6 Юли, 2024 15:03 5 602 50

Радан Кънев намекна на Кирил Петков: Недообмислени изявления създават риск от загуба на политическа подкрепа

  • радан кънев-
  • кирил петков-
  • недообмислени изявление-
  • загуба-
  • политическа подкрепа

Изобщо, добре е лидерите на коалицията да разберат, че общият, колективен процес на вземане на решения, както и общата комуникационна политика, са именно в тяхна полза, защита и интерес. Отворената и демократична политическа организация дава на лидерите си сила, гръб и подкрепа, коментира още евродепутатът

Радан Кънев намекна на Кирил Петков: Недообмислени изявления създават риск от загуба на политическа подкрепа - 1
Снимка: NovaNews

Защо е важно ПП-ДБ да имаме общ механизъм за вземане на политически решения И обща комуникационна политика?
За да не се стига до подобни ситуации, в които недообмислени изявления създават реален риск от загуба на политическа подкрепа.

Това написа на страницата си във Фейсбук Радан Кънев като коментар на казаното от Кирил Петков по-рано първо, че ще има преговори с "Възраждане" за кабинет и малко по-късно, че не бил разбран правилно. Ето и още от коментара на евродепутата:

1) Въпросът за взаимодействие с “Възраждане” е изначално политически, а не комуникационен. Аз, например, никога не бих гласувал за политическа сила, която допуска взаимодействие с “Възраждане”, при каквито и да било, изпълними или неизпълними условия. Отделно съм убеден, че “Възраждане” отдавна са доказали прокремълската си същност. Т.е, по пътя на емпиричната логика, не биха могли да докажат обратното…
И това е въпрос на ясно, неподлежащо на никакви интерпретации, колективно политическо решение на политическата сила, която търси гласа ми. Както в ЕП съм категорично за поставяне на групата, в която участва “Възраждане”, зад плътен и безусловен “санитарен кордон” - което и ще стане.
2) Едва след вземане на това решение, което е от първостепенна важност, следва да бъде проведено общо обсъждане КАК се комуникира то. За да няма и най-малка опасност оредяващите избиратели на коалицията да останат с впечатление, че тя отваря врата към “Възраждане”, при някакви въображаеми условия. И да е сигурно, че начинът, по който се комуникира, не допуска подвеждащи медийни заглавия.
Изобщо, добре е лидерите на коалицията да разберат, че общият, колективен процес на вземане на решения, както и общата комуникационна политика, са именно в тяхна полза, защита и интерес. Отворената и демократична политическа организация дава на лидерите си сила, гръб и подкрепа.
Хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива. Невинаги бавно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    37 11 Отговор
    Про100то е като бай пън само дето оня е на 80+
  • 2 Гаргамел

    35 17 Отговор
    Бегай бе гарго плешива. Не ме интересуват сащ и кремъл, важното е България да е добре. Аман от неграмотни политработници от епохата на бкп.
  • 3 Кирото

    30 15 Отговор
    Е бита карта...
  • 4 Вашето мнение

    30 23 Отговор
    На следващите избори жълтопаветните ще гледат парламента от огражденията. Лично аз ще спра да вярвам на Възраждане, ако направят нещо общо с тези американски слуги. Между мен и жълтопаветника не съществуват просто различия, а идеологическа пропаст. За жълтопаветника е по-важна власта, сащ и примитивната русофобия, той няма род и родина, може и майка си да продаде, ако дементиралото отатък локвата му заповяда.
  • 5 Един

    30 13 Отговор
    Безстойностен, безличен паразит-хрантутник се изказва за друг такъв! Какво, да им следим дебата ли? Вместо да грабнем сопите…

    Коментиран от #48

  • 6 Кирил Петков

    13 10 Отговор
    Не дросам, наистина!

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кирил Петков импровизира твърде

    29 6 Отговор
    често и говори не добре обмислени и съгласувани изказвания. Ген.Атанасов е прекалено обсебен от ченгеджийницата. На напусналият поста си лидер на ДБ Христо Иванов не му се разбираше какво иска да каже.
    И така тези хора профукват очакванията ни за модерна партия център-дясно.
    А дали не е това целта?

    Коментиран от #13

  • 9 Щукар

    25 8 Отговор
    Киро канадецът ще продължава да недоволства и да ни дава мозък за всичко. От такива многознайковци сме на тоя хал.
  • 10 Хайде, няма нужда!

    20 15 Отговор
    Радане, не търси под вола теле! Много е ясно, какво е имал предвид Кирил Петков. С изказвания като твоето само се насажда чувство на несигурност и се дава повод за плювни.

    Коментиран от #14, #24

  • 11 Киро... Киро.....

    23 8 Отговор
    Толкова си гламав, че от това повече не може, и после се питай защо губите гласоподаватели.
  • 12 дом

    20 3 Отговор
    Не съм спрял да повтарям, че КП не трябва да се изказва пред камера... или зад камерра... или изобщо.

    Всяко изказване е минус 100 гласа.
  • 13 Абе

    12 7 Отговор

    До коментар #8 от "Кирил Петков импровизира твърде":

    Толкоз бело и ти няма да знаеш какво говориш...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 един

    10 14 Отговор
    Moга да кажа само,че Радан е напълно прав в случая!
  • 16 Име

    5 13 Отговор
    На финалната права сме и - сега ако се спънем - ГЕРБ пак ще почнат хумор и забава - до обедняване.

    Трябва да подкрепим млади хора - с успешни кариери - но - все пак амбициозни. Тоест - хем да не са старо поколение, хем да търсят ново начало.

    Не е приятно - това което ни причини старата власт - не е само ГЕРБ, колективно.

    Нямат понятие от работа.

    Работата сама ще те научи.
  • 17 Дори Галя

    13 7 Отговор
    Не го иска Наркоман Петков.
  • 18 К.К.

    21 9 Отговор
    Заради такива мекотели и кариеристи като Радан Кънев /Гънев/, синята идея се спихна. Интелигентните, образовани,десни хора се отдръпнаха от политиката или избягаха в чужбина ОТВРАТЕНИ. Затова "пич", затваряй си устата, получавай си еврата в Брюксел, където нищо съществено не си направил за България и не давай тъпи съвети.

    Коментиран от #19, #27, #29

  • 19 Баце ЕООД

    18 9 Отговор

    До коментар #18 от "К.К.":

    Какво е направил Кирото?
    Освен да лъже, уби човек.. Какво друго е направил?!
  • 20 Даниела

    12 14 Отговор
    Р. К се вживя в ролята на критикар. Много е лесно да си седиш в Брюксел, да си получаваш голямата заплата и да критикуваш. Много внимателно слушах интервюто при С.Д. , той каза" проблемите трябва да се степенуват по важност. За нас най важния проблем е съдебната власт и битката с корупцията. Ако срещнем съгласие с другите партий, по тези най важни за страната проблеми ще разговаряме. " Не виждам нищо лошо в това. Опитват се доколкото им стигат силите да чистят "авгиевите обори". Не е лесно! И другото, което никой не иска да види, да те загубиха 300х избиратели, но те не са отишли при други партии, което означава, при други условия ще се върнат при тях.

    Коментиран от #21, #34

  • 21 Баце ЕООД

    15 7 Отговор

    До коментар #20 от "Даниела":

    Не не.
    Те работят 😂 за едни и същи хора. На Кирото му казват, наркоман си, твоята се свърши вече следващите избори, няма да има ала-бала за ПП
  • 22 Дълбокарада

    6 5 Отговор
    Пак е писала недомислици във ФБ. Ако фактите ни ги бяха фб приятел, никой нямаше да научи (и изчете) мисловния б@лвоч. И нямаше да има лоши мисли по твой адрес.
  • 23 Вълк

    6 6 Отговор
    Така е ама много ни е сладка власта и бързо забогатяхме бе Радане дори кървавите кремълския пари вършат работа в магазина💀💀💀💀💀

    Коментиран от #25

  • 24 Евроатлантик

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хайде, няма нужда!":

    Само Просто Киро е прав! Тоя , ще направи сглобка и с Дявола само да е на Власт!
  • 25 Радан

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Вълк":

    Изобщо не са кървави! Просто са пари!
  • 26 българка

    5 5 Отговор
    Така, подкрепям ПП-ДБ, но и на мен вече ми е досадно оправданието "сгрешихме, неопитни сме". Освен неопитни, се оказва че са и много нетърпеливи и действат хаотично. Къде са им програмите по важните за държавата въпроси, в които трябва да има информация: какво ще се прави, как точно ще се прави, етапи, кои ще го правят и кой води, срокове по етапите, сътрудничество с кого, ресурси - откъде, контрол - кой, оценка и отчет пред коалицията и обществото. Има достатъчно опитни и необвързани с престъпни практики политици и специалисти в различни области, мисля че са готови да се включат, защото всички виждаме колко трудно ще се излезе от блатото. И това е основната задача преди нови избори - създаване на силен и компетентен екип и програма за действие!

    Коментиран от #30, #33, #45

  • 27 Националист

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "К.К.":

    Няма шанс другарю преяждане да се доберат до ВЛАСТА,не се напъвай
  • 28 Обръгнал

    3 2 Отговор
    Абе хораааа...не ви ли писна от тези стари скъсани галошии де ви ги сервират отлежали с 30-годишна давност и претоплени ,като стари манджи?
    Само мисирките кълвят по тях...
  • 29 Различен

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "К.К.":

    Рада Дълбоката е велика! Само тя ще те оправи!
  • 30 Цеко

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "българка":

    За какви програми с вЪЗРАЖДАНЕ това ще заличи България от картата. Избори до тогава до когато им свършат парите да купуват гласовете. Колкото повече избори толкова по честен е вота, вече роми пред секциите няма кеша привършва

    Коментиран от #35

  • 31 Дори

    5 2 Отговор
    Розовите путинисти на Парапетков и Гномов уж няма да се коалират с левите путинисти на Копейкин, но реално заедно работят в полза на путинова Русия...пример дерогацията и договорите с фирми на руски олигарси. А, приказките на Радан са ала-бала на тема:"Как да излъжем оределите гласоподаватели на ПП/ДБ, че уж сме десни...."
  • 32 Софиянец

    2 0 Отговор
    Да се връщаш и да си поемеш отговорността, кино дясно обединение се налага.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Просто Киро

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Даниела":

    На кого му пука за такива като теб?! Много ти здраве!
  • 35 Циганин

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Цеко":

    Хи-хи! Имаш да плащаш от джоба си за избори! И пак не ходите загубените българи да гласувате! Ние , гласуваме не за пари , а защото уважаваме някого!
  • 36 Салимехмед

    6 2 Отговор
    На изборите през октомври още повече надолу до 15 депутати.
  • 37 НЕ РАЗБРАХА

    9 6 Отговор
    ДБ че ПП с двамата си празноглави лидери ги теглят само назад и загубиха избирателите си време е да им покажат червен картон

    Коментиран от #43

  • 38 защо

    7 0 Отговор
    По вашата емпирична логика г-н Кънев, как ще държите хората от "групата, в която участва “Възраждане”, зад плътен и безусловен “санитарен кордон” ? Ще ги мятате в Ил или ще ги дезодорирате с ДДТ?
  • 39 хххх

    5 2 Отговор
    Tи тръгбна да се караш на Кирил ли ма, Радке?
  • 40 Киро не става

    4 2 Отговор
    За чеп за зеле не става.
  • 41 сноу

    1 2 Отговор
    Радо оплетката се превърна в радо сплетката ...то вярно че църуанку му пише съчиненията, а той ги украсява по купешки ...Цър уанку като стар демагог и тарикат превърта пазарната икономика през политическата тараба и все гледа по шарена щайга да извади..Вярно че всички са политически изчадия, на които единственната грижа беше да го оставят кротко да преживя..Та оплетките да са спокойни ..никой няма да ги търси ,камо ли на тарабата..
  • 42 българин

    4 2 Отговор
    Бойкикев хвана пътя, време е и този тарикат да го последва.
  • 43 Отровното трио

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "НЕ РАЗБРАХА":

    Нищо няма да остане ни от ПП , ни от ДБ!
  • 44 Продължаваме измамата

    3 2 Отговор
    Повече за Подмяната не гласувам. До тук беше. Превърнаха се в политически измамници и шарлатани. Без никакви принципи, без морал, без ценности. Политиката им е пълна шизофрения като тоя от Канада дето дойде. Вече гася телевизора като го видя, защото мразя да ме лъжат.
  • 45 хххх

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "българка":

    Tи говориш за програми. Това е добре! А къде са изобщо програмите на останалите партии? Защото ПП/ДБ все пак имат програма!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 човек

    0 2 Отговор
    прав е радан. изключително подвеждащо изказване на кирил петков. за последен път: киро стегни се!
  • 48 Ех, как искам

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    Да ги срещна тези, дето слагат минуси тука…
  • 49 Истината!!!

    2 0 Отговор
    Радан Кънев е в европейското семейство на ЕНП, където са и ГЕРБ!!!!!
  • 50 Ззззз

    0 0 Отговор
    Така е Радане . Петков оставка ! ! !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол