Last news in Fakti

19 Юни, 2024 22:30 1 310 11

Важните новини във ФАКТИ на 19.06.2024 г.

  • бойко борисов-
  • жълти павета-
  • герб-
  • влак-
  • корнелия нинова-
  • костадин костадинов-
  • иван таков-
  • дар-
  • данс-
  • слави трифонов-
  • тюлбето-
  • патриарх-
  • рок етно група епизод-
  • кирил петков-
  • георги близнашки-
  • катастрофа-
  • проверка на фактите-
  • илиян василев-
  • правителство-
  • христо иванов

ГЕРБ има 68 депутати - 3 пъти повече от 22-мата на ПП-ДБ

Важните новини във ФАКТИ на 19.06.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов: Няма да отстъпя от Рая Назарян. Ако Алексей беше жив, с "Промяната" щяхме да се разберем в манастира

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини в кулоарите на парламента по-малките партии в неконструктивно поведение и отново обвърза мнозинството за избор на председател на Народното събрание с възможността за съставяне на правителство. Той декларира, че партията му няма да отстъпи от кандидатурата на Рая Назарян, въпреки че при двете гласувания досега тя не успя да събере нужното мнозинство, защото трябва да се спазва принципът най-голямата група да има председател.

И при новия кмет е спазена традицията: Отново пренареждат жълтите павета в София

Затруднено движение по бул. "Цар Освободител" в столицата заради текущи ремонтни дейности по пътната настилка. Част от емблематичните за София жълти пасете се пренареждат, заради неравности по пътя. Ремонтът се случва в близост до кръстовището между бул. „Цар Освободител“ и ул. „6-ти Септември“.

Политолог: Вървим към нови избори

Очевидно конфликтът между предишните партньори не се е разрешил, а се задълбочава. От ГЕРБ не ги поканиха да подкрепят тяхно правителство. Борисов ги призовава да споделят отговорността първите три формации, но право е на ПП-ДБ да имат собствена стратегия и да са в опозиция. За да си опозиция, обаче трябва да има някой, който да управлява. Ако се сформира сега власт тя ще е временна и слаба. В политиката няма вакуум.

Проблем с влака София-Видин: След гара Макреш композицията за малко да се преобърне

Проблем с влака София-Видин, който е тръгнал от столицата в 12 часа на обяд – след гара „Макреш“ хората усетили силно разклащане на вагоните и композицията е спряла на косъм от обръщане. Началникът на влака и кондукторите не са дали обяснение за случилото се.

Корнелия Нинова: Бойко Борисов се страхува от Пеевски

Мисля, че ще има правителство между ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ", не знам в каква форма. И мисля, че е необходимо да има, още едни избори ще са катастрофа, няма да се явят и тези 30%, които се явиха на последния вот. Бойко Борисов предизвика изборите, за да отслаби "Продължаваме промяната – Демократична България" и те да са по-удобен партньор.

Костадин Костадинов: "Възраждане" се отказва да прави еднопартиен кабинет

Готови сме да предложим кабинет, но той не може да е еднопартиен. Не би трябвало да има кабинет с първия или втория мандат. От “Възраждане” искат да се възстанови положението до 2021 г. и да не се гласува в Турция, а това право да остане само за живеещите в страни-членове на ЕС.

Иван Таков: Стефан Данаилов не заслужава тези низки разпри за паметника му

Стефан Данаилов не заслужава тези низки разпри за паметника му. Ламбо ненавиждаше пошлите спорове. Предпочиташе да се оттегли с достойнство и да запази спокойствие.

Заместник-председател на ДАР подаде оставка

Калин Цеков е освободен от длъжността зам.-председател на ДАР по негово искане.

ДАНС има нов заместник-председател

Министерският съвет прие решение, с което определи Георги Георгиев за заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ за срок до 28 юли 2028 г.

Слави Трифонов заповяда: ИТН няма да подкрепи правителство с първия или втория мандат

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и затова, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство.

Пожар до военния полигон "Тюлбето" в Казанлък

Пожар до военния полигон "Тюлбето" в Казанлък.

Близо половин милион лева ще струва изборът на нов български патриарх

На днешното си заседание правителството отдели 450 000 лв. за Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата са за покриване на разходи по организацията и провеждането на IV Патриаршески избирателен църковен събор на 30 юни 2024 г. и тържествената интронизация на новия Светейши Български патриарх и Софийски митрополит.

Скандал с концерт за "Величие"

Скандал гръмна около концерта, организиран от партия "Величие" на 22-ри юни край Историческия парк във Ветрино, създаден от един от лидерите ѝ Ивелин Михайлов. Основната банда, поканена още преди месец да пее на събитието - рок етно група "Епизод", излезе със становище на официалната си страница в интернет. В него музикантите пишат, че отказват участието си в музикалната програма на "патриотичния" концерт.

Кирил Петков: Колко още можем да платим за “удоволствието" Пеевски и Борисов да са на политическата сцена?

Ако Борисов не беше толкова виновен за сваляне на двете работещи и успешни правителства на ПП-ДБ щях да го съжалявам. В момента Пеевски го изнудва за министри, а ИТН прави ужасяващи предложения, които съчетават глупост и безгранична наглост.
За нас Борисов показа, че нито може да си държи на думата, нито има някакви принципи, на които да се облегне при нужда.
Реалният въпрос е не каква е цената на ИТН, (това скоро ще разберем) а ние като българи, колко още можем да платим за “удоволствието” Пеевски и Борисов да са на политическата сцена. Двама човека спират прогреса на цял народ.
Това е ужасно скъпо!

Проф. Георги Близнашки: ПП-ДБ трябва да мислят как ще оцеляват въобще и няма сила, която да ги вкара в правителство

Ако искат да преодолеят тази ситуация в НС, трябва да сменят формулата – да отидат към правителство без ярки политически фигури и да постигнат кратко споразумение.

Подсъдимият за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор, се призна за виновен и поиска съкратена процедура

Адриан Антонов поиска делото срещу него да се разгледа по съкратеното производство, което ще намали размера на присъдата му и делото ще приключи в бърз срок. Това се случи по време на днешното разпоредително заседание по делото за катастрофата от м.г. в София, при която загинаха Ани и Явор, по което Антонов е подсъдим, съобщи БТА.

Factcheck Bulgaria: Рая Назарян прави подвеждащи изказвания за осъдените политици и висши държавни служители в Румъния

Рая Назарян, ГЕРБ, 1 юни 2024 г., в предаването “Събуди се” по Нова телевизия, в отговор на въпрос на водещата Марина Цекова:

Марина Цекова: „Вярвате ли, че нашата съдебна система е дотолкова независима, че да може наистина да посочва хората, замесени в корупция на високо ниво? Вижте, в Румъния колко политици бяха изпратени в затвора, в България няма нито един на този етап. “

Илиян Василев: Рая Назарян стреля нависоко, опитвайки да се пласира като доверено лице на Пеевски по "Магнитски"

Госпожа Рая Назарян стреля нависоко, опитвайки се да се пласира като доверено лице на Пеевски по темата "Магнитски" - смирението е за всички други, само не за него. Нейната кандидатура ви казва всичко, за това, което предстои да се случи. Пране, пране, пране.

Кузман Илиев: Правителство ще има, дори постовете в него вече са разпределени

„Правителството ще се състои със сигурност, но ще има малко повече финтове около тази цел. Двамата участници са ясни. Смятам, че „Има такъв народ“ и вероятно „Величие“ по различен начин ще дадат някаква подкрепа, но по такъв начин, че да не излезе, че участват в управлението“, каза проф. Найденов пред Евронюз България.

Спазено: Христо Иванов подаде оставка като депутат, след като положи клетва

Христо Иванов подаде заявление за напускане на 50-ото Народно събрание. Заявлението вече е депозирано в деловодството на парламента.

Политолог: Борисов има сериозен опит с жонглиране, но има съперник в лицето на ДПС, въпросът е – кой ще изяде другия

Здравият разум трябва да надделее, да се постигне компромис между политическите сили в НС и да се формира широка коалиция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратен

    7 2 Отговор
    След като цялата пропаганда на ГЕРБ и ДПС се уби да залива с помия ПП-ДБ и те не успяха да аргументират иначе основателния компромис да управляват с Борисов и Пеевски пред избирателите, не може да се очаква да настъпят същата мотика отново!
  • 2 Край

    9 0 Отговор
    Партии избрани с 30% от гласоподавателите си провеждат избори по написани от тях правила. 70% от народа отказва да гласува по тези правила за тези партии. А пък те се канят да управляват. Това се нарича УЗОРПАЦИЯ. Това е незаконна власт. 2.5 млн българи /70% от гласоподавателите/ казаха че искат да избират мажоритарно в 2 тура депутатите. Та тия нагли узорпатори хем искат да ядат баницата /бюджета/ хем ги е страх че ще виснат по стълбовете.

    Коментиран от #4

  • 3 Истината

    3 6 Отговор
    Заради тъпааатаа банкянска Мутра Боко, която си направи личния кеф да събори последното успешно правителство и да ни прати на поредните безмислени избори, България значително закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост!!!
  • 4 Фактите не лъжат

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Край":

    Ако не се състави правителство, България ще загуби 4,3 млрд. евро!!! Заради тъпииия Борисов!!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бай Иван

    6 1 Отговор
    Някой може ли да сподели кой я .ука тази та стана толкова важна за държавата. Това новата Лена от парапета ли е ?
  • 8 циций

    6 0 Отговор
    единствено ХУБАВО което видях през 35 годишния преход е това което се случи на последните избори. ниската активност, а НАЙ - хубавото ще е на следващите избори НЯМА НИКО ГЛАСУВАЩИ, нито хора желаещи да са застъпници. АЗ не искам да виждам припаднали възрасти хора , само и само бойко и дилян да си настъкмът бройките. нека на следващите избори оставим траверсите да си навият на фунийка 300 лв + 25 те за безгрешно написаните избирателни списъци :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 евро-апутите

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фактите не лъжат":

    ни изнудват с нашите пари!Аут и брекзит по български .шут!Да го пипат....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол