Last news in Fakti

30 Юни, 2024 20:34 3 929 30

„Да, България!“ ще участва в предоговаряне на коалиционното споразумение

  • да-
  • българия-
  • договаряне-
  • коалиция-
  • споразумение

Целта - надграждане и разширяване на коалицията ПП-ДБ

„Да, България!“ ще участва в предоговаряне на коалиционното споразумение - 1

Националният съвет на ПП „Движение Да България“ прие мандат за участие в започналото предоговаряне на коалиционното споразумение с цел надграждане и разширяване на коалицията ПП-ДБ. Това съобщиха от партията в прессъобщение.

„Националният съвет констатира, че тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалицията, защото само така може да се гарантира, че тя ще може да започне да си връща загубените избиратели. Националният съвет потвърди решението за това народните представители от „Да, България!“, в рамките на общата парламентарна група на ПП-ДБ, да бъдат опозиция на модела на управление на ГЕРБ и ДПС”, се посочва в позицията им.

Националният съвет е обсъдил предстоящите процедури за промени в устава и избор на нови национален съвет, национална контролна комисия и председател на Движението.

„Изхождайки от необходимостта от надграждане и развитие на коалицията ПП-ДБ, но и от предприемането на сериозни мерки за промени, с оглед изключително лошия резултат на изборите и натрупалите се слабости и проблеми в работата, прие мандат за участие в разговорите за предоговаряне на коалиционната формула, за което вече има съгласие между трите партии в коалицията”, пишат още партията.

Според позицията им мандатът предвижда гаранции за надграждане и разширяване на механизми за колективно вземане на решения и представителство; за запазване на идеологическите идентичности на формациите в коалицията, като условие за разширяване на тяхната обща подкрепа; за единна и съгласувана комуникационна политика; за подбор на кандидати за изборни позиции, основан на качествени критерии; за насърчаване на включването на граждански кандидати и използване на преференции при гаранции за етичност и за честен диалог с избирателите.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    33 7 Отговор
    Дай България ама Бащицата не дава ше търкаляте аспирини по околовръстното.
  • 2 Перо

    42 11 Отговор
    Надграждане към 4% бариера! Джендърията не може да надгражда, може само да руши!
  • 3 да де

    32 9 Отговор
    СмЕх еднодневките ще предоговарят нещо си .
  • 4 Механик

    33 9 Отговор
    Ми , нормално. Щом участваха в прайда, защо и тук да не участват?

    Коментиран от #23

  • 5 Българин

    41 2 Отговор
    Атанас Буров
    „Българският парламент не е сбор от мъдреци, на най-големите умове на България, а сборище на най-болните амбиции, на най злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България.”
  • 6 Сатана Z

    24 9 Отговор
    "Движение Да България“
    Много сполучливо име при положение ,че са един файтон хора

    Коментиран от #13

  • 7 Нищо ново

    23 10 Отговор
    Абсолютно същите лозунги и бисери повтаряни от 4 години С които от победители на избори стигнаха до 3 место Едни и същи опорки анти ББ с които нито един умерен избирател няма да върнат Не разбраха главното че ХОРАТА СЕ ОТВРАТИХА ОТ КОНФРОНТАЦИЯТА .Поредните избори които ще предизвикат поради недалновидност и бай ганьовщина. Ще ги изхвърлят окончателно от бг политиката . Иванов се спаси на време от потъващия кораб
  • 8 Не става

    16 6 Отговор
    ясно какво ще се предоговаря! Да си намират на приказка ще се посъберат!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ивелин Михайлов

    12 6 Отговор
    Деб ъ, ако се явят сами ще хванат повече ахахах
  • 11 Ами да

    11 7 Отговор
    Това, вероятно, е напредък но не достатъчен! Гражданското общество трябва да измести партиите от властта! На първо време, трябва да се въведе крайна мандатност в партиите и във всички държавни власти и институции и истинско разделение на властите в държавата! Ако има българи демократи трябва да работят за това!
  • 12 Българин

    5 24 Отговор
    Аз ще гласувам за Величие!

    Коментиран от #16

  • 13 Сретен Бойкич

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    Една лодка са. Надуваема!
  • 14 хе хе

    16 5 Отговор
    Тези много си поверваха. Да вземат да се цунат и да се вземат.
  • 15 Единственото което интересува

    17 4 Отговор
    нормалните хора от тия боклуци е, кога ще бъдят съдени за държавна измяна, за лъжи, кражби и шарлатания!
  • 16 А аз не

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    За лъжци не гласувам!
  • 17 Бойко

    2 3 Отговор
    Та го буфа
  • 18 тиа усещат

    12 3 Отговор
    че са заложили на куц кон
    Христо Иванов се отказа но микрогенерала е упорит
    Чака си поста в Разград - отново
  • 19 1111

    8 2 Отговор
    Тез па цървули кои бяха?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Веселяка

    1 6 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 22 Докога

    5 4 Отговор
    ще си играят на политика. България от 2001 е окупирана във всяка една област. Нищо не зависи от партии, депутати, министри, премиери, президенти. Смешен и тъжен театър. Честно би било да си признаят този факт и да си подадат оставката.
  • 23 Град Козлодуй

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Политиката е Заем борч които се връща с лихвите прочетох Вашия коментар за кончината на Гунди и Котков Точен Ви беше коментарът ник Механик Приятна вечер
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Калпазанин

    5 3 Отговор
    Никакво предоговоряне, казаха от посолството на фащ. Вие не четете ли? Договорите само те могат да не ги спазват
  • 26 Червената шапчица

    0 0 Отговор
    Според позицията им мандатът предвижда гаранции за надграждане и разширяване на механизми за колективно вземане на решения и представителство; за запазване на идеологическите идентичности на формациите в коалицията, като условие за разширяване на тяхната обща подкрепа; за единна и съгласувана комуникационна политика; за подбор на кандидати за изборни позиции, основан на качествени критерии; за насърчаване на включването на граждански кандидати и използване на преференции при гаранции за етичност и за честен диалог с избирателите.
  • 27 НЛГХЛТР

    4 0 Отговор
    ЛИЗАЧИ НА ПОДМЕТКИ КАТО НА РОСЕНЦ ЕДНО МАЗНО КАФЕНЦЕ
  • 28 Отстрани

    6 0 Отговор
    Така, така, този път на Росенец ще вземат и водни колела, дюшеци, плавници, хавлии и ще плажуват с безплатно турско кафенце. Там ще напишат освен новото коалиционно споразумение и новата конституция на България заедно с Доган и Пеевски, че предишният им опит беше плачевен.
  • 29 Пълен Провал

    4 1 Отговор
    Хомобандити....
  • 30 Васил

    2 0 Отговор
    Дай, България ламтят за повече както обикновено
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове