Last news in Fakti

9 Юни, 2024 16:46 593 25

Росен Желязков: Гласувах за работещо НС, което да излъчи достатъчно силно и ангажирано мнозинство

  • росен желязков-
  • народно събрание-
  • мнозинство

Трябва да се направи необходимото, за да има правителство и то правителство, което да е подкрепено от широко мнозинство, което означава, че това представителство дава по-висока степен на легитимност и по-висока степен на доверие във взимането на решенията, коментира бившият шеф на парламента

Росен Желязков: Гласувах за работещо НС, което да излъчи достатъчно силно и ангажирано мнозинство  - 1
Снимка: NovaNews

Днес гласувах в Благоевград, в 22-та секция. Гласувах за България! Гласувах за Европа! Гласувах за достойния живот на българите в една просперираща, благоденстваща, стабилна България. Гласувах и за членовете в Европейския парламент, за да могат нашите представители да защитават интересите на България, но и да защитават интересите на Европейския съюз, като най-справедливия, хуманен и демократичен съюз. Това каза пред "Фокус" Росен Желязков, водач на листата на ПП ГЕРБ в 1-ви МИР.

"Гласувах за една просперираща, благоденстваща Европа. За една Европа на мира, справедливостта, хуманизма, демокрацията и спазване на ценностите и постиженията през хилядолетната тежка историческа съдба на нашия континент. Гласувах най-вече за това да се помирим българите и да сложим край на това изкуствено разделение, което се пренася от хората към политиците и обратното. Гласувах за едно работещо Народно събрание, което да излъчи достатъчно силно и ангажирано мнозинство и едно стабилно правителство, което да изпълни управленски мандат с положително съдържание за благосъстоянието на българите", каза още Желязков.

Той добави, че трябва да се направи необходимото, за да има правителство и то правителство, което да е подкрепено от широко мнозинство, което означава, че това представителство дава по-висока степен на легитимност и по-висока степен на доверие във взимането на решенията.

"Така, че аз лично не вярвам пак да ходим на избори, защото това уморява системата, това уморява народа, това уморява разбирането ни за демокрация. Ние сме длъжни да положим усилия и за това - кампанията с всички нападки, упреци и обиди приключи. Оттук нататък предстоят отговорни решения, които трябва да бъдат не в името на партийните централи, а в името на хората, чийто проблеми трябва да решим", коментира той.

Желязков допълни, че политическото его трябва да остане назад.

"Минахме през трудни периоди, перипети. Виждахме как принципни решения пропадат, заради личности недоразумения. Длъжни сме този път, поучени от опита, мъдростта, която вярвам, че политическия ни и житейски път е показала, да дадат основание този път да се състави стабилно управление, стабилно правителство. Има редица проблеми, които трябва да се решат, за да се гарантира стабилността и сигурността в България и Европа", уточни той.

Желязков добави, че днес избирателната активност ще бъде достойна, за да има легитимно Народно събрание.

"Вярвам, че хората държат нещата в свои ръце. Изборите са този момент, в който хората казват "Да" или "Не". Днес вярвам, че хората ще кажат "Да"", каза в заключение Росен Желязков.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 2 Отговор
    На Шипка народа така се радваше на Росен Желязков че му счупи две ребра.хи хи хи
  • 2 Тото

    9 2 Отговор
    Струва ми се че пак ще има ротации и то може да са повече от двама премиери
  • 3 Тома

    12 2 Отговор
    А бюлетини напечата ли батко а
  • 4 Мда

    9 0 Отговор
    Най-големите губещи са левите избиратели. А и медиите на сорос имат също вина
  • 5 Петър

    6 2 Отговор
    След като партиите имат достъп до резултатите и могат да действат спрямо тях, няма причини избирателите да нямат. Политиците очевидно продължават да не искат публичност на тези проценти. Те ги следят през целия ден, те са и тези, които могат да организират привърженици кога, къде и колко да гласуват.
  • 6 Гербер

    10 4 Отговор
    Не искаме академици с пудели вече !!
  • 7 Град Симитли

    12 2 Отговор
    Костинбродска герберска мушенгия!
  • 8 Хохо Бохо

    7 1 Отговор
    Героят от концесията на летище София гласува за 2 милиона законни пари за нищоправене в европарламента. За парламентарни може и да не е гладувал
  • 9 Поп Станчо

    10 2 Отговор
    Ей мендил айде на автобуса и да Украйна нямате работа в Бг
  • 10 Българин

    13 2 Отговор
    Колко много лъжи е изрекъл този масон и слуга на Борисов в няколко изречения...
  • 11 Българка

    12 2 Отговор
    Накратко казано е гласувал за мафията
  • 12 Вие политиците

    11 1 Отговор
    май гласувате само за себе си? А за народа кога ще помислите? Изедници...
  • 13 Анализ

    3 2 Отговор
    Многото управленски мераци дойдоха заради европейските пари по плана за устойчивост и алчността предизвика криза и неустойчивост в управлението. Решението на проблема е очевидно при глутница с плячка. Устойчивост в управлението се постига при липса на пари по планове за устойчивост.
  • 14 И аз бих гласувал, ако

    7 1 Отговор
    имам добър материален стимул, ама тия само крадат и не дават.
  • 15 Народа гласува

    11 2 Отговор
    Оттново някой да ти начупи ребрата
  • 16 Новини

    7 2 Отговор
    Кво топлят вашите милиони народа някой си. То всичко е приватизирано и ако не дадеш кеш няма кой, а и да има, то деца някои етноси не раждат, учители няма, лекари няма, мед сестри не могат да нанерят вените при вземане на кръв, а и болници закриха и то в градове, където се минава за Гърция. Една стара мома над 70 годилна с висше, как да отида в родният си град, като няма лекар, болница, аптеки, това ли му е ок, гласувайте, а вие народа се оправяйте и по зле за някои градове ще става, не гледай сащ, от ссср в сащ, огромна е разликата, да спре путин войната, умолява го народа. Ние сме минали, нашите родители и не го пожелаваме, а тук, хората са наплалени, лично аз не, но те се страхуват, и трябва успокояване, мили червени политици. Няма кой бг да я нападне, беден народ съдран чувал, всичко втора употреба е в Булгария
  • 17 Мошеник

    4 2 Отговор
    гласува за мошеническата шайка !
  • 18 дедо

    6 2 Отговор
    точно ТИ ли говориш за Бъгария!? Първо обясни какво означава България за теб и тогава обяснявай за коя България си гласувал.
  • 19 Я па я

    3 1 Отговор
    язе съм само гличе
  • 20 Горски

    7 2 Отговор
    Млада вълна няма да има, като знам как завършват средно образование и какви учители ги учат. Май резултатите няма да бъдат, както са ви поръчали от посолството и да ги разтръбите. Никога няма да ми стане ясно как мъже се занимават само да дрънкат врели - некипели и да ръкомахат, вместо да строят язовири, пътища и там каквото е нужно на една държава. Можеш да представяш прогнози, ако си свършил нещо полезно.
  • 21 ВЪН

    6 2 Отговор
    КОЙТО ПОДКРЕПЯ ПАРТИИТЕ НА ВОЙНАТА И НА АМЕРИКАНСКИТЕ НИ СЛУГИ - Е НАЦ. ПРЕДАТЕЛ!
  • 22 Луд

    3 2 Отговор
    Значи трябва да е гласувал за марсиянците.
  • 23 Държавна политика

    2 2 Отговор
    За разлика от вас нашето семейство не гласува ,защото разбрахме ,че в Австрия държавата предлага безплатен курс по немски подкрепа на многодетни семейства.
  • 24 Този Фалшификатор в Новия затвор

    4 0 Отговор
    в Самораново!! Наглец!
  • 25 стабилно правителство

    0 0 Отговор
    след избори с 20% избирателна активност кого по-точно ще представлява? Роднините на подобните на този!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол