Last news in Fakti

23 Юни, 2024 07:30 802 16

Александър Симов: БСП трябва да затвори фронтовете срещу левите формации

  • александър симов-
  • бсп-
  • корнеля нинова-
  • калоян методиев-
  • президентство

Партията ще даде ясни знаци за размразяване на отношенията си и с президента, намекна социалистът

Александър Симов: БСП трябва да затвори фронтовете срещу левите формации - 1
Снимка: БГНЕС

БСП се нуждае от мир и трябва да затвори всички фронтове срещу останалите леви формации.

Това мнение изрази пред БНР журналистът Александър Симов, член на Националния съвет на БСП и на градската организация на партията.

БСП ще даде ясни знаци за размразяване на отношенията си и с президента, подсказа той.

Партията ще предложи добронамерен разговор на всички формации вляво, обяви Симов. По думите му, обикновените социалисти се оттеглят от гласуване, защото не разбират защо левицата е разпарчетосана и си е отворила толкова фронтове.

Относно групите на червените барони, либералното крило, фракцията, която иска да колаборира с Румен Радев, журналистът заяви, че "битката с червените олигарси е спечелена" и те нямат думата в БСП.

Журналистът посочи, че опитът всички групи да бъдат скарани една с друга е довел до историческо дъно – под 10% на парламентарни избори.

Нито един аргумент в отговор на въпроса "защо воювате с президента" не хваща почва, изтъкна Александър Симов. Той самият няма обяснение за началото на конфликта между Нинова и Радев и нарече това противопоставяне "една от мистериите в българския преход".

"Крайно време да разберем, че този фронт трябва да бъде затворен. Трябва да затворим фронтовите си линии в лявото пространство."

Тече битка за надмощие за това кой държи хората, които може да изкара. Това е опит традиционното ляво – дясно да бъде изместено в друга плоскост: либерално – консервативно, каза Александър Симов относно паралелно провеждащите се в един и същи ден Шествие за семейството и "София прайд".

"Да се формулира по нов начин българското политическо противопоставяне. Такъв процес тече в целия свят, но в България партиите все още не са се пренаредили."

Българската левица не носи този либерален заряд, какъвто има в други левици в ЕС, уточни той. По думите му, евродепутатите не са били показателни за БСП в това отношение и това разбиране в БСП не може лесно да бъде променено.

Корнелия Нинова не е жертва на БСП, категоричен е Симов, който открива "такава патетика в медиите".

"Не е имало опит за преврат, Нощ на дългите ножове на "Позитано", подчерта журналистът в предаването "Политически НЕкоректно"

Опитът за истеризация на процеса е нелогичен. Истеризацията идва от близки до Нинова, най-вече от Калоян Методиев, изрази позиция той.

"Корнелия Нинова внесе свежа струйка в БСП, когато стана председател. Беше начин БСП да бъде стегната, събрана като партия", отчита Симов. Според него проблемът е дошъл, когато в ролята си на лидер тя е станала опозиция на самата себе си отпреди няколко години.

Като организационен проблем на тези избори журналистът очерта появата на Калоян Методиев в листите от гражданската квота и критикува избора на Нинова от коя листа да влезе в парламента, така че да освободи пътя на Методиев да стане депутат.

Досега Корнелия Нинова системно е влизала от София, а начинът, по който Методиев е влязъл в листите – "зад гърба на абсолютно цялата партия, е недопустим", коментира Александър Симов.

"Калоян Методиев е сбъркал своята кариера. Това въображение трябва да се занимава с литература, не с политика", добави той. Според него Методиев би бил майстор на "политически трилъри".

"Калоян Методиев е симптомът за болестта, която тресе БСП през последните години."

Във връзка с хипотезата човек отвън да оглави БСП, например Илияна Йотова, Симов коментира, че "БСП трябва да започне да мисли за цялото съзвездие от алтернативи, които има".

"Към момента никой не е отрязал Корнелия Нинова от потенциалното състезание. Никой не се е опитвал да води война срещу нея. Корнелия Нинова ако се яви, в името на какво ще се яви? Крайно време е някой да вкара нов стил и смисъл в партията."

Симов не смята, че президентски проект може да съсипе БСП, ако тя започне още сега да работи с левите формации, с които от години воюва.

"Разединени ще ни бият много", предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сопола .

    7 5 Отговор
    Какви леви формации може да се Гоцето от Сирищник и неговите проксита?
    Гоцето от Сирищник и Никола Филчев бяха главни кукловоди на покойния Алексей Петров - Трактора и килъра с доживотна присъда Пешо сумиста.
  • 2 Сопола .

    4 3 Отговор
    Говори се, че от близо година Никола Филчев от плод и зеленчук, който е свързан с поне 3 убийства, е много болен. Затова и той вече не обикаля телевизиите, за да ръси клевети и обиди по адрес на хора, които водиха борба с мафията.
    Законът за разреждането на Оствалд действа с пълна сила при организираната престъпност у нас.
    ГОЛЯМА МЪКА, Гоце!
  • 3 България приключи

    9 3 Отговор
    Мафията победи. 85% сгрешени протоколи. Еврозоната ще е последният пирон в ковчега на България. Успешно унищожени енергетика, образование, армия, история, здравеопазване, земеделие, животновъдство, ВИК, напоителни системи.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 15 загубени години

    8 3 Отговор
    БСП се превърна в донор на избиратели на всякакви съмнителни формации.
    Тези съмнителни формации пък се превърнаха в донор на депутати за ГЕРБ:
    Бареков, Атака, Величие, АБВ......
    Сега, не знам дали това е трагизъм на лирическия герой или показва дефицити в характера му, но едно е ясно: Ако искате да правите истинска политика, трябва да се обедините всички и да се борите за участие в управлението.
  • 6 85% СГРЕШЕНИ

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "България приключи":

    Ами да. Иначе как ще влязат Има Такъв Компот и Има такова Велико село в НС, че да дадат достатъчния брой депутати за всякакви гласувания и схеми?

    Коментиран от #11

  • 7 оня с коня

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "България приключи":

    Точно така - Мафията победи в БГ и всичко е в пълна разруха,затова БЯГАЙТЕ,СПАСЯВАЙТЕ СЕ НАДАЛЕЧЕ,Ние тука ще останем да се оправяме както можем...
  • 8 бушприт

    2 1 Отговор
    Корнито Нинова не трябва повече да е начело на БСП и левите формации,защото на някои следващи избори резултатът за БСП ще е твърдо 0,000%. Или дори -1-ца.
  • 9 Отваряме или затваряме?

    3 0 Отговор
    Със сигурност потъваме.
  • 10 Схемаджия 1 победи Схемаджия 2

    2 0 Отговор
    Сега Плондера се опитва да се оправдае пред Схемаджия 2.
  • 11 СИК

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "85% СГРЕШЕНИ":

    Събери кураж и участвай на едни избори като член на СИК.
  • 12 Сопола .

    5 2 Отговор
    Каква лява формация може да са Гоцето Седефчов от село Сирищник и трафикантът Кирчо с германските марки от сръбската граница?
    Та те отдавна се милиардери, имат си хотел в Белчинбаня.
    Каква лява формация може да е Мая Манолова, която беше адвокат на братя Галеви?
    Каква лява формация може да е Румен Петков, който заедно с Гоцето и Никола Филчев от плод и зеленчук бяха покровители на братя Галеви?
    Каква лява формация може да е Камен Пенков, който беше свързан със Златко баретата и Куйо Делиормански от Исперих?
    Гоцето от дс, трафикантът Кирчо, Никола Филчев, Пешо сумиста - все лица, свързани с Йосич и Милошееич.
  • 13 Сопола .

    6 2 Отговор
    Каква лява формация може да е капиталистът Георги Кадиев, който заедно с Цв. Карагьозова на Тиквата, Агнешката глава и Гинка на Маргините и Тиквата от сик, печелят много пари от скъпия ток у нас?
  • 14 Важна е Целта!

    1 0 Отговор
    Важна е Целта! А не персоналното отношение и боричкането между идеите и концепциите! - Какво направижхте до сега? - Нищо! А всичко е във Вашите ръце!
  • 15 Живков

    1 0 Отговор
    Сашко айде стига толкоз Заминавайте към Матушка Каквото можахте откраднахте то и на 200г да станете все таз
  • 16 Голям смях

    1 0 Отговор
    Симов посочи, че опитът всички групи да бъдат скарани една с друга е довел до историческо дъно – под 10% на парламентарни избори.

    Резултатът от изборите не е под 10%,а е точно 2,29% от имащите право на глас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове