Last news in Fakti

30 Юни, 2024 12:50 2 296 33

Йово Николов: Държавата се превзема от едни хора, които владеят съдебната система

  • йово николов-
  • брендо

На пръв поглед, по естествен начин появата на Брендо няма пряко отношение към процесите, които се случват в държавата, имам предвид изчегъртането на хора на ПП-ДБ. но си има, защото това е показно за това как се използва българското правосъдие

Йово Николов: Държавата се превзема от едни хора, които владеят съдебната система - 1

Имаме показно използване на съдебните институции и по този начин държавата се превзема от едни хора, които владеят съдебната система.

Това коментира пред БНР журналистът от "Капитал" Йово Николов.

"На пръв поглед, по естествен начин появата на Брендо няма пряко отношение към процесите, които се случват в държавата, имам предвид изчегъртането на хора на ПП-ДБ. но си има, защото това е показно за това как се използва българското правосъдие. Ако имаме един престъпник като него, който е осъден в три държави, когото държавата не може да открие и да въдвори, за да излежи присъдите си, а в същото време имаме едно показно използване на съдебните институции за това как хора на легитимни изборни длъжности биват изчегъртани по устав за някакви измислени сигнали. По този начин държавата се превзема от хора, които владеят съдебната система. Случаят с телевизионния продуцент Нико Тупарев, в който прокуратурата се намесва в един чисто търговски спор, е същата тази демонстрация на завладяната държава. ... Примерът с Нико Тупарев е демонстрация как прокуратурата се използва като бухалка".

По думите на журналиста опитите съдебната система да бъде реформирана и "да служи на обществото и на правото се саботират непрекъснато от представители на властта като Делян Пеевски и представители на ГЕРБ".

"Почти съм сигурен, че промените в Конституцията ще паднат в Конституционния съд. Това е хватката на Пеевски и Бойко Борисов", прогнозира Йово Николов.

"В момента се случва едно рейдърство на Пеевски върху партията ДПС, защото той отдавна е в бизнес крилото на ДПС. Това не е тайна. Има успехи в бизнеса, в кавички, защото е известно е, че всичко, до което той се докосне, е фалирало. Пеевски сега измества Доган и това изчистване на хора на Доган от ключови позиции по области е доказателство, че Пеевски се опитва да овладее тази партия", коментира журналистът и прогнозира, че обществото в момента е летаргично, но когато види опасност за моралните устои на държавата - гневът на обществото ще се стовари върху Делян Пеевски.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    41 3 Отговор
    Държавата се управлява от самозабравили се феодали бивши комунисти, настоящи евроатлантици.

    Коментиран от #3, #16

  • 2 Град Козлодуй

    30 1 Отговор
    Задкулисните Управляват Държавата
  • 3 Българин

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    Атанас Буров
    „Българският парламент не е сбор от мъдреци, на най-големите умове на България, а сборище на най-болните амбиции, на най злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България.”
  • 4 Русофилчо

    31 1 Отговор
    Докато не се разпуснат сегашните ултра-корумпирани МВР, съд и прокуратура, БГ няма да се оправи никога.
    Само с нови, млади хора след тестове. Сегашните - да стават адвокати или на минимална пенсия.

    Коментиран от #23

  • 5 Веселяка

    3 18 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣

    Коментиран от #8, #19

  • 6 Лост

    24 6 Отговор
    А дали Доган не използва Пеевски,за да махне когото си иска?Хем да изглежда,че Пеевски е много силен, хем Доган да си е все така в сянка.
  • 7 Дам

    37 1 Отговор
    Цяла държава е заложник на една проста тиква мафиот и престъпник.
  • 8 Русофилчо

    13 11 Отговор

    До коментар #5 от "Веселяка":

    Стой си в русията и не се меси.
  • 9 Българка

    29 2 Отговор
    "По думите на журналиста опитите съдебната система да бъде реформирана и "да служи на обществото и на правото се саботират непрекъснато от представители на властта като Делян Пеевски и представители на ГЕРБ".
    Това са неоспорими факти. Трите години безвремие и непрекъснати предсрочни избори са организирани от мафията ГЕРБ-ДПС, за да отвратят и обезверят българите. И аз не зная ЗАЩО НИЕ СМЕ АПАТИЧНИ, А НЕ ГНЕВНИ. И до кога ще позволяваме на откровени престъпници безнаказано да дерибействат и правят последователен погром на държавата
    Народе???..........
  • 10 Така е

    29 5 Отговор
    Единствените които желаеха демонтаж на мафиотското статукво бяха Христо Иванов и ППДБ. Но след 20 години Бойковщина хората са толкова затъпели, че вярват на всякакви басни за пудели, посолства, и други пеевски глупости.

    Коментиран от #25, #33

  • 11 Футю

    4 13 Отговор
    Този пък - на прокопов баш "анализатора".
  • 12 Демократ

    21 0 Отговор
    Когато гангстерите определят управлението на държавата положението е много тежко. Тази орда от гангстери беше създадена от ДС мафията преди 1989 г., всичките наркотрафиканти и убийци са били служители и сътрудници на ДС , убийствата сигурно вече около 300 от 1989 г. досега не са разкрити, което доказва, че са извършвани от тези,които които са ги поръчали.
  • 13 Край

    21 0 Отговор
    Това го направи Делян. Тоя недоучил правист от Благоевградския университет вдена, че с Прокуратурата и съда можеш да хванеш политиците за кайсиите и те да станат послушни като пуделчета.
  • 14 Майора

    7 15 Отговор
    Кой го казва , журналист от изданията на Прокопиев и НПО на Сорос , който отдавна е изгонен от Унгария и другаде! А някъде да сте чули за розобузестия комсомолец Прокопиев , нещо да е казано по негов адрес , и той както и другите оправдани от съдиите , които уж са реформирани! Всичките олигарси са света вода ненапита , за нищо не са виновни!

    Коментиран от #17

  • 15 Йово Николов!? Какво е станало със

    8 3 Отговор
    Съдружника на Топарев??? Имали го, поръчан лие??? Какъв беше Спора? Търговски???
  • 16 Ханс Картечаря

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    Които така и не са скъсали с кремълската хунта.
  • 17 Редник

    8 5 Отговор

    До коментар #14 от "Майора":

    Ами заминавай за Унгария, при фашиста Орбан ще си като у дома си.
  • 18 Гост

    3 6 Отговор
    Добре че са протежетата на прокопиев да ни образоват. Тази клика са просто другата страна на монетата.
  • 19 Хех,

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Веселяка":

    ако ти беше все тая, нямаше да се трудиш толкова да повтаряш тая глупост. Нещо те мъчи.
  • 20 Майора

    3 1 Отговор
    Скапан редник , малко са те гонили в казармата , а ако беше по устава щеше да мислиш друго! Жалко е че ти харесва олигархията и тя да прави каквото си иска!
  • 21 Реалист

    17 0 Отговор
    Да . Това е най значимия проблем в Държавата - липсата на справедливост . И той се задълбочава със скоростта на светлината. Затова преди три години бяха и протестите . Докъде ще стигне наглостта на Боко и Дебелян не знаем . Знаем само , че всичко на този свят си има край . И никой и нищо не е взел със себе си в отвъдното .

    Коментиран от #24

  • 22 Просто Киро

    3 9 Отговор
    Никой няма право да изчегърта наши хора! Само ние имаме право да изчегъртаме , които си решим!
  • 23 Смехоран

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русофилчо":

    Е! Тия , млади хора и в момента са в системата! И те и разказват играта! Да си чул нещо за морал?!:) Пари, пари и пак пари!
  • 24 Вражалец

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Прав си пич! Само Просто Киро и Асенчо ще ни оправят!:)
  • 25 Христо Иванов

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Така е":

    Вярно е! Доде бях министър в правителството на Боби , всичко направих за да променя нещата! Да стане по-добре за мен и за моите хора! Ама, не стана! Не можах да го изчегъртам!

    Коментиран от #26

  • 26 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Христо Иванов":

    Не си направил всичко по силите си, Мравояд. Трябва да налапащ мъщка патка и да си я фкаращ удзазд, докато четеш търновската кунституция на гласт пред камера в жив ефир и тогава ,ще ти потръгне.

    Коментиран от #27

  • 27 Христо Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Смърфиета":

    Е! То, да го направя , ама патката ми не е толкоз голяма!:) Колкото до това да чета някаква си Конституция! Имам си приоритети!

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Май е така!

    2 0 Отговор
    Май е така! Не можеш да осъдиш Държавата или нейните слуги! Защото Съда не се съобразява със Закона! Прокуратурата Също!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бай село

    0 0 Отговор
    Йовоо викай силно БКП много ти е мъчно.
  • 32 граф Монте Кристо

    1 0 Отговор
    Много яко са се сдръвчили ббоко и шиши,ту ще се избиват кой е укрофил и койй не е ,ту не знам какви неразбории.Доган вече е одъртял и минава в миманса,замества го младия булдог шишоне да се премерят на ринга със стария булдог бойко.
  • 33 аман от дебили от ППДБ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Така е":

    Сигурно е така, ако приемем, че "сглобката" с Герб и ДПС и сядането в скута на Пеевски е демонтаж на мафиотското статукво.
    Имахте властта, но се усрахте, за това и хората ви наказаха.Това е истината!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове