Last news in Fakti

30 Юни, 2024 12:21 1 633 71

Надежда Йорданова: ГЕРБ счупиха работещо правителство, а сега нямат формула за управление

  • надежда йорданова-
  • правителство-
  • герб

Няма да подкрепим и няма да участваме в съставянето на правителство с първия и с втория мандат

Надежда Йорданова: ГЕРБ счупиха работещо правителство, а сега нямат формула за управление - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Няма да подкрепим и няма да участваме в съставянето на правителство с първия и с втория мандат.

Това заяви пред БНР Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.

"Аргументите ни за това са много ясни - ГЕРБ счупиха работеща управленска формула - да, трудна, скърцаща, но формула, която поддържаше мнозинство, което до началото на януари (2024 г.) с добри темпове провеждаше нужните реформи. По време на предизборната кампания ГЕРБ изгори и всички възможни полета на взаимодействие. Към настоящия момент нито има знак, нито каквито и да било условия за промяна на тази наша позиция. Затова категорично я потвърждавам", уточни тя.

По думите ѝ ГЕРБ нямат формула за управление:

"Каква е формулата за управление? Една подкрепа означава да носим и отговорност. Отговорност за какво? Нека ГЕРБ не се оправдават и да предложат работеща формула, отговорността е тяхна в момента".

Според Йорданова в момента не е време да се говори за третия мандат, на масата е първият:

"Живеем в изключително рискови и тревожни времена. Знаем за случаите, когато Делян Пеевски с такъв устрем е тръгнал за завладява една или друга фирма или институция, всичко е катастрофирало. Представете си, ако този модел се приложи върху държавата", коментира тя.

Надежда Йорданова обяви, че ПП-ДБ в петък, 28-и юни, са внесли в парламента предложения за промяна в правилата за избор на ръководство на Антикорупционната комисия (КПК):

"Нека да уточним, че темпото, по което ще бъде приет Правилникът за работа на НС и ще се формират комисиите, се държи от ГЕРБ. Председател на НС и председател на временната комисия са от ГЕРБ. ... Предстои да видим дали заявката им за антикорупционни усилия е поредната димка, или е реално желание. Очакваме ГЕРБ да изпълнят заявките си и ще настояваме това да се случи".

Тя подчерта, че ПП-ДБ нямат конкретна номинация за членове на Комисията за противодействие на корупцията (КПК):

"Нека първо да се приемат условията, изискванията и чак тогава да дойдат предложенията за личности. Подкрепа около кандидатурите, които ние считаме, че отговарят на критериите, ще търсим от всички парламентарни групи. Замисълът е на тези позиции да се избират политически неутрални хора, професионалисти, които да имат широка обществена подкрепа и да се ползват с доверие".

Случаите с Нико Тупарев и Евелин Банев-Брендо показват колко важно е да бъде довършена съдебната реформа, "чийто старт дадохме с приемане на изменения в Конституцията, чрез приемане на новия закон за съдебната власт и последващата промяна във всички други закони".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сглобка бяхте , Ало....

    53 25 Отговор
    Еднакво вредни за България.

    Коментиран от #12, #47

  • 2 Грантаджиев соросоид

    53 13 Отговор
    На тая и видяхме формулата за махане на Гешев. Даже другите големи бели птици и се смееха.
    И единствените им реформи са в полза на детското правосъдие и отнемането на деца от социалните, които са деакто НПО служители. Случаят с Рафа е скандален. Елисавета Белобрадова е пряко замесена там.
    Долу НПО калинките! Закон за чуждестранните агенти като този действаш почти 100 години в САЩ!

    Коментиран от #8

  • 3 Надеждо

    56 16 Отговор
    Кой ти поддържаше правителството преди да го счупят? ГЕРБ го поддържа ше и те го счупиха а ти кво си направила,ако не знаеш да ти кажа едно голямо НИЩО.

    Коментиран от #49, #56

  • 4 ГЕРБ "счупиха"

    48 17 Отговор
    ПП не подкрепи същото по състав правителство (не било съгласувано с тях), но обявено от Габриел при ротацията, а сега като лисица си бълнуват "болен здрав носи".
  • 5 УРА,, УРА

    36 37 Отговор
    Тулупа си вкара автогол като разруши правителство с мнозинство в НС. Сега със свещ ще търси да направи мнозинсво, ама няма кой да му се върже на кривите сметки и схемите, които непрекъснато си прави. Той продава цялата държава само и само да оцелее и да излезе сух от престъпния си начин на жевот.
  • 6 Щом и тази

    56 17 Отговор
    ОВЦА е в парламента, значи пак ще се случи поредния торлю гювеч

    Коментиран от #51

  • 7 Едно правителство Което

    40 11 Отговор
    Едно правителство Което Погазва Закона! Не е Работещо правителство! За съжаление!... Всичките до сега са Такива! И Служебни! И Редовни! Следователно си имаме работта с БОКЛУК!
  • 8 повечето в парламента

    41 8 Отговор

    До коментар #2 от "Грантаджиев соросоид":

    са като тази, която се хи-ли от снимката. Некадърни до степен да не знаят колко жалки са. Ако има малко достойнство и съвест, ще се откаже от "благата" заплата за нищоправене.

    Коментиран от #52

  • 9 Българка

    16 50 Отговор
    Позицията на ПП-ДБ,изказана от Надежда Йорданова е абсолютно аргументирана и обоснователна. ГЕРБ под натиск на емблемата на корупцията Делян Пееввски и сараите свали поредно работещо редовно правителство. И топва е продиктувано единствено от това, че начело на ОПГ ГЕРБ-ДПС са хора, които ако се приеме съдебна реформа и правила, реформи за избор в регулатори и институции, ще доведат до справедливо влизане в затвор за извършени престъпления на голяма част от актива на тази банда. А и ще ги лиши от силовите им бухалки, които винаги опраскват НЕЗАКОНОВО опонентите им

    Коментиран от #25

  • 10 Град Козлодуй

    20 23 Отговор
    Сбогом ГЕРБ СДС
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    46 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сглобка бяхте , Ало....":

    Атанас Буров
    „Българският парламент не е сбор от мъдреци, на най-големите умове на България, а сборище на най-болните амбиции, на най злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България.”
  • 13 Ханку Брат

    17 23 Отговор
    Къде изчезна Габриел? Май тя се оказа най умна и не влезе в престъпния свят на ГЕРБ.
  • 14 Тази

    32 9 Отговор
    Е срам за секретарската професия
  • 15 Червената шапчица

    40 10 Отговор
    Защо ли, всеки път когато видя снимката на тази семпла (във всяко отношение) особа, в съзнанието ми изплува аналогия с празна тенекия от сирене, по която едно ромче тряска с алуминиев черпак?!
  • 16 бай село

    35 6 Отговор
    Тая си е взела дипломата не с ум а со дуп......
  • 17 Счупили, а вашата

    33 7 Отговор
    Обещана РОТАЦИЯ, къде я?
  • 18 Червената шапчица

    29 7 Отговор
    Като слушам Тафров, се сещам за Плашилото от "Възлшебникът от Оз" - пълен със слама и без мозък. Тогава един от героите казва на Плашилото: Как говориш толкова много, като нямаш мозък, каза Волгин на Тафров
  • 19 Гост

    28 6 Отговор
    Какво работещо правителство сънуваш, кражби и скандали. Избирателната активност на народа показа че трябва да има тотална промяна, или ще продължим да копаем дъното
  • 20 Казуар

    16 19 Отговор
    Бойковизмът отчаяно се съпротивлява, и Бойко от Банкя вече няколко години разиграва България.
  • 21 зъл пес

    34 7 Отговор
    На тия мастии трябва да се забрани да участват на избори.
  • 22 БАНко

    23 8 Отговор
    ,, РАБОТЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО " НА ШАРЛАТАНИТЕ БЕШЕ РЕЗИЛ КАКТО НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Майора

    33 6 Отговор
    Ало разградската мома и секретарка на Прокопиев , още ли не сте разбрали че неистовата ви жажда за власт и пари и искането за овладяване службите и цялата власт в страната, ала бала с машините , пудела с пачките , кеша и прочие доведоха со това положение! Видяхме и вашата прословута съдебна реформа - пълна власт и независимост на съда , пускащ предсрочно убийци на свобода или намалващ присъди , оправдаваш олигарси и прокуратура избирана от политиците! Жалко сте , за нищо не ставате!
  • 25 Алена

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Българко,много си неука.НЕОБОСНОВАТЕЛНО???Не се ли казва НЕОБОСНОВАНО???Преди да пишеш,погледни как се пише в Гугъл.
  • 26 Веселяка

    4 7 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 27 Велика демократка

    30 6 Отговор
    Велико недоразумение с харизано министерско кресло!Редовно като слушам несвързаните й приказки си умирам от смях!Та сега някой счупил правителството-велико прозрение!!!!!
  • 28 Салимехмед

    25 7 Отговор
    Госпожо, при едни нови избори ще останете под бориерата ог 4 процента.Справка касираните избори за общински съвет Хасково на 23.06.24 год.За ППДБ гласуваха едва 2,7 процента.ГЕРБ ви бие с 17 съвегници, а ППДБ с триста зора 1 съветник успяхте да вкарате.Така, че от сутрин зо вер се молете ГЕРБ да сформила правителство.

    Коментиран от #30

  • 29 надке, я пак?!?

    31 7 Отговор
    Герб ви счупиха правителството или вашия акаденков сам си подаде оставката?!? Герб ви отказаха ротацията, като ви предложиха списък с вашите си министри, само дето ники нямаше да пътува?!? Ако вашите избиратели помнят като маймунките и им е кеф да ги лъжат, аз например помня като слон! Де гиди, надке!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    15 10 Отговор
    Тия от ПП-ДБ все още не са разбрали защо ги наказаха техните избиратели:
    Първо. Съюзиха се с Бойко Борисов, когото изпраха.
    Второ. Управляваха не като български отговорни министри и депутати, а като слуги на САЩ и Украйна.
    Много точно и ясно.
    Генералчето Атанасов засега оцеля, заради волята на командира Иван Костов. Но и тази бутафорна партийка ДСБ - корпоративна структура по подобие на ГЕРБ и ДПС, скоро ще изчезне в небитието.

    Коментиран от #39

  • 32 Наааадежда нямаше

    24 8 Отговор
    Ако ПП не беше спряла ротацията на сглобката нямаше да се стигне до избори, но на Кирчо и Кокорчо не им сеискаше да предадат власта! Това истината а не че Герб бил виновен!
  • 33 ХиХи

    17 6 Отговор
    Как пък все вашите ги чупят, ма то не може с 60 депутата всичките министри, аре под чертата другото път
  • 34 Само да попитам

    19 8 Отговор
    Та как го счупиха ГЕРБ Не ви оставиха да крадете и да продължите да управлявате още 9 месеца с вашите министири без да сте спечелили изборите

    Коментиран от #36

  • 35 Салимехмед

    13 7 Отговор
    До пудела под номер 30

    Факт е, че скоро отивате на бунището !
  • 36 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    5 14 Отговор

    До коментар #34 от "Само да попитам":

    Ааааа, Боко и Шиши не позволяват на никой друг да краде, защото това си е техен запазен приоритет!

    Коментиран от #48

  • 37 Надка Кафеварката

    9 3 Отговор
    ВеУиката ЙОристка, да живей, живей!!!!
  • 38 Дърта пробита и скъсана чанта си Надеждо

    17 6 Отговор
    Надежда отново е на линия да лъже и краде, но няма ги наивните вярващи!
  • 39 Казуар

    8 8 Отговор

    До коментар #31 от "ГЕРБ НА БУНИЩЕТО":

    Нито Борисов, нито Пеевски са изпрани, това са лекета които не могат да бъдат изпрани. Регистрирани криминално проявени могат ли да бъдат изпрани.
  • 40 инж. Ганчо Илков

    8 8 Отговор
    Борисов не иска Реформи, които Застрашават Правното му Съдебно Спокойствие и Връзката му с Олигархията. Притесненията на Борисов произтичат от Факта, че губейки Влиянието си върху Регулаторните Органи, не е в състояние да Компенсира Даренията на Поддържащите го Олигарси с Обществени Поръчки. Олигарсите без Обществените Поръчки не са в Състояние да Осъществяват Бизнеса си. Това от своя Страна оказва Влияние върху Не Пазарната Икономика на България.
  • 41 ????

    6 4 Отговор
    Не зная какво гледате но на ченгета умни и живи децата им с деца, завърлили право в Бг и в Лондон икономика, дали няма да ви изметат много от вас, заедно с герб дпс, върщат се и живеят не по родните си места, а избират Велико Търново. Интересно, що Велико Търново, и парите им са чисти, имат имот в лондон, варна, сандански и родният им градZ. Бойковите баби и децата им са бедни по душа и за чеп зеле с тия 6 дипломи, ще ги оборят и катурнат на земята от раз. Умните във Франкфурт завърлили психология и те се завърнаха. Мълчат на бойко и сергейджебел с торбички рушвет булгар, и да ги удряте са над вас. Живи и здрави, светът е голям и всеки избира къде да живее но интересно, защо точно Велико Търново
  • 42 Сериозен ей

    4 5 Отговор
    Абсолютно сте права
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Малиии

    16 4 Отговор
    ма колко си противна
    не че харесвам чекмеджан и шиши
    ма и вие не сте цвете за мирисане
    заради тия промени в конституцията дето ги измислихте
    само затвор нищо друго
  • 45 Китин от Китен

    15 3 Отговор
    Безмозъчно русо нещо, пълно юридическо недоразумение, коментира чужди политически действия....
    Класика!
  • 46 ганю

    9 2 Отговор
    Тези дето, чупят, вземат, ядат,имат, нямат са южняшки боклуци
    тяхтото място е в Алкатрас
    или откос с калашника през муцуната и с фадромата в дупката
    вкарай ги в кауша
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Само да попитам

    15 5 Отговор

    До коментар #36 от "ГЕРБ НА БУНИЩЕТО":

    Ами нали дойдоха като алтернатива А то какво видяхме Преправят документи крадат като се започне с горивата Кирето го удари на живот по ХАРВАРДСКИ води Ленчето със самолета в Гърция Другият хубостник пък го съдят че продал фирмата на съдружника си А какви реформи само направиха За каквато простотия и далавера се сетиш все е тяхна

    Коментиран от #62

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мима

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "повечето в парламента":

    А повечето пищещи тук са рашенски подлоги , хем нищо не вдяват от прамо, хем плюят без аргументи...срам за вас, рашисти тъпи!
  • 53 Некой

    10 3 Отговор
    Тъпа п атка.
    Работещо правителство.......таратанци.
  • 54 хахаха

    14 4 Отговор
    ма вие сигурно пък не счупихте редовно правителство кога висяхте на жълтите павета…. и програмата ви видяхме….такава програма, че още не можем да излезем от нея…. какво беше? да махнем борисов игешев пък ще се оправим…. ей на ся цъфтим и връзваме…писна ни ион вашите програми!!!!!!
  • 55 Ани

    5 7 Отговор
    Аз мисля че ГЕРБ даде достатъчно време на ПП да покажат на народа кои са, какво могат и да прецени сам дали не са нищо друго освен една престъпна банда сглобена от безславния пРезидент Румен Радев.
    Все пак БКП владее медиите, и обработва съзнанието на народа достатъчно дълго време.
    Просто трябваше да се даде на народа да види кой стои зад статиите във вестниците и журналистите в телевизиите.
    Времето им изтече. Промеждутъка когато Путин зацикли в Украйна - подходящ. Време е да се мобилизираме и да се захващаме за работа.

    Коментиран от #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Грозев е еничарин

    8 4 Отговор
    Хайде връщай се на село в Кубрат,секретарке на М равояда.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 хххх

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Ани":

    GERB дали достатъчно време на ПП от 9 месеца? А ние като дадохме на ГЕРБ 15 г. не ни бяха достатъчни за да ги оценим и тях ли?
  • 60 няма да мине

    3 1 Отговор
    Тази са я назначили да затъмни истината за 30 години преход, но това само ни мобилизира да търсим и да искаме справедливост. БКП в нелегалност сменя лицата, но ние ги разпознаваме по делата.
  • 61 демократ

    2 0 Отговор
    ние сглобка с шарлатани синове дъшери и внуци на партизани номенклатура на бкп и ДС не правим отново искате възраждане на комунизма
  • 62 Кво си говориш

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Само да попитам":

    Чак кръстника им се възмути и ги нарече шарлатани / нещо като мошенници беше.
  • 63 Хайде пишман йористката

    6 1 Отговор
    Свинката пак излъга или това е болестно състояние от непрекъснато боравене с манипулации,изопачаване на факти и винаги другите са виновни за тяхната наглост ,надменност и корупционни практики.Друго,Борисов ви подари мандат временно който изтърбушихте и показахме липса на морал и принципи.Но сега няма да го подкрепите защото смятате че макар и с малък брой депутати всичко ви се полага.Жалки сте!
  • 64 Работщо за кого бре продажницо

    7 0 Отговор
    За мафияра зад кръга капитал и посолството на Козяк! България не е за продан нещастници лъжливи и слуги на мафията ПП и ДБ!
  • 65 Дебелашки шорошки манипулации

    2 0 Отговор
    Колкото и ППДБ да повтарят една лъжа: 1. правителството НЕ беше работещо! 2. счупи го ППДБ с искането Денков да пътува, което беше промяна на договорката!
  • 66 Жената зад щанда

    3 0 Отговор
    мноо нагла и тъ па!!!
  • 67 Подмяната

    1 0 Отговор
    подменихте чекмеджето с пудел, но продължихте да крадете пачки от българския народ
  • 68 тая

    2 0 Отговор
    е една тъпа овсъ и даже по тъпа и от физиономията си и смее да говори за формули и за счупване на правителства а нейните министри не се съгласиха да си продължат работата с ГАБРИЕЛ И отново бият барабани че държасвата е в опасност а им се нагледахме на кражбите
  • 69 партизани

    1 0 Отговор
    Не бе, ш...тко заспала. Пак не си разбрала. Денков подаде оставка на 6- ти март в отсъствието на Борисов и Мария Габриел. Едва след оставката започнаха преговори за ротация. Тъй като вие се държахне като комунисти- изнудвачи, каквито сте си по наследство и профил, и бламирахте всяко предложение, просто ви изгониха и пратиха на избори. Вие изгубихте тези избори. Това е, министър Джоси. Друго няма.
  • 70 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАК ЛЮБЕНИЦАТА СЕ ПРОБУТА В ПЛЯМПАМ МЕНТЯ - И ЖУРНАГЪЗЦИТЕ ПАК Я ЛАНСИРАТ ???!!!???
  • 71 Стефан

    1 0 Отговор
    Работещо е било само за техните си лични интереси и нищо друго
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове