Last news in Fakti

13 Юни, 2024 12:45 1 647 19

Димитър Гърдев: ИТН няма да участва в партийно правителство с партийни лица и изявени партийни лидери

  • итн-
  • правителство-
  • партии-
  • димитър гърдев

България има нужда от експертно правителство

50-ият парламент ще бъде още по-фрагментиран от досегашния. Ролята на "Има такъв народ" ще бъде да вкара здравия разум. Няма да участваме в партийно правителство с партийни лица и изявени партийни лидери. Изключително рано е, нека да видим какви ще бъдат предложенията на водещите политически сили. Убедени сме, че България има нужда от експертно правителство с ясно заложени цели и с определени времеви рамки за тяхното изпълнение.

Позицията на ИТН е принципна и ще подкрепяме политики, само ако те отговарят на нашата програма и виждания за управление.

Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" дипломатът Димитър Гърдев, международен координатор на "Има такъв народ".

На въпрос дали биха се отзовали на покана за разговори от страна на ГЕРБ и ДПС, Гърдев отбеляза, че всички партии ще се присъстват на разговори, но заяви, че към момента ИТН не са получавали подобни предложения.

По думите му положителните резултати на "Има такъв народ" са видими: "Подкрепата към партията ни се увеличава, имаме и представител в Европейския парламент, което се дължи на ясната политика и поведението, което ИТН е доказала до момента - държим на своите принципи и на своите обещания пред избирателите. Не сме влизали в безпринципни коалиции, но сме излизали от такава, в момента, в който видяхме, че нещата вървят към сериозни отстъпления от предварително договорените и подписаните в коалиционно споразумение цели".

Гърдев отбеляза, че поправките на Конституцията, които са били направени, без да бъдат съобразени много неща, категорично трябва да бъдат коригирани:

"Убеден съм, че това това ще бъде най-лесното мнозинство, което ще съберем. България изпадна в абсурдна ситуация - не можеше да се намери премиер. Наложи се НС да заседава всеки ден, за да поправи недоразуменията".

"Това, което наблюдавахме в досегашното управление, бе абсолютно безконтролното поведение на финансовия министър, което е наистина опасно за обществото, защото бюджетът, който беше предложен, бе популистки и свързан с разкази, които са свързани с разходи, които са насочени към държавен дълг и това трябва да се спре.

Социалните разходи са много необходими, но ИТН ще държи те ясно да бъдат разписани и да стигнат конкретно до хората. Много е важно да имаме ясно и прозрачно финансиране на общинските проекти и да се направи един анализ колко те са целесъобразни и да бъдат насочени към реално подобряване на живота в общините. България е изключително засегната от неравенството на регионите. Наблюдава се диспропорция на финансирането на регионите", коментира Гърдев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставете

    27 3 Отговор
    Толупа 🎃 да си управлява, той си е спечелил !

    Коментиран от #19

  • 2 скоро

    23 5 Отговор
    Ще ви почерпят с мазно кафе и баклава и ще легнете

    Коментиран от #7

  • 3 Ханку Брат

    29 1 Отговор
    Мутрата скоро ще започне да усеща как всички са срещу него с неговите мераци да управлява ГЕРБ. И така трябва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Червената шапчица

    24 5 Отговор
    Гърдев, ще подкрепяш това, което ти каже господин Делян Пеевски, защото няма да има кеш за чалгаря и изгаряте...
  • 6 Селски тарикати

    17 5 Отговор
    Какво правят в парламента като няма да участват Да ходят в кръчмата да свирят на пияните

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А бе

    19 3 Отговор
    Не бяхте ли вие които позволиха на ДПС да отворят повече секции в Турция? Браво бе .....патриоти...продажнини
  • 10 Боже

    14 4 Отговор
    Малкото ДПС били принципни.Направо да не се знаем,да не се лаем. За колко избори проведени напразно и колко несъставени и свалени правителства са виновни.Сега да ги видим.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 ППДБ са малкото ДПС!

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "Боже":

    Управляваха 10 месеца в скута на Пеевски…
  • 12 бай благой

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Боже":

    Центовче не разбрали че тази опорка не върви всички разбраха кой е малкото ДПС а това е ППДБ които пиха мазно турско кафе в скута на ШИШИ
  • 13 Ха ха ха

    13 1 Отговор
    Значи ще участвате с уж експерти в уж експертно правителство? Това ли ни казвате, тарикати. Не ви е срам!
  • 14 Айде

    11 1 Отговор
    Корабчето плува ли!?
  • 15 аха

    2 2 Отговор
    и вие опозиция. Че по-лесно.
  • 16 дядото

    9 1 Отговор
    изказваш твое,моментно становище или позиция на партията си.нещо не мога да ти повярвам.утре току виж при уханието на зелените гущери си променил мнението си.гадове сте всички вие, затова не излязохме да гласуваме.
  • 17 Казуар

    6 1 Отговор
    Другарю Гърдев, ще подкрепяш експертно правителство, ръководено от Борисов и Пеевски.
  • 18 дом

    4 1 Отговор
    Толкова години ви дундурка Доган, сега ще дадете плод. Душите са ви на жрици от магистралата и вие го знаете и ние го знаем.
  • 19 До, но нали

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Оставете":

    Бойко не е про100Киро, или Христо. Вие си изпатихте и от хора като Мая и др. н€ч€стивци, които ви примамваха, само за да поемете да управлявате, а всъщност с по 100 килки ви оставиха без депутати.еАко не въртите номера, ще управлявате с ГЕРБ цял мандат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове