10 Юли, 2024 16:09 1 157 27

И в предизборна кампания депутатите ще вземат заплати и ще ползват служебните си коли

  • депутати-
  • заплати-
  • предизборна кампания

Народните представители запазват привилегиите си

И в предизборна кампания депутатите ще вземат заплати и ще ползват служебните си коли - 1
Снимка: БГНЕС

Временната комисия за изготвяне на проект на правилник на Народното събрание прегласува и отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни избори.

На предишното си заседание комисията прие за времето от откриване на предизборна кампания за избори за народни представители до свикване на новоизбрания парламент депутатите да не получават възнаграждение и да нямат право да използват служебни автомобили, уточни "Нова телевизия".

Предложението беше на депутати от несъществуващата вече парламентарна група на „Величие“. Днес комисията се върна отново на текстовете и ги отхвърли с два гласа „за”, нито един „против” и шестима въздържали се.

Преди това не беше прието предложението по финансовите правила на парламента възнагражденията да се начисляват от деня на полагане на клетва от народните представители до деня на откриване на предизборна кампания за избори за следващото Народно събрание. Това наложи преразглеждане и на вече приетите текстове за заплатите.

Цвета Рангелова от „Възраждане” посочи, че е получила запитвания дали този текст да не получават възнаграждения по време на предизборната кампания не противоречи на Конституцията, в която пише, че работата на Народното събрание е непрекъсната. Освен това тя отбеляза, че по време на предишната предизборна кампания е имало две извънредни заседания.

Председателят на временната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) предложи да се прегласува вече приетото предложение за неполучаване на заплати за периода на предизборната кампания, тъй като не е приет начинът, по който ще се изчисляват възнагражденията на депутатите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    37 1 Отговор
    "Временната комисия за изготвяне на проект на правилник на Народното събрание прегласува и отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни избори"

    Естествено, че ще ги отхвърли! Нали депутатите трябва да цоцат и да папкат!
  • 2 само да попитам

    35 1 Отговор
    може ли когато всичките 240 хрантутници и министерския съвет са в залата на партийния дом да фърла една ракета кинжал върху тях,няма да е загуба
  • 3 да де

    45 1 Отговор
    Е те на това му се вика комунизъм. Не работиш, но трупаш мазнинки на гърба на народа и държавата.
  • 4 От всичките

    41 1 Отговор
    240 , има - няма 24 читави !
  • 5 Бг избератели

    28 0 Отговор
    Е тези вече са готови за ЕВРОТО😝 и по 2лв да им ги дадът ще има за сметки ДАНАЦИ бензин топлофикация вода хляб и всички чужди стоки може и от пазара зеленчуци плодове да си купят е да ви е сладко абе пей живот е това да си власт имащ в открадната БЪЛГАРИЯ🇧🇬
  • 6 ХРИСТО ИВАНОВ

    31 2 Отговор
    НАЛИ ЗАТОВА НАПРАВИХ ПРОМЯНАТА.КЕЛЕПИРЕЦ КАКТО КАЗВАШЕ БАЙ ГАНЬО
  • 7 Българин

    22 2 Отговор
    мравояда пак се уреди да нагъва безплатни кювтета и да се вози на държавна лимузина!
  • 8 реформата

    27 1 Отговор
    И в предизборна кампания депутатите ще вземат заплати и ще ползват служебните си коли
    Така се прави съдебна реформа, като се започва от депутатите и техните благинки.

    Коментиран от #10

  • 9 Стенли

    29 1 Отговор
    Ами иначе събирайте капачки защо когато не работят а вземат заплати не ги дарят за болни деца срам и позор
  • 10 спомени

    26 1 Отговор

    До коментар #8 от "реформата":

    А някогашните депутати се радваха на кебапчета, а сегашните се борят с корупцията.
  • 11 ОЛАХ

    30 0 Отговор
    Те за това са депутати да дремкат, и си ползват благинките. Е за това на следващите избори 80 % ще са негласувалите. Влизаме в избирателна спирала заради такива, които никой вече не иска да види и чуе.
  • 12 Винкелу

    19 0 Отговор
    Да вземат по един ковчег...да си пазят сянка...кат идат на море...бейби кемпер...после спът вътре....за икономии
  • 13 УРА,, УРА

    33 0 Отговор
    Винаги са единодушни в запазването на привилегиите си. Пък после, защо ги мразели хората.
  • 14 ха ха

    24 0 Отговор
    сега остава на закрито заседание с гриф "строго секретно" да си запишат заплатите до живот , ама на техните пра пра внуци
  • 15 зрител

    25 0 Отговор
    НАГЛОСТТА И БЕЗОЧИЕТО ИМ КРАЙ НЯМАТ....
  • 16 По времето на турско робство не сме били

    17 4 Отговор
    Васали във феодална Европа
    Вече сме васалство в ЕС
  • 17 Тити

    18 0 Отговор
    Хем не работят а пари получават това го има само във България.
  • 18 Към "политиците" и депутатите:

    16 0 Отговор
    Вие сте изключително некомпетентни, нагли и МНОГО АЛЧНИ !
  • 19 Така си требе

    10 0 Отговор
    Къв депутат си, ако не прахосваш парата народна.
  • 20 Българските избиратели

    13 1 Отговор
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК да направи промяна в изборния кодекс така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
  • 21 Оги

    9 2 Отговор
    Президентска република. 240 безполезни паразита вкъщи.
  • 22 Тома

    16 0 Отговор
    Е га си богатата държава.Парите като вестници
  • 23 вдесд

    11 0 Отговор
    Мръсници. Тези са завършени мръсници всичките. Гласували си били да живеят на гърба на българите дори и като не работят. Те и без друго нищо не работят, само по 3 дни влизат в парламента и пак не ходят на работа, а сега вече дори и като изобщо не ходят на работа по 20 хиляди лева на месец искат да смучат. На изборите да не го забравите и това нещо. Тези търтей дето нищо не правят освен да пърдят и да дават интервюта от залъка на българите искат да смучат ако може докато са живи. Вече 1 месец само пърдят и нищо не правят ама по 20 хиляди си ги вземат и служебни пари и за дрехи и за секретарки и за охрана и всичко от данъците и на най бедните. Срамота и срамотия. До кога ще търпите бре???
  • 24 Сандо

    8 0 Отговор
    Давайте им заплати и след като се гътнат,и служебни катафалки и изобщо направо им организирайте Рай тук,на Земята,че в отвъдното знаем къде ще ги настанят.
  • 25 куку

    2 0 Отговор
    а некои са запретеснували , че немало консенсус - сус
  • 26 Пенсионирани До Живот!

    5 0 Отговор
    Пенсионирани До Живот! - В своите Гаври с Тази Държава и Този Народ!
  • 27 Е това си е

    3 0 Отговор
    гавра с хорския труд! Работи народе,плащай данъци,за да може депутатската сГ.ан да си прави разходки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове