Last news in Fakti

29 Юни, 2024 16:26 1 843 26

Огнян Минчев: Има поверие, че който прави правителство с ДПС започва да не му върви живота

  • огнян минчев-
  • правителство-
  • борисов-
  • пеевски

Да се твърди, че Борисов и Пеевски са едно и също нещо е донякъде правилно. Но не трябва да забравяме, че допреди месеци Борисов, Пеевски и ПП-ДБ бяха едно и също

Огнян Минчев: Има поверие, че който прави правителство с ДПС започва да не му върви живота - 1

Каквото и мнозинство да се състави не може да мине без ГЕРБ и ДПС. Важен въпрос е откъде ще бъдат набавени поне 6 депутата за осигуряване на мнозинство. Това заяви политологът проф. Огнян Минчев в предаването "Офанзива" по Нова нюз.

Дали Борисов би поел риска за съставяне на правителство. 5 от 6 парламента ГЕРБ е първа политическа сила и не може да направи правителство. Въпрос на престиж е да събере мнозинство. Друг въпрос е дали Борисов няма да изиграе ритуала за предлагане на правителство, каза още политологът.

В избора на премиер се намесва един проблем - кой да бъде този човек, който да не попадне под контрола на Пеевски. Има поверие, че който тръгне да прави правителство с ДПС започва да не му върви живота. Самият риск да правиш правителство с ДПС носи рискове за ГЕРБ и Борисов, коментира доц. Минчев.

Да се твърди, че Борисов и Пеевски са едно и също нещо е донякъде правилно. Но не трябва да забравяме, че допреди месеци Борисов, Пеевски и ПП-ДБ бяха едно и също. ПП-ДБ все повече ще осъзнават, че са имали други шансове за отиграване на така наречената сглобка, смята Минчев.

По думите му за ГЕРБ би било унижение да подкрепи втори или трети мандат. "Пореден парламентарен мандат не сме способни да направим управление", каза още той.

Има такъв народ е много лош избор за даване на мандат. Тяхното поведение е открито в подкрепа на президента Радев. Не знам дали той ще рискува и да им връчи мандата, коментира проф. Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А демокрация

    8 0 Отговор
    Има ли?!

    Коментиран от #4

  • 2 Кирил

    14 1 Отговор
    Ще се крият като експертно правителство и ще делят баницата с малкото дпс, чалгата
  • 3 Българка

    33 6 Отговор
    ДПС е етническа мафиотизирана организация. Основателят й и почетен председател е агент от ДС, който активно е участвал във Възродителния процес за изгонване на етническите турци. А сегашният й съпредседател Пеевски е осъден по Закона Магнитски по 300 страници доказателства за престъпления. И да ни се говори, че ДПС са приемливи за управление си е чист цинизъм

    Коментиран от #5

  • 4 фон щауфенберг КЛАУС

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "А демокрация":

    ДЕМОКРАЦИЯТА УМРЯ--------С НАЗНАЧАВАНЕТО НА ДРАГАЛЕВСКИЯТ ПРИВАТИЗАТОР ИМИСТЪР ТЕН ПРОЦЕНТ
  • 5 Баце ЕООД

    11 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Не разбираш от право... Защо се пънеш?!
    Законът магнитски е американска бухалка и няма покритие в България.
    А дпс си е партия на ДС. Нормално е президентът и да е бивш агент

    Коментиран от #9

  • 6 Поверието

    5 7 Отговор
    е само във въображението на политолога, нямащ какво ново да измисли, за да каже.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 да де

    3 4 Отговор
    Червения шаман хептен е слънчасал.
  • 9 Българка

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "Баце ЕООД":

    Нима рекетът,грабежите, прането на пари, контрабандата са престъпления само в САЩ, но не и в България?...Защото за такива престъпления Пеевски е санкциониран. Но явно това са качества, които го правят достоен да управлява, а не да лежи в затвор. Разликата е, че в САЩ има правосъдие, а у нас мутренски служби -бухалки

    Коментиран от #10, #12

  • 10 да де

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Ало на посолствоТО му е все едно кой управлява територията стига да става тяхното.

    Коментиран от #11

  • 11 Българка

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "да де":

    Само че на нас българите не ни е все едно дали ще ни управляват престъпници или най-сетне те ще влязат в затвор.

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 12 Русофил

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Хахахахах, сащ и "правосъдие", така е правилно. Правосъдие имат , кажете го на осъдените на по 20 г за 6 януари и на Ассандж. СПРАВЕДЛИВОСТИ НЯМА!!!!!

    Коментиран от #15

  • 13 ТаУмВзе

    1 5 Отговор
    Соросоидчето, което е Завършило у Киев СССР ли! ХАХАХХАХХАХА Нема 1 ден Работен Стаж!
  • 14 Русофил

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Ако не ни беше все едно , щеше да има хора по улиците, ама няма... Тъжно
  • 15 Българка

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил":

    Ассандж е вече свободен и няма обвинения срещу него.

    Коментиран от #19

  • 16 да де

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Ами вкарай ги в затвора какво виеш като линейка. Нали твоите любимци от ПП щяха да ги чегъртат, а те се прегърнаха, че ги и изпраха.
  • 17 СЕДЯЩИЯТ БИК

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    MAИ 35 год ВЛИЗАТ и още не са влязли ЩО ЛИ -----ДЕМОКРАТИЧНО
  • 18 Стършели

    1 2 Отговор
    Минчев - Доктора… ходи по врачки и Поверия скалъпва.
  • 19 Русофил

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Ассандж се е признал за виновен. И колко лёжа без съд? Знаеш ли?
  • 20 Още едно поверие:

    3 1 Отговор
    Който много лъже и манипулира- дъщеря му краде по магазините!🤔
  • 21 истинските факти

    2 5 Отговор
    Както знае всеки българин,ние сме определени към Русия. А те още преди 40 години са наредили, властта от БКП да се предаде на ДС! За това тук ще оправлява само и единствено ДПС! Това ще е така, докато от Кремъл наредят друго!
  • 22 Киро спирта

    3 0 Отговор
    Огнян Минчев: Има поверие, че който прави правителство с ДПС започва да не му върви живота. Ми затуй този път, както вървят нещата, ДПС сами ще си направят правителство, та да им върви кат на бясно куче сопите. Мдааа, още на следващите избори ДПС са първа политическа сила, защото всички мекерета, отпаднали сега от играта, стават ДПС-ари.
  • 23 ТОЗИ

    4 0 Отговор
    ,Не е само поверие но е истина. ДПС бутна Иван Костов - СДС. ДПС бутна БСП само с една целувка на Местан и Станишев. ДПС си разшири обръчите , големите порции за себе си, за останалите от народа едно голямо нищо. Сега ще е и ще става по зле - апетитът им е голам немат наяждане. Магнитски иска още и още.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Урал

    3 0 Отговор
    Огнян Минчев стремително ще почне да отслабва от липса на доходи след като Байдън загуби. Народа го е казал "Хубаво беше, ама малко беше"
  • 26 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    КОЛКО ГОЛЯМО Е Л....О ПРИ ТАКЪВ ШКЕМБАК ?????????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове