Last news in Fakti

13 Юни, 2024 10:37 1 298 31

Антон Хекимян: Васил Терзиев ще ви купи автобуси и тролейбуси, ама друг път....

  • антон хекимян-
  • софия-
  • градски транспорт

Столичната община разчита на магия с голи обещания на въображаеми средства

Антон Хекимян: Васил Терзиев ще ви купи автобуси и тролейбуси, ама друг път.... - 1
Колаж: Факти

Терзиев ще ви купи автобуси и тролейбуси, ама друг път... Поредната куха активност на Терзиев и спасителите в рубриката „пожелателен адрес“. Осем месеца по-късно е ясно, че целта на фалшивата промяна в общината е да излиза с гръмки заглавия, но никаква реална работа да не е свършена. Столичната община разчита на магия с голи обещания на въображаеми средства“.

Това написа в профила си във "Фейсбук" общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Според него, „Амбициозният“ план за нов подвижен състав в градския транспорт на София е „поредният копи-пейст“ от реалната работа на ГЕРБ в предишния мандат.

„Спасителите“ свикнаха да правят с чужда пита помен, сега са сложили и малко „шарена сол“ с малко повече инвестиции. Големият въпрос – откъде ще намери Терзиев и заместникът му по финансите Василев пари? Очаквахме Терзиев с екипа си да са си свършили работата и да са посочили източниците на финансиране. Инвестиции за повече от един милиард лева, но без обезпечение - това се нарича подвеждане на гражданите. Да, ГЕРБ-СДС сме отговорни на национално и местно ниво и ще подкрепим това „пожелание“ да се модернизира подвижният състав на наземния градски транспорт. Нещо повече, ние сме съвносители на този доклад, защото вярваме, че политики на ГЕРБ трябва да продължат“, пише той.

„По същия начин, по който безпрецедентно подкрепихме бюджета на Столичната община, който беше над 95% преписан от бюджета на г-жа Фандъкова. Обещахме, че работата за София трябва да продължи. Терзиев направи солова ПР акция пренебрегвайки общинските съветници от всички групи, които получиха уверението, че ще бъде предоставен публична информация до медиите в съвместно изявление“, гласи постът.

Хекимян изброява факти, които според него ПП-ДБ са се опитали да заличат.

„1. Радваме се, че са възприели идеите н ГЕРБ от Решение № 858/14.09.2023 г в следните „техни“ предложения:

  • Доставка на нископодови климатизирани съчленени трамваи за междурелсие 1009 мм с дължина на мотрисите 19-24 м
  • Доставка на 10 броя двупосочни (пенделни) нископодови и 10 броя еднопосочни, климатизирани съчленени трамваи за междурелсие 1435 мм с дължина 28-33 м
  • Доставка на 18 броя нископодови, климатизирани съчленени трамвайни мотриси за междурелсие 1435 мм.
  • Доставка на 12-метрови нови нископодови климатизирани метанови автобуси
  • Доставка на 18-метрови нови нископодови климатизирани метанови автобуси

2. Предлага се рехабилитация на 40 трамвайни мотриси Tatra T6А2 и Tatra T6В5. Към края на предвидения срок за това те ще са на 40 г. Липсва икономически анализ сравняващ разходите реконструкция със закупуването на нови.

3. Липсват инвестиции в инфраструктура и сградния фонд, които да подобрят условията на труд.

4. В доклада няма ремонт на релсов път и депа. Ще стане като по време на правителството на „Промяната“, в които искаха да купят влакове за БДЖ, но те да вървят по разбити релси. Сега предлагат нови трамваи, които да се движат по неремонтирано релсови трасета.

В името на прозрачността, в която Терзиев се кълне, ще е добре към решението да се включи подготвените от дружествата тръжни процедури да се внесат в комисиите по транспорт и икономика. Доклада от кмета до СОС да има на всеки 6 месеца“, завършва Фейсбук публикацията на Антон Хекимян.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 0 Отговор
    Снимката е Достатъчна!
  • 2 Злобен

    29 1 Отговор
    сельо и първа махленка , подражавайки на Банкянския си началник ! Жалка работа !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да де

    4 10 Отговор
    Що бе комисионните трябва да вървят и след 10 години на Бахамите нали Васко ушето го рече.
  • 5 то няма път

    5 3 Отговор
    навсякъде автобуси и тролейбуси . транваи , държавни коли, микробуси , пожарни , линейки . претрусено е .сега е модно пеш а новите да обикалят да харчат .
  • 6 Оффф ,

    17 0 Отговор
    как нежно само държи микрофона.....

    Коментиран от #10

  • 7 Сила

    16 0 Отговор
    Кикимяне, и аз ще те повозя на колелото, на рамката... АМА ДРУГ ПЪТ....!!!!
  • 8 Загрижен

    25 0 Отговор
    Тоя сега на къв се прави?
    Той, гербераската подлога ли ще ни купи автобуси? С негови или на тиквун I пари ли. Доста нагло момченце е квиквимян.
  • 9 Трол

    5 5 Отговор
    Г-н Терзиев си пада по иновациите и няма да се изненадаме, ако до 2-3 години софиянци започнат да щъкат наляво-надясно с пилотирани дронове. Автомобилите ще се заменят от тротинетки, велосипеди и ховърбордове. На пешеходците ще бъде предоставена възможност да се придвижват с шейни през зимата и с канута през лятото.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ю ка ка

    16 0 Отговор
    Що злобееш бе хекимян!? Ти загуби изборите! Васко Жабето що да не изтегли $500млн и да обнови градския транспорт!? Първото добро, което ще направи за София.

    Коментиран от #28

  • 12 Директора

    8 14 Отговор
    София никога не е била в толкова окаяно състояние. Има безброй дупки и никаква поддръжка. Само се огледайте в каква кочина живеем. Кмета само изявления във ФБ.
  • 13 Местен

    19 3 Отговор
    Ако ще Терзиев 10 пъти повече гафове да направи, пак ще е добре приет сред софиянци след 20 години герб бойко фандък котарак и вълк.
  • 14 Бай Иван

    11 0 Отговор
    Хекимяуууу, мяу мяууу
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Одипеш

    8 2 Отговор
    От СОС никой не ползва градски транспорт, нито арменеца, нито ДС. Въобще не им пука за вас.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ето от къде

    5 1 Отговор
    Започнали са да вдигат и глобяват автомобили, които дори не са в нарушение. Разчитат на това, че фиш не може да се обжалва, а с депортирането цената може да стане и 400лв. В същото време, масово се спира неправилно, но ако е далеч от наказателните паркинги, или трудно за вдигане, изобщо не се занимават. Гледат само бройката и да е лесно.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Възмутен

    16 1 Отговор
    Антон Хекимян е малко злобно човече, негативен завистлив интригант!!!!! Вместо да впрегне енергияга си за подобряване живота на софиянци, той се занимава с клевети да злепоставя пэлитическия си опонент Васил Терзиев!!!!!! Мръсна дребна душица е Антон Хекимян!!!! Изборите отдавна минаха, вместо да приеме с достойнство поражението си, той показва грозната си черна душа!!!
  • 21 Хахаха

    10 2 Отговор
    Този комплексиран селяяяндур новософиянец Кикимян много завислив и злобен еееййй!
  • 22 ...

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ето от къде":

    По трудния начин разбрах, че паркингът пред блока, на който спираме всички от построяването му, не е паркинг, защото няма знак. Загледах се в квартала и се оказа, че паркирането не е позволено никъде. ОПГ Градска мобилност, само това са и чакали, някой Терзиев да им развърже ръцете.
  • 23 По-точно

    8 2 Отговор
    Много черноглед и негативен този ГЕРБераст бре! Защо не остави компетентните и можещи хора да работят. Като черна стонция е. Само пречи, иронидира, дразни и злобее - нищо градивно, никакви идеи от Хекимян.
  • 24 Бай Ганьо

    5 0 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел. Ама и вие в София едни кандидати имате. После що Ивелин Михайлов иска да отцепва Варненска Народна Република, а фелдмаршал Марков поведе Воините на Светлината срещу въшльовците...
  • 25 Тоа па Кикимян...!

    5 1 Отговор
    Така и не можа да преглътне тоталното си поражение на изборите от Терзиев и плаче ли плаче...!
  • 26 Сеирджия

    3 5 Отговор
    За какво са им автобуси и тролейбуси, левите либерални популисти ППДБ вече извозиха доста наивни (да ги наречем така по-деликатно) избиратели.
  • 27 един

    6 0 Отговор
    Бойко грозно го прецака Хекимяна и вероятно това е една от причините да е толкова злобен!Напусна БТВ по-принуда с доста голяма заплата в сравнение с тази на съветник в СОС,говореше се,че Бойко ще го прати в Брюксел като евродепутат ,но явно и това не го огря,и сега джавка като гладно злобно куче!
  • 28 А бе,

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ю ка ка":

    От триъгъл.ника на съз.дателката ти ли ще ги "тегли"... ???
  • 29 Реалист

    1 0 Отговор
    Хеки,седи си на оная си част,пази си я,виждаш колко изненади кръжат около теб.
  • 30 Банкята

    1 0 Отговор
    Хъката мъката знаеш само автобуса за Банкя ама там е на приключване ориентирай се
  • 31 много слаба ракия

    2 0 Отговор
    3е ДС кметицата Терзиев!!! Ако сега го избират, няма да помирише такава непосилна за него длъжност.
    Има МНОГО още да изпитваме незрелите му и тъпи идеи. Засега само минете по Патриарха, Витошка, Скобелев, където освен че стесниха и без това тесните улици и превозните средства се бутат и пушляват допълнително. Вижте на 5-те кьошета например на спирката към Руски паметник как велоалеята минава между тротоара и хората и тролея. Там има някаква платформа, която допълнително усложнява нещата. След като свърши тази велоалея, мераклиите трябва да си качат колелото на рамо и минават като пешеходци до следваща.
    Предлагам на мераклии да се заредят и броят КОЛКО велосипеда и тротинетки минават на ден, заради които се запушиха и вмирисаха още повече тези основни за София улици.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове