Last news in Fakti

29 Юни, 2024 19:36 2 638 33

Любчо Нешков: Манипулацията в Северна Македония е брутална

  • любчо нешков-
  • северна македония

Силният човек в региона се оказва Александър Вучич, смята журналистът

Манипулацията в Северна Македония е брутална!

Това заяви пред БНР Любчо Нешков, агенция БГНЕС.

Той напомни, че е невъзможна промяна в преговорната рамка за присъединяване на РСМ към ЕС и отбеляза, че "в новия състав на македонското правителство има дълбоко антиевропейски фигури".

Една от водещите новини е за сложните сметки и сделки за разпределението на висшите постове в Европейския съюз след евроизборите. Такива сметки доведоха преди 5 години до формирането на външнополитически екип в Брюксел, който се провали в задачата да отвори пътя пред Западните Балкани към европейската общност и да накара страните кандидатки за членство да направят необходимото, за да стане то факт.

РСМ има от седмица ново правителство - начело с ДПМНЕ и Християн Мицкоски - което очевидно е доволно, че Европа ще си остане чужбина за тях.

Напрежението между Косово и Сърбия се нагнетява не без помощта на европейския топ дипломат Борел и посредника Лайчак, чиито страни - Испания и Словакия - не смеят да признаят независимостта на Прищина от Белград, както и на еврокомисаря по разширяването - унгареца Вархеи.

За Босна и Херцеговина изгледите също са все по-мрачни - защото лидерът на местните сърби Милорад Додик е само на крачка от отцепване.

Силният човек в региона се оказва Александър Вучич - сръбският автократ, който се опитва, като югославския Тито, да балансира между глобалните играчи и на когото Америка и Европа, по някаква странна причина, угаждат.

Любчо Нешков коментира думите на Християн Мицкоски, който заяви, че промените в Конституцията, с които българите трябва да бъдат вписани в нея, няма да бъдат приети, докато той е на поста.

"Важен е констекстът и посланията, които отправя още при встъпването в длъжност.

Една от водещите фигури в македонското правителство е много противоречива и опасна, посочи още Нешков.

Иван Стоилкович заема вицепремиерския пост, ще оглавява и министреството за отношенията с отделните народности в Северна Македония. Часове преди да бъде назначен той беше на международен форум в Санкт Петербург, организиран от Шойгу".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    23 15 Отговор
    Украина е Руската Македония !

    Коментиран от #6, #20

  • 2 Сатана Z

    23 11 Отговор
    Бай Тошо щеше да окупира Македония с 1ва българска армия в рамките на 48 часа и никой не можеше да го спре.
    Тогава ни уважаваха а сега сме за посмешище дори от собствените си граждани..

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатана Z

    34 0 Отговор
    В турските исторически документи никъде не се споменава за македонско население по тези земи а за преобладаващо българско такова.Не е случаен паралелът с днешна Украйна

    Коментиран от #13

  • 5 Васко

    20 2 Отговор
    Нито ЕС иска Западните балкани Нито пък СМ иска в ЕС.. По точно народа иска но за тяхно съжеление сърбите успяха да настанят техни хора по върховете.Чрез медийно промиване на мозъци Не че предните не бяха под сръбски контрол Но с времето отпуснаха леко юздите им А и направиха някои грешки в преценките си за привързаността им към македонските каузи.Сега вече няма да изтърват юздите. А този мицковски ще опита да лобира в ЕС Срещу заплащане ще наеме западни пропагандатори.С цел да се отърве по някакъв начин от договора с бг. И да се докопа поне до пари от ЕС ако не е преговори. Ще се провали защото държавата му е незначима и бедна . И на края никоя страна в Западен балкан не е възможно да влезе в ЕС преди най голямата и главната там сърбия А сърбия като държава няма никакъв шанс за ЕС.

    Коментиран от #33

  • 6 Фройд

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Наистина":

    Не бе, обърка изречението, македонците от Вардар, се правят че не са българи.
    А какви са всъщност?!
    Може би Марсианци?!

    Коментиран от #7

  • 7 Истината

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Фройд":

    Не,не са марсианци, а са ЧЕРКЕЗИ!
  • 8 Тъпите българи спряха започването

    7 7 Отговор
    На преговори на РС Македония с ЕС сега можеше да сме санстефанска България в границите на ЕС. Сега турците изграждат източна Румелия и мюсюлмански западни Балкани
    Междусъюзнически християнски вражди защото РС Македония е в нато
  • 9 Тракия

    11 5 Отговор
    Защото ако го признаят , значи да признаят , че са неблагодарни щатско-турски подметки като нас ❗

    Затова в Македонските партии има Гъркомани и Сърбомани , но да си подметка на турците и краварите (българина) е Резил ! 😟

    Разбирам ги ! 🤔
  • 10 Северна мацедония

    10 2 Отговор
    Е паразитна структура, изградена от Сърбия и Русия 😂😂😀
    А от Вучич се страхува само Боци😂😂😂😂
    Който подкрепя оста на злото- Русия -сърбия и с мак. , работи срещи България 🧐🧐🧐
  • 11 Да ги сритаме

    10 1 Отговор
    Като не ра бирата от добро, и ние да засилим тона, но обикновените хора са добре настроени там, поне една част
  • 12 Баце

    3 2 Отговор
    Верно е, ама блюдолизството и предателството тук е още по-брутално, хеле пък откакто се появиха шарлатаните, направо сме еталон.
  • 13 Анонимен

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Това е доказано с документи а откъде историчарите сътвориха македонската нация като там населението е смесено и сърби и гърци и българи и албанци то ест всички са макета.Същото е и с Окрайна....смес от много националности....окраински етнос няма както и македонски

    Коментиран от #24

  • 14 Каквото повикало

    4 0 Отговор
    Това се обадило, някой да я им преведе
  • 15 Прокопи Катъра

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    При бай Тошо имахме армия и държава. Сега при “демокрацията” имаме щатски подлоги гейци в парламента.
  • 16 Срам и позор

    10 1 Отговор
    КОЙ И ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗДАВА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ НА ТЕЗИ ПОЛУЧОВЕЦИ ???САМО ТЕЗИ ПАСПОРТИ СА ИМ ВРЪЗКАТА С ЕВРОПА . И КОГАТО ЕДИН ПЪТ ОТИДАТ ТАМ ПАК ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЛЮЯТ ПО БЪЛГАРИЯ !
    НО НЕ. Е ВИНОВЕН ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА !
  • 17 Анонимен

    14 0 Отговор
    И на мен ми е чудно как в Северна Македония са били под османско робство стотици години а никой от живеещите в миналото не се е писал македонец и сега Хоп имало милиони македонци... къде са били тези хора преди 150/200/300/400 години.....

    Коментиран от #27

  • 18 Да,бе

    12 0 Отговор
    Поради що се занимавате с така набедените македонци!Има няма два милиона колкото е София и повечето албанци и българомразци.Оставете ги и сами ще се изядат,все пак са си натурални българи...
  • 19 Мискинковски

    8 0 Отговор
    Да имам проблема на Мицковски ,нямало да впише българите ей така на ,напук.Отказал се от етноса си срещу пари.Жалка личност.Защото след това следва историята да се прочисти от лъжи,а това сърбите не щат.Българите са там от векове още от 5-6 век , сърбите го знаят ,но алчността за власт и територии е по силна от фактите ,затова с безчинства насила ги изродиха в македонци .Да насъска един народ помежду си .Мицковски е платена марионетка с пълна банкова сметка в угода на Вучич.Който за пари стъпка името на създателя на ВМРО .Крадат история и население с подкупи и принуда.Сега и руско- сръбски агент министър за да дестабилизират още повече страната.Но това се и очакваше.
  • 20 Истината е че

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наистина":

    Този, който създаде македонската нация, Господ му го върна с украйнска и косовска!
  • 21 Урал

    1 8 Отговор
    Тя и при нас манипулацията е тотална. Държава Македония е имало преди 2300 г, а българската такава ужким се появява едва преди 1343г. Македонската държава се появява на балканите 800 - 900 г преди бг-държавата ни. Значе 800-900 г преди нас е имало македонски език и как така стана, че си го присвояваме за наш, а ?! Така че бъдете по-внимателни когато безочливо лъжете.

    Коментиран от #22, #23, #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Само,че не е точно така

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Урал":

    Виргина и Пела на Филиповците е в западната част на днешна Гърция.Днешна Вардарска в античността е древна Пеония на траките пеони.Пеония никога не е била завладявана нито от Филип | ,нито от Филип ||.Това се случва по време на първия поход на Александър за Персия ,когато пътем завладява Пеония ,взима със себе си мъжете - тракийски войни и продължава още 10 г ,като никога не се завръща.Назначава управител в тази част ,а след смърта на Александър е известно че империята се разпада .По късно става римска провинция.Та какви македонци и наследници на Александър бълнуват ?Скопие никога не е било част от Македония ,а от Мизия.По късно през 5 век там се заселват българите на Конраг .Съжителството е с траките,както при тук.Гробницатацна Филип във Виргина е тракийска.

    Коментиран от #28

  • 24 Хелми паша

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Казва, че населението е преобладаващо българи и турци, няма гърци, пък сърби изобщо
  • 25 Миленчо Ганьов

    3 3 Отговор
    Чекист-разведката Бубчо Несков се прави на "разбирач", гледащ Македония през крив френски макарон!

    Коментиран от #26

  • 26 МЪка МЪкедония

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Миленчо Ганьов":

    Големият ни рев е защото Мицика ни увеличава комисионната за препиране на мръсните пари през македонски банки (извън евро-регулациите) от 25% на 75%! Че то вече стана неизгодно да клепто-рискуваш и некакви македонци да ти обират спечеленото с кърваво мародерство!
  • 27 Да извадят

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Османските архиви за данъци, кой е плащал данък на тази земя, пише...българин...българин...и все така
  • 28 Урал

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Само,че не е точно така":

    Така както няма националност анадолец, сахарец или скнинавец, така и няма националност/народност тракиец. Тракиец е географско понятие. Няма тракийски език нито пък писменост. Така че се откажи от тракийските си мечти за автохтонност.

    Коментиран от #30

  • 29 Тъжна действителност

    4 2 Отговор
    Манипулациите ще продължат което ще се отрази тежко за македонските българи които открито се афишират Голяма част останаха без работа и осигуровки ,което на практика е прикрит геноцид на местна почва.Мицковия сърбоман ги затваря както при Тито,само имитира европеец и се хвали колко много направили за многообразието.Трябва да им се запуши завинаги устата с извращението " фашисти " ,дежурния постулат за оправдания за малтретирането на местното население и хилядите жертви.Те какви жертви са дали по време на " окупацията "която си е германска за цяла Югославия с разположени немски войски до края на войната .Българската администрация е възстановила българските училища ,построени са болници ,пътища ,задруги са създадени ,отводнявания ,върнати са български свещеници ,изгонени сръбските и сръбските грабители на частни земи .БГ е дала над 30 млрд лева за възстановяване ,така че абсолютно нищо не са разбрали от войната.А в края на войната точно българските войски освобождават тази територия от германците.Всичко трябва да се освети публично пред света Досегашните усилия ,са все след дъжд качулка.Тяхните мантри с които злоупотребяват трябва да бъдат спрени окончателно .
  • 30 Сега пък " област "

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Урал":

    Направи справка в старите карти и виж имало ли е Тракия ,тракийски племена,царства ,или не ?Тракия е преди Елада и Македония.Географска област,но провинция е по време на Римската империя.В днешната долина на тракийските царе има над 1300 могили ,а са проучени 300.И към момента и в Одрин и в Гърция в тракийската част има Тракийски университети,както в Пловдив И повече чети древните източници.
  • 31 Е сега,

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Урал":

    Античните македони са говорели гръцки език ,както и постройките им са елински тип.,напр.амфитеатъра в Пловдив,също и на други места.Нямат нищо различно и никаква индивидуалност,само копират ,вкл.и тракийските погребения и обичаи.Кои са ходили в светилището на Великите Богове на остров Самотраки ,в древния тракийски град?
  • 32 Новата постановка

    2 1 Отговор
    Новия външен министър на макетата Тимчо Муцунски е казал на форум в Хърватия ,че могат да впишат българите в Конституцията ,но това да влезе в сила чак при реалното приемане на РСМ в ЕС.Т.е. 10 години да изнудват и да ги малтретират и оставят без работа..Опасенията били да не се поиска нещо ново.Преди била историята и сега изведнъж сме поискали българите в Конституцията ,като ,че ли е нещо необичайно.И как се правят ,че не вдяват при положение че по историческите въпроси блокираха комисията,за не променят фалшификациите.Сега пречат и на българите да имат поне конституционни права ,каквито са предците им,на всички преди 1945 г.
  • 33 Маркиз Того Хейхачиро

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Васко":

    Точно двойният западен агент Любчо Нешков ли намериха да лае срещу "силният човек в региона Александър Вучич"? Много ги е яд господарите му, че чак го наричат "автократ" демек: самодържец, самовластник, властелин, монарх, деспот, тиранин или диктатор, който се опитва да прилича на Тито.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове