Last news in Fakti

6 Юни, 2024 10:35 777 43

Атанас Зафиров: В обществото се е върнал страхът, че можеш да загубиш работата си, ако не гласуваш по „правилния начин“

  • атанас зафиров-
  • общество-
  • страх-
  • гласуване-
  • правилен начин

„Има страх на хората да участват в предизборни срещи, страх да изразяват ясно своите предпочитания и това е особено видимо в общини, които се управляват от партии, които участваха в т. нар. сглобка. Те са си поставили високи цели да повторят този тип управление“, допълни социалистът

Атанас Зафиров: В обществото се е върнал страхът, че можеш да загубиш работата си, ако не гласуваш по „правилния начин“ - 1
Снимка: bTV

„Виждаме, че в обществото са се върнали страховете – страхът, че можеш да загубиш работата си, че може да загубиш бизнеса си, ако не гласуваш по „правилния начин.“ Това каза в интервю за „Тази сутрин“ по bTV Атанас Зафиров от БСП, който на националните избори е водач на листа в Хасково и Велико Търново.

„Има страх на хората да участват в предизборни срещи, страх да изразяват ясно своите предпочитания и това е особено видимо в общини, които се управляват от партии, които участваха в т. нар. сглобка. Те са си поставили високи цели да повторят този тип управление“, допълни социалистът.
По думите му целта на БСП в предизборната кампания е да покаже, че алтернатива има и страховете могат да бъдат победени.

Запрянов очерта и друг голям страх на българите – страхът от война.

„Ние внесохме две предложения за законопроекти – България да не участва с въоръжена и невъоръжена сила в конфликта в Украйна и второто предложение е оръжието, което беше дарено, по никакъв начин да не бъде използвано като нападателно на територията на Руската федерация“, обяви представителят на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    14 18 Отговор
    С две думи :
    Време е за Възраждане!

    Коментиран от #19, #23, #32

  • 2 Последния Софиянец

    24 5 Отговор
    Такъв тотален контрол върху бизнеса от държавата не е имало и при бай Тошо.

    Коментиран от #31

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да,да

    13 2 Отговор
    Добър ден. То така е вече 15 години.
  • 5 за калинките

    7 2 Отговор
    и алирезаците тоя страх е перманентен.
  • 6 Крумов

    9 5 Отговор
    Това са реални факти, в едно училище в София, директорката е от ГЕРБ, като видяла резултатите - а тя е била някакъв си кандидати и тя - вдигнала огромен скандал, крясъци, включително и на чистачките - защо не излизат резултатите.

    Ако някой има култура и един вид друго разбиране за изборите - че това е начин на управление, други хора нямат и грам съвест и т.н.

    Коментиран от #9

  • 7 дцасз

    11 6 Отговор
    БСП милионери за България, вече 34 г. само пърдите в парламента и няма никаква полза от Вас. За какво сте ни? Само се оправдавате че някои друг е виновен, ама нищо не правите вече 34 г. И ние знаем че е зле работата, но не вземаме по 20 хиляди лева на месец за да хленчм като теб. Няма да гласувам за вас. Слава Богу вече се стопихте с лъжите и яловата си немощ. Време е за Величие и за Възраждане.
  • 8 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    1во Общество Няма отдавна. 2ро на териториката се Бачка за Слава, не за Развитие и Кинти на Икономиката. Докато Търгашите си бучат Щавията. Не че има останали от около 5.5 милиона на Територията де. Просто БеГе икономиката се Крепи на Потоци Кинти от Робите по другите страни, които пращат на Роднини Тук.
  • 9 развеселен

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Крумов":

    Аха , аха - това в "Лека нощ деца" ли го чу ? Много сте смешни с тези беззъби , отдавна мухлясали опорки . Кажи и на Нинова , че отдавна-отдавна вече не кълвем на червен бастун ,щото освен лозунгчета и празни обещания (пръскащи се от демагогия) на бастуна за стръв - друго нЕма !
  • 10 феодализъм

    16 4 Отговор
    Този страх никога не е изчезвал! ГЕРБ имат 25% гарантирани, защото имат 400 хиляди души, назначени в държавните и общинските администрации! Те знаят, че ако не гласуват за ГЕРБ, губят хубавите си работни места и заплати!
  • 11 Време разделно

    4 2 Отговор
    Няма общество, г-н Зафиров, светът вече се дели на овце и вълци. Лъжете овцете, но дали ще се опазите от вълците, времето ще покаже.
  • 12 Защо да гласувам?!

    4 4 Отговор
    Винаги е важно да се гласува, било то на местно, национално или европейско равнище! Това е отлична възможност да изразите мнението си по въпроси, които Ви интересуват!
  • 13 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    7 1 Отговор
    Ха Фред Флийнстоун го е страх за депутатското си място...
  • 14 Факт

    8 2 Отговор
    Това е валидно за чиновниците и тези на държавна хранилка
  • 15 само като се задзвериш

    2 0 Отговор
    в цик , социолозите , прогнозарите , експертите и 4 глави на дпс , дб и др. и е страшно . изкачат с престъпления на екрана . припомнят минал-годишните краденета и как станали 1 и 2 . кой от кого е зависим , незная . те мълчат и боичо и дога - кой колко гласа има и как реди парламента , а какво 1 ще върши - война ядрена , ликвидиране на конкуренти и др.
  • 16 Братя българи, гласувайте с номер 14!

    6 5 Отговор
    Използвайте правото си на глас, за да променим света, в който живеем! Да кажем НЕ на Мутрите и Мафиотите като Боко и Шиши!

    Коментиран от #20

  • 17 По скоро

    4 3 Отговор
    обществото се притеснява от руски мекерета на власт !
  • 18 ядрените войни зарад бадън

    0 5 Отговор
    ама 1 порошенко и зелиски да умрат . страха им . майдановците .
  • 19 Гражданин

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    НИКОГА !!!
  • 20 БАА

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Братя българи, гласувайте с номер 14!":

    за ДС ли да гласуваме бе, та те са предатели - руски марионетки.
  • 21 Мнение

    5 1 Отговор
    Използвайте правото си на глас, за да променим света, в който живеем! Вашият глас ще реши кои членове на Европейския парламент ще Ви представляват при изготвянето на нови закони! Това е уникален момент, в който ние всички заедно ще можем да вземем решение за бъдещето на България и Европейския съюз. Когато НЕ гласувате, вие вдигате процента на тези, които НЕ искате да ви управляват, т.е. вашето "негласуване" дава подкрепа на големите партии!

    Коментиран от #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Курило

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    В нашата клиника се правят безплатни прегледи.Елате с Варненското Къкалче ще ви приеме с предимство.Санитарите се държат прилично!
  • 24 По лошо

    3 2 Отговор
    Ако не си от ГРАП на никаква държавна или общинска длъжност не се надявай. Това али балитата с конкурсите е за детската градина. Резултатите ги виждаме на изборите. Кастата грап бклци станаха като диписито. Така беше и при пиирсте.
  • 25 Истината!!!

    3 0 Отговор
    Колкото повече хора гласуват, толкова по-силна става България и толкова по-истински е вота!!!
  • 26 Хахаха

    5 0 Отговор
    От какво да ги е страх хората при гласуване?! Нали вота е таен! Кой ще знае за кого сте гласували?
  • 27 Как не

    1 0 Отговор
    Страх ги е чиновници.
  • 28 Уникалният

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мнение":

    момент ще е само за евродепутатите и капо де тути капитата им когато седнат на шведската маса в Брюксел. А, свободните ти съчинения по темата у вас или в офиса на партията ти.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Някой

    3 3 Отговор
    Този страх никога не е изчезвал. Идва шефа в частната фирма и почва да ти обяснява как трябва да се гласува за един кой си, щото иначе лошо - фирмата ще потъне, ще останеш без работа.... Същото е по общини и министерства - ако дойде нова власт ще ви изринат, ще останете без работа и т.н.
  • 31 Чети

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    При Правешкият Каскет имаше една гнусна ДИКТАТУРА и една Мумия в центъра на София!
  • 32 Тредстоун

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Точно израждане е проблема , тумора ... , предатели подлоги на путинска просия , иначе тоя е балалайка само опорки на отиващи си политици и партии със затихващи функции
  • 33 Българи

    1 0 Отговор
    Абсолютно вярно е😲!!!!!! Тука няма демокрация и никога не е имало ! А бедните взимат някой лев гласуват ядат едино кюфте от парите дадени им и после 4години гледат къде с@ гладните това жестоката истина в България🇧🇬
  • 34 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Това е така защото ГЕРБ се точат да идват на власт. Техните платени слугинажни социологически агенции ги определят единодушно като победители с разлика от 1 или 2%. Идентично е положението и с ППДБ, които ще получат мах.7%, но ни убеждават,че ще се борят за 15%. А социолозите на БТВ от Маркет линкс редовно ни пробутват ДПС пред партия Възраждане. Изобщо подготвят се страхотни фалшификации на тези избори от служебното правителство на ГЕРБ и тяхното МВР.
  • 35 безпартийни

    0 0 Отговор
    Няма да забравя при абвдпс, герб. На всякъде за работа при завършване на Х висше. Отивам преди 15 или 17 г в бюрото по труда в хасково за работа, и жената не идвайте, двете ми деца са навън, тук завършват средно, започват работа в банки и сие и идват при мен да им издам служебна бележка. Пробвах в банка при познат директор. Не мога, отгоре ги спускат и ми ги води кмета на града. Ако зависи от мен, ок, и двете му деца на Кирчо директора от бкпдс, учеха в Бургаски свободен университет и днес е Кирчо от парцалената средно сп. завършил в хасково, набор 1949, той си е комуняга, номенклатурен кадър, те всички добрев сте от една черга, за когото и да гласуваме, вие от хасковските села си спретнахте за вас династията, а интелигенцията преди 1944 измря, дора лежовката, Камбуров 2 братя колю и доктора умряха, а лада откачила ми каза арменката снежана ит църквата преди години, а може би не е жива, за Дорка Панева, не знаем, а баща й е бил царски офицер убит и не знаеше баба Дена гроба на мъжа си, срещу нас живееха в блока. Добри хора бяха, хората измъчвани от бкпдс, излишно е да продължаване, със селяни и ограничени хора човек няма как да влезе във връзка с тях ограничените
  • 36 Ти зер

    0 0 Отговор
    си много убав , че за теб да гласуват ?! Не щат хората военщини !
  • 37 ХаХа, хааа

    0 0 Отговор
    Стига Коце, с твоето възраждане. Имаме близки. Завършиха на запад, върнаха се майка и дъщеря и майката болна набор 64,искам си живков. А от запада германия се върна с половин милион и дъщеря си изучи, явно с турците нещо е правила хаха, за витрина не става, ниска, късобаджак и дебела хаха превеждат на коце путин тий на тях то затова бойчвто ви не ни взе у мвр пожарна, щото сме за Разузнаване и това не е шега, от всяко дърво свирка не става, но за 35 г всипко е в бг с краката нагоре и не се обиждайте, когато ви пишем, лично мое виждане, ха, дано не съм бил искрен с вас, но едва ли
  • 38 Обръщение до Пенсионерите

    4 1 Отговор
    Пенсионери гласувайте против ГЕРБ. Идването им на власт означава край на увеличение на пенсиите. Сачева наскоро заяви, че ГЕРБ ще даде Коледна и Великденска добавка само на най ниските пенсии. Това са 500 000 пенсионера. Останалите 1.500 000 пенсионера няма да получат нищо. Е, това са те! Спомнете си 12 години управление на ГЕРБ, пенсиите бяха замръзнали. Борисов не си мръдна и малкият пръст за нас. Това ли искате отново да се случи? Масово гласувайте и кажете НЕ на ГЕРБ.
    София, 06.06.2024г.
  • 39 Иван драганов

    0 2 Отговор
    По 1000 лева им внася костадин от възраждане на платените тролове, а младите, бабите им не искат да работят в горското, тролове, от вкъщи, и завършили или не депломирани право и те тролове, а навън са ги молили, но са отказвали, браво от нас. Карай честно живота, нищо, че ни обиждат, на гладни въшки, а били сме с претенции и на голямото, да, както казваше юриста преди 40 г, може да сме бедни, но с титли. А ограничените българи християни имат пари с чували, за друсане на пигребения даващи излишно и по балове да храня хората хахаха
  • 40 ХиХиХиХи

    0 0 Отговор
    Стига с тия пенсии Асене. Ти поне си от Хасково. Колко получава един самотен пенсионер вдовица, или вдовец. Да предположим 700 лева, дори и по малко някои, 700 х 12 месеца са за година 8400 лева. Дай да ти дам Асене тия пари, и като сложиш саниране 2000 лева, за чистачка без чистачка, разходи, лекарства, доктори те гледат в ръцете, а като не ви дадат направления, се бъркат пенсионера в джоба, нали си финансист, а и с Кирчо и Вие Асене в една сграда на липа полуструтена ви висяха снимки и си имате на предства ако сте вървяли нагоре по куба хаха, някое жебе ревна ли в количката на мама хаха оплаква ми се жената, целият квартал е със стари ергени, не женени, а добре, че брат й бе известен моторист си взел сестра си да я гледат. Лесно се плаче на чужд гроб. Нищо и вие не направихте за хасково. На думи сте гении, но на дела. Живи и здрави да сте всичко провинциалисти в София. А дали фирмите им казват, те бягат, не им дават пари, а за Хасково там не зная, повече от половин век не живея, а сега ми идва на ум за калоян и на среща кака дорка, бяха и двамата на 50 години, калояне наш, беше агроном, вземи кака дорка, та тя е на 50 г и става за домашна прислужница, а сега още по зле е със старите ергени в Бг и по света, без война ги убиха бедните и гладни български депутати, др са от друга мая, те си държат дпс за тяхните си хора, а бг дай му муфта чевермета и кеш пара под масата и някой турски кмет, с 3,4 жени, трябва да ги взема и пои, последната била помакиня и тур
  • 41 Истини

    0 0 Отговор
    Пенсиите отиват за вас горе, гълъб донев, служебните, за саниране, за операции, разни професионални домоуправители и още по зле ще става, че и младите и на средна възраст чакат пенсии на родители, баби внуци, оплаква се в магазина билла жената, няма какво да ям, дойде внука и ми взе пенсията. . Това им е целта да измрат старите хора. Жив геноцид спрямо хората
  • 42 Анонимен

    0 0 Отговор
    Всеки искащ кандидат депутат е като социалистическа радиоточка. Що не кажете, тия, които бяхте на власт. Ще отнемате ли на хората жилища необитаеми. Ще ги гобявате ли 1 година и след това от Кметството ще им ги изкупите по данъчни оценки жилищата им, а те са оценени за около над и под 20,000 лева, и като ги изкупи кметството ще ги дава на квартири и ще печели. Това следва, за да знае народа, за кого да гласува или да не си прави труда до урните, или както казват обруляните преди 1944,за когото, все бкпдс, заключени и необитаеми са, но са с много труд и пот купени жилищата на някои хора, а не с кражби от вас горе. Идвайки у вас, хляб нямахте, гащи под наем, а сега прокудените, а родителите ни ги дадоха на внуци след кончина и щял кмета да ги отнема, че кой в случая има вина. Тия, които изгонихте на запад и оставихте деца на бкпдскгб, лъжа ли е, и крадохте горе в НС като невидеки пари, а и само ги сънуваха мързеливите ви родители без образование р1968 деца, а той багерист, не иска багер на х, и всичко е късмет, най много спечелиха набор 70,71,72,заминаваха за Турция и без прием ги приемаха децата им, а те родители от дсбкп, доносници, роди ме мамо с къснет па ме хвърли на смет, и сега като живков, тукашните трябва да казват на отвън съвети как да живеят ха ха ха, вместо да е обратното, но нали са в НС хахаха селяния до шия, бате. И отвън са прави, да се върнем в Бг и простите да ни командват ха ха ха деди баби и младо семейство ха ха ха
  • 43 Пенсията наследствена без вдовишкатс

    1 0 Отговор
    За датиеточнаинформацията 40 вдовишка или наследствена пенсия е 300лв +20лв тя е на половината ако 400лв била е заплата или т, к277лв е нека живеят с тази пенсия???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол