21 Юни, 2024 22:08 1 630 17

Влак блъсна кола на жп прелез във Враца

  • влак-
  • блъсна-
  • кола-
  • враца

Шофьорът се е разминал с леки наранявания

Крайградски пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез във Враца. Инцидентът е станал в късния следобед в квартал "Кулата". Шофьорът се е разминал с леки наранявания.

"Машинистът изобщо не е сигнализирал, че наближава жп прелеза, изобщо не е намалил. Направо си е карал, тука няма право да кара с 90 в населено място. Дадени са молби, за да се направи тука охраняем жп прелеза, ама това всичко е закрито, потънало и край", каза пред БНТ очевидец на инцидента.

Автомобилът е тръгнал да пресича, но не е видял идващия влак. От силния удар колата е смачкана до неузнаваемост. Като по чудо шофьорът, който е пътувал е сам се е разминал с леки наранявания. Влакът е превозвал пътници от Мездра към Монтана, които са били извозени с автобуси.

Прелезът е със звуков и светлинен сигнал, но според местните хора често звуковият сигнал липсва. Заради инцидента на железния път е нарушен и графика за движение на влаковете между гарите Враца и Бели Извор.

"Момчето беше вдигнато с линейка понеже ние дойдохме по-късно и след около час момчето беше с превръзка на крака. Няма жертви, няма нищо", каза представител на БДЖ.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ех тез

    24 1 Отговор
    Влакове бе , хем не спазват правилника , хем невидими посред бял ден.
    Колко трябва да си изтъпял да те блъсне влак или трамвай , влака не бил намалил , е кво като намали , ще набие кучки и ABS ,ще закове на място , че тъпоъгълник е на релсите. Шофьорчито , предполагам , че е разбрал да се оглежда на прелези, спираш , въртиш пъпеша на леву, десну , слушаш и после се изнасяш

    Коментиран от #14

  • 2 Иван рилски

    21 2 Отговор
    Стига сте писали глупости,в правилника много добре е казано какво се прави в такива случаи.Глупакът си е гледал телефона и не е видял червения сигнал.
  • 3 адекватен българин

    20 2 Отговор
    "но според местните хора често звуковият сигнал липсва"
    Как да чуеш звуков сигнал, като кючекът буха от халоните, а прозорците са затворени заради пуснатия климатик?
  • 4 адекватен българин

    21 2 Отговор
    "тука няма право да кара с 90 в населено място"
    Аборигенът за първи път в живота си вижда влак, а представите му за правилата, по които се движи са фантастични.
  • 5 Бай Лисан

    21 1 Отговор
    "Крайградски пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез във Враца."

    А мигар има градски пътнически влак?
    А селски такъв?

    И не разбрах, влака сигурно е преследвал автомобила да го удари?

    Коментиран от #7

  • 6 Кило

    14 2 Отговор
    Вижте закона за движение по пътищата ,последна точка! В статията пише ли , че шофьора на мпс то е спрал и огледал и след това го е блъснал влака ?

    Спирането на пътните превозни средства пред железопътен прелез е задължително при:

    липса на бариери и на съоръжения за подаване на звукова и светлинна сигнализация;
    спуснати, започнали да се спускат или да се вдигат бариери;
    мигаща червена светлина на светофара и/или включена звукова сигнализация независимо от положението на бариерите;
    вдигнати бариери и липса на сигнал на светофара и на звуковата сигнализация, ако към прелеза приближава релсово превозно средство.
  • 7 Прав си

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Лисан":

    Влака е влязал в насрещното и е блъснал , примерен шофьор
  • 8 алоо я се осъзнайте малко

    15 1 Отговор
    кой олигофрен се опитва да изкара влака виновен??? вие наред ли сте ?
  • 9 Андонов

    16 0 Отговор
    Прелеза има светлинен и звуков сигнал и знак стоп за автомобили.А влака се движи със скорост по книжка разписание за дадения участък А милиционера защо не спира е друг въпрос.
  • 10 Андонов

    16 1 Отговор
    Шофьорът на колата е милиционер за това се опитват да пишат глупости за машинистът.За милиционери правилата не важат и винаги са с предимство
  • 11 3939

    4 1 Отговор
    Прекалено много станаха инцидентите с влак.
  • 12 Бай Лисан

    15 0 Отговор
    Хайде сега малко четене с разбиране:

    "Автомобилът е тръгнал да пресича, но не е видял идващия влак."

    Интересно, да не видиш цял влак...А може би трябва да вкараме очния лекар в затвора?

    и още:

    "Момчето беше вдигнато с линейка понеже ние дойдохме по-късно и след около час момчето беше с превръзка на крака."
    Оттука драгият читател прави извода, че линейката е нещо като автокран и вдига пациентите. После им правят превръзка около час.
    Заключение - ударен от влак с превръзка на крака, извод - влака го е ритнал в кокалчетата.
  • 13 Хер Флик от Гестапо

    16 0 Отговор
    Трябва да си изключително прост милиционер, да не видиш 480 тона железо дълго 160 метра, движещо се по релси Изключително прост милиционер.

    Коментиран от #15

  • 14 да попитам

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ех тез":

    Ти не разбра ли,че шофИОрчето е полицай?Влака е трябвали да спре моментално-все пак полицай стои на прелеза!Ама-ха!
  • 15 питам се

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хер Флик от Гестапо":

    Дали е размахвал палка за да спре влака за проверка?
  • 16 Анонимен

    4 0 Отговор
    Колата изглежда не е изчакала,затова се иска търпение,бързала да пресече.
  • 17 Пуф Паф

    9 0 Отговор
    Стига сте разтягали локуми! Как ще спре влак дори и да се движи 20 км/ч. бързо дори да има препятствие на железния път. На прелез се спира особено неохраняем . А на този прелез трябва да спираш винаги дори и да има прелезопазач и бариерите да са вдигнати. Тук има спускане и влизане излизане от кривина няма как да го видиш отдалече. Особено ако си надул шалгата и се кьориш в телехоня. Звуковия сигнал и да го е подал и да не го подал няма значение како се мислиш за всемогъщ. Тоя да не е от Българските индианци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове