Last news in Fakti

27 Юни, 2024 05:56 2 744 27

Тончо Краевски: Искат да гледат Борисов как се мъчи

  • тончо краевски-
  • правителство-
  • политолог

ГЕРБ и ДПС отново са в конфронтации и изолация, заяви политологът

Тончо Краевски: Искат да гледат Борисов как се мъчи - 1
Снимка: bTV

Колкото и варианти за кабинет да обсъждаме и да предлагаме, докато нямаме мнозинство, което да застане зад него, това говорене е просто прах в очите.

Това каза пред ФОКУС политологът Тончо Краевски.

"Главният въпрос е дали ще има мнозинство, което да застане зад определена изпълнителна власт, и понеже такова мнозинство все още не е изградено, се говори твърде много за облицовката му, за формата, за да се замаскира тази липса на съдържание.“

По думите му България се намира в непрекъсната политическа криза от 2020 година насам, която е най-дългата в модерната ни политическа история. "Всички играчи дотук вече са убедени, че най-важна цел е оцеляването до края на тази криза, когато и да свърши тя и както и да свърши. Всъщност никой в момента не иска да управлява така, както в една нормална политическа ситуация след избори всеки се опитва да направи комбинация, за да вземе властта. В момента по-скоро всички взимат решения през призмата на това, че кризата не е свършила и че ще има най-вероятно следващи избори скоро, и всеки взима решения на базата на това,“ категоричен е политологът.

Липсата на подкрепа от останалите политически сили е причината Бойко Борисов да предложи кабинет на малцинството. Ако той не се осъществи, единственият изход, който той вижда, е през избори. "Борисов дава ясно да се разбере от останалите политически сили, че те трябва да обмислят дали им се ходи на нови избори. А на едни нови избори със сигурност ще има един още по-раздробен парламент и без съмнение всички основни партии ще пострадат с изключение на ДПС, които ще увеличат относителната си тежест,“ обясни той.

Политологът добави, че Борисов може и да иска да поеме отговорност с такова правителство на малцинството, но "останалите политически сили в парламента много повече предпочитат да го гледат как се намира в патова ситуация, отколкото да му отдадат подкрепа, за да го направи“.

Спечеленото тактическо предимство на ГЕРБ и ДПС от предишните два парламента – излизането им от изолация и влизането им в някаква форма на сътрудничество с партиите на промяната, се губи със спечелването на първо и второ място на последните избори, тъй като така изглежда, че отново статуквото се завръща, каза още Тончо Краевски и допълни, че ГЕРБ и ДПС отново се намират в изходната позиция отпреди 4 години, т.е. отново се намират в конфронтации и изолация спрямо останалите политически партии.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За общинския съветник

    23 1 Отговор
    От дпс Варна, нищооо

    Коментиран от #14

  • 2 хахах

    26 4 Отговор
    Така ли ти казаха госпожите в детската градина?

    Коментиран от #9

  • 3 Ний ша Ва упрайм

    32 4 Отговор
    я дайте на тоя недооблизан зализан гелосан израстък мотика да получи малко мазоли у кратуната да види как се вади хляба

    Коментиран от #8

  • 4 Кабамилионеров

    22 0 Отговор
    Искам си милио...ните за джоба.....останаха само 20,30 милио..на за дребни .......нужди....
  • 5 инж. Ганчо Илков

    17 3 Отговор
    С Изявленията на Политолозите, се Демонстрира ниската им Политическа Грамотност. Защо? Първо, Приемат Политическата Криза, като нещо Паднало от Горе. Второ, Не се Отчита Липсата на Типична Политическа Партия, с Типичните Атрибути. Трето, Постоянното Изникване на Проекти с Лидери, които гледат на Дейноста си - Вмъкване в Парламента, като Източник на Забогатяване. Трето, Присъствието на Форумите в които се съставят Изискуемите за Регистрация Документи, се осъществява от Работниците на Работодателите Олигарси. Присъстващите, не са заинтересовани Пряко от Политическата Дейност на Проектите. Те и не очакват Нещо да се Случи в Икономическата и Социална Сфера, освен да запазят Работните си Места. Всичко това Способства Олигарсите да осъществяват Не Пазарна Икономика, базирана на Обществените Поръчки. Борисов, чрез Политизираната Съдебна Система и Влиянието Върху Регулаторните Органи поддържа Връзката с Олигарсите. Печели с над 10% Изборите, но с Комерсиалният си Интелект и Функционалната си Неграмотност, не е в състояние да състави Правителство. Прави Убийствени "СГЛОБКИ".
  • 6 Тити

    23 6 Отговор
    Ще излезе че Пеееси и Боко са светци а народа ги мъчи че не им дава да крадат с може би на икона да ги сложат.
  • 7 Смърфиета

    14 7 Отговор
    Еврейчета дето още не са им поникнали брадите, да не ни дават наклон на оная работа от екрана.
  • 8 Смърфиета

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ний ша Ва упрайм":

    Директно мотиката у главата и дотам. Няма бадева да го хрантутим, народа нема кво да яде.
  • 9 Тончо Краевски

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "хахах":

    Госпожа баба Руми ми е казвала, да не обръщаме внимание на провокатори, а да караме по Конспект. Но вие не сте учили политология, защото българите са ниско интелигентни.
  • 10 Баба Кина

    14 2 Отговор
    Очаквам много скоро ритуална целувка между Шишири и Тулупио по примера на Станишев и Местан. Ако не се мляснат по муцунките, правителство няма да има.
  • 11 оня с коня

    5 11 Отговор
    Според Политологът ГЕРБ и ДПС са в Изолация.И да посочи политологът:КОА партия от останалите не е в Изолация?А ако се изцепи че всички останали партии не са в Изолация,ЩО не сформират Правителство?
  • 12 Банкянския

    17 1 Отговор
    Сам си го направи от безграничната си алчност и птростотия. Такъв капан му скроиха Шиши и компамия, че излизане няма да има. Буци е много страхлив и когато стане напечено, задължително разиграва сценки, че щели да го убиват, че го следят и други такива негови си инсценировки. Може и минискусите отново да си оперира.. Неговите фантасмагории са безчет. Бързо забрави, когато разхождаше певачките със правителствения самолет и държавата му беше негова собственост. Болен мозък.
  • 13 Хихихи

    5 3 Отговор
    Доган изхвърли среднистите на герб. И още ще има, Доги си знае работата, ринал е обори на селото. И дипломи не легитимни. Не им трябват дипломи на тях, защо да учи солака, като сам се справя със сметки и ще купи бойкоб втора употреба жълти фланелки. Живи и здрави да сте, че кът са докторите. Да пази бог здрави хора, че и пенсии няма да имат някои след време. Нашата селскостопанска труженичка умря с 32 лева земеделска пенсия преди 41 година.
  • 14 Даааа

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "За общинския съветник":

    Никъде нищо и за Фелис Хюсменова.Иначе е демокрация на дрънка.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Иво

    14 2 Отговор
    Бъркаш хлапе! Не искаме да го гледаме как се мъчи а как бай Ставри, бие чембери в Централния софийски затвор на него и на Шиши! Толкова ли е трудно за разбиране?

    Коментиран от #20

  • 16 Смърфиета

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Даааа":

    Явно нивото на терористичната заплаха е високо, щом от медиите тези новини не се отразяват.
  • 17 Смърфиета

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Даааа":

    Бананова!
  • 18 Истини

    7 0 Отговор
    И само убийства им са в главите. Няма да забравя, вървейки преди доста години и срещам, казват му по прякор джебелията. Семеен с три момичета, та, той идвайки от Истанбул. Идваме да подкрепим нашият представител Доктор Ахмед Доган, Защо, защото бойко борисов искал да го убие, мисля, ако не греша, когато доган бе нападнат от енимехмедов ли бе, младото турче от Бургас. Имаше избори по някое време. Все ги убиват и все живи до днес, а народа у гроба е.
  • 19 Правителство на малцинството

    7 1 Отговор
    Поемане на отговорност от един,един да се оправя със всичко,че другите за хубост ли ще ги държим?Да,и заплати ще вземат,само за критика и опозиция?Един ще работи,а двадесет ще гледат.При положение,че има много работа за вършене.Нещо тази изолация се очертава за друг,по-точно самоизолация.И защо?Стани от стола,аз да седна.
  • 20 бай Ставри

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Иво":

    Второстепенно е ,че аз на нему чумбери а по-важното е където той на мене чахкини. И много ,че го боли! И тоз мунче да идва аз на нему чумбер а тоз на мене чахкини.
  • 21 Симо

    5 1 Отговор
    Хич не може да познава Тончо. Преди Коледа прогнозираше, че сглобката няма да се разпадне и предсрочни избори няма да има. Сега пък му харесва Полковника, този наш български Йов, според написано във фейса
  • 22 Бесен Бустанджия

    3 1 Отговор
    пубертетен политолог? АЙ стига ве! Приятелчетата му да не са Историка, Доктора и Майора
  • 23 ники

    4 0 Отговор
    Тия политолози и социолози ще затрият държавата от студио в студио яки пари им сипва с ор ос и след някоя година профи.,а не знае как се произвежда хляба
  • 24 дедя

    2 1 Отговор
    До т ъп а ка 13 през 60-70 год. пенсиите бяха 30-40 лв.
  • 25 истината и само истината

    1 1 Отговор
    Борисов е проблем за вси4ки Мишки в политиката, защото той е Котката. "Най-лошата му 4ерта" не са вождизма, корупцията и т.н. а 4е винаги пе4ели изборите, колкото и помия да му лисват отгоре, затова няма политик който да не го мрази в 4ервата. Ако губеше, то никой нямаше да му обръща внимание
  • 26 истината и само истината

    3 0 Отговор
    Накрая резултатът ще е 4е ДПС ще е Първа Полити4еска Сила! Помията, Компроматите и Обшите фронтове срещу Борисов не са спрели, откакто е влязъл в политиката, макар плюва4ите, помиярите и компроматджиите да си отиват безславно един след друг, а той остава. Въпреки вси4ко оба4е усилията им се възнаграждават и Борисов малко по малко губи подкрепа, макар противниците му направо да се сриват електорално. Резултатът от Вендетата на Мишките, ще е 4е накрая те ще из4езнат, Борисов ще падне под 4ертата и Първа полити4еска Партия ще стане ДПС!
  • 27 Като

    1 0 Отговор
    Не иска да се мъчи да се скрие завинаги в зайчарника и да не ламти за власт.Не вижда ли,не чете ли или и той като Главчев е забравил как се чете и да разбере колко му се смеят хората и се бъзикат с него вече.Той не вижда ли,че ще свърши отчайващо къде се натиска още за власт.Ще му се подиграваме както той обиждаше народа и му се подиграваше.Пълно игнориране на Тиквата от всички партии само така ще се види е чудо и дано се оттегли .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове