Last news in Fakti

18 Юни, 2024 09:04 837 11

Проф. Пламен Киров не изключва пак да има купуване на депутати

  • пламен киров-
  • герб-
  • дпс-
  • правителство-
  • депутати-
  • корупция

След като ГЕРБ са победители на изборите, нормално е да искат председателят на парламента да е от тяхната парламентарна група

Проф. Пламен Киров не изключва пак да има купуване на депутати - 1
Снимка: БГНЕС

Дано не стигнем дотам в предстоящите дни да не започнат да се купуват депутати в подкрепа за правителство. Има избран парламент и трябва да се направи опит да се формира правителство. Разговорите за съставяне на коалиционно правителство са започнали още от нощта на изборите. Коалиция без ГЕРБ и ДПС няма как да се получи,

Това заяви пред БНТ преподавателят по Конституционно право в СУ "Свети Климент Охридкси" проф. Пламен Киров. Той не изключва определени народни представители да гласуват за правителство с първия мандат.

Според него служебното правителство спокойно може да продължи да действа и като парламентарно правителство. Всяко едно правителство трябва да е експертно. Ако на мен ми предложат да бъда министър на енергетиката, ще откажа. Не може хора, които са хванати, без да имат съответната подготовка да отидат и да ръководят министерства, коментира проф. Пламен Киров.

Той смята, че програмно правителство може да има само, ако има коалиция и подписано коалиционно споразумение.

Проф. Пламен Киров допълни, че разговорите за съставяне на коалиционно правителство са започнали още от нощта на изборите. "Не знам дали срещите в парламента за съставяне на правителство са за публиката, но разговорите започват или преди изборите, или от нощта след изборите", подчерта Пламен Киров.

Той отсече, че коалиция не се прави от днес за утре. Какво лошо има, ако в управлението участват министри на ДПС, запита конституционалистът.

"Коалиция без ГЕРБ и ДПС няма как да се получи", каза проф. Киров, според когото, ако има правителство на малцинството няма как да се случи.

Той обясни, че 49-то Народно събрание ще си отиде още утре с клетвата на новите народни представители, освен ако не се обяви военно положение. 50-ото Народно събрание всъщност вече е в мандат. Мандатът на парламента започва да тече от деня на изборите. В момента идва два парламента в мандат, но друг е въпросът, когато промени Конституцията, при което стана ясно, че старото Народно събрание си отива с клетвата на новото, поясни проф. Киров.

Според него така се дава лош пример на студентите по Право с промените в Конституцията.

Проф. Пламен Киров смята, че ще се избере 50-то Народно събрание. След като ГЕРБ са победители на изборите, нормално е да искат председателят на парламента да е от тяхната парламентарна група, каза конституционалистът.

Според него ЦИК трябва да даде разумно обяснение как от 85% от сбърканите протоколи, е имало резултат. Колко от тях са поправени, запита Пламен Киров.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    12 0 Отговор
    Купуването и продаването на гласове е престъпление, купуването на дупетати е политика.
  • 2 Име

    11 0 Отговор
    Може да има сами да се продават!
  • 3 Дааа

    4 1 Отговор
    Това купуване, ще бъде като да си купиш фабрика 08.09.1944 год., на 09.09.1944 тия вземат комунистите.
    Продаваш се сега и след няколко месеца си на съд, защото след тия, народа ще обезверен и ще търси виновни. А продажниците и еничерите са на една ръка разстояние. Отделно етикета продажен боклук за вечни времена.
    Време разделно.
  • 4 Мъдрият

    5 2 Отговор
    Единственият вариант за правителство на герп и дпс е да отцепят депутати от подмяната! Но се надявам, че това няма да стане - защото е пагубно за България!

    И смятам, че е много малко вероятно да има правителство и ще ходим на нови избори!

    А и такова анти-правителство на герп и дпс е най-лошият възможен вариант за България! Тези две партии + подмяната са изключително вредни за България и трябва да се забранят със закон!

    Така, че избори до откат! Докато махнем от управлението всички евро-атлантически партии, защото те са изключително вредни за България!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Мда

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мъдрият":

    Много си тъп, вместо българите да сме единни, пак единия бил путин, друг евроатлантик.
    Абе дайте да изчистим държавата от тея крадливи боклуци и после се делете.
    Има договори. Докато беше Варшавския договор, що не искахте да сте в НАТо.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Купуването на гласове е
    ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,
    купуването на депутати е
    ПОЛИТИКА 🤔🤔🤔
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Купуването на гласове е
    ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,
    купуването на депутати е
    ПОЛИТИКА 🤔🤔🤔
  • 8 В тая Държава ...

    0 0 Отговор
    В тая Държава ... Всичко се Купува и Продава! Ако не си Купиш конституционните права ! Няма да ги получиш! - Пълен Разпад на Държавата!
  • 9 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ИЗМАРУКАН ПОБЕЛЯЛКО ---ЩЕ ИМА САМО "ПРЕНАСОЧВАНЕ " НА П УТ КО ДАТИ !!!!!!!!!!!!
  • 10 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    ТОЗИ КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ ЛИ Е ИЛИ ТЪРГОВЕЦ НА ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА.
  • 11 Аз съм прост като Бочко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мъдрият":

    ПУТЯ, ТИ ЛИ СИ...ОТДАВНА ТЕ ЧАКАМЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове