Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 08:14 1 184 0

Данъците на столичани готови за плащане

  • данъци-
  • коли-
  • софия-
  • южен поток-
  • барети

Преглед на печата

Данъците на столичани готови за плащане - 1
Снимка: БТА

Данъците на столичани готови за плащане, информира "Труд"
Столичани вече могат да проверят на сайта на общината дали за автомобилите им има данни за екостандарт на двигателите, както и какви данъци имат да плащат на общината. Зам.-кметът Дончо Барбалов обясни, че услугата вече е достъпна. Проверка може да се направи и през сайтовете на няколко банки и финансови институции, които поддържат онлайн плащане на данъци. От общо 950 000 автомобила в София само за 136 000 има информация за еконормата на моторите. Готови са изчисленията и за данък сгради и такса смет и гражданите могат да започнат да плащат налозите си. Хартиените известия за дължимите суми ще бъдат изпратени следващата седмица. В персоналната справка за налозите в сайта на общината се влиза с партиден номер, който е изписан върху данъчното известие от м.г. Информацията за двигателите е отбелязана в поле над графата за дължимия данък "кола". Ако тя е празна, собствениците трябва да проверят дали на големия талон на автомобила не е посочен видът на мотора. Ако тази информация е налична там, трябва да посетят данъчната служба, за да попълнят декларация и да получат отстъпка от налога. Ако и в талоните липсват данни за екостандарта - собствениците трябва да поискат сертификат от представителя на производителя.

Бачково ликува, благославя синода за махането на Борис, рапортува "24 часа"
Свободата изгря и за нас. Честито отстраняване на Борис! 
Така жители на Бачково и Асеновград се поздравяваха с решението на Светия синод за уволнението на игумена. Той пък си стягаше багажа, тъй като до края на деня трябваше да напусне обителта, разкри епископ Иаков, който от 10 месеца е в манастира.  “Истина е, че непрекъснато навикваше посетители и персонал”, изрече за първи път на глас свещеникът. Ръководството на БПЦ наложи най-тежкото наказание на Борис заради порноклип, който се появи в края на м.г. Твърди се, че главен герой в него е игуменът. “Че си беше такъв, не е лъжа”, казват служители от манастира. Упорито мълвят за някаква Румяна от с. Крумово, чийто съпруг бил международен шофьор. Често я виждали на чардака до главните покои. Дали това е така, последна дума ще има Църковно-наказателният съд, който започва дело срещу епископа. Докато се произнесе, Борис ще бъде на пост и молитва в Рилския манастир. Не е изключено да бъде и низвергнат от църквата. Това е най-суровото наказание, налагано на духовник в най-новата история на БПЦ, категорични са монаси.

Големите партии влязоха в сговор срещу избирателите, обобщава "Сега"
Опасенията, че новият Изборен кодекс няма да допусне ефективно преференциално гласуване за депутати, напълно се оправдаха. При окончателното гласуване на текстовете вчера БСП се огъна под натиска на коалиционния си партньор ДПС и бе приет компромисен вариант, който на практика обезсмисля първоначалния замисъл - хората да могат да гласуват за личности. По предложение на ДПС бе записано, че когато избирателят не посочи определен кандидат в бюлетината, гласът му ще се зачита като вот за първия в листата. Предложението бе прието без дебати със 79 гласа "за", 8 " против" и 7 "въздържали се". За прокарването на текста спомогна и отсъствието на повечето депутати от ГЕРБ, които можеха да обърнат вота със своите 93 гласа. Гласуваното предложение означава, че водачите на парламентарни листи ще са неприкосновени и гарантирано ще влизат в парламента. От първото място хипотетично ще може да ги измести само кандидат, който бъде предпочетен от половината гласували за партията плюс един, въпреки че официално записаният праг, отвъд който един кандидат може да мине на първа позиция, е 7%. При така разписаната промяна онзи, който все пак събере над 7% от преференциите, ще може да стане най-много втори в листата. Според експерти обаче и този праг е твърде висок и пренареждането няма да проработи. 

Ново спецзвено съветва баретите, разкрива "Стандарт"
Четири дирекции сред които и аналитична ще има в Специализация отряд за борба с тероризма (СОБТ), научи "Стандарт". Разчетите за новите структури вече са готови и са пратени за съгласуване на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Според данните аналитичното звено ще преценява определени ситуации и може да взима решения и да съветва по отношение на тактиката за даден обект.
В края на миналата година с решение на правителството в промяна в правилника част от функциите на вече несъществуващата дирекция СДОТО преминаха към Специализирания отряд за борба с тероризма.

16 града дишат отровен въздух, съобщава "Новинар"
Търговията с противогази у нас някой ден може да достигне рекордни нива и да стане един от най-печелившите сектори. За пореден път в 16 града бе отчетен рекордно мръсен въздух. Атмосферата е била токсична в Бургас, Несебър, Горна Оряховица, Враца, Видин, Перник, Плевен, Ловеч, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Сливен и Димитровград. Според Изпълнителната агенция по околна среда запрашаването е било между 1,1 и 3,07 пъти над нормата. Най-тежко е било положението във Видин. Медиците предупреждават, че замърсеният въздух обостря проблемите на хронично болните и страдащите от алергии.

OLAF погва Плевнелиев и Павлова, е водещо заглавие  на „Монитор“
Службата за борба с измамите с евросредства погва президента Росен Плевнелиев и ексстроителния министър Лиляна Павлова за далавера при изпълнението на воден проект, финансиран по програма ИСПА. ОЛАФ се е сезирала по сигнал на ПК „Екогласност”. Става въпрос за проекта за изграждане на пречиствателни станции в Стара Загора и Димитровград, при който с решение на Плевнелиев и Павлова крупната сума от над 1 млн. лв. е отишла вместо в българска фирма в германска - консорциума „Хайткамп Маас”. За подизпълнител пък била избрана старозагорската строителна компания. Посредник по плащанията обаче е била друга турска фирма, която впоследствие се оказва куха и българската фирма има да взема пари за извършената работа по проекта. 

Кандидатите за изграждането на "Южен поток" - строго секретни, пише "Капитал Daily"
Кой участва в конкурса за изграждане на българския участък на "Южен поток" – проект за поне 3.5 млрд. евро и най-голямата поръчка в страната през последните години? Отговорът на този въпрос се оказва една от най-строго пазените тайни в държавата въпреки категоричния ангажимент на правителството за прозрачност и публичност по проекта за газопровода. Неколкократните опити на "Капитал" да получи по официален път списъка с единадесетте кандидати, подали писма за участие в конкурса, останаха без резултат. Неофициално се знае, че три консорциума вече са преминали във втория етап на процедурата, където трябва да представят цялостни оферти. Възложител на конкурса е проектната компания "Южен поток България", в което чрез Българския енергиен холдинг (БЕХ) държавата притежава 50% от капитала на дружеството. Останалите 50% са на руския газов гигант "Газпром". В края на миналата година БЕХ и "Газпром" решиха да увеличат капитала на проектната компания, като всяка от страните внесе по 191 млн. лв. Тогава министър Стойнев обясни, че парите са за "конкретни действия", без да представи повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове