Last news in Fakti

20 Юни, 2024 09:51 1 223 29

Надежда Йорданова: Ние депутат от ГЕРБ за председател на НС няма да подкрепим

  • надежда йорданова-
  • герб-
  • дпс-
  • пп-дб-
  • парламент

Отговорност на първата политическа сила е да осигури мнозинство

Решението на политическата ми група е ясно - ние депутат от ГЕРБ за председател на НС няма да подкрепим. Настояваме всеки да носи политическата отговорност и да намира отговорите. Ние от ПП-ДБ неведнъж показахме, че сме готови да се справим в трудна ситуация и да носим отговорност.

Това заяви депутатката от ПП-ДБ Надежда Йорданова в ефира на "Нова телевизия".

По нейни думи първият ден на 50-ото Народно събрание е приличал изцяло на първия ден на 49-ото Народно събрание. "Ние през цялото време говорихме, че няма нито една политическа причина. Имахме една теза, че отидохме на избори, защото ГЕРБ и ДПС отказаха да продължим с промените. Именно тогава се предпочете задкулисието", обобщи вчерашния ден Йорданова.

"Отговорност на първата политическа сила е да осигури мнозинство, а аз настоявам това да бъде направено по публичен, почтен и прозрачен начин. Настояваме всеки да носи политическата отговорност и да намира отговорите. Ние от ПП-ДБ неведнъж показахме, че сме готови да се справим в трудна ситуация и да носим отговорност", заяви Йорданова. Тя даде пример с лидера на ДБ Христо Иванов, който подаде оставка след изборите.

На въпрос, ако беше жив Алексей Петров, можеха ли политическите сили отидат в манастира и да се разберат, както каза Бойко Борисов в сряда, тя отговори: "Аз представлявам политическа сила, която не е присъствала на тези разговори. Многократно ние от "Демократична България" сме казвали, че не можем да коментираме разговори, на които не сме присъствали. Това е пореден опит на Борисов отново да омаловажава своята отговорност за това, че прати България на избори".

Йорданова подчерта, че коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" е стабилна и единна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парадокс Бг

    14 12 Отговор
    Не виждам как нормален народен представител ще подкрепи кандидатка свързана с Пеевски според която "списъкът по глобалния закон "Магнитски" няма стойност в България...". Освен това мижавия стаж в НС от малко над година едва ли е сериозен атестат както и неграмотното и участие в провалените преговори с ПП-ДБ ... заради което сега се явявахме на избори - За какви нейни качества иска да я възнагради банкянския толуп.
  • 2 седьца

    29 6 Отговор
    Кои бре гласува за тая ходеща шамандура? Не я ли видяхте че е проста и нищо не може? Беше министър и освен да си взема заплатата нищо не е направила. Не сте "десни" избиратели ами сте глупаци щом за тези пропаднали кретени гласувате.

    Коментиран от #6

  • 3 да де

    12 2 Отговор
    Най-много пак да има компрос и най-дъртия то дупетатите да стане председател на змиярника.
  • 4 Мнение

    7 6 Отговор
    Ами защо тогава развали сглобката? Ако бях на мястото на ППДБ, щях веднага да отговоря така: - Влизаме в коалиция за правителство с ГЕРБ и ДПС, но само ако Борисов и Пеевски подадат оставки!
  • 5 Последния Софиянец

    19 5 Отговор
    Надежда да и кажа че по закон председател е от най голямата група.Защо не спазват законите?

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЧОЧО

    19 2 Отговор
    За всичко е виновен Бойко,другите са цветенца.Ако отидите на избори няма да имата и тия гласове.На хората им омръзна вие да живеете охолно а другите кучета ги яли.
  • 8 Ха ха ха

    24 2 Отговор
    А бе тази полуграмотна юридически, вечно нахилена пръчка, нали уж не беше успяла пак да се намъкне в парламента ? Тъкмо се бях зарадвал че баба Цонка, нискочелия Мирчев, Ристю Йориста , Ананиев и тази, са останали вън и ето ти че тази успяла пак да се промъкне между капките.Кошмар!
  • 9 Истината!

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Това НЕ е Закон!!! Некомпетентен си, а искаш да дращиш тук! Осведоми се и се образовай преди да пишеш лъжи! Това, председател да е от на- голямата партия, е някаква измислена уж традиция, но НЕ е Закон!!!! Аман от лъжи!
  • 10 Лъжеш!

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Кой е този закон, я цитирай го! От къде си го измисли? Това са на Мутратаэи Свинята лъжите и вие им вярвате на тези двамата престъпнициь
  • 11 браво браво а и каква ли беше тази

    5 6 Отговор
    кандидатка . Много съмнително . Любопитно . Първия ден и главатарка за кандидатка . с какво ли се е занимавала . в герб е била редова . най-нисък пост . консилиери и лейтенант е сачева , плешагата .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ако

    5 5 Отговор
    Ако трактора беше жив, ако боко не се беше побъркал и ако шиши беше отслабнал, много неща можеха да станат.
  • 14 АМИ ДА НЯМА

    16 2 Отговор
    ПРОКОПИЕВ ТОВА ВИ Е НАРЕДИЛ, ВИЕ НЕ СТЕ ПОЛИТИЦИ А СЛУГИ НА МАФИЯТА.
  • 15 Поредната съмнителна милионерка

    18 1 Отговор
    защо и давате трибуна на тая до вчера прибираха пачките с пудела.
  • 16 Новина 1

    4 12 Отговор
    Бухалките на мутрата Боко ш мъфиота Шиши са оказали натиск върху лидера на "Величие" за избор на председател на парламента, затова вчера е закъснял за клетвата в парламента!!!
  • 17 Промяна

    11 2 Отговор
    ВЪН ВЪН ВЪН
  • 18 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    10 2 Отговор
    Тая червена кокошка, как ще подкрепи демократите от Герб, те са рожби на комунисти, и ще подкрепят възраждани и цоцаалистите...
  • 19 Гост

    0 2 Отговор
    Браво.Само така.
  • 20 Ние знаем,

    6 0 Отговор
    че вие от ппдбгз бяхте кухи лейки. И пак продължавате да дрънчите на кухо. На следващите избори сте аут защото ни писнА от некърници, каквито сте да се упражняват върху управлението на държавата. Това важи и за гепирастията.
  • 21 Гхкцффф

    0 0 Отговор
    В заглавието сложете запетайка след ГЕРБ!
  • 22 Основната

    3 0 Отговор
    причина ПП-ейците и тази мисирка да не подкрепят кандидат на ГЕРБ, без значение кой е, че съгласно малоумните им промени в Конституциятя, в които и тази Йористка има участие, при провал на този Парламент и нов служебен кабинет, Председателят на Парламента може да бъде и Министър-председател.
  • 23 вертеп

    3 0 Отговор
    ама о.о.о.о.о.!За коя се мислиш тима.а.а.!!Нали с теа девет дупетати на Ицето Иванов и чеп за зеле не ставате!!Та ще опхределяш кой дза бъде избран и кой не!!До сиги Простите Папагали Ви носеха на гърба си и сега бивщио Ви шеф декларира,че само Вие сте загубили 330 хиляди говека /гласоподаватели!!)Хайде,де!! Ти вмай си яла бучиниш и нещо още бълнуваш!!айде оди в министердтвото на правосъдието и сядай там на лаптопа или компютъра да пхродължиш да си бъдеш пак сек..царка на големите шефове!!Ако питат мен и за т,ва не ставаш оти аз не обичам руси кифли!)!Имаше на врпемето у Плевен един лаф:РУСА?!АМА СЕ ДРУСА!!ТОЛКОЗИ!!КОЙ РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ!!КОЙТО -НЕ!!ДА ДУХА СУПАТА/по Л.ПЕНЕВ/
  • 24 Стамат

    4 0 Отговор
    Не съм гласувал няколко години , но на следващите избори ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще гласувам ,защото вече ми се повръща от пепетата и дебетата.
  • 25 Спиро

    5 0 Отговор
    Тая пък за каква се мисли?Главата и е куха като хралупа.Става за шамандура на плажа.Както се вижда основното и занимание е да посещава козметичните салони.Другата и страст е винаги да носи празни папки под мишница-уж нещо работи.Смешна празноглавка.Че и пинокио го няма.
  • 26 спасител от плажа

    2 0 Отговор
    Ами да,става за шамандура.Главата и се нанася четири пъти в тялото.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хо хо

    0 0 Отговор
    Секретарката на Ристю стана министър щото била по-умнокрасива от него и правила постни редки кафенца.
  • 29 Ехх

    1 0 Отговор
    Наде, трябвало е да те кръстят Лили - от Лицемерно лице !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове