26 Юни, 2024 11:25 3 765 39

Тошко Йорданов: Премиерчето Мицкоски, докато говориш така, никога няма да влезете в ЕС!

  • тошко йорданов-
  • християн мицкоски-
  • рсм

Това е поредното доказателство, че многобройните отстъпки на дипломатическата сцена не довеждат до постигане на желаните резултати

Тошко Йорданов: Премиерчето Мицкоски, докато говориш така, никога няма да влезете в ЕС! - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Поредното изявление срещу България, идващо от представител на властта в Република Северна Македония. Отново покачва градуса на напрежението в дипломатическите отношения между двете страни. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по повод заявеното от премиера на югозападната ни съседка Християн Мицкоски искане за промяна в преговорната рамка за интеграция на републиката и условието за признаване на българите като държавотворен народ в тяхната конституция.

"Това е поредното доказателство, че многобройните отстъпки на дипломатическата сцена не довеждат до постигане на желаните резултати. Премиерът на Република Северна Македония си позволява дори да притиска български и европейски депутати да подкрепят каузата му за т.нар. предоговаряне посредством членството им в общия европейски семейства", добави той.

"Премиерчето Мицкоски обяви, че българският диктат няма да мине, докато той е премиер. Сега ще перефразирам думите му - Мицкоски, докато продължаваш да говориш за български диктат и да не спазваш договорите т.нар. държава Северна Македония никога няма да влезеш в Европейския съюз", заяви Тошко Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошчето

    18 49 Отговор
    съвсем е избръмчало !
  • 2 Сила

    24 42 Отговор
    Колко мило, най малкото момченце в БГ парламента, Тошко Късичкото говори умалително за премиера на съседна нам държава.... Какво ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ, какъв ВИСОК ДУХ......!!!!

    Коментиран от #10

  • 3 Преминаващ

    17 37 Отговор
    Некъ.пания кло.шар за какъв се взема? Че и той мнение дава? Смех....

    Коментиран от #20

  • 4 Трол

    2 24 Отговор
    Да вземем да поканим Ристе и да му връчим папка с мандат?
  • 5 Гост

    23 28 Отговор
    Ех тоше, не ти увре тъпата глава, че не може така да се говори. Кой ще привлечеш с такова говорене. Абсолютен просташки език.

    Закопаваш партийката си.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ти не си ли българин

    49 4 Отговор

    До коментар #6 от "На Мицотскис":

    че заставаш зад Македония? Какво правите тогава в България?
  • 8 Любопитния

    9 31 Отговор
    Айде..., Тошко дето на картата не може да посочи къде е Северна Македония, се загрижил за нея? Правим се на интересни, но просто.тията му лъсва като тиган на месечина.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо

    38 0 Отговор
    Македонисткият сърбоман още вярва на УДБ-а, че ЕС ще премахне пълното единодушие и правилата на ЕС и ще влезнат по търлъци в “унията” с болшинство, като прескочат ветото на БГ, по наложени глобални причини! Да, ама не! Сега се нареждат зад Турция, Украйна и Молдова и ще почакат, поне още 40 г., чугунените глави!
  • 12 Окото

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Може и да е малък":

    Прав си, като си прост и нагъл, не е нужно да си анонимник.
  • 13 Ами, ако се окаже,

    7 7 Отговор
    че са по-умни от нас и въобще нямат намерение да влизат в ЕС...
  • 14 Знаещ

    9 10 Отговор
    Дреме му на Тошко за Македонията. Прави се на интересен, на "национално отговорен", белким зеления чорап влезе в заверата, да правят ИТН шведска тройка с ГЕПИ и ДПС.

    Коментиран от #29

  • 15 Те и не искат бе, флашист

    2 19 Отговор
    Както през втората световна война не станаха фашисти като продажниците в българия
  • 16 И защо изтри

    4 6 Отговор
    9 и 10? Не се вписват в тролкста простотия и лъжи на троляка на ПП и ДБ ли? Жалко поле за простотия и лъжи!
  • 17 демокрация по европейски

    3 5 Отговор
    Който извади вай-много кинтаци Тошко него ще подкрепи.Останалите да го д...т
  • 18 трето предложение цар Киру

    6 3 Отговор
    Какво искате Шнорхела или Никиту?
  • 19 мале майко мила

    14 0 Отговор
    македончето се много пени ама няма кой да го преплакне заради това му говорене целият македонски народ ще гледа ЕС през крив макарон и пак опашки за Български паспорти... тоя е пълен мазохист а не националист!
  • 20 за къде

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Преминаващ":

    преминаваш сигурно си с БГ паспорт май? на простотията ви и неоснователната омразата към България дори не заслужава да се обръща внимание сърбофилска паталогия!

    Коментиран от #24

  • 21 ИНЖ1

    1 2 Отговор
    Буря в чаша вода.
  • 22 Град Козлодуй

    4 1 Отговор
    така е господин Йорданов
  • 23 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    11 2 Отговор
    Тошко, миличък - няма нужда от обидни епитети! Научете нещо от английската дипломатическа школа бе хора - не нерви и емоции, леден тон и абсолютна неотстъпчивост са нещата които работят. Емоцията е като пара - пуши, съска и изчезва в пространството. С т.н. Северна Македония емоции не трябва да проявявате. Посочете им мястото и ги забравете - те трябва да пълзят!
  • 24 От тук

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "за къде":

    От Батак съм. Но не съм съгласен, подобни нагли и просташко държащи се хора, да говорят по важни национални каузи. Вече им се нагледахме в нашия парламент
  • 25 Гост

    4 3 Отговор
    САЩ и тук ще ни забъркат с мерудийка с комшиите.......
  • 26 бай Ставри

    10 1 Отговор
    Необходим е забранителен списък на северомакедонски граждани, които да не се допускат на територията на България. Мицкоски и Пендаровски да са първи в списъка. Списък на северномакедонски граждани, които правят изявления против България и им е даден български паспорт. Мярка - отнемане на българското гражданство. И естествено, вето за влизането на северна македония в ЕС.
  • 27 Алоо!

    6 6 Отговор
    Депутатчето Йорданов, говориш от трибуната на парламента, спазвай етикета!
  • 28 Най-злият враг, конвертираният брат

    5 4 Отговор
    Ей за това Русия подпука техните македонци, укрите. одай им пръст, та да ти отхапят ръката.

    Коментиран от #31

  • 29 няма случайни неща

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "Знаещ":

    Полуръстовия нагнетява напрежение по нечие нареждане.
  • 30 Мисля

    6 0 Отговор
    Ако нашето МВР обяви че от утре всички български паспорти издадени на северномакедонци,станат недействителни,Мицкоски ще падне до довечера.
  • 31 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Най-злият враг, конвертираният брат":

    Да де, ама "нашите" македонци са продукт на Имперската политика на милата ти Русия! Провери след Руско турската война от 1828-29 година колко български земи дарява Николай I на приятелчето си Милош Обренович, и кои точно земи. После запитай дали "македонската нация" не е творение на Интернационала! После се запитай, кой точно Гошо Тарабата помакедончваше българите, и накрая се запитай - дали па няма руска връзка в тея събития!

    Коментиран от #32

  • 32 Сега се поинтересувай

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    за ролята на Великобритания, за да се стигне до тези решения във вреда на България!

    Коментиран от #34

  • 33 бай Ставри

    7 3 Отговор
    И разбира се жълтопаветните българомразци са първи серномакедонци във форума. Трепане ви трябва ! Да ви натоварим на автобуси и край Вардаро. Там ще усетите братската македонска любов, няма нужда ние да се цапаме.
  • 34 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Сега се поинтересувай":

    Ми точно в тази война, такова няма. Тая война е следствие от отказа на Османската империя да изпълни Букурещкия договор от 1812 съгласно който трябва да даде автономия на Влашко, Молдова и Сръбското княжество. Започвенито на Войната с Наполеон от 1812 която ангажира нацяло Котузов насърчава Великата Порта да денонсира договора. Следва т.н. Акерманска конвенция, която също не е изпълнена и оттам - войната от 1828-1829. Тук точно никъде не е намесена Великобритания. Доста по късно - 1853 - 1856 Британия измества руското влияние над Османската империя и следва Кримската война. Николай I е могъл с едно пръсче да гарантира свободата ни. Но не го е направил и не поради някакви "британски влияния", а просто защото не е искал. Което личи и от думите на Иван Дибич - Забалкански. Прочети си историята на Капитан Георги Мамарчев, който вие - русофилите толкова мразите и принизявате.

    Коментиран от #36

  • 35 Комунистите за пореден път ни излагат

    2 2 Отговор
    Ясно е че македония трябва да си плати на нашите кожудери!
    Ето защо българите ги е срам да се нарекат българи, а се наричат македонци?
    И ако няма българи в македония, какво? Като влезе македония в ес българите ще дойдат в българия на кремъл, ако имат психиатрични отклонения!
    Или ще си бъдат македонци и няма да се сетят, че са българи! Това го правят нашите кожудери комунисти, които ние с вас ги търпиме да ни лъжат и ограбват болшевишки!
    Като влезе македония в ес нашите комунисти русофили ще кожудерстват македонците за шенген и за еврото!!! Не е ли срамно? Като ги е срам да са българи, нека да са си македонци! Защо тези хора трябва да мразят българите в българия на кремъл? За ради нашите комунисти башибузуци политикани неграмотници! Българските комунисти бошкевишки мачкат малките "братя" македонци! А на кремъл зъб не могат да обелят, лови ги червена диария😂😂😂😂 Загубеняци ни управляват грабителски! И вие гласувате за тези криминални клоуни?
    Приемайте македонците в ес дори и да са цигани от кремъл л!!!
  • 36 Трябвати психиатър

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Чел си нещо , но не си го разбрал, защото русофилската ти зараза те е променила ценностната система!
    Николай1...кой е той? Победител, влиятелен император на османска турция и франция? Историята не е такава! Бонаоарт абдикира, не се е предал и не е капитолирал пред обединеният запад, а руските кашици са били на около 280 км от париж! Чети истинската история, а не кремълските болшевишки методички!
    На кои народи русия е дала свобода? На българите русофили, на бурятите, на казаците, на турците, на еврейте? На кои народи крепостна русия е дала независимист? На грузия, афганистан, на сирия, украйна армения?
    Когато си неграмитн поне не пиши болшевишки глупости!
    Кой е кутузов? Помешчик юнкер, крепостник! На кого е дал свобида? На наполеон да влезе в москва! Къде е ранен кутузов? В българия на османската империя! Ние сме били съюзници на турците български цар ги е поканил да се заселят на балканите! Кой е този цар? Срам не го знаеш, срамно!
    Какви са срамните победи на русия в кримската война? Никакви!
    Какви са руските победи на крепостната им армуя през 1877-78? Никакви! Турците са остъпили плевен, софия, пловдив, стара загора без бой! А видин е сдаден след войната😂😂😂 Но при сан стефано турците си направили редут и руснаците са били разбити и са поискали мир! Не турците, а руснаците са били разбити! В добруджа турците са имали половин милион армия и още толкова в албания и македония! Руснаците са били в капан! България е създадена на берлинският конгрес!

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Трябвати психиатър":

    Абе, човече умопомрачено - ти нормален ли си? С поста който съм написал, отговарям на пост 32, като му изяснявам ролята на Император Николай I в българската история - а именно: не е освободил България през 1828-29, въпреки, че е могъл и второ - подарява Нишко, Прилепско и още ред други български земи с над 300 хил. българи на Милош Обренович - тоест - на сърбите! Я вземи си измери температурата, защото явно старческата злобица ти е замъглила зрението? Какви ги плещиш? Половината от това дето се го иZповръщал е достатъчно да те прати в психиятрията, където мен пращаш!
  • 38 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Трябвати психиатър":

    Я кажи, куко - къде съм споменал, че Русия "печели" Кримската война? Точно па на тема история аде да се не ояждаш! За Кутузов какво си наплещил - достатъчно е бил умен да остави Багратион, Коновицин и Горчаков а най мече - руския народ - да си свършат работата! Страшно си зле - ровичкате по интернет и се "хабилитирате" без и една книга да сте прочели.
  • 39 Копейки и карамфили

    1 1 Отговор
    Ами Гюле Ямболско Той за това говори така за да не влезат в ЕС също като тебе и началничката р ви Мутрохванова
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове