Last news in Fakti

17 Юни, 2024 08:45 758 20

Проф. Антоанета Христова: Дори да се направи експертно правителство, то ще изглежда слабо, скрило се зад експерти

  • антоанета христова-
  • експертно правителство-
  • слабо

Кабинет ГЕРБ плюс ДПС ще бъде "абсолютно възстановяване на това, срещу което по-голямата част от избирателите отрицават", посочи проф. Христова. По думите ѝ, "всичко, което ще се случва оттук нататък е непопулярно", а реформи ще ги направят "още по-нехаресвани и нелегитимни"

Проф. Антоанета Христова: Дори да се направи експертно правителство, то ще изглежда слабо, скрило се зад експерти - 1
Снимка: БГНЕС

"В момента сме в процеса на падане и тези, които падат, които са водили, се намират в безперспективност. Тези, които наблюдават - обществото, са объркани, защото никой не им е дал енергия за ентусиазъм и перспектива. В такава картина нямаш изход."
Този прочит на следизборната ситуация направи пред БНР политическият психолог проф. Антоанета Христова.

"Голямата картина е срив на политическите партии. Политическите партии са в много висока степен нелегитимни", категорична е тя.

Политическият психолог не вижда успешен ход за Борисов или за когото и да е в политическата конфигурация в парламента.
Дори да се направи експертно правителство, то ще изглежда слабо, скрило се зад експерти. Кабинет ГЕРБ плюс ДПС ще бъде "абсолютно възстановяване на това, срещу което по-голямата част от избирателите отрицават", посочи проф. Христова. По думите ѝ, "всичко, което ще се случва оттук нататък е непопулярно", а реформи ще ги направят "още по-нехаресвани и нелегитимни".

ИТН все още се колебае и обмисля капана, в който се намира, отбеляза политическият психолог.
БСП няма интерес от избори сега, защото няма лидер, каза Христова, според която партията е "в насипно състояние".

"Логично е за няколко месеца да поиска спокойствие и да подкрепи някаква формула."
Патриотичните партии ще вземат повече на евентуален вот наесен. Ще има размествания, които вече започнаха, прогнозира проф. Антоанета Христова.

ПП-ДБ не могат да си върнат избиратели, защото хората, които си тръгнаха, си тръгнаха, защото са разочаровани от ПП-ДБ, не защото са с ГЕРБ, изрази мнение тя.

"Останаха тези, които могат да понесат всичко. Ако се разделят, може би повече няма да влязат в парламента. ДБ вече се пакетираха с ПП и без тях вече нямат бъдеще."
Румен Радев все ще чака, ще чака, но може и да не дойде моментът, коментира проф. Христова в предаването "Преди всички".

"Рискът за него е много сериозен. Всеки ден в момента работи за него, докато не се получи превъртане, тоест, не се сетят, че трябва да седнат и да изиграят вземането на решение за бъдещето на държавата без неговото генерално участие. В момента политическите лидери имат усещането, че ще могат поне за кратко да управляват системата. (...) В това време и Радев може да оттече. За Радев ще гласуват много хора, той може пак да бъде първи, но не е и харесван достатъчно от десницата. Тогава дали ще направи голямата вълна, а той иска голяма вълна."

Същевременно тя отчита, че развитието при държавния глава му дава възможност да изиграе ролята на инициатор на кръгла маса.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като чуя за експерти и ми става лошо

    9 0 Отговор
    в българия думата експерт стана синоним на продажник нагаждач поръчков изпълнител…

    Коментиран от #4, #20

  • 2 Аман

    8 0 Отговор
    от експерти !
  • 3 Чума

    6 0 Отговор
    Не може да е еспертно, щом премиерът ще бъде от Герб! То ще бъде герберастко! Експертно може да бъде, ако политиците не се месят в съставянето му! Постига се консенсус парламентарен и извънпарламентарен за премиер, който не е партиец и със съхранени професионални, духовни и душевни добродетели и той се справя! Или съобразно откраднатите % на вота, давате съответния дял министри и ги гласувате, ако са общоприети! Долу -горе като разпределението при евродепутатите, плюс няколко за извънпарламентарните и президента! Нали искате обединение!
  • 4 Налудник

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "като чуя за експерти и ми става лошо":

    Аз съм така с "професор", "доктор" и "генерал".
  • 5 като не можеш да дадеш нищо

    0 0 Отговор
    се вреш във властта зорлем . После се пъчиш как другите крадели и падали , а ти стинка не си свил и побеждаваш само . проблемите си остават . политиците са слаби .
  • 6 оклий

    4 0 Отговор
    Тони, платен парцал, не спря да лъжеш ма гнида. Какво значи "експертно" правителство? То всяко правителство трябва да е експертно. Това са вашите измислени глупости дето вече 34 г. ги пробутвате на по простите българи. Слава богу сега рзабойниците от ГЕРБ и ДПС са поставени натясни и ще трябва да обявят сватбата дето я крият вече 20 г. Сега им се налага на разбойниците да се вземат официално и никакви лъжи за експерти няма да прикрият срамотията. Шиши ще напъне простия ГЕРБ пожарникар, а Ристю -демокрацията и ППи ДБ, дето си взеха своето на колянцето на Шишко, сега ще са в нелегалност. Говори се че Славчо цигулката ще го въртят в скута. Спри да лъжеш ма парцал.
  • 7 Оракула от Делфи

    3 1 Отговор
    Борисов е доволен, че е на свобода, а не търка нара в следствието за "Чекмеджето" и" Барцелона гейт"!
    Пеевски е доволен , че никой не го търси за фалита на " КТБ", и золумите които сътвори в Държавата БГ!
    Защо ми се струва , че всичко е едно , тъмно затишие пред страшна буря???
    Сега , тези с поставени" Калинки" ще ни управляват как да дишаме и какво да правим"" за да не им пречим!

    Със вече" подправената и натъмънена" , но Руска Конституция!!!

    Коментиран от #11

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    ЕКСпертно правителство и
    Правителство от ЕКСПЕРТИ
    не е еднони също ‼️
    И защо досега ни управляваха
    все НЕУКИ правителства ❓
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    Въпрос с ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ -
    За чий -Й си избираме НЕУКИ политици, , като ще ни управляват
    ЕКСПЕРТИ ❓🤔🤔
  • 10 Демократ

    3 0 Отговор
    Колко ли пари натрупаха аналлизаторите в последните 3 години непрекъснато да правят прогнози дали,защо,как,кога,кой ще управлява България. 6 пъти парламентарни избори, 1 път президентски и 1 път местни и става все по-зле. Парите им плащат партиите от субсидиите,които им плащаме ние. Заключение: народът си плаща да го измъчват, лъжат и крадат говорещите глави и пак народът си плаща да му натрисат парламенти с депутати по предварителни сценарии на ДС-КГБ мафията пак да го лъжат и крадат. Спасението мечта е провеждане на честни избори.Това означава честен избирателен закон,който осигурява право на глас на всички българи по света и у нас, ЦИК от честни експерти по изборно право със забрана за партийна принадлежност ,която да следи за изпълнението на закона. Докато това не стане, ще живеем в джурасик парк, явно 35 години не ни стигнаха.
  • 11 рийаед

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Оракула от Делфи":

    Абе прост индивид, не виждаш ли че Чичо ти Сам те дои и стриже вече 34г? Сляп ли си бре? Каква Русия дето не те брой за жив ти се привижда? Срещу Русия да тръгнеш да бягаш няма да ги стигеш бре слепец. За какво си им на Русия? Да те храни ли? А и там има такива прости като теб та не им трябваш хич.

    Коментиран от #13

  • 12 Срамота

    1 0 Отговор
    Експертите не са ли политически назначени ? Стига с тия глупости, експертни, програмни. Всички са политически.
  • 13 Оракула от Делфи

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "рийаед":

    Говориш си като чист комунист ,
    заради такива Путинови слуги, като теб, сме на този хал!!!!
    Ми , като ти харесва Русия, отивай на фронта , Путин теб чака !

    За мен Путин е диктатор , погреба милиони невинни Руски животи и съдби ,
    разликата до боклука Сталин е нулева!

    МРАЗЯ КОМУНИЗМА И ПРОИЗВОДНИТЕ МУ!

    Коментиран от #14

  • 14 едока

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Оракула от Делфи":

    Ти си по зле от комунделите бре. Не се ли усещаш че те бяха зле, ама ти и другарчетата ти грантояди,сте пълна и завършена трагедия. Заменихте СССР с ЕССР и чичо Сам ви е яхнал и ви скубе перушината. А събудете се бре.
  • 15 Ний ша Ва упрайм

    1 0 Отговор
    политически психолог Що за дзвер е това? От де вади принадена стойност или паразитира?
  • 16 Потресен

    3 0 Отговор
    Разпадът на ГЕРБ тепърва ще ни закопава за десетелетия! Заради никаквата и непоследователната им идеология и заради огромния административен държавен и общински апарат,назначен още от Ц.Ц. Както и от неграмотността на беге анцузите
  • 17 Фибата

    2 1 Отговор
    България е държавата с най-много професори на глава от населението, а сме последни в почти всички класации! Дали е случайно? Значи, каквито са ни професорите, такива и политиците! Не ли?
  • 18 Професор

    0 0 Отговор
    Абе моме, има ли експертно правителство съгласно Конституцията?
  • 19 Че има ли поне един професионалист

    0 0 Отговор
    Че има ли поне един професионалист сред тази Сган?
  • 20 Ами Експерт

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "като чуя за експерти и ми става лошо":

    Ами Експерт - Продажник и Нагаждач! По дяволите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол