13 Юни, 2024 11:05 1 698 28

Румяна Коларова: ГЕРБ си правеше илюзиите, че ще има много повече гласове и тези 150 000, които загуби, са голям шок

  • избори-
  • резултати

Пеевски се възползва от вакуума и излезе и каза неща, които всъщност Бойко Борисов би трябвало да каже. Къде е лидерът на партията победител?, попита Юлий Павлов

Румяна Коларова:  ГЕРБ си правеше илюзиите, че ще има много повече гласове и тези 150 000, които загуби, са голям шок - 1

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова за незабавно започване на консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство. В своята позиция Пеевски допълва, че държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии.

"Ясно е, че Пеевски се позиционира в светлината на прожекторите още преди повече от шест месеца и се опитва да има водеща роля в медийното обговаряне на това, което се случва във властта. Пределно ясно е, че победителят на тези избори е един. Той много ясно се откроява от останалите", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Да започнем с това какво трябва да се направи, за да се стигне до разговор за компромиси. Това, което каза Пеевски, трябва да се направи. Той се възползва от вакуума и излезе и каза неща, които всъщност Бойко Борисов би трябвало да каже. Къде е лидерът на партията победител?", коментира социологът Юлий Павлов.

Според него политиците не трябва да са изненадани от резултата на изборите, тъй като социолозите са го предвидили още преди самия вот.

"Структурата не се промени спрямо това, което предсказахме. Това, че влиза една партия с някакъв бум в последната седмица, е изненада, но това не променя структурата. Бяхме предсказали, че няма да има две политически формации, които да имат мнозинство. Ще бъде необходимо трикомпонентно правителство. Това беше ясно преди изборите. Трябваше да си направят стратегията как да разговарят след изборите именно на тази база", подчерта Павлов.

Въпреки това, проф. Коларова е на мнение, че изборите са били изненадващи за партиите.

"Трябва да кажем, че изборите са шок. Резултатите от изборите са шок и то не само заради ниската избирателна активност. Всяка една от партиите си правеше илюзии. Със сигурност ГЕРБ си правеше илюзиите, че ще има много повече гласове и мисля, че тези 150 000, които ГЕРБ е загубил, са голям шок", заяви политологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слепи ли сте?

    31 2 Отговор
    Никой от анал лизаторите не разбра или не поиска да каже, че лишеният от изход народ избра правилното решение - пълна делегитимизация на т.нар. "политическа класа" чрез не гласуване. Последната заедно с партизанската й администрация превърнаха народа в безправен роб, такъв какъвто не е бил и в Османската империя!

    Коментиран от #5, #10

  • 2 честен ционист

    25 3 Отговор
    Не бре, просто Баце си е направил сметката добре и е кеширал подкупите за тези 150хил парчета в чекмеджето. С тази поголовна сеч на българите в препенсионна и пенсионна възраст вече и с по-малко гласове ще става Ала-балата.
  • 3 Обективен

    41 2 Отговор
    15 годими краж и ,лъжи и .мизерия , и всичко това го осигури банският бандит.
  • 4 Гласове от зайчарника в Банкя

    33 1 Отговор
    Бацо знае, че Шишо, ще го изяде само се чуди още със сол или със захар да се поръси?
  • 5 честен ционист

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Слепи ли сте?":

    Народът гласува, само че вече е под 5млн, благодарение на кръволока диктатор от снимката. 2028 год хлопваме кепенците.

    Коментиран от #20

  • 6 умрял орк

    13 2 Отговор
    славуца или безразличие ще се коалира с тех ?

    Коментиран от #21

  • 7 Партагойзе

    20 6 Отговор
    Бойко Борисов сам се постави в това положение, България си имаше добро редовно правителство, реформаторско, проевропейско, проатлантическо. Но Бойко Борисов срути държавата и ни прати на нови избори, за да начеше голямото си Его и да изнудва ПП-ДБ! Бойко Борисов вложи цялата си енергия, за да унищожи ПП-ДБ, единствените с чието коалиране щеше да стои добре пред Западните си партньори! Сега на Бойко Борисов не му остава нищо друго освен да седне в мазния скут на Делян Пеевски...и да му козирува!
  • 8 Нека пак да назначава

    20 1 Отговор
    - Десислава Атанасова за конституционен съдия
    - Цацаров , Гешев и Сарафов за главни прокурори
    - МВР от което този произлиза да център нас зараждане на Организирани Престъпни Групи
    - да строи магистрали на вълни
    - да увеличава позволения извънреден труд на работещите граждани
    - инспекцията по труда да е защитава правата на хората а да взема рушвети
    - всички контролни органи да бездействат
  • 9 Мнение

    15 5 Отговор
    Избирателите решиха да накажат ПП, а наказаха себе си. Е, получихте това, което си пожелахте. Доволни ли сте? Мафиата и Мутрите пак ще ви управляват и крадат, пак ще играят бухалките и ще има ограничение на свободата на словото, пак ще има "постна пица" за народа, а милиардиардите ще се изсипват само в джобовете на олигарсите със строителните фирми.
  • 10 Българин

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Слепи ли сте?":

    Отговор. Слепи са, разбира се. Всичките няколко десетки анализатори, социолози, политолози, икономисти и така нататък, които излизат по медиите, са просто слуги на същата тази покварена политическа класа, която вече живее в измислен свят и няма никаква връзка нито с истинските проблеми на държавата, нито с обществото. Вчера излезе Татяна Буруджиева и каза, че хората трябвало да разберат, че и 5% да гласуват, всички депутати са легитимни. Сякаш ние не го знаем. Но тя не разбира, че смехотворната легитимация, макар и законна, не води до практически резултати за тези, които се фукат с нея. Така че всички "политици" и обкръжението им са напълно оглупели. Накрая тази легитимация ще им изяде главата. Но те не го разбират.

    Коментиран от #24

  • 11 Парадокс Бг

    16 0 Отговор
    И как Бойко Борисов ще е премиер само с 530 хиляди гласа, които има, при население на България 6 445 481 души??? Той няма и 1/10 от българите в негова подкрепа!!! 6 милиона Българи са Против Бойко Борисов!!! 6 000 000души !!!!!
  • 12 6нтщ5ж

    17 0 Отговор
    Слави Трифотов нали щеше да "чагърта" ГЕРБ?! Ей сега ще видите истинското лице на Лъжецът Слави, как ще седне в скутовете и на Бойко, и на Доган и ще пие мазно турско кафе с тях.
  • 13 Цитат

    17 0 Отговор
    Там където комавдва мафията, държавните постове се поверяват на кретени.
    Джовани Фалконе
  • 14 Хахаха

    15 1 Отговор
    Моделът на Бойко Борисов е "постна пица" - няма пари за хората, но има пари в края на годината да се раздадат милиарди на 12 приближени на ГЕРБ олигарха!
  • 15 Два модела

    14 3 Отговор
    Има два икономически модела – на ГЕРБ с "постната пица" или на ПП-ДБ с европейския финансов модел за развитие на страната, където пари има за всичко и те се раздават по прозрачен начин и стигат до всеки българин.
  • 16 Право на мнение!

    19 1 Отговор
    Борисов е символ на корупция, наглост, авторитаризъм, високомерие, простащина.
  • 17 Парадокс Бг

    14 2 Отговор
    За такива като Боко е много важно народа да си остане гладен и беден, за да бъде управляван лесно от мафията! "БЕДНОСТТА Е НАЙ-СПРАВЕДЛИВОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ГЛУПОСТТА НА ЕДИН НАРОД!!!" Роналд Рейгън
  • 18 Ужас!

    13 1 Отговор
    Очаквайте жестока диктатура на мафията с управлението на Шиши и Боко. Ако не си помогнем и Европа няма да ни помогне.
  • 19 Едно към едно

    12 1 Отговор
    Чалгаря е от същото тесто като Мутро-мафиотите Шиши и Боко, тъмтите фигури от Прехода на 90-те, забогатяли по съмтителен начин с помощта на мафията.
  • 20 пфф

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Пий вода и стой на сянка! НСИ води статистиката, не рецепциониста!

    Коментиран от #22

  • 21 1111

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "умрял орк":

    Нито едните, нито другите! Който следи новините - знае.
  • 22 честен ционист

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "пфф":

    НСИ е едно НПО, което ви дума това, което са му пратили от Департамента, на Цецоу дъщеря му, оная с шашавия поглед.
  • 23 Уууууу

    6 0 Отговор
    Клика клика
    Още преди 2000 години еказано - владетел назначаваш чиновници пристрастно създава клика която дере кожите на хората
  • 24 Ккккк

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Да им изяде главата ама кога ще стане като след всеки избор е така
  • 25 Реалист

    2 0 Отговор
    Бойко му фкарах шнура:) още играе и пее:)
  • 26 Истината

    2 0 Отговор
    Бойко Борисов сам се прецака! Мислеше, че ще подобри резултата си от бредните избори през 2023 г., а всъщност българския народ му зашлеви звучен шамар и той загуби 1/3 от избирателите си! С такъв негативизъм, оплюване на опонентите, интриги, лъжи, милиционерски номера никой няма да го харесва!
  • 27 Вулгарният и прост Борисов:

    2 1 Отговор
    " Аз сутринта три пъти, нали, му обяснявах, понеже съм прост и не знам английски, всъщност, не съм разбрал това, което ми е казвал правилно, и съм ги нае... с двеста – тези чужденци, премиери… и сега като усетиха, че съм им го вкарал, аз съм се оправил, а те са затънали, …и се обаждат да ми кажат защо съм… и викам – ей, не е със лошо, прост съм, на мене английския ми е лош, всъщност…"
    За този простак ли гласувате бре?????
  • 28 Всичко се връща на този свят

    2 0 Отговор
    Сега електоратът му го вкара с 200 на баце Боко Тиквоча!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове