Last news in Fakti

20 Юни, 2024 05:34 1 645 48

Красимир Каракачанов: На хората ще им писне и ще излязат с брадви

  • красимир каракачанов-
  • политика-
  • вмро

Управлението на държавата се превърна в професия и доходен бизнес за някои висши политици и техните протежета, заяви лидерът на ВМРО

Красимир Каракачанов: На хората ще им писне и ще излязат с брадви - 1
Снимка: БГНЕС

Срещу природата не можеш да се бориш, но можеш да вземеш достатъчно мерки, за да минимализираш пораженията. Това каза пред ФОКУС Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

Като добра мярка той вижда създаване на застрахователна компания, в която държавата да участва с 50% и самите собственици с 50%, за да може една немалка част от земеделските култури на дребните и средните производители да бъдат компенсирани. "Колкото и градушки да ни удрят всяка година, нищо не се предприема сериозно. По официални данни не повече от 40% от територията на България е защитена от подобни природни бедствия", обясни Каракачанов.

Той обърна внимание, че земеделската субсидията е еднаква и за този, който има 1 млн. дка земя, и този, който има 50 дка земя: "Едните могат да застраховат продукцията си, а за други е лукс. Не може в XXI век да останеш без система, която да се бори с градушките. За изминалите 30 години малко е добавено към това, което беше по времето на социализма. Напоителните системи бяха унищожени. Всичко беше унищожено и държава нехае, тя не се интересува. В земеделската политика държавата е оставила нещата на самотек, тя не контролира процесите, не ги планира, допълни още Красимир Каракачанов..

Той бе категоричен, че безотговорно отношение на държавата към земеделието трябва да приключи: "Големите собственици на земя корумпират системата в държавното земеделие, и всъщност държавата не прави нищо. Добрата новина от служебния земеделски министър за стартиране на процедура за изграждане на 24 нови противоградни площадки ще просъществува до следващата градушка, когато този министър няма вече да е министър. Познавайки практиката на досегашните земеделски министри силно се съмнявам, че нещо ще бъде свършено. Управлението на държавата, за съжаление, се превърна в професия и доходен бизнес за някои висши политици и техните протежета, минаващи за експерти, отколкото като отговорност към обществото, посочи лидерът на ВМРО.

На въпрос, свързан с новия закон, който ЕС за възстановяване на природата, Каракачанов отговори: "Като чуя за нещо зелено от Европа, знам че това е поредната зелена утопия, която европейските зелени, които управляват Европа заедно с ултралибералите въвеждат. Със Зелената сделка унищожиха енергетиката в Европа и оставиха Европа без евтина и достъпна енергия във време на военна криза. Трябва да се спре поголовната безразборна сеч, която се осъществява от няколко десетилетия от както ДПС управлява горите и земеделието в България.

В България има достатъчно грамотни специалисти, хора, които разбират от земеделие и гори, и трябва да се опрем на техния опит, а не на книжните зелени. Какви мерки ще вземат от Брюксел, когато в България политиката е насочена към това - всичко, което може да се открадне, дори когато трябва да се унищожи се унищожава, за да се открадне. По времето на комунизма, който не се управляваше от Брюксел и зелените, имаше много по-развито земеделие, и държавата се изхранваше и изнасяше месо и земеделска продукция, и горите се поддържаха и се създаваше и се подновяваше горският фон, просто държавата е била прагматична", припомни председателят на ВМРО.

По думите му това, което се случи днес в парламента е поредната серия от цирка, който наблюдаваме: "Мнозинството е ясно - ГЕРБ, ДПС и ИТН. Те искат да печелят време, докато си разпределят постовете в управлението. Така е защото ние като граждани сме пасивни. От избори на избори гласуват все по-малко хора и стигаме до едни парадокси, които ще наблюдаваме в следващите месеци или години на правителство съставено без някаква широка легитимност от обществото".

"Подходът на Борисов е несериозен, начинът по който се държат политиците в обществото също е несериозен. Но това не може да продължава вечно, защото търпението в един момент се изчерпва. В последните 3 години българинът живее все по-зле и по-зле - по-висока инфлация, по-високи цени на хранителни продукти и лекарства, по-лошо здравеопазване.

По-високи цени на газ, на нефт и т.н. Администрацията вместо да се намалява в една икономическа криза, тя се увеличава с всяко едно ново правителство. Тази администрация гледа бързо да натопи пръстите в меда. Нормалните хора, които нямат протекцията на една или друга управляваща партия не могат да развиват абсолютно нищо. Това ги принуждава да емигрират и това води до намаляване на работната сила. Кой ще дойде да инвестира в една държава, в която няма работна ръка?

Ние от ВМРО предлагаме много простички неща - първо да стимулираме младите работещи семейства. Да дадем една сигурност на младите семейства да раждат децата си в България, да ги отглеждат в България, да получават качествено образование в България и качествено здравеопазване. За земеделието, цялата система на разпределение на субсидиите - държавни и европейски трябва да се промени. И трябва да се насочи към това не парите в стотици милиони да изтичат в големите зърнари , а да отиват при производителите, които произвеждат плодове, зеленчуци, животновъдите. 70% от хранителните продукти в магазина са или чуждо производство или с вносни суровини.

Земята на България не се използва пълноценно, а тя е основният ресурс, който имаме. Имаме въглища, които от догодина със Зелената сделка няма да можем да използваме и от там ще скочи цената на тока. А като скочи цената на тока, това означава удар върху икономиката на страната. Онези хора, които имат фирми и произвеждат нещо себестойността на тяхната продукция ще поскъпне и ще стане непродаваема. Въпросът е дали политиците ще намерят достатъчно сили да се стегнат и да започнат да работят за обществото, а не само за собствените си джобове.

На хората най-накрая ще им писне и вместо да не гласуват, ще излязат с дърветата и брадвите. Виждали сме го това и в историята на България, и в историята на други европейски държави. Защо трябва да се стига до катаклизми, каквито имаше и в Украйна, и във Франция, и цяла Европа земеделските производители протестираха", каза още Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ама и тебе те помнят добре те помнят

    36 4 Отговор
    Каракачанов а ти какъв ще го изграеш
    че и тебе те помнят мноого добре
    и не с мноого добро ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И теб

    32 3 Отговор
    няма да пощадят , агент е ! Бъди сигурен в това !
  • 5 едсед

    35 3 Отговор
    Проста патерица на ГЕРБ разбойниците, те ако излязат хората, нали първо от теб и банкянския прост пожарникар ще почнат бре? Ти къде се пишеш в цялата схема?
  • 6 Далеч от Брюксел

    20 19 Отговор
    Плюйте го, но човека го каза, когато държавата не се управляваше от Брюксел, сме имали земеделие. Сега държавата се управлява от Брюксел и всичко е пълен батак. Точно Брюксел търпи разните Бокита, Шишита, Кикита и е търпял всички крадци преди това. От Брюксел нищо полезно, само глупости и абсурди. Точно затова трябват политици, които да направят план за излизане от този абсурд - ЕС, подобно на брекзита

    Коментиран от #14, #32

  • 7 За съжаление

    21 2 Отговор
    Това съвсем реална възможност за излизане от създалата се ситуация. "Мирният преход" ще завърши доста зле.
  • 8 Анонимен

    13 0 Отговор
    Да цепят тикви
  • 9 тоапа

    17 1 Отговор
    Хората одаавна са доказали тук ,че са мишки .Никой нема да излезне никъде спокойно ,ако има някой ще са 50-6- човека
  • 10 Ван дер Любе

    19 5 Отговор
    Накрая ще излезе Мата Хари и ще донесе пак кюлчета и пачки за Борисов. Каракачанов май също е закъсал, след като търси руски пари с български въглища. Който е бил в управлението и се е провалил, прочул се с търговията с български паспорти и торбички Билла няма право да се изказва дори. А народът ще излезе с перце и як бой ще ви хръли.
  • 11 Уртопузов

    11 0 Отговор
    не с брадви а с топори
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    11 18 Отговор
    Все повече руски наколенки открито излизат на повърхността дори след десетилетия прикриване.

    Този не прави изключение и си личи при пълните противоречия межуд отделните опорки.

    Държавата уж нямала политики за селското стопанство, ама пък субсидирала земеделците (ако нехаеше нямаше да си мърда пръста за тях).

    Говори наедно за "зелени" закони колко били лоши, но обяснява как трябвало да има "държавни" закони за горите.

    Що се отнася до "сериозни" и "несериозни" по ТВОЕ време съсипахте по заповед на Радев ВВС, по твое време продавахте паспорти на македонците, а това, че повтаряш в хор с другите наколенки, че понеже били избрани с ниска избирателна активност били "нелегитимни" е само част от пъзела ви за РАЗБИВАНЕ на демокрацията. Легитимността не се създава от процента гласували, а от честността и прозрачността на вота.
  • 14 Българин

    11 14 Отговор

    До коментар #6 от "Далеч от Брюксел":

    "сме имали земеделие."

    Ама верно ли?

    А защо в магазините нямаше нищо посред ЛЯТО като "сме имали земеделие" и каквото имаше беше полускапала продукция?

    И защо в Полша, Чехия, Румъния, Словакия, и още много които също са в ЕС МОЖЕ да се случват нещата? ЕС ли е проблема в България или точно обратното - руските олигарси - щото да ви кажа, точно тия ЗЪРНАРИ за които говори ДО ЕДИН са такива. ВСИЧКИТЕ с връзки към едновремешните служби и мутрите.

    Коментиран от #21, #46

  • 15 знаещия

    12 3 Отговор
    шкембе войвода
  • 16 Тити

    16 2 Отговор
    С брадви е лекият вариант защото народа не иска мафията ДПС и ГЕРБ.
  • 17 Иван

    13 0 Отговор
    Не вярваме на никого, то се видя колко гласуваха.

    Аз не виждам полза от политици - за едни ден - наистина - трябва някаква устойчивост, но не - ГЕРБ.

    ГЕРБ доказа за 12 години - че могат единствено да се държат самоуверено.

    Като че ли са абонирани, а не е така точно.

    Трябва да има дълготрайно управление - но не с тези "стари муцуни".
  • 18 Инж

    11 3 Отговор
    И ще почнат от теб!!!
  • 19 доносник

    10 2 Отговор
    Б 0 К Л У К Брадви по теб.
  • 20 Държавата

    7 1 Отговор
    В твое лице похарчи едни пари за стари ф16 на много завишени цени а сега се правиш на стожер?!?наглец
  • 21 Хаха

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Сега посред лято имаш безвкусни банани, портокалЕ и какво ли още не гмо, на което не му е сезона! Имаш и посред зима пластмасови домати и краставици, а като "бонус" всяко лято турски, гръцки домати, полски ябълки, фрерски картофи..... И стига си плашил децата с "руските олигарси", като с Каракончоолу! Гмо - то ли внасят или какво!? Не знам с какво евпоатлантическите са "по-добри" от руските...
  • 22 Име

    6 0 Отговор
    Менте!
  • 23 БгТопИдиот🇧🇬

    12 1 Отговор
    Нал купи самальоти на артия,ефенди Красимире.

    И тебе ще подгоним с брадвете !
  • 24 Шаран Б

    6 1 Отговор
    И това е възможно, НО трябва да ги поведе свестен човек като теб !! И като велик лидер в решителния момент ще застанеш някъде отзад. Пък който оживее............. да е жив и здрав !!
    Красьо, да нямаш роднинска кръвна връзка с Александър Йорданов ?!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А бе хубаво

    10 1 Отговор
    говори човека, ама земята иска мотика, а не молитва.
  • 27 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    10 2 Отговор
    МИНАЛАТА ГОДИНА ДЪНДИ ПРЕШЪС Е ДОБИЛА
    ЗЛАТО ОТ РУДНИК АДА ТЕПЕ КРУМОВГРАД
    ЗА 390 000 000 ЕВРО
    ...
    ТОВА СА 7-8 СУПЕР БОЛНИЦИ
    ИЛИ
    390 000 ТЕЛЕТА ДА СЕ РАЗДАДАТ БЕЗПЛАТНО НА ФЕРМЕРИТЕ ЗА ДА ПРОИЗВЕЖДАТ МЛЯКО
    ИЛИ 3900 СНЕГОРИНА ПО 100 000 ЕВРО
    .....
    ЗА 1 ГОДИНА БРАТЯ И СЕСТРИ !
    ....
    ПО ЗЛАТО ХОДИТЕ , БЕДНИ СТОИТЕ !
  • 28 пламен

    6 2 Отговор
    Мутра
  • 29 Освен

    5 0 Отговор
    Ако не се епилират с брадви.. Голям праз
  • 30 реру

    17 1 Отговор
    "... Това каза пред ФОКУС Красимир Каракачанов, председател на ВМРО..."


    ВМРО или «Вътрешна македонска революционна организация» спира да функционира през 1934 год.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 реру

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Далеч от Брюксел":

    "... когато държавата не се управляваше от Брюксел, сме имали земеделие..."


    Да... За всичко трябва да обвиняваме Брюксел...

  • 33 Иван

    13 0 Отговор
    Кои хора ще излязат с брадви? Тези, които ги мързи да се разходят до урните ли? Тези, на които им е безразлично дали Мутрата ще направи четвърто правителство? Тези, които нямат против турската партия да е втора сила и незаобиколим фактор в парламента? Българският народ отдавна се е предал и не му пука кой и как ще го краде.
  • 34 Бамбука

    5 1 Отговор
    Този изповядва ли се ?
  • 35 един

    12 1 Отговор
    И тоз "македонец" от Русе са прай на ни лук ни лук мирисал,овладя имотите на легитимното ВМРО и сега хората щели да излязат с брадвите,пуста гьотерица трябва от тебе да почнат!
  • 36 Коко

    3 3 Отговор
    Няма да стане Краси.Стадото е осигурено с хляб и зрелища и това му е предостатъчно.За друго не може да мисли.
  • 37 шкембе войводо

    7 1 Отговор
    това го чакам от 15 години ама явно няма никога да се случи тук не живеят хора а овце !!!
  • 38 Свинчугата нали беше в управлението

    13 2 Отговор
    Вместо да раздава БГ паспорти на африканци да се беше заел с това което сега казва
  • 39 БСП за България и Радев

    7 6 Отговор
    Шкембе Воевода, ще почнат първо с теб. После Шиши, Тиквата и Харвардските измекяри. А ако Русия удари едно рамо и ни освободи и денацифицира, ти ще си от първите виснали на Орлов мост
  • 40 Мнение

    8 4 Отговор
    Красимир Каракачанов трябва да внимава с боравенето на думите! А вие като медия да не публикувате простотиите на един безумец! Какви "брадви", да не сме в каменната ера?!
  • 41 Как говори...

    9 3 Отговор
    Все едно Каракачанката не беше 4 години в управлението и не предприе мерки срещу, нито един от тези проблеми.
  • 42 Аз няма да изляза

    2 4 Отговор
    Защото съдбата ми е в моите ръце и съм щастлив човек ! Не чакам на хора, чийто бизнес е политиката...още повече на доносници, пияници и дрънкала !
  • 43 ЧОЧО

    5 2 Отговор
    На кривата ракета космоса му пречи. Не вината в Брюксел,виновни са нашите крадливи и некадърни управляващи.На Българина все някой му пречи.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Име

    1 0 Отговор
    И Полковника носи значка!
  • 46 Ти роден ли си бил тогава?

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Как смело твърдиш, че нямало нищо. Плод зеленчуците бяха малки и когато получаваха стока се тъпчеха до пръсване. Да три седмици има 4 неща, другите три седмици други 4. Но има - винаги прясно и натурално. От полето на рафта. А сега какво като има по 4 килограма от 250 неща, докарани от другия край на света, минали през 7 хладилника, два пъти замръзявани, полирани с химия за да ти грабнат окото. Изяждаш го и бягаш на лекар да си лекуваш я обрива, я диарията. Всичко си беше със сезона - грозде, чушки, домати. А за консерви да не говорим. Сокове - чисти натурални. С по 1 година годност. Сега с консервантите по 4 години. Говори ми, ще е правя че те слушам.
  • 47 Ще се стравим някък

    0 0 Отговор
    Нямаме толкова брадви, камъни има бол!
  • 48 ДЪРВАРИТЕ

    2 0 Отговор
    В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕ
    КЪДЕ ЩЕ СЕ КРИЯТ ДЕБЕЛАЦИТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове