15 Юли, 2024 14:10 1 908 19

Джевдет Чакъров: Нека да видим ПП-ДБ с какви аргументи ще отидат при президента. Ние ще сме диалогични

  • джевдет чакъров-
  • пп-дб-
  • аргументи-
  • президент-
  • диалог

Съпредседателят на ДПС обясни, че върви отбранителен процес и позициите на структурите, и обръщението на д-р Ахмед Доган показват, че движението има съпротивителни сили, да се пребори с проблемите и да се стабилизира

Джевдет Чакъров: Нека да видим ПП-ДБ с какви аргументи ще отидат при президента. Ние ще сме диалогични - 1
Снимка: БГНЕС

Нека видими програмата и целите на ПП-ДБ за втория мандат и тогава ще излезем с позиция. Ще водим диалог с всички партии в парламента без „Възраждане“, „Величие“ вече няма.

Това коментира пред БНР съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който бе изключен от парламентарната група на Движението.

"Нека да видим ПП-ДБ с какви аргументи ще отидат при президента за втория мандат и какво ще представят. Може да си поставят краткосрочни цели с идеи да се състави правителство. Ние ще сме диалогични, така че да кажем на обществеността и аргументите за позицията ни. Но независимо от програмата и целите сме готови за диалог. Нека да видими дали ще има трети мандат", коментира Джевдет Чакъров.

Той обясни, че върви отбранителен процес и позициите на структурите, и обръщението на д-р Ахмед Доган показват, че движението има съпротивителни сили, да се пребори с проблемите и да се стабилизира.

За мафията в ДПС и скандала той коментира:

"Младите хора посочват, че това са внушения и манипулация. Сещам се за Десетте божи заповеди. Деветата е "Не лъжи и не лъжесвидетелствай против ближните си". Няма да сляза на това ниско ниво, но хората ме познават в качеството ми на лекар, хирург и хуманист и те знаят, че никога не бих използвал подходи, които се визират. Категорично заявявам ,че нямам такива отношения с бизнесмени. Държим си на принципите и си взимаме поуките от не кратката ни история."

За срещата си с Ахмед Доган Чакъров заяви, че "са обсъждани текущи въпроси и в ние винаги в ДПС винаги сме работило по този начин".

„Колективните органи дебатират проблемите, партията ни функционира демократично“.

Относно управлението на ДПС като съпредседател, д-р Джевдет Чакъров заяви, "върви нормален процес с подписването на документи – финансовите парафира той".

Според него е нормално присъствието на Мустафа Карадайъ в Росенец.

"Той е бивш председател на ДПС, не виждам нищо извънредно. Напротив така се прави, защото имаме европейски подход и добри демократични примери. Всеки има позитивен и негативен опит и опитът трябва да се споделя“.

Кой да е лидерът на ДПС посочвал Ахмед Доган, но съпредседателят на Движението заяви:

"Не очаквайте аз да давам оценка за това по какъв начин решава нашият почетен председател, към когото всички имаме уважение и признателност. Той е от утвърдените лидери, които първи посочват евроатлантическия път на страната ни още през 1990 г. Кандидатурите се обсъждат от колективните органи, винаги се е тръгвало с добри намерение и планове, но в конкретния случай видяхме едноличния, авторитарен подход на Пеевски и видяхме призива на Доган към всички структури в страната. От всички структури в страната има подкрепа за обръщението и призива на Доган."

Д-р Джевдет Чакъров коментира и създаването на нова партия от кръга около Делян Пеевски:

"Разумът трябва да надделее, но ние вече сме преживели такива моменти и то не еднократно, и сме видели, че те даже не са успели да влязат в НС. Съпротивителните сили на ДПС са на необходимото ниво и изборът е на колегите. ДПС е преживяло тези моменти и по принцип в България има ли партия, отцепила се от основния политически субект и да е успяла?"

За дълговете на Доган към ТЕЦ Варна, д-р Чакъров заяви, че няма информация.

И припомни, че заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС не е имало от 24 февруари т. г., а за ново ръководство на Движението, ще заседават колективните органи.

"Като се вземе решение за свикване на колективните органи цялата общественост ще бъде информирана", обеща д-р Чакъров.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оооо , да

    14 1 Отговор
    Особено Ментата винаги е "диалогичен" ! Мазен и от девет кладница вода носи , щом има личен интерес !
  • 2 Гробар

    6 0 Отговор
    Политическите червени проститутки сега ще пристанат и на турския башибозук. Каквито избирателите, такива и избранниците.
  • 3 1800 думи

    9 0 Отговор
    изречени и нищо . Един нищо не казващ политик, за действия и ползи за избирателя само ако в болницата платиш .
    С резила си показахте съпротивителни сили, а къде са центробежните
  • 4 ФЕН

    5 0 Отговор
    Правилна позиция! Ако е добре за България и народа да подкрепят ако не да отказват аман от партийни неволи и заклеймявания ! всички са маскари време да работят за народа и държавата ! Пресни примери Франция как всички се разбраха и спряха "националистите" в името на републиката....
  • 5 Чакър Джевдетов

    11 1 Отговор
    Кинти да падат пък не ме интересува.

    Коментиран от #10

  • 6 Защо? Защо? Защо?

    1 0 Отговор
    5 месеца (!!!) бяха нужни на двамата най-влиятелни политици в Германия -Меркел и Шулц преди 6 г., за да постигнат споразумение за съставяне на Коалиционно правителство. Две партии трябваше да решат дали да постигнат Компромис по много важни за тях теми или да отидат на нови избори. Основната пречка пред създаването на коалиция беше разпределянето на министерски постове! Меркел и Шулц преодоляха преодоляха тези различия.
    Не мога да разбера бързането за нови и нови избори в България?! Защо дават по седмица и после длугите и на тъгъдък...отново харчене на милиони за нови и нови избори.

    Коментиран от #7

  • 7 Мунчо

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Защо? Защо? Защо?":

    Избори до дупка докато гъбарите почнат да гласуват.

    Коментиран от #15

  • 8 леле

    6 0 Отговор
    Двамата доктори амет и джафер гледат тъпо трупясалото дъпъсъ, дебельока са облизва мазно
  • 9 мрън- мрън

    5 2 Отговор
    Пеевски с три изречения щеше да каже каква е ползата за нас с два хода, затова търсят бившите, че тези и чеп за зеле не стават
  • 10 Той

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чакър Джевдетов":

    вече е милиардер , но от повече глава не боли !
  • 11 кабел

    3 7 Отговор
    ПП-ДБ с канадски аргументи ще отидат при президента.Щелъжат до 101 и обратно,белким гушнат пак милиони левове.Апчихъ!
  • 12 щурецъ

    1 0 Отговор
    от девет кладенеца вода носи....Кладница е вид гъба.
  • 13 Грую

    4 4 Отговор
    Я кажи кой и колко плати на Меди да удари едно рамо на шарлатаните. Плешо и той взима процент като кръстник на харвардската шайка.
  • 14 Съдебни реформи

    3 0 Отговор
    Позициите и целите на дъпъсъ, винаги са били, как да не влезем в затвора и как да продължим да крадем и при следващото правителство.
  • 15 Защо Минчо трябва да гласуват

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мунчо":

    След като Парламента е направил Изборния кодекс така че да служи на партиите и техните партийни избранници вместо да служи за благоденствието на българите!
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК да направи промяна в изборния кодекс така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
  • 16 Венсеремос

    3 2 Отговор
    Хора Българи Герб и ДПС са мафия ограбили българския народ с обръчи от фирми с разпределяне на порцийте на бедния българин ,с еврофондове който не достигат до народа с чували с пари които не достигат до бедния българин с общински поръчки ограбени от общинските кметове които веча са милионери е как стана така !
  • 17 40 на сто

    0 0 Отговор
    Г-Н МИНИСТЪР 40 ПРОЦЕНТА СИ ТИ
  • 18 сноу

    1 0 Отговор
    Абе джафсмет ..отде пък ти се е пръкнало ,че възраждане има зор с вас да си хортува..
  • 19 Хехе

    1 0 Отговор
    Който се е тупнал в гърдите, че е евроатлантик, той се е прострелял сам в крака си. ЕврЕоатлантик=антибългарин!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол