15 Юли, 2024 20:19 2 658 27

Хамид Хамид: Странно предложение от ПП-ДБ! Това е нонсенс!

  • хамид хамид-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски-
  • пп-дб-
  • декларация

Кризата в парламента продължава

Хамид Хамид: Странно предложение от ПП-ДБ!  Това е нонсенс! - 1
Снимка: БГНЕС

Странно предложение от ПП-ДБ. Това е нонсенс. Процедурата по Чл. 99 от Конституцията говори за мандат за сформиране на правителство и не предвижда разглеждане на законодателна промяна. В този смисъл ми се вижда малко странно да се иска отсрочка, за да се обсъжда законодателна промяна. Ситуацията е следната – ние сме 39, не можем да направим 120, но ще се опитаме да съберем 160, но ни дайте няколко месеца – това е несериозно.

Това заяви зам.-председател на ПГ на ДПС Хамид Хамид в предаването „Още от деня” по БНТ.

С интерес очаквам декларацията на Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), за да я прочета. Те заявяват, че не търсят подкрепа от ГЕРБ и ДПС, но очакват да съберат 160 народни представители. На тези момчета много сериозни им куца математиката. Нека кажат кои са корумпираните политици в НС. Ние започнахме да си ги гоним от нашата група. Правим това, което поискаха структурите. Хора, които с години ги търпят, поискаха от нас да ги свалим и изключим, поясни той.

"Всичко започна, след гласуването за правителство на ГЕРБ с първия мандат. Някой упорито не искаше България да има редовно правителство. Шансът да има правителство беше с първия мандат, всичко останало са приказки от 1001 нощ. Не е ли самоубийствено отново да ходим на избори? Имахме шанс, но някой дръпна шалтера", каза още той.

Нямам как да говорят за узурпиране на партията, след като всички са гласували за него. Това е шизофрения. Години в малките населени места, в районите, в които ДПС е голяма сила, нищо не е направено, а няколко деребея са забогатявали на гърба на хората и затова те поискаха да бъдат изгонени, посочи той.

Хамид не вярва, че авторът на позицията до медиите е Ахмед Доган. "Това не е неговият стил. Той не го е казал лично", смята той.

Няма да подам оставка, защото хората ме призоваха да остана и изразиха подкрепа към мен. За мен този въпрос е приключен, категоричен е Хамид Хамид.

"Тези дни ще имате възможност да се запознаете в публичното пространство с конкретна информация, която ще докаже, че тези хора имат многомилионен скрит бизнес с олигарси през синове, дъщери и приятели. Днес се учудвам на един от тях, който се прави на хуманист, на лекар, толкова хрисим, а притиска хората и ги заплашва. Същият има многомилионен бизнес с един енергиен олигарх. За Джевдет Чакъров говоря. Има още няколко такива, които имат огромен скрит бизнес на гърба на тези хора. Хората по места ще имат възможност да научат какво са правили през тези години техните избраници", разкри Хамид.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 очаквано

    15 0 Отговор
    Ще има и такива, които ще се направят на неразбрали.;)
  • 3 оаа

    25 3 Отговор
    Като чуете за законодателни промени и корупционерите ток ви удря.

    Коментиран от #6, #18

  • 4 Сър Стенли Ройс

    18 3 Отговор
    Този не трябва ли да се казва Хамид Хамидов?
  • 5 Мда

    21 5 Отговор
    Хамид Хамид, Данчо и пр. пеевски флигорни отидоха поеха завинаги към вечните ловни полета, барабар с намагнитения си шеф - делян. Само харчат пари за ПР...
  • 6 Дякон Унуфрий Араллампиев

    7 19 Отговор

    До коментар #3 от "оаа":

    По добре корупция отколкото Кирчовизация Едното се лекува Другото е нелечимо

    Коментиран от #9

  • 7 Хамидчо и ти приключи

    18 1 Отговор
    курса. Сега и мераклиите да ре чаластрят намалят стремглаво.
  • 8 Путин

    8 16 Отговор
    На. Вас. Пп. Дб. Мястото. Ви. Е. Във. Затвора. Съсипахте. България
  • 9 мхаа

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Като ти е добре с корупцията плащай си и си трайкай, какво пищиш.
  • 10 Путин

    16 14 Отговор
    За. Какво. Ви. Са. Тези. Три. Месеца. Да. Правите. Ала. Бала. И. Да. Фалшифициране. Подписи. Във. Кауша. Боклуци миризливи

    Коментиран от #17

  • 11 Мента и магнит

    18 2 Отговор
    Ееегаси майката егаси...
    Ортаци на ментата и магнитски,
    Абе заеВи ги, башибузук бандитски!!!
  • 12 Хамстер

    5 0 Отговор
    Ко рече?!…
  • 13 ........

    6 12 Отговор
    Киро Вампиро иска заплатка да си лапка и на морето да плува като патка.
  • 14 тука е така

    17 0 Отговор
    Никой от статуквото не му се иска промяна, затова сме в такава политическа пропаст. Даже и Слави Трифонов го напазаруваха още преди три парламента, защото най лесната мишена е който за пари е готов на всичко. Даже да говори точно обратното на това, което до вчера е развявал като свещен пряпорец.
  • 15 Ван дер Любе

    15 2 Отговор
    Намя изненада - всички Магнитски партии, които живеят на гърба на българите, ще са против. Реалното справяне с корупцията, кражбите и липсата на справедливост не е приоритет на нито една от партиите в НС, совен ПП-ДБ. Другите са там, за да пречат на нормализирането на България.
  • 16 Ще си остане загадка

    14 1 Отговор
    как иначе много добре справящите се с политическите трусове функционери на ДПС се обвързаха с очевидни я некадърник Делян Пеевски? Откъде този неинтелигентен прошляк имаше толкова пари, че дори Доган да има/ше/ нужда от тях? Злите езици подхвърлят нещо за печалби не от тотото, а на и чрез тотото - да им вярваме ли? Странности много, но резултатът е интересен - Данчо Ментата, някаква Искра Михайлова, цитираният Анастасов... изневериха на усета си и се натресоха на Пеевски - а бе да не би да става въпрос за обвързаност, но не политическа, а финансова?
  • 17 Трите месеца са им нужни,

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Путин":

    за да разберат накъде е духнал вятърът в една доста далечна държава - ние, разбира се, сме независими и вземаме самостоятелни решения , които съвсем случайно съвпадат с това, което са ни казали...
  • 18 С кого бре

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "оаа":

    Кеш,пудел........

    КЕШ ,ПУДЕЛ, ПАРАПЕТ,ФАЛШИВИ ПОДПИСИ АРЕ МАРШ
  • 19 Васил

    13 0 Отговор
    Алоооооо ДПС-то като ядяхте кифтетата на ревахте.
  • 20 ще загубят още повече

    4 6 Отговор
    Дори и най-големите им поддръжници ще се оттеглят.
    И е простичко - никой почтен човек не би гласувал за хора, които изобщо не зачитат законите и правилата. Та нали всички ние, избирателите, се надяваме законите, особено Конституцията, да се спазват от всички.
  • 21 Питам само?!

    6 0 Отговор
    Как станаха толкова милионери от ДПС и как успяха да закупят толкова имоти по Черноморието???????....
  • 22 Хамиде

    6 1 Отговор
    Повтори пак колко много обичаш Пеевски и Доган мазник такъв.
  • 23 Е,да

    3 2 Отговор
    Прав е човека ,използвали са ДПС за касичка ,а сега същите ДПС олигарси карат принудително структурите да са срещу Пеевски,който на практика е най големия дарител в смесените райони,също организатор и даде път на младите кадри.

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 зоро

    2 1 Отговор
    чакаме тези дерибеи да ги видим и да видим какво ще се случи с тях
  • 26 Петкан

    1 0 Отговор
    И тоя ще има депесарски шут ...свърши му кариерата
  • 27 Дурхан

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Е,да":

    Доган изсмука финансите на Пеевски и сега ще му бият шута
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове