18 Юли, 2024 12:41 961 36

Светослав Малинов: Надпартиен кабинет е единствената възможност за край на спиралата от избори

  • светослав малинов-
  • кабинет

Подходът на "Продължаваме промяната"-"Демократична България" е правилен – да не се провалят от първия ден като ГЕРБ

Светослав Малинов: Надпартиен кабинет е единствената възможност за край на спиралата от избори - 1

Техническото, експертното, програмното правителство означават, че има политическа криза и липса на доверие между партиите. Стандартните решения се провалят 7 пъти за 3 години. Това мнение изрази в интервю за БНР политологът проф. Светослав Малинов.

Рано или късно ще трябва да се намери компромис за надпартиен кабинет на този етап, посочи той и даде пример с Нидерландия, където по думите му в момента има непартиен премиер.

Политологът акцентира върху невъзможността да се намери "това най-малко общо пространство" и припомни, че ротацията не се осъществи заради желанието да се продължи с реформите, които са "крайно неизгодни за Пеевски и Борисов".

Да се тръгне със собствен политически кабинет с ярки партийни фигури е равнозначно на сигурен провал, убеден е той.

ГЕРБ са уязвени, защото след поредната си победа не могат да направят правителство. Чисто интуитивно ГЕРБ се съпротивлява на надпартиен кабинет, а това, макар и аномалия, е единственото възможно в момента, за да се излезе от спиралата от предсрочни избори, гласи прочитът на проф. Малинов.

Подходът на "Продължаваме промяната"-"Демократична България" е правилен – да не се провалят от първия ден като ГЕРБ, отбеляза той.

Без компромиси няма да можем да се спасим от предсрочни избори октомври и предсрочни избори през февруари догодина, категоричен е Светослав Малинов, който не изключва шанса да има техническо правителство с третия мандат.

"ИТН, ако получат мандата, ще действат в тази посока. БСП, ако получи мандата, ще действат в тази посока."

ПП-ДБ ще загубят изключително много, ако при третия мандат са "против", след като с втория са били "за", заяви Малинов и и призова "да не се държим така, сякаш всичко е свършило".

Всички останали, без групата около Пеевски и Борисов, са готови да преговарят и да положат усилия, обобщи политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    15 2 Отговор
    По-добре подпартиен !
  • 2 ТаУмВзе

    15 3 Отговор
    Кви партии и парлама го гонят и тоя, че не разбрах. Квот сготви Галя от Посолството, тва ще връткат мъпетите Крадливи и нищо повече.
  • 3 Конституционният съд

    14 5 Отговор
    Да оправи конституцията.
  • 4 да де

    14 0 Отговор
    Какъв надпартиен кабинет! Доколкото знам сме парламентарна република, а дупетатника е пълен с боклуци и управлението зависи от тях.
  • 5 Пико

    10 4 Отговор
    Надпартиен кабинет = Галя от послството премиер!
  • 6 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    16 4 Отговор
    Този пък тлъст пъпеш откъде се появи?
  • 7 Не позна, баце!

    9 5 Отговор
    Единствената възможност вече е да управлява антипатията "Не подкрепям никого". Все пак е мнозинство.
  • 8 УРА,, УРА

    16 4 Отговор
    Този господин ни дава за пример Нидерландия????!!!! Но пропуска да изясни, че там няма чекмеджета, Магнитски, магистрали, каскети,превзети служби, регулатори и какво ли още не? Така че тези негови блянове са невъзможни.

    Коментиран от #23, #26

  • 9 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 5 Отговор
    ПРОФЕСОРЕ ВСИЧКО ЗА ВАС Е ................... СВЪРШЕНО , ПРОСТО ВИЕ "ШАРЛАТАНИТЕ" .................. ПРИКЛЮЧИХТЕ .................. ФАКТ !
  • 10 Малинка добър си

    12 2 Отговор
    и ти си застинал в месец юли 2020 лето
    Но минаха четири пропуснати години.

    Някой помни ли кой беше Гешев , или за кво влезе при президента
  • 11 Анджо

    10 2 Отговор
    Тоя луд за връзване, всеки дава акъл и на края нищо. Най добре е да си затворят проклетите муцуни и да започнат да вършат някаква работа. През социализма имаше един лаф , всеки работи това каде не му работа. Завършваш за заварчик и работиш като дърводелец.
  • 12 касапина

    7 6 Отговор
    ДИКТАТУРА Е НУЖНА С ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ
  • 13 Хорейшио

    14 3 Отговор
    един от хрантутниците на т.нар. преход у нас, който десетилетия се издържа от политиканстване и празни приказки. Виждаме, че даже е станал и професор. По правило такива като него са закачени на хранилка и в някое НПО или американска фондация за износ на демокрация..Даже не си заслужава да конемнтираме свободните му съчинения какво може и какво не може да стане у нас. Не казва нищо различно от пенсионерите, които се събират на пейките в парка

    Коментиран от #29

  • 14 Този

    13 1 Отговор
    каквото е казал, става точно на обратно. Мисирките не спират да го канят всеки ден по бтви-та, нови,бнт-та,абсолютен мишо.
  • 15 Този евромилионер

    15 1 Отговор
    като беше пет години в Брюксел не разбрали, че надпартиен кабинет не съществува даже и като понятие да не говорим за България. Да си харчи милионите и да стои далече от политиката.
  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 0 Отговор
    КАКВИ "ВРЪТКИ" ИСКАТЕ ОЩЕ ............,...... СЛЕД КАТО , ВАШИЯТ СЪZДАТЕЛ- ШАРЛАТАНИН ................ ВИ НАРЕЧЕ "ШАРЛАТАНИ" ..................... ФАКТ !
  • 17 Малинов ръси

    10 1 Отговор
    подобни тъпизми, защото зна какъв ще е резултатът на любимите си пперастчета на следващите избори.
  • 18 Бай Иван

    3 6 Отговор
    На Банкята не му трябва правителство , а му трябва много ама много такъв хаос и никой да не може да направи правителство защото ако се направят реформи в съдебната система е опасно за него има на много въпроси да отговаря и неговите слуги дружки явно големи парчета от баницата са папкали и правят слуш за него и оглушки за истински реформи . Това се отнася и за Делчо - кеша от ДъПъСъ

    Коментиран от #21, #24, #28

  • 19 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    10 1 Отговор
    Тоя кретен ще умре задавен, от омразата си към Герб и Борисов...
  • 20 Майора

    11 1 Отговор
    Малинов , мсй трябва да ти се припомни че сме в действие на чл.99 от Конституцията , който дава избора на кабинет! А къде бяха твойте съпартийци 3 години че нищо не направиха и никакви декларации не внесоха! А колкото до корупцията сенатора от САЩ който ви подкрепяше е осъден на 222 години затвор за това! И спри да пишеш , зсщо закъсня на едно от гласуванията в ЕП относно тировете?
  • 21 Буля Иванца

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Иван":

    Бай иване дата еб. Банкялията където и да те хване.
  • 22 Пази Боже

    7 3 Отговор
    от прУфесори! И тоя комуняга "политолоК"????
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Да ми папкаш.. знаеш кое!

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Иван":

    Само че не си бай иван, а бай Е..ан!!!! Не се "напапкахте" комуняги но занапред ще папкате дървото!
  • 25 Дачо

    5 3 Отговор
    Какво значи надпартиен" или "технически" мили мазни ДаБългариянци? Какъвто и да е кабинетът накрая ще гласуват депутатите от партиите! Както и да скриете новата сглобка, ще си остане пак сглобка от старите измамници! Смяна на системата и цялата политическа измет трябва!
  • 26 Рамбо 🇱🇷🇺🇦

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "УРА,, УРА":

    Ура хвани ма за ура, там няма и пудели носещи пачки на пияни дамаджани и шарлатани.

    Коментиран от #30

  • 27 Айде бе

    1 2 Отговор
    Единствената възможност е избори, докато българина се научи да гласува и да търси отговорност от тези, за които е гласувал. Никой от вече избраните няма интерес да работи за гласувалите, а не за себе си и в тази връзка да си съдейства с другите "народни избраници" заедно да ги ограбват. Няма кой друг да упражнява контрол върху овластени хора, освен техните избирателите или казано най общо народа. Ако него правят става, каквото става! Всеки назначен контрольор от овластените, независимо какво ще контролира, е зависим в пълна степен от назначилите го. А те са които назначават служителите по всички държавни институции, без изключения. Даже и законите сами си правят така, че да са удобни най вече за тях. Затова "наказание" чрез негласуване или така наречения "наказателен вот" нямат никаква стойност. Майката му е да се реагира за всяка дреболия (там дреболии никога не се вършат) и на момента. Изпуснеш ли момента, изпуснал си поредния влак, а кога и дали ще има друг не се знае. На това му казват гражданско общество, а не на защита на интересите на тази или онази партия!
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Иван":

    НА МУНЧО БРАДАВИЦАТА МУ ТРЯБВАШЕ "ХАОС" .................. И ТОЙ ГО ПОЛУЧИ , ВЕЧЕ 3 години ................. ФАКТ !
  • 29 Курейшио

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хорейшио":

    Не обиждай пенсионерите поне пет пъти повече акъл имат от теб! И не бъркай САЩ с блатная!!
  • 30 УРА,, УРА

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Рамбо 🇱🇷🇺🇦":

    Има едни магазинчета по градовете и на тях пише АПТЕКА!! Влез там, кажи си болката и сигурно ще ти помогнат. Ако не стане значи не си за завиждане! А вулгаризмите си ги запази за твои добри приятели.
  • 31 ПРИПОМНЯНЕ

    5 1 Отговор
    Малинов вече се "осветли"...Експерт-специалист още не значи добър министър-управленец. Без политици, школувани в партийните централи, една държава е обречена. Вигенин, не се водете по шоумена Слави, толкова му е акълът. Без контрол върху министъра от страна на партийната централа която го е издигнала, правителството ще се напълни със СКРИТИ ЛИМОНКИ. Това е целта на ....КОИ? Техниката на вербуване е стара колкото света и е доведена до съвършенство в днешно време. Няма как ГРАЖДАНИТЕ да контролират едно правителство съставено от СКРИТИ ЛИМОНКИ.

    Коментиран от #33

  • 32 Нямат край

    6 1 Отговор
    Още един ...лог и проф. - на първо място в света сме по производството на лаладжии!
  • 33 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    СЛАВИ ЧАЛГАРА Е ................. СКРИТА ЛИМОНКА НА ............. БАДЖАНАКА СИ , МУНЧО БРАДАВИЦАТА .................. ФАКТ !
  • 34 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ Л АЙ НО МЕТ !!!!! НАЛОЖИТЕЛНО Е СМЯНА НА СИСТЕМАТА : МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 120 НАРОДНИЦИ /ЗАКОНОДАТЕЛИ / ; 60 СТАРЕЙШИНИ ; СЪДЕБНО ЖУРИ ОПРЕДЕЛЯЩО ВИНОВНОСТ / ГРАЖДАНИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ И + / !!!??? ПРЕЗЕДУНТСКА РЕПУБЛИКА И ДИКТАТУРА НА НАРОДА -КОЙТО РАБОТИ И ПРОИЗВЕЖДА -БЛАГАТА ????????????

    Коментиран от #36

  • 35 Моряка

    0 0 Отговор
    Надпартиен кабинет?В България?Инфалтил ли си или си така роден?Може,но само след военен преврат.А военни от къде?Останаха една шепа,колкото да гасят пожари.
  • 36 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "ПЕНКО":

    Съгласен съм,Пенко,но 60 старейшини как ще подбереш?В България всички сме войводи.Даже един бивш подполковник се представя за полковник,а пред Цветанка Ризова и за генерал майор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове