Last news in Fakti

13 Юни, 2024 09:59 1 300 21

Директорът на "Топлофикация София" подаде оставка

  • топлофикация-
  • оставка

Не желая да бъда повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета ми, написа в своя позиция инж. Александър Александров

Директорът на "Топлофикация София" подаде оставка - 1

Директорът на "Топлофикация София" инж. Александър Александров се оттегля от поста, съобщи самият той, цитиран от БНТ. Мотивите - не желае да бъде повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета му и целят да поставят под съмнение професионалната му експертиза и етика.

В позиция до медиите инж. Александров изтъкна постигнатото в дружеството по време на неговото управление.

Ето цялата позиция:

"Във връзка с разпространената в последните дни информация относно управлението на най-голямото топлофикационно дружество в страната искам да припомня следните факти:

В периода на моето управление, с безвъзмездното финансиране от Агенцията за търговия и развитие на САЩ, възлизащо на близо $1 млн. по договор сключен със Столична Община бе изработен план за оздравяване и модернизация на „Топлофикация София“ ЕАД, изпълняван от консултанта „Black and Veatch“, с подкрепата на Green Energy Advisors LLC и Marathon Capital LLC. Той включва, както техническа, оперативна и финансова стабилизация, така и модернизация на мощностите и мрежата, като в същото време бе изцяло съобразен със „зелената сделка“ в ЕС. По-късно той стана основа на изработената от нас „Цялостна стратегия за модернизация и екологична трансформация на „Топлофикация София“ ЕАД“. На основание тези проекти Дружеството кандидатства пред Министерство на Енергетиката за финансиране от Модернизационния фонд, като междувременно бе осигурено и финансиране за изпълнение на плана изработен от американските консултанти.

През последните 5 години „Топлофикация София“ ЕАД направи няколко големи стъпки в посока дигитализиране на процеси, които я приближиха до модерните ютилити компании в сектора. Водени от визията за Смарт Топлофикационна система, като неизменна част от концепцията за умните градове внедрихме Система за мониторинг и управление (SCADA) на абонатните станции. Към момента „Топлофикация София“ ЕАД разполага с термо-хидравличен модел, който е разработен с компютърна симулационна среда Termis v.7 - водещ в световен мащаб софтуер за моделиране на топлофикационни мрежи.

Работихме успешно по внедряване на съвременна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и управление на топлопреносната мрежа.

Завършихме и продължаваме да надграждаме внедряването на САП в процесите на Дружеството.

Разработихме нов потребителски сайт с клиентски портал, предлагащ голям брой електронни услуги с цел повишаване на клиентската ни удовлетвореност.

През последните пет години усилията ни бяха възнаградени с устойчива тенденция за нарастване броя на нашите клиенти, като те се увеличиха с 15 094 или +3,4% . За същия период към топлопреносната мрежа са присъединени 585 нови сгради и в резултат на това трасето бе увеличено с над 24 км.

Справяхме с предизвикателството да работим и поддържаме топлопреносна мрежа, изградена в средата на миналия век, без да имаме достатъчна ликвидност за необходимите инвестиционни и ремонтни дейности. И въпреки тези затруднения, в това време започна подготовката и бе възложена най-мащабната в историята на Дружеството реконструкция на магистрални топлопроводи.

За всичко това искам да благодаря за всеотдайността и професионализма на екипа, с който работихме заедно!

Взех решението да се оттегля от поста изпълнителен директор на „Топлофикация София“ ЕАД, тъй като не желая да бъда повод и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват авторитета ми и целят да поставят под съмнение професионалната ми експертиза и етика!

Използвам възможността отново да благодаря на всички служители на „Топлофикация София“ ЕАД за подкрепата и доверието, което имаха към мен!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не можа да мине на мазут или водород

    4 2 Отговор
    топлото 2 . сега кой ли ще управлява пирамидите с безброй прегрешения . фандъци не е ли предлагала столче .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сила

    13 0 Отговор
    КЪДА СА ПАРИТЕ, 150 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА РЕМОНТИ ОТ ФИРМИ НА ЛЮБОВНИЦАТА ТИ..... ОТКЪДЕ ИМАШ ПАРИ ЗА КОЛИ ЗА НАД 2 МИЛИОНА ЛЕВА????? ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК НА ЗАПЛАТА!!!!????!!!!!
  • 5 Анонимен

    7 0 Отговор
    Без нито един коментар по отношение на сделките с фирми на жена му!!!!!
    Красноречио и доказващо злоупотребите!!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Сила

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Да де, и аз мога така.... Гепиш 100 милиона и даваш оставката...
    СЪД, ЗАТВОР, КОНФИСКАЦИЯ... а не къща в Малибу и вила на Хавайте и ни лук ял ни мирисал
  • 7 ние идваме величие арми

    0 3 Отговор
    фащистите подменят кадрите според целите, финансовата примка еготова , и щеобяздятобщественото съзнание, ук рейхне крипто евреитецелят нова кримска, идва
  • 8 Като

    8 1 Отговор
    се омажат до ушите и напълнят пеликанските си гуши до няма и на къде , и подават оставка !
  • 9 Мухаа ха!

    5 1 Отговор
    Цяла верига от консултанти,и по чиста случайност - все от братскя фаш.И вероятно,пак случайно цяла милка зелени,са сменили джоба.От левия- в десния.Но било страхотно постижение! Проверките говорят безпристатно,за чудовищна сума-150 милиона,а нашият ми разтяга локуми- използва ги като щит..Ето как работим по евро Атлантически- защо ме закачате? Тук трябва прокуратурата НАП,да се самосезират.Дори и ДАНС трябва да го разкости- от първия му ден на тази длъжност,и паралелно на съпругата му.Данъци,кога,защо, с кого и как са похарчени толкова милиони.А същия гъо нсурат,осъди възрастно семейство от входа,през ЧСИ( и там трябва яко ровене,че все едни и същи пускат изп.листтове) съ спряно парно,им прибира всеки месец,от мизерните пенсии.И горките старци,, буквално мизерстват.От години.Ето от къде са събирани толкова милиони.От плащащи парно,и от осъдените.Преляти към фирми на женка му.
  • 10 Митьо буцата

    0 1 Отговор
    Да дойде Михов,да ви оправи!
  • 11 Фалиралите

    4 1 Отговор
    Давайте следващия,който е по гладен.
  • 12 РУСКИТЕ КАМИОНИ ОЩЕ

    7 1 Отговор
    Отстраняват аварии а този за технологии авангардни лъже !
    Що кинти открадна този
  • 13 Истината съм аз

    7 0 Отговор
    Пълни глупости ,увеличил абонатите дръжки защото работели добре ..
    И някъв си 1 м. Долара това са смешни пари за топлофикация ...тоя сигурно е крал на месец по толкова .

    Коментиран от #15

  • 14 Безпристрастен

    6 2 Отговор
    Не знам защо, но имам гадничкото усещане,че тихичко подготвят столичното топло,да премине в ръцете на хам еричка фирма.По модела са Мариците- .Тези " консултанти" не са случайни! Бутат държавната/ общинска фирма към фалит.За да им излезе за дребни центове,след това.Ако и това стане,острите оф чи столичанъе,ще налапат теслата здраво.Вода - френска,топло - краварско,ток- пак на чужденци.Егати заспалото стадо!
  • 15 Хлъц

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Истината съм аз":

    Не ги е получил той,пич! Чети внимателно! До една -всички консултантски фирми все са от там- зад локвата.От където пак е дошла и помощта.С едната ръка - дават,а с другата прибират през техни фирми.Сумата по принцип е нищожна,дори за дребни технически подобрения.Но за хонорар на същите" консултанти" е идеална.Нищо чудно,да проучват брой на абонати, разход- приход, което да потрябва на някоя друга фирма- примерно да дойде,като концесионер.Имаме вече горчив опит в Маришкият басейн.А този в за разкостване до милиметър.В комплект със жена му.Ето защо ни трябва истински,една спец.прокуратура.От типа на италианската от - 80-90 те на миналия век.Спец прокурори,с огромни правомощия.Там въведоха длъжност - Съдия- следовател! Захапе ли те,няма отърване.Схемата- съдията реши друго,е неприложима.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    .......... ????По пиене на водка със сельодка ли е дипломиран......... или по новата дограма????Как ли е живял дядо ми с нормална Дървена двойна дограма на прозорците с 15см въздушна възгавница между първото и второ крило на прозорците????Дали си е мислел за друга топлина или изолация........
  • 21 Демократ

    1 1 Отговор
    Умните и не крадливи управници правят така-
    Прекрасен пример в Швеция за ефикасността на преработката на боклуци е заводът Tekniska verken в Линдшопинг, в който са съсредоточени голяма част от водещите компании в Швеция. Заводът за преработване на боклук осигурява на града голяма част от електрозахранването, отоплението и производството на биогаз. Заводът е изцяло общинска собственост, като амбицията е, в сътрудничество с жителите на града, Линдшопинг да стане най-енергийно ефективното място в света. В България най-крадливото предприятие е Топлофикация и докато крадци управляват нищо свестно не ни очаква. 35 години не стигнаха да се построи такъв завод за преработка на боклука. Преди 25 години френска фирма имаше предложение, но столична община няма никакъв интерес да спре кражбите от боклука и енергията и да осигури евтино спокойствие на хората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове