекари и шефове на държавни болници, които печелят повече пари от колегите си на Запад. Но най-лошото е, че нямаш никаква гаранция в 80% от случаите, че дори да си в частна клиника в България няма да те осакатят. Това е най-страшното. Препоръчвам българите да бягат от България по отношение на здравна, социална и пенсионна системи. България е на дъното, а корупцията и беззаконието огромни. И на младите лекари и сестри препоръчвам да се махат от България. Системата убива.

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "До: Госあ":

    Това е мой граждански дълг и съм длъжен да го правя. Чувствам се и добре, освен това. Като правосъдието ни е калпаво, да вземем да газим хората по спирките за кеф ? А като нещата наистина са толкова зле, и те са, гражданите протестират.
  • 26 Боре

    5 0 Отговор
    Каква болница? Нали трябваше само изборите да организират? Пак, ще падне безмислено чешене на езици! Болница си трябва, но не е работа на тези!
  • 27 хммм

    5 0 Отговор
    Защо залъгвате хората с тази болница? Това ли му е работата на едно служебно правителство за 2 месеца? да почне дългосрочен проект който не се знае кога и как ще завърши?
  • 28 мддаа

    4 0 Отговор
    При разпадащо се здравеопазване под негов контрол решил да строи болница... Гламчо!
  • 29 М3 голд

    0 0 Отговор
    Що не си спреш тока в къщи, че е от АЕЦ и ТЕЦ, правени с руско участие и руско гориво? И парното, че газът за Топлофикация е пак руски, нищо че е уж от Азербайджан или Турция? Тези уж групови постулати са за такива като теб и имат чисто икономически характер. И то не в полза на нас - народа.
  • 30 До Госあ

    0 0 Отговор
    Прав сте, но освен "задължения" имаме и права. (има основни права, които са грубо нарушени на територията) И когато се отменят и забраняват Референдуми. Когато повечето от правата ни де юре ги "има" на книга, но де факто са отменени чрез подзаконови нормативни актове, тогава обществен договор Липсва. Трябваше ми много време, за да осъзная, че в България не съществува нормално Законотворчество и Законоприлагане. Последен пример гавра с Конституцията, липса на Закон за забрана на опасни породи кучета, и най- ниската концесионна такса в СВЕТА за добив на злато. Както и скандален случай с незаконно отнемане на земя от леля Гинка за фото и перки,. Докато завършат делата срокът на Концесията изтича, а собствениците пият една студена вода. Пример вие съгласен ли сте ОЯГ да се съхранява в България, някой питал ли ви е? А Законът, че "колективен орган не носи вина". Означава че, премиери, министри,, депутати, кметове, служители БНБ, министерски съвет, евродепутати, не носят никаква отговорност при решения и гласувания във вреда на България и българите. Те могат да фалират държавата, да ни вкарат във война, да предизвикат ядрена авария и не носят ВИНА. Такава Абсолютна власт са притежавали Папи и Крале, "богоравни".
  • 31 Жоро

    3 0 Отговор
    Позор !!!Кьде к умника Бойко койот една больница не мода да построи?
  • 32 Сашо

    4 0 Отговор
    Каква больница бе главундер вьобще не си в час!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол