7 Юни, 2024 08:30 2 992 41

Простреляното вчера от полицай 19-годишно момче е оперирано и в добро състояние

  • полицай-
  • простреляно момче

На протест тази сутрин пред болницата в Плевен се събраха момчетата, които са били в колата. Тук дойдоха и техни приятели и семействата им

Простреляното вчера от полицай 19-годишно момче е оперирано и в добро състояние - 1

19-годишният младеж, който беше прострелян от полицай след неподчинение на сигнал за проверка в Плевен, е опериран и добро състояние. Той е настанен за лечение в болница, а служителят на реда временно е отстранен от длъжност, съобщи БНТ.

На протест тази сутрин пред болницата в Плевен се събраха момчетата, които са били в колата. Тук дойдоха и техни приятели и семействата им.

"Оперираното момче, благодарение на тях и на колегите, тъй като аз съм лекар, е в добро здравословно състояние след тежка 4-часова животоспасяваща операция. Самите те са го докарали тук и след това лекарите са положили усилия да бъде в добро състояние в момента", обясни Диян Георгиев, баща на едно от момчетата.

Синът му е бил до простреляното момче, цялата му тениска е била в кръв, която е дадена в следствието за експертиза.

"В деня, в който се е случил инцидента, брат ми се е прибирал от изпит в София. Събира се с приятелите си, защото не са се виждали от много време", каза Дико Диков, брат на простреляното момче.

"Всичко започна, когато навлизахме в Плевен и застигаме бяла кола, която си личеше, че не се движи адекватно по пътя. Настъпваше маркировки, криволичеше. На влизане в града се движеше бавно, при което аз се опитвах да го заобиколя, да си го изпреваря. Той обаче подава газ и не ми позволява да бъде изпреварен.

Примирявам се и продължавам да карам след него. Престроявам се в лява лента на кръстовище, при което той ме засича, подавам звуков сигнал и заставам до него. Той сваля прозореца и пита: някакъв проблем ли има, момчета? И аз казвам: ти ме засичаш. Посочвайки банкета, той казва да отбия в дясно и да се разберем", разказа Юли Юлиев, шофьорът на колата.

В цивилната кола са били няколко едри, здрави мъже. Юли Юлиев е потеглил със своята кола, след което се е чул изстрел. Малко след това те са докарали пострадалото момче в болницата и са видели, че е простреляно.

По-късно днес от полицията и прокуратурата ще дадат повече информация по случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оператор на права лопата

    37 21 Отговор
    Хайде да ме простреля мен и да има късмета да остана жив. До края на дните си ще го преследвам, докато не му причиня най-малко същото!

    Коментиран от #31, #41

  • 2 от едното рпу в друго после в кат

    54 11 Отговор
    трябва ли да е още полицай тоя ?
  • 3 полицаи бабити

    64 10 Отговор
    В полицията има доста бабаити, които дерибействат, вместо да гонят истинските престъпници!
  • 4 Майора

    23 41 Отговор
    Не знам данни за случая , но ако не е изпълнил разпореждане на полицая , е нормслно да има последствия , но в краен и належащ случай дасе използва оръжие! Иначе за подобно нещо в развитите демокрации въобще не се церемонят и действат по закон! За българите демокрацията е анархия !

    Коментиран от #8, #9, #10, #15, #36

  • 5 ужас

    29 5 Отговор
    Този трябва да го заключат под затвора и да изхвърлят ключа.
  • 6 Казвам Ви

    33 4 Отговор
    приличат на мутри !
  • 7 Ами

    54 3 Отговор
    На убиеца Семерджиев полицията носи стълба да се прибере. На убиеца от околовръстното, полицията го ескортира докато убива френски водач. Преди няколко месеца един не спря за проверка, полицията го уби на улицата . Сега тоя криминалния решил да стреля по кола, щото не му спряли за проверка. И още кой знае колко случая. Родната полиция ни пази, песен посветена на мутрите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Така е

    47 7 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    По закон има разписани една камара начини за задържане, в нито един от тях няма стрелба по заподозрян. Това е закона.
  • 10 Добре

    44 7 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    Никъде не съм чул да се е легитимирал някой като полицай. Дори и да беше си има правила кога може да се използва оръжие и кога не. Този си е за затвор за опит за предумишлено убийство.

    Коментиран от #33

  • 11 Да е направен

    40 4 Отговор
    Дали е направен тест за алкохол и наркотици на полицаите?
  • 12 Наивник на средна възраст

    53 4 Отговор
    Всичко е от факта,че от застъпването на ГЕРБ на власт мутрите са вече в полицията.В такава малка държава и с такава численост на полицията да не можеш да спреш наркоразпространението означава само едно - просто ти си дистрибутора.Да не можеш да спреш контрабандата - ти си контрабандиста.Дане можеш да спреш корупцията - ти си корумпираният.За всичко това спомага и факта на същността на правоприлагащата система ,а именно - въведеният функционален имунитет на магистратите.Всичко това е добре организирано щото никой да не може да те прибере на топло.Защо няма днес протести на граждани по градовете,те нямат ли деца???Не е чудно - в другите държави също има мафия,но само тък тя си има държава,при това не вероятно....Калин Стоянов да си подаде оставкаосвен,че ходи само на кино,какво друго е сторил повереното му ведомство да работи съгласно нормите вменени му от законодателят.Ако бях български магистрат щеше много да ме е срам....Около 5-60 хил.полицаи да не могат да озаптят няколко хиляди крими другарчета,звучи ли Ви правдоподоно??? Медиите наместо да се прехласват по пошли реалита и да насаждат неморални цености в младите да нищят тези проблеми,ако разбира се им е останало нещо като спомен що е то разследваща журналистика,а не платена такава...
  • 13 Марко

    13 15 Отговор
    Да напомня на моментално коментиралите: всякакво предоверяване на твърдения с източник засегнати страни в подобен казус е 100% симптом на малоумие.

    Коментиран от #16

  • 14 Дед

    38 3 Отговор
    Полицията се напълни с пи дераси, които са там само да изкарват колмплекси, не да са в полза на обществото!
  • 15 Циник

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    Това въобще не е вярно. От т. нар. "демокрации" подобна простотия може да се случи може би единствено в някой републикански щат на САЩ, където прилагането на "демокрацията" е по правилата от преди гражданската им война.
  • 16 Циник

    24 5 Отговор

    До коментар #13 от "Марко":

    А на кого да вярваме, на полицая в цивилна кола дето ни се знае какво е правил, нито какво е търсил. Нали имат служебни БМВта, да стрелят от тях поне да знаем от какво да се пазим.

    Коментиран от #19

  • 17 Яве

    22 2 Отговор
    Гащника е бил дрогиран или пиян.
  • 18 майка

    20 4 Отговор
    полицай ли ????? нищо ново , това при тях си е ежедневие , ако не стрелят , ще се постараят да си намерят някой движещ се по улицата , да го спрат , да го отвлекът извън града , да го пребият от бой с ритници и да му захвърлят паспорта и да го оставят там сам .......Всичко това описано накратко не е само от вчера , така е откакто дойде новото наречено ДОБРО . 29 АПРИЛ -1993 година град БУРГАС . Черна дата ,ще я помня , а може би и извършиталите , ще я помнят . Проклинам ги всеки път ......Това ми остана ......
  • 19 Марко

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Циник":

    Изпитваш очевидно затруднение да схванеш, че коментарът ми включва и предоверяването към твърденията на замесените в инцидента полицаи.

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Каква

    19 3 Отговор
    Полиция,какви пет лева?Всичкото "полиция" е за смяна.Корумпирани и нагли,никаква работа не варшат,но рибата мирише от главата.
  • 23 мвр е опг

    15 5 Отговор
    МВР ни краде и ни убива.... МВР е ОПГ.
    бягайте от кочината докато можете

    Коментиран от #27

  • 24 Инспектор Брезов

    24 2 Отговор
    Да му дадат на полицая 20 брутни заплати и да го пенсионират! Да му оставят и пистолета разбира се.
    Много от днешните полицаи ги бива само да информират и ескортират бандити или да се правят на бабаити пред жени и деца. Иначе ги бие който ги хване.
    Жалка история!
  • 25 И ти изключваш коментара

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Марко":

    да не се предоверяваме на подобна информация. Човекът нищо не е казал нито за пострадалия, нито за полицаите. Що скачате като ужилени и веднага вземате страна ей така, само по едната презумпция. Много още има да ви манипулират кой както поиска и каквато власт има.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Е аз пък да ви кажа

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "мвр е опг":

    Бягайте оттук, ама спазвайте правилата. Другаде много не се церемонията с тарикати ганювски.
  • 28 Ами да

    10 2 Отговор
    Масов идиотизъм в България! Вижда се често и постоянно!
  • 29 Филип

    9 12 Отговор
    Защо не избягаш от полицаи в Германия, в Гърция, във Франция, в Турция, в САЩ? Само тука сме голями бабаити, ама като те хванат, оле ле! А на добрия младеж направена ли е проба за алкохол и наркотици? И защо се развива само тезата на младежите, но не се споменават показанията на полицаите?А на показанията на бащата и брата изобщо не може да се вярва - те са заинтересовани лица!

    Коментиран от #32

  • 30 Христо

    5 2 Отговор
    Не е приятен случая, но хем искаме да използват оръжия, хем... Сложно е много. Имайки в предвид, че полицайте са уредени на работа и те.. Както във всички държавни работи..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 идеалист

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "Филип":

    Филипеее, младежът е пътувал в колата,не я е управлявал.... Кой текст в закона не позволява да е пиян или дрогиран , а ?????
  • 33 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Добре":

    НЯМА ЗАТВОР НАБАРВАШ ГО И ГО УБИВАШ ДИРЕКТНО .. ПОСЛЕ В ЗАТВОРА НО ПОЛИЦАЯ МИЛИЦИОНЕР НА 2 МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО
  • 34 моят прочит е

    11 1 Отговор
    Бабаити с униформи са търсели конфликт и се предлагали саморазправа.
    За използвалия оръжие - "компетентните " органи ще кажат дали е правомерно
    но момчетата са късметлии че са се оттървали само с рана.
    Съвсем спокойно е могъл да простреля по случайност и двама в главите.

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    ЕЙ Б00КЛУК ЗНАЧИ АКО ТИ ЗАПОВЯДА МРЪСНОТО ЧЕНГЕ ДА МУ ДУХАШ И НЕ ИЗПЪЛНИШ ТЕ УБИВА ???
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пецата

    2 1 Отговор
    Милицията требва да бие и стреля на поразиа 😆
  • 39 недейте да

    2 2 Отговор
    изопачавате вашата мамицамръснажурналистическа! Няма никакво неподчинение - това са били дрогирани престъпници, а не полицаи!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА РАБОТА ЛИ СА БИЛИ??? С УНИФОРМИ И ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ ЛИ СА БИЛИ??? Какви полицаи са това велайнари журналисти?
  • 40 🍺🍺🍺🍺🍺

    1 2 Отговор
    Браво на ченгето . Така се прави.
  • 41 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оператор на права лопата":

    Може направо с работния инструмент да го гониш. Но след работа като си изкопал канала или шахтата .Но лопата срещи патлак , куршума ще победи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове