15 Юли, 2024 19:52 1 487 32

Божидар Божанов за декларацията на ПП-ДБ: В този парламент 160 гласа не се намират лесно

  • божидар божанов-
  • декларация-
  • корупция-
  • пп-дб

Търсим широка подкрепа, посочи политикът

В основата на политическата криза, в която се намираме, са липсата на реформи в прокуратурата, службите и т.н. Успешното гласуване на всички тези закони и решения е предусловие за започване на разговори за правителство. На този етап не можем просто да оставим всичко и да кажем „каквото било – било, правим правителство“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“-“Демократична България“ Божидар Божанов в ефира на БНТ.

По думите му, ако предложената декларация не бъде гласувана или бъде саботиран процесът по тази антикорупционна реформа, от ПП-ДБ са заявили пред президента Румен Радев, че ще върнат неизпълнен мандата.

Той уточни, че в декларацията предлагат периодични тестове за интегритет и лоялност в службите, „за да сме спокойни, че в службите работят хора, които работят първо за интересите на страната.“

„Ние търсим широка подкрепа. В този парламент 160 гласа не се намират лесно. Не говорим за коалиция с някоя партия. Започваме отдалеч, за да имат увереност гражданите, че тези 160 вярват в тези реформи“, допълни той.

„Ако някой има допълнителни мерки за излизане от политическата криза, ние сме отворени да ги включим. Ако някой има желание да редактира конкретни текстове, ще ги обсъдим. За нас това са мерките за премахване на предпоставките за тази политическа криза. Ние политиците не трябва да посочваме кой трябва да се махне от парламента, кой е корумпиран. Това е работа на прокуратурата. Не знам колко са политиците, които са корумпирани в 50-ото НС, не трябва аз да давам този отговор. Целта на всички тези реформи е прокуратурата да влезе в тази роля, а ние да излезем от еня, и с доказателства да посочи кои са корумпирани“, каза още Божанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анчо

    33 9 Отговор
    Бягайте бе шарлатани! Отлагате избори, защото там може и да не влезете. А и не се знае ако Тръмпи спечели изборите в САЩ съвсем дали няма да изчезнете. Безродна ДаБългариянска изм3т!

    Коментиран от #23

  • 2 Тайна, майна!

    11 15 Отговор
    Лесно е. Да ползват калашници като дрОгаря Путин. Копейките първи ще подпишат. Шубето е голям страх.

    Коментиран от #29

  • 3 Връщайте мандата

    31 7 Отговор
    Плюнки, нищо нема да съберете
  • 4 Фактор

    25 4 Отговор
    Какво ви пречи в момента да си гласувате законите?
  • 5 отговарят 160 депутати

    27 6 Отговор
    Хората не го пущат в селото, а той за поповата щерка пита!
  • 6 Сър Стенли Ройс

    16 4 Отговор
    Демек, са съгласни да управляват с подкрепата на Копейките от Възраждане, БСП, ИТН, Величие и ДПС - Доган
  • 7 Един човек

    5 12 Отговор
    Само необразовани ли коментират?
    Леле
  • 8 Бамбука

    13 5 Отговор
    Задайте правилните въпроси на Копейкин, ИТН, БСП и ...т.н. искат ли да излезем от ЕС и гражданите на България ще пожелаят ли да се редят на опашки за визи ? Ще се изненадите, колко ритници ще получат тези "опозионери" само няколко часа. Има още няколко въпроса, но за тях малко по-късно.

    Коментиран от #11

  • 9 Преди всичко

    11 3 Отговор
    поредния повод за ПиАр авто реклама с празни виртуални приказки от 1001 нощ.(три месеца или три години).
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ала-бала с президента

    16 4 Отговор
    Тоя филм сме го гледали. Така бяха, когато Боко им разтури седянката. Излизаха по всички медии и повтаряха - бате, дай още малко власт, че да си приключим далаверките. Сега пробват същото ала-бала през президента
  • 13 Хиперзвукова лопата с чип ☠☠☠

    6 3 Отговор
    Шарлатаните изпраха и върнаха на бял кон във властта баш шефоверенна корупцията-Боко тиквата и Шишко,а сега седнали пред президента и народа да си правят евтин Пи-Ар ,че уж били (борци)срещу корупцията.
    Това ала-бала упражнение на ппдб да им отпуснели 3 месеца цели само едно да стоят поне 6 месеца още в парламента,да лапат големите заплати като дупетати ,да видят какво ще стане след изборите в кравария и най вече да повдигнат и малко от малко посърналия дух на жълтопаветния им силно оредял електорат.
  • 14 М3 голд

    9 2 Отговор
    Г-н Божанов, я се огледайте около вас. Кой стана министър с лъжа? А после министър председател с куп подправени протоколи на изборите. Как така полиграф за спец. службите, пък няма за т.н. политици. Те какво са? И кога станаха политици? То е смешно да се прави закон за полиграфа. И най смешното е че този приумица я предлагат точно лъжльовците. И сега какво? Да чакаме половин година да се приемат пет закона. Спазвайки правилника, те може да не стигнат до залата. Може да не се приемат. Може да се обсъждат с месеци. ПП ги е страх, че ако има още едни избори, съвсем ще се загубят. Като ИТН.
  • 15 Факти

    14 4 Отговор
    Поредния измислен герой! Вървете на .. с вашата декларация!
  • 16 Боре

    7 3 Отговор
    Марш бе, рогач!
  • 17 Коиловци брадърс

    4 3 Отговор
    на хомо демонстрацията ще ги намерите
  • 18 123456

    6 1 Отговор
    може да се надупите смазани на входа на парламента и кой ви опне , може и да доде при вазе
  • 19 Подводни пясъци

    5 2 Отговор
    Неразбирам защо да не се направи правителство и после да де променят законите.
    ПпДБ са подводни пясъци, а техните водачи ехидни.
    Да не им се върбите повече!
  • 20 1234

    8 4 Отговор
    Никакви гласове за Хардвардските Измамници...
  • 21 Град Козлодуй

    5 2 Отговор
    на Власт в Бг са Олигархи мутри задкулисните мафия
  • 22 Стамен

    4 3 Отговор
    И защо не го направиха, когато имаше 160 гласа за!!
  • 23 хич не разчитай на това

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анчо":

    Тръмп няма да спечели. Вече ги е печелил и го пратиха в пенсия.
  • 24 ..............

    7 1 Отговор
    Шарлатаните знаят че са занулени. Искат отсрочка за популистки дрънканици в НС. Колко са за борба с корупцията за правна реформа, за службите... дрън дрън. Радев няма да им се върже втори път.
  • 25 бандитите от ПП

    4 2 Отговор
    160 гласа не се намират лесно, но могат да бъдат спазарени.
  • 26 бай Ставри

    7 1 Отговор
    Който се върже на тези измамници, гол глас да не види повече!
  • 27 Пепи

    6 3 Отговор
    Май, ще трябва да се вдигаме посред лято, да изметем един кандски шарлатанин! Декларации, ще ми пише! Лена, общата, министър на тоалетните ли ще я правим!
  • 28 Парадокс Бг

    3 1 Отговор
    Боко и Шиши са казали, че широко ще подкрепят този кабинет, но само ако те оглавят борбата срещу Корупцията, за да не ги съдят за Корупция!
  • 29 бай Ставри

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тайна, майна!":

    Ако подпишат ще се занулят !
  • 30 Ван дер Любе

    2 2 Отговор
    Единственото разумн предложение. Как протече досегашните дни на новото дни на новото НС. ГЕРБ - или ще слушате Борисов кюлчето или без нас. И не искаме ДПС, не искаме БСП. Искаме ПП-ДБ. Защо бе Борисов. Нали ти попиля Габриел и не даде възможност да управлява с ПП-ДБ, защо сега искаш да управляваш с тях? Явно Борисов иска да си краде както преди, но няма как да стане с ПП-ДБ. След това почти всички други партии се изредиха да казват как ПП-ДБ трябва да са отговорни. Когато те се пореден път се проявиха отговорни и казват: ето това, че няма съдебна система, че службите зависят от задкулисието (включващо ДПС, ГЕРБ, БСП и някои от новите партии) и тази язва трябва да се изреже, ако исмаме да мръднем напрад, всички гранаха против тях. Със сигурност и президентът ще каже, че така не бива. Ами ннека всяка партия каже какво иска: да се направят необходимите промени (работеща съдебна система, независими служби и т.н. Или потъване в блатото на поредните избори и служебни правителства, които разсипват още повече България с зависимостите си. Нека ГЕРБ стане и каже какви реформи биха направили, за да се реши кризата в България - нямат идеи, ДПС, БСП, ИТН и т.н нямат идеи. идеи от вида - да спасим лева, да ве върнем при Русия са само за ззаблуда на хорат - едно цели свалянето на валутния борд и хипер инфлация, другото си е убийствено. Нека всеки мислещ каже: къде би пратил децата си да учат и живея. Ако кажат Русия, добре, но ако кажат Западна Европа и САщ, всичко е яс
  • 31 още един човек

    2 3 Отговор
    Чета коментарите и се радвам,че това са противници на ППДБ.

    Коментиран от #32

  • 32 така ли бе, шматко

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "още един човек":

    Не се радвай, все един ги е писал! И рейтинга на коментарите се манипулира. 😆
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове