Last news in Fakti

11 Юни, 2024 22:30 4 437 13

Важните новини във ФАКТИ на 11.06.2024 г.

  • мехмед дикме-
  • възраждане-
  • илияна йотова-
  • величие-
  • петър чолаков-
  • градушка-
  • светлин тачев-
  • румънски автобус-
  • кирил добрев-
  • димитър главчев-
  • иван таков-
  • валерия велева-
  • сергей станишев-
  • петър москов-
  • полицай-
  • цветанка андреева-
  • пътнически влак-
  • петър волгин-
  • нап-
  • фини прахови частици-
  • дпс-
  • детска градина-
  • избори

С Доган трябва да намерят формулата как да легитимират ДПС в управлението

Важните новини във ФАКТИ на 11.06.2024 г. - 1
Снимка: бТВ

Мехмед Дикме: От Пеевски, а не от Бойко Борисов зависи дали ще има правителство

Правителство ще има. Ситуацията е много сложна. Нещата не зависят от Бойко Борисов, а единствено от Делян Пеевски. Аз го поздравявам за това, което постигна на изборите. С Доган трябва да намерят формулата как да легитимират ДПС в управлението. ДПС трябва да подпишат споразумение и да участват легитимно в управлението.

Защо привърженици на "Възраждане" подкрепиха "Величие" във Великобритания?

Гласуването зад граница поднесе сериозни изненади. ДПС взе най-много гласове сред сънародниците ни в чужбина основно заради вота в Турция.

Илияна Йотова: Голямата отговорност за правителство е на Бойко Борисов

Правителство трябва да има. Разбира се, голямата отговорност е на ГЕРБ и на лидера на партията Бойко Борисов.

Николай Марков от "Величие": От трибуната на НС ще разкрия как "Информационно обслужване" фалшифицира изборите

Изборите за 50 НС в Република България бяха фалшифицирани от "Информационно обслужване" АД по поръчка, което е държавна структура. Ще разкрия цялата схема на измамата, поръчителите, изпълнителите и логистиката - засечени по време и място. Това ще стане от трибуната на Народното събрание.

Петър Чолаков: Няма причина да възникват търкания между Бойко Борисов и Делян Пеевски, защото те имат общи врагове

Няма причина да възникват търкания между Борисов и Пеевски, защото те имат общи врагове. Ако ПП се набутат пак в устата на вълка, това ще е краят за тях. Котките имат по девет живота, а някои лидери имат по девет оставки и оцеляват.

За сряда НИМХ обяви жълт код за опасни жеги и градушки в 22 области

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде от днес за утре, 12 юни, предупреждение от първа степен - жълт код, за 22 области в страната. В Южна и Източна България предупреждението е за горещо време с максимални температури до 37-38 градуса, а по Черноморието - до 30-33 градуса. За Северна България и в подбалканските полета предупреждението е за краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевични бури и с градушки, се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления.

Политологът Светлин Тачев обяви единствения вариант за правителство

За мен единственият възможен вариант, за да се формира правителство е да се търси надпартиен и експертен кабинет, с ясен мандат на действие, който да бъде подкрепен от определени партии. Този кабинет трябва да бъде без изявени политически фигури и да се търсят пресечни точки.

Румънски автобус уби моторист на изхода от Русе

Моторист е загинал на място, след като е бил блъснат от автобус. Инцидентът е станал след 17:30 часа малко преди изхода от Русе за София.

Кирил Добрев за оставката на Корнелия Нинова: Поредното шоу! За трети път я подава

Днес сме свидетели на третата поред оставка, която Корнелия Нинова дава. Това е поредното политическо шоу. Тази причина е този човек, който днес уж подаде оставка, за да може да се кандидатира отново за председател на БСП.

Димитър Главчев от Берлин: БЕХ ще дари енергийно оборудване на Украйна за 1 млн. лева ВИДЕО

България е готова да дари енергийно оборудване от дружествата в групата на „Български енергиен холдинг“ ЕАД (БЕХ) на стойност 1 млн. лв. на Украйна, с което да подпомогне възстановяването на производствените мощности в страната. В напреднала фаза е и процесът по продажба на оборудването за АЕЦ „Белене“. Обсъжда се също коридор за износ на електроенергия, произведена от България, за Украйна, така че да бъдат подпомогнати през зимните месеци домакинствата и администрацията.

Иван Таков: Не видях искреност и честност в поведението на Корнелия Нинова днес

"Тази трета оставка на Корнелия Нинова е прекалено закъсняла. Всъщност, реално по Устава на БСП тя е нелегитимен председател на партията в последната година и половина след второто ѝ подаване на оставка".

Валерия Велева: ГЕРБ и ДПС са задължени да направят правителство

“ГЕРБ и ДПС са задължени да направят правителство, в момента на Борисов е най-трудно. Трябва да намери формулата: правителство на малцинството, експертно правителство също минава през политическа подкрепа. Системните партии трябва да осъзнаят опасността пред държавата. Това минава през съставяне на правителство на всяка цена.”

Сергей Станишев намекна, че би се кандидатирал за председател на БСП

Нищо не е изключено в живота и в политиката. ПЕС официално предупреди, че може да изключи БСП. Трябва да се свика Конгрес на партията, който да направи дълбок анализ къде са грешките и да начертае нов курс. Личностите са функция на нова политика.

Петър Москов: Това е само началото!

„Искам да благодаря на всички, които подкрепиха "Синя България". Вие подкрепихте синя идея, докато другите работеха да насочват омраза. Не ни стигна времето, ресурса, организяционният капацитет. "Синя България" се роди от енергията на хората. 1,56 е първият видим резултат за десен политически съюз. Резултатът е разочароващ, но това е първата стъпка“.

5000 лв. парична гаранция за полицая, прострелял младеж в Плевен

Полицаят, който простреля 19-годишен младеж в Плевен, е с повдигнато обвинение и наложена гаранция от пет хиляди лв.

Цветанка Андреева: Реалността е такава, че правителство просто трябва да има, с всички рискове за партиите

Очаквам парламентът да излъчи редовно правителство, както го очакват и тези, които отидоха да гласуват. Това е смисълът изобщо от съществуването на политика. Реалността е такава, че правителство просто трябва да има, с всички рискове, които ще поемат партиите, които ще подкрепят това правителство.

Пътнически влак дерайлира до Копривщица

Пътнически влак дерайлира в участъка Антон-Копривщица, съобщава Нова телевизия.

Волгин: "Величие" са машата на САЩ в България

Вече бившият журналист от БНР Петър Волгин пусна видео в канала си в YouTube, в което благодари на избирателите на „Възраждане” и потвърди, че ще бъде депутат в новия Европейски парламент.

Лично шефът на НАП е разпоредил проверка на фирми на Ивелин Михайлов от "Величие"

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов съобщи за БТА, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”.

Четири софийски квартала са със сериозни завишения на фини прахови частици днес

Във връзка с навлизащи в България горещи въздушни маси, наситени с високи количества прах от Сахара, Столичната община предупреждава, че има завишение на фините прахови частици (ФПЧ10), което се отчита в четири от измервателните станции в столицата.

ДПС печели „5 от 5“ в Кърджали!?

ДПС печели и 5-ия депутатски мандат в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, категорични са математиците на 24rodopi.com.

Заради забравена отключена врата: Двегодишно дете избяга от детска градина в Бургас

Дете на 2 години избяга от детска градина "Иглика" в Бургас. Днес то за първи път е посетило градината, а случайна жена го намерила отпред. Това става ясно от публикация в социалните мрежи, съобщи БНТ.

Радостин Василев: Има много голямо влияние на ГЕРБ и ДПС над Слави Трифонов

Когато ГЕРБ и ДПС са на първите места, не може да се очаква нищо положително за държавата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Торосян

    5 0 Отговор
    Дикме, ти как се возеше на голямо дикме, хе, хе.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Велика Румъния

    4 0 Отговор
    Мерзавецът
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дддд

    4 2 Отговор
    Гроб за богатите българи и целите им семейства!
  • 9 Име

    5 1 Отговор
    Лустрация!
  • 10 Турчин

    3 0 Отговор
    И тоа е обърнал палачинката Станал е говорител на ДС ДПС
  • 11 ганев

    4 2 Отговор
    ТОЗИ Е ДОЛНА ...МЪРША
  • 12 Оракула от Делфи

    4 0 Отговор
    Цял един свят знае , само Дикме не знае , че Пеевски е "мъжката секретарка"
    на Ахмед Доган!
    Мирише на "лошо" в тази Държава, прочистването е неизбежно!
  • 13 Светльо

    2 0 Отговор
    Това Движение ли е или партия. Ами продължава да е движение което защитава всички етнически турци в България. От кого ги защитава, нали сме правова държава. Как така олигарсите са начело на това движение, а българите се обезличават.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол