Last news in Fakti

14 Юни, 2024 07:20 1 566 25

Арх. Иван Шишков: Магистралите се строяха на парче. "Хемус" се превърна в илюзия, защото така я намерихме

  • иван шишков-
  • магистрали-
  • на парче-
  • магистрала хемус

"Президентът никога не е имал партия. Oпределени хора се възползваха от това, че са станали известни покрай президента, затова че са били поканени като министри и са направили собствен политически проект, и се обърнаха срещу президента. В момента те плащат сметката за този проблем", коментира още бившият регионален министър

Арх. Иван Шишков: Магистралите се строяха на парче. "Хемус" се превърна в илюзия, защото така я намерихме - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Президентът никога не е имал партия. Oпределени хора се възползваха от това, че са станали известни покрай президента, затова че са били поканени като министри и са направили собствен политически проект, и се обърнаха срещу президента. В момента те плащат сметката за този проблем. Дали президентът ще направи партия, много хора ми го задават този въпрос. Много хора търсят решение, защото ние всички искаме да живеем по-добре и не само с обещания, а с действия", коментира бившият регионален министър арх. Иван Шишков за "Денят ON AIR".
Според него са нужни повече експерти в политиката, които да работят с ясна цел.

"Нашият служебен кабинет беше експертен, но с много ясен политически субект, който стои зад кабинета. Ясният политически субект е президентът, той е назначил този кабинет, той стои с неговото име зад кабинета и той работи в полза на държавата и работи така, че наистина да направи нещо - и то нещо смислено в някакъв хоризонт напред. Кабинетът има ясна политическа цел, но тя се случва с експерти", обясни Шишков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в регионалното министерство във времето назад не се е работило задълбочено експертно. Имало е някаква ясна политическа цел да се строят магистрали.

"Магистралите се строяха на парче. Магистрала "Хемус" се превърна в илюзия, защото така я намерихме. Нямаше хоризонт да се строи. Ние не сме спрели нито един строеж. Ние сме завършили всички строежи на "Хемус". Проблемът е, че или даваме тежест на политиката, или на експертността. Един човек преди да стане политик, трябва да е експерт", коментира гостът.
Арх. Шишков отбеляза, че служебното правителство на Радев е изпълнило задълженията си въпреки изтичащите срокове.

"Най-вероятно те ще направят опит да нарекат едни политици от техния втори ешелон "експерти". Експертното правителство на Радев се знаеше кой го е назначил. Всички работихме, защото имахме ясна цел. Освен че трябваше да вършим неща за България, трябваше да ги свършим в стресова ситуация, защото за много неща изтичаха сроковете. Омръзна ни политиците да се замерят със собствените си неуспехи. Всички проекти, които бяхме наследили, сме ги завършили в срокове, но на практика страдаме ние. Трябва някой да се хване и да свърши всички тези проблеми", настоя той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    19 10 Отговор
    Ма Бойко ефенди ни казваше че караме по пътища слънце.
  • 2 ТаУмВзе

    22 10 Отговор
    Иде реч за Чекмеджета, Гардероби и Чували!
  • 3 Хи хи

    24 8 Отговор
    Абе Шишков , виж колко хубаво стана като не се строй , няма корупция , ама ги няма и ония 10 милиарда лева дето Баце крадеше всяка година. За 3 години има построени 15 километра нови пътища и ремонтирани 67 километра , прекрасно. Там където се строеше вече не става за нищо , всичко трябва отначало . Този защо се изказва по политически теми нали е архитект.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да де

    21 6 Отговор
    Магистралите са златни за толкова пари, ако не се крадеше баце можеше да асфалтира и Млечният път.
  • 6 Боклуците на Боклука

    18 3 Отговор
    Всеки боклук който стане министър краде, затова нямаме още магистрала Хемус.
  • 7 Име

    7 0 Отговор
    Нормално е и БДЖ да се обръща внимание - релсовото движение е в пъти по-уютно, не мислиш - возят те. Шофьорите трябва да отчитат - умората на психиката - примерно 2 часа кормуване е доста.

    Влакът е приятното.

    Коментиран от #24

  • 8 ЧЕКМЕДЖЕ БАНДИТ ПОРНО АКТЬОР

    11 6 Отговор
    Мутрата нагла направи мафиотските структури - партийни на герб и така си осигурява власт
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ленко

    1 1 Отговор
    Благодаря отново на админите!Класа сте в тревата!
  • 11 ОБЕЗУМЕЛИЯ ЕКСПЕРТ

    3 0 Отговор
    ИСКАМ ДА ИЗРОВЯ ЗЕМФИР - ТОДОР ЯШАРА КОБУРГОТСКИ
    ...
    ЗА ДА ДОКАЖА ЧЕ Е СИН НА ФЕРДИНАНД
    И МАЙКА МУ ОТ ЕДНА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА
    С МАЙКАТА НА ДРЪНДАРСКИЯ РОМ :))
  • 12 Ленко

    11 1 Отговор
    Така я намерихте,сварихте и опоскахте!
  • 13 аааахахахааа

    11 2 Отговор
    Абе Ваньо, по твое време не магистралите а дупките се запълваха на парче бе.Ти освен да вземаш ядки нещо друго свърши ли по твое време бе?На тати юнака!
  • 14 Бай Ганьо

    8 2 Отговор
    Магистрали няма, ЖП транспорт няма, корабоплаване няма, въздушен транспорт основно от/към София и по милост лятото към Варна и Бургас на безумни цени. Енергетиката ни ще е до първата градушка както е тръгнало с тия солари. Как я мислите да я бъде тая държава? Кой ще иска да живее или да инвестира тук? Че и ръчкате за война. Експерт до експерта мила моя майнольо и накрая най-бедни, най-болни и най-неграмотни в Европа.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Истината

    11 3 Отговор
    Шишков стига рева!
    Вие заедно с Караджов и Комитова за нищо не ставате!
    За това нямаме нови построени пътища!

    Коментиран от #20

  • 17 Строител

    1 1 Отговор
    Абе Шишков, не знам дали знаеш но България е с най-малко насищане на пътища. Концепцията е една - Как софиянци да стигнат по-бързо до Южното черноморие или до морето в Гърция. Полза от тези пътища за икономиката почти няма. На въпросът ми към г-жа Л.Павлова , защо се построи магистрала "Тракия" , а не "Хемус" , тя се смути и каза че било СЛУЧАЙНО. Сигурен съм ,че няма нищо случайно на този свят. Не може от Варна до Бургас /125 км/ да се пътува 4-5 часа. Не можа да няма пътища в Северозападна България , която беше подложена на унищожение на икономиката. Стратегически , ако се срути "Аспаруховия мост" , се прекъсва комуникациите между южна и северна България, щото алтернатива НЯМА. Магистрала "Хемус" беше изоставена за да могат да се присвояват средства и да постъпват към определени личности и Партийни каси. Затова НЯМА ПЪТИЩА. А пари за нормално изграждане има...но кой ги прибира.
  • 18 Колю

    3 1 Отговор
    Абе Шишков, не знам дали знаеш но България е с най-малко насищане на пътища. Концепцията е една - Как софиянци да стигнат по-бързо до Южното черноморие или до морето в Гърция. Полза от тези пътища за икономиката почти няма. На въпросът ми към г-жа Л.Павлова , защо се построи магистрала "Тракия" , а не "Хемус" , тя се смути и каза че било СЛУЧАЙНО. Сигурен съм ,че няма нищо случайно на този свят. Не може от Варна до Бургас /125 км/ да се пътува 4-5 часа. Не можа да няма пътища в Северозападна България , която беше подложена на унищожение на икономиката. Стратегически , ако се срути "Аспаруховия мост" , се прекъсва комуникациите между южна и северна България, щото алтернатива НЯМА. Магистрала "Хемус" беше изоставена за да могат да се присвояват средства и да постъпват към определени личности и Партийни каси. Затова НЯМА ПЪТИЩА. А пари за нормално изграждане има...но кой ги прибира.
  • 19 Груби Сметки

    7 1 Отговор
    Бюджетът на ББ беше 50 млрд и се строяха магистрали и се крадяха едни 10 млрд.
    След него бюджета стана 80 млрд и няма за магистрали, дупка до дупка по пътищата, цените по магазините двойни. Къде са парите?
    Уж сменихме крадците, а вместо чекмеджета сега се пълнят стаи!
    Ама народа прост и затова ще си плати.
  • 20 Адолф

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Заради тия тримцата убавци не само че за три години нямаме нищо ново изградено, ами и това дето го имаме не беше поддържано. За сметка на това обаче леля ти Комитова обикаляше студията да дава интервюта и да обяснява как гърмяло брашното, Иванчо вземаше ядки че да има с какво да си пие уискито а Караджов по цял ден си бъркаше в носа.
  • 21 Безсрамник

    4 2 Отговор
    Ти и очалатата лелка нищо не направихте. Постарахте се с лъжи да спрете всичко. Има видеа, които ясно показваха преди вие некадърници да дойдете с какви темпове се строеше Хемус. 3 години бяха изпуснати а тези лотове вече щяха да са готови.
  • 22 Шегобиец

    3 1 Отговор
    Е, случва се човек да открадне. На някои им се случи да откраднат няколко стотин милиарда.
  • 23 М3 голд

    3 2 Отговор
    Само да припомня: ББ строи отсечка след Пловдив на автомагистрала Тракия. Тогава и Станишев занесе при Слави Трифонов стъкленица с боклука, който слагаха отдолу вместо чакъл. Нищо. Пуснаха отсечката. Нагъна се. Сложиха ограничение 30-40 кт/ч.(То не можеше да се кара по бързо). Изчакаха да мине 5 годишния гаранционен период на изпълнителя и стартираха ремонт. Ремонтът беше нова отсечка на цена по висока от предишната за същата отсечка. И всичко, заради върнатите обратно 40% от стойността, към кого мислите?
  • 24 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    Щеше да е добре да сложиш едно име, че да те поздравя като единствен със смислен пост..но кой да се сети че цяла европа се храни с разкарване на камиони ,горива,шофьори ,катастрофи,жертви,магистрали и никой не смее гък да каже, че това са излишни милиарди които ще стават още и още..а жп пътища обрасли ,ръждясали и изоставени..а само един вагон товари колкото 3 тира..и не му трябва шофьор
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Aрхитeктитe нямaт пoдгoтoвкa пo cпeциaлнocттa "Пътнo и жeлeзoпътнo cтрoитeлcтвo"...a пък пo "Икoнoмикa и организация нa cтрoитeлcтвoтo" ca пълнa cкръб...Тoзи тулуп нe e нaяcнo c бaзoви пoлoжeния в cтрoитeлcтвoтo нa мaгиcтрaли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол